Sirija vol. 2

Locked
sumirprimus

#9276 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
AleksoMKD wrote:
salik79 wrote: Za siitsku znam da je najorganizovanija i, ujedno ona od koje su Ameri najvise zazirali, bila "Mehdijina vojska" ( ili tako nekako), Moktade Sadra, a za sunitsku (netekfirdzijsku) organizovanu jedinicu ne znam ni jednu. Ti?
Ako se ne varam, Mehdijevci (Moktadina ekipa) su odgovorni za preko 50% Americkih gubitaka u Iraku.
:thumbup: :kiss:

Konacno neko ko konta o cemu govorim :mrgreen:
ko kaje? irna kaje...i ovi mula vaki mula naki...
jedino hvale vrijedno kontra amera su im ako se dobro sjecam oni protuoklopi stu im prebacivali nakon sto je onaj mula sadr objavio rat velikom sejtanu...
pa ih sejtan stisno po sadr sitiju i dol negdje u nadzafu pa zdimio u iran...i odande arlauko... :D
deyoo

#9277 Re: Sirija vol. 2

Post by deyoo »

Image]
sumirprimus

#9278 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

najsmrtonosniji dan u americkoj invaziji ukoliko se ne varam ,a nisam glasnogovronik ni jenih ni drugih je po americke prasinare jedan od dana u faludzi...
a najvise zrtava imali su od IED.a... bombi pored puta i sl...
sarajevoxxxx

#9279 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Šejh Miskin se drži. Djecoubice tj šiitske milicije i Asadovi bojovnici9, inače najveće kukavice koje je ljudska priroda stvorila, u gradu su ostavili gomilu BMP-a, jedan tenk, u toku su još uvijek žestoke ulične borbe. Heroji Horana kakvi su samo to ljudi :thumbup:
sumirprimus

#9280 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:Šejh Miskin se drži. Djecoubice tj šiitske milicije i Asadovi bojovnici9, inače najveće kukavice koje je ljudska priroda stvorila, u gradu su ostavili gomilu BMP-a, jedan tenk, u toku su još uvijek žestoke ulične borbe. Heroji Horana kakvi su samo to ljudi :thumbup:
jaro ti su ti pali ovi govore...
neko laze...
:D
sumirprimus

#9281 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:Prvih dana američke okupacije Iraka šiiti u Bagdadu popratili natpisima nešto poput "bolje Amerikanci u Bagdadu nego Sadam".

Koje to mjesto su šiiti branili? Dobili cijeli Irak na tacni što bi se borili protiv Amera?
nisu nikad dobili cijeli irak...
prve godine vecina je bila u nadi da ce ameri donijet bolje sutra...onda raspustanje vojske i sranja i kola bzo krenula nizbrdo...bar su to i sami ameri priznali...
Opetja033

#9282 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Samo da poselamim i pozdravim ekipu. Frka sa poslom, bicu tu iza Nove Godine ako Bog da :mrgreen:
sumirprimus

#9283 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Citirat cu sam sebe, posto vidim da ti je analogija pomalo strana:

I onda ovi zaljubljenici u US "demokratiju", s jedne, te zagovornici ponovne uspostave umejevickog Halifata, s druge strane, dodju prosipati demagogiju i snebivati se nad "zlocinima SAA i njenih saveznika" :roll:

A porediti sljedbenike Jezidovske doktrine ophodjenja prema ratnim zarobljenicima (i civilima) i borce ARBiH je vise nego degutantno!

De, koristi malo te vijuge i sivu masu, koju ti je Bog dao :D
bog mi nista nije dao.dali mi otac i mati.i ja sam sebi negdje usput u zivotu.postuj moja vjerska ubjedjenja molicu lijepo :D
ja samo kajem,smijesno mi spominjat amere i zapadnjake u ovom fajtu izmedju 2 struje stia i sunita...
sumirprimus

#9284 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Opetja033 wrote:Samo da poselamim i pozdravim ekipu. Frka sa poslom, bicu tu iza Nove Godine ako Bog da :mrgreen:
mani lafine.
gubi opozicija zesce... :D
Mlohavi

#9285 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

salik79 wrote:
De ti prvo nauci citati bez predrasuda, pa cemo, onda, dalje...Vrati se, procitaj sta sam napisao, bez zelje za nepotrebnim likovanjem, pa cemo nastaviti.

Odoh sada na dzenazu...
Pa hajde na dzenazu...
Nego ako cu kad me se oslobodi od predrasuda i ja smatrati da su sve sunitske milicije teroristicke a sve siitske, "ustanici", nebi ja to ako nece neko masno platiti. :oops:

Podsjeti me ovo sve na pjesmice, pa nek poslusa sa mnom kome se da. 8)

ioannes

#9286 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Opetja033 wrote:Samo da poselamim i pozdravim ekipu. Frka sa poslom, bicu tu iza Nove Godine ako Bog da :mrgreen:
poselami....i nemoj se slobodno zurit,polako...predurat cemo i bez tebe nekako
Mlohavi

#9287 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

we alejkumu selam
Nego trebalo bi i novu organizovano docekati na temi. :oops:
Em2r

#9288 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

ioannes wrote:
poselami....i nemoj se slobodno zurit,polako...predurat cemo i bez tebe nekako
Valjda bude imao gdje doci :) saa zestoko udara savi je nestalo dova i kletvi.
husein_kapetan

#9289 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Imali iko.. da se sjeca.. kada vec irak spominjete.. kako poce' ova odiseja.. ono sadam u milosti "zapada".. posledica rat protiv ajatolaha i svite.. efekti.. pa onda
"neposlusni sin".. kuvajt.. pa onda prvi rat.. kurdi... pa drugi rat.. suniti.. siti.. sadr.. onaj prvi.. antem-bagdadi ( imena se sjetiti ne mogu).. poraz.. pa onda isil kao "nekakva(..).. ekspesija sunitskog prkosa"
Ima li iko da moze objektivno bez predrasuda makar logicno i hronoloski poslagati samo fakte...
Kikibombona

#9290 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Propustio si kvalitetnu zajebanciju i sale koje prpadnici YPG zbijaju sa Turcima. :D

Saxxxx

Ako je istina da je pao Sejh Miskin, onda je ovo bez konkurencije najveca pobjeda SAA od dolaska Rusa. Oko Sejh Miskina se glodju od kada je rat poceo.

Inace, Saxxx...

Je li za tebe Muktada Sadr heroj i borac za slobodu?
republikauzicka

#9291 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Daraa: SAA capture Sheikh Miskeen from the rebels
Mlohavi

#9292 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Gotovo od kolapsa do uspjesnih ofanzivnih djelovanja u 4-5 razlicith pokrajina. :-)

Samo oko Aleppa oslobodili oko 500km kvardratnih i vjerovatno ne namjeravaju stati na tome.

Image

Dok su prebijali pobunjenike na ostalim frontovima jug je manje-vise mirovao, sad je dosao red i na njih izgleda. Razliciti izvjestaji iz Sejh Miskin, kazu da je pao pa kazu da rezim kontrolise pola grada.Ako vec i nije pao, vrlo izgledno da ce pasti. U tri dana 70tak ruskih bombardovanja, te navodno si pobunjenici trazili ispomoc od JN, ovi ne zele il' ne mogu...
sarajevoxxxx

#9293 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Isil zauzeo Ajn Isa u Raqqi. Trenutno međunarodna zajednica žestoko bombarduje Isil kako bi ponovo Ajn Isa pripao Kurdima i Liva Suvar Raqqa.
sarajevoxxxx

#9294 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Također, nakon ekspresnog isilovog napredovanja i brigada 93 je pred padom u ruke Isila nakon sto ju je međunarodna zajednica osvojila i predala Kurdima na čuvanje.
Opetja033

#9295 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Vidim svi komentarisu ofanzive Rusa i Iranaca (jer realno oni su jedini zasluzni za ovo napredovanje Asadovaca i sitskih paravojno-teroristickih formacija).

Polahko, ima forumasa koji su govorili da ce se tokom prosle godine zavrsiti rat u Siriji Assadovom pobjedom. Ima ih i koju su nakon jeseni 2013-proljeca 2014. govorili o skorom kraju rata i Assadovoj pobjedi.

Svaka akcija izaziva reakciju. Nakon Assadovih uspjeha krajem '13 i pocetkom '14 godine uslijedilo je napredovanje pobunjenika jeseni '14 i proljeca '15. Mozemo se vratiti i jos koju godinu ranije. Uvijek isti scenario.
Ko misli da je ovo to i da cemo od sada gledati samo napredak Assadovih snaga taj ili je lud ili ne moze da odvoji svoje zelje od realnih ocekivanja. A sta god da je razlog, sasvim je ocito da nista nije naucio iz dosadasnjeg toka rata u Siriji.

Na ovu akciju slijedice reakcija, necemo morati dugo cekati. :wink:

Jos uvijek stojim iza svoje ponude za opkladu: kada rat prestane, na ovaj ili onaj nacin, Assad vise nece biti na celu Sirije. :)
sunceKOtepsija

#9296 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Čitalac

#9297 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

SDF Command declares the end of "South Kobani Operation":
100 villages
219 hamlets
640 km² liberated
219 IS killed
7 fighters of SDF & 2 Asayish members martyred
sunceKOtepsija

#9298 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Čitalac wrote:SDF Command declares the end of "South Kobani Operation":
100 villages
219 hamlets
640 km² liberated
219 IS killed
tekbir? anyone? :lol:
Image
republikauzicka

#9299 Re: Sirija vol. 2

Intese fighting between The Rebel Army FSA group and Al-Nusra Front in the countryside of Azaz
republikauzicka

#9300 Re: Sirija vol. 2

sunceKOtepsija wrote:
Čitalac wrote:SDF Command declares the end of "South Kobani Operation":
100 villages
219 hamlets
640 km² liberated
219 IS killed
tekbir? anyone? :lol:
Image