UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
avetinja

#9276 Re: UEFA Champions League

Post by avetinja »

Ne znam po čemu neki zaključuju da Atleticu odgovara dvomeč. Može Real igrati strpljivo na produžetke, a tu ga rijetko koja ekipa može nadigrati, jer su igrači maksimalno spremni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9277 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Znas onu "Okrece se kolo srece" :D
avetinja

#9278 Re: UEFA Champions League

Post by avetinja »

Kad ja budem sretan čovjek, pola teme će tugovati. :lol: :mrgreen:
p206

#9279 Re: UEFA Champions League

Post by p206 »

Ako uspiju zaustaviti bekove Reala mislim da će proći... glavna snaga Reala nije ni napad, ni veza nego bekovi... Carlo je to vidio pa je slao milion dijagonala da ih drži na njihovoj polovini.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9280 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote: Tesko je ovog Atletica nadigrati. Ko te pita jesi li imao srece, dvije titule u tri godine preko gradskog rivala. Moze li bolje i bolnije :mrgreen:
Bas zato sto svi misle da je vrijeme da im se vrati, mislim da im se nece vratiti.
Mislis ili se nadas :D
Pomalo i jedno i drugo :D
A sta znam, one sezone kad su bili prvi put sa Realom u finalu, bilo je da osvoje, pa onda prosle, eto prica o nekakvoj pravdi i tako to...
A ispali su i kad je bio knock out...dakle, tri puta....jedino ih vadi zakon velikih brojeva.
Ipak, ostajem pri tome da ce ispratiti Cholu iz Atletica sa jos jednim ispadanjem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9281 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Visente Kalderon ce gorjeti :evil:
SSemir

#9282 Re: UEFA Champions League

Post by SSemir »

Prognoziram prolazak madridjana u finale. Vidjet cemo
todd_smith

#9283 Re: UEFA Champions League

Post by todd_smith »

Juventus uzima ovo, nazalost.
turbofolk

#9284 Re: UEFA Champions League

Post by turbofolk »

avetinja wrote:Ne znam po čemu neki zaključuju da Atleticu odgovara dvomeč. Može Real igrati strpljivo na produžetke, a tu ga rijetko koja ekipa može nadigrati, jer su igrači maksimalno spremni.
S ovim bih se složio 100%
Prednost na strani Reala je i prvi meče kod kuće. Mislim da će u dvomeču Real dati 3-4 gola, od toga dva na gostovanju. Atletico teško može dati više od dva ukupno.
Eh sad. Atletico je ovim žrijebom dobio novu priliku da se oprosti od Calderona trijumfom nad Realom. Može li ih to dodatno motivirati.. mislim teško.
Ranije sam pisao da Real uvijek odigra bolje kad prvu utakmicu igra kući, a revanš u gostima. Malo je falilo da utakmica sa Bayernom potvrdi ovu moju tvrdnju, jer je Real opasno visio na rezultatu 1-2. Sjetite se samo kako je visio protiv Schalkea prije dvije sezone u 1/8 finalu. pa i protiv Atletica u četvrt finalu, te na kraju ispao od Juventusa igrajući uzvrat na Bernabeu. I prije one titule iz 2014. u polufinalu su ispali od Bayerna 2012, pa od Dortmunda 2013, sve na Bernabeu. S druge strane, sve bitnije plasmane u narednu fazu takmičenja je Real ostvario igrajući uzvrate u gostima. Dortmud i Bayern 2014, Napoli ove godine. Jedino prošle godine su sve tri utakmice do finala bili domaćini u revanšu i sve su tijesno dobijali (gledajući ukupan rezultat) i Wolfsburg i City. Jedino su Romi već presudili u Rimu pa kod kuće ih dokusurili u 1/8 finalu.
NajdraziVodjaa

#9285 Re: UEFA Champions League

Post by NajdraziVodjaa »

Dobro, kad je Atletico pod Simeoneom zadnji put primio 4 gola u dvomecu LP? (ako je uopste i primio) ne kontam na osnovu cega moze neko reci da ce Real zabiti Atleticu 4 komada u dvomecu?
LSD

#9286 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Cholo osvaja ove godine, treca sreca :mrgreen:

Juventus - Atletico finale :thumbup:
ortodont

#9287 Re: UEFA Champions League

Post by ortodont »

todd_smith wrote:Juventus uzima ovo, nazalost.
Što nažalost? Nije ti draga stara dama (interista ili milanista?) :D

Ako objektivno sagledamo, tim koji historijski ima najmanje sreće u LP sa izgubljenim finalima (najviše) gdje je ili bio bolji tim i favorit tipa protiv HSV-a ili BVB-a pa do gola iz offsidea Mijatovića, penala protiv Milana mislim da zaslužuje konačno sreću. Tim više ako pogledamo da se čeka 21 godinu na trofej LP, a da ne spominjemo da je jedan od dva trijumfa obilježen jednim od najtužnijih dana u historiji fudbala - Heyselom.

Juventus na tradiciju i sve što ima zaslužuje više trofeja ovog takmičenja.

Mada, kao Juventino nisam optimista ni ove sezone jer mislim da nemamo širine kad bude gorilo za nešto više. Promjena formacije te povrede, prije svega Pjace su dovele do toga da Juventus mora manje-više igrati sa istim timom do kraja sezone.
Muhamed Đakmić

#9288 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

ortodont wrote:

Ako objektivno sagledamo, tim koji historijski ima najmanje sreće u LP sa izgubljenim finalima (najviše) gdje je ili bio bolji tim i favorit tipa protiv HSV-a ili BVB-a pa do gola iz offsidea Mijatovića, penala protiv Milana mislim da zaslužuje konačno sreću. Tim više ako pogledamo da se čeka 21 godinu na trofej LP, a da ne spominjemo da je jedan od dva trijumfa obilježen jednim od najtužnijih dana u historiji fudbala - Heyselom.

Mada, kao Juventino nisam optimista ni ove sezone jer mislim da nemamo širine kad bude gorilo za nešto više. Promjena formacije te povrede, prije svega Pjace su dovele do toga da Juventus mora manje-više igrati sa istim timom do kraja sezone.
Pa mora odigrati još četiri jake utakmice, u Seriji A da juniore stavi isto je.
todd_smith

#9289 Re: UEFA Champions League

Post by todd_smith »

ortodont wrote:

to je navijacka prica iz tebe, u pravom svijetu nema logike tako nesto napisati, ako ces tako onda Leicster zasluzuje da osvoji :lol:

Ma bice mi "drago" zbog Miralema samo, inace ne volim Juvetov stil fudbala, klasicni talijanski zabarski stil, taktika odbrana uredu je sve to, ali hinjski igraju kada nisu na lopti i hiljadu tih nekih sitnica. To da sam inter milan ili roma, ma vala svejedno mi za sve te, inter sam pratio zbog ronalda kao klinac :mrgreen: ali nema to nikakvog uticaja, cak je inter igrao juvetov stil pod mourinjom 2010 godine
Tomahawk11
Globalni moderator

#9290 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Gledaj ti placa najvecih luzera finala LP ikad :mrgreen:
Ide jos jedan, naravno, ako se preskoci Monaco :thumbup:
ortodont

#9291 Re: UEFA Champions League

Post by ortodont »

todd_smith wrote: to je navijacka prica iz tebe
Istina, ali je tako. Juventus da ima 1 titulu više od Zvezde ili Chelsea - nema smisla.
Tomahawk11 wrote:Gledaj ti placa najvecih luzera finala LP ikad :mrgreen:
Ide jos jedan, naravno, ako se preskoci Monaco :thumbup:
Tradicije su da se ruše. :thumbup:
supercali

#9292 Re: UEFA Champions League

Post by supercali »

Ja bih volio da uzne monaco ili atletico cisto da neko prvi put uzme ligu prvaka atletico je zasluzio po zadnjim godinama jer su izgubili 2 finala a monaco ovu sezonu suoer igra a i za 2004-u da uzmu
avetinja

#9293 Re: UEFA Champions League

Post by avetinja »

Nema smisla voditi raspravu ko je zaslužio osvojiti. Neko će reći da je Real zaslužio, jer je dao 28 golova. Neko će reći da Juventus zaslužio, jer je primio samo 2 gola. Neko će reći da je Monaco zaslužio, jer sa su sa mladom ekipom napravili veliki uspjeh. Neko će reći da je Atletico zaslužio, jer im svemir duguje izgubljenu titulu protiv Reala. Sve su to navijački argumenti zašto bi neko trebao osvojiti. Osvojit će onaj ko da gol više, pa makar se branio 90+ i zabijao u nadoknadi. U finalu vidim Real i Juventus, a u toj utakmici je sve moguće. To će biti sudar najjačeg napada i najjače odbrane Lige prvaka.
Idemedosumom

#9294 Re: UEFA Champions League

Post by Idemedosumom »

Simpatisem Juve, mislim da bi u eventualnom finalu lakse Reala pobijedili, nego Atletiko.
omar little

#9295 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

Tomahawk11 wrote:
omar little wrote:ja podrzavam kolege gore sa zeljama za gol rukom iz ofsajda u sudijskoj nadoknadi. +1 :D
Image

Bice u nedelju :mrgreen:
:napoleon: :D
Rob_Atl

#9296 Re: UEFA Champions League

Post by Rob_Atl »

Uslucaju da Juve osvoji, hoce li talijani dobit jos jedno mjesto u ligi prvaka?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9297 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

omar little wrote:
Tomahawk11 wrote:
omar little wrote:ja podrzavam kolege gore sa zeljama za gol rukom iz ofsajda u sudijskoj nadoknadi. +1 :D
Image

Bice u nedelju :mrgreen:
:napoleon: :D
:skoljka: :mrgreen:
perfect_guy

#9298 Re: UEFA Champions League

Post by perfect_guy »

Rob_Atl wrote:Uslucaju da Juve osvoji, hoce li talijani dobit jos jedno mjesto u ligi prvaka?
titula ne donosi dodatno mjesto zemlji
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9299 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Muhamed Đakmić wrote:Ja ne volim čitati ničije kmečanje, pa bih volio da ne bude toga. Samo naravno, nek prođe Atletico :D

Mada će mi loše finale biti ako ne bude Real Madrid u njemu, krivo će mi biti ko god da izgubi. Ovako ako Real bude tamo, bit će mi drago da zijani :D
Otprilike tako :thumbup:
spree

#9300 Re: UEFA Champions League

Post by spree »

perfect_guy wrote:
Rob_Atl wrote:Uslucaju da Juve osvoji, hoce li talijani dobit jos jedno mjesto u ligi prvaka?
titula ne donosi dodatno mjesto zemlji
pretpostavljam da je mislio zbog bodova. nisam siguran, ali negdje sam procitao da su italijani pravo blizu.
Post Reply