G400 star 6-7god

Moderator: Benq

(づ◕_◕)づ jeste.Averus wrote:Treba mi brz odgovor
Da li da prikopcam prednji cooler (usis) na pwm od graficke (rog gtx1060 oc) ili na plocu?
brzoooooooo
ako ćeš koristiti i u druge svrhe komp osim gaminga onda svakako ostani na gore zadanom combu, tj na ryzenudevito wrote:Pozdrav.
Planiram sastaviti komponentu, pa me zanima vase misljenje i prijedlozi.
Racunar bi se trebao koristiti za hajdemo reci igrice a pomalo i za programiranje i photoshop i slicno.
cijenovna granica: oko 600e
Procesor: ryzen 5 2600
Maticna: B450m ASRock Pro 4
planirao sam i nesto sa Intelom kombinovati, ali ovo mi izgleda best buy opcija.
Ram 8gb g.skill Aegis DDR4 3000
Kuciste: Sharkoon S25-w
E sad najazanimljiviji dio i oko cega ima dvojbu.
Graficka: rx580 8gb ili gtx 1060 6gb.
Gledao sam malo.po internetu revieve i bio sam na strani gtx dok nisam prelistao posljednji post kad ste nahvalili amd i rx580 pored gtx.
Jos jedno pitanje da li je bitna marka graficke ii da li se tu puno moze pogrijesiti? Razlike u cijeni se vec osjete malo. Npr.
Saphire rx580
red dragon 580 itd itd.
btw. cekam black friday da narucim te neke najskuplje dijelove a bi nesto malo kasnije nesto prije i tako, ali sad za sad jos ne vidim neke akcije ili najave. 99% dijelova bih narucio preko amazon.de i geizhals.de
ako imate neke prijedloge oko prodavnica i sajtova odlicno bi bilo. Inace svi dijelovi trebaju da stignu do Austriju
grafika, ploča će također biti hlađena...inače pored hdd ploče su komponente koje se najmanje griju..ja bih stavio dva, jedan da ide na procesor a drugi na grafikuAverus wrote:Treba mi brz odgovor
Da li da prikopcam prednji cooler (usis) na pwm od graficke (rog gtx1060 oc) ili na plocu?
brzoooooooo

hvala na odgovoro.rolltroll wrote:ako ćeš koristiti i u druge svrhe komp osim gaminga onda svakako ostani na gore zadanom combu, tj na ryzenudevito wrote:Pozdrav.
Planiram sastaviti komponentu, pa me zanima vase misljenje i prijedlozi.
Racunar bi se trebao koristiti za hajdemo reci igrice a pomalo i za programiranje i photoshop i slicno.
cijenovna granica: oko 600e
Procesor: ryzen 5 2600
Maticna: B450m ASRock Pro 4
planirao sam i nesto sa Intelom kombinovati, ali ovo mi izgleda best buy opcija.
Ram 8gb g.skill Aegis DDR4 3000
Kuciste: Sharkoon S25-w
E sad najazanimljiviji dio i oko cega ima dvojbu.
Graficka: rx580 8gb ili gtx 1060 6gb.
Gledao sam malo.po internetu revieve i bio sam na strani gtx dok nisam prelistao posljednji post kad ste nahvalili amd i rx580 pored gtx.
Jos jedno pitanje da li je bitna marka graficke ii da li se tu puno moze pogrijesiti? Razlike u cijeni se vec osjete malo. Npr.
Saphire rx580
red dragon 580 itd itd.
btw. cekam black friday da narucim te neke najskuplje dijelove a bi nesto malo kasnije nesto prije i tako, ali sad za sad jos ne vidim neke akcije ili najave. 99% dijelova bih narucio preko amazon.de i geizhals.de
ako imate neke prijedloge oko prodavnica i sajtova odlicno bi bilo. Inace svi dijelovi trebaju da stignu do Austriju
što se grafike tiče, idi na rx 580 ili 590...one sada uveliko ubiše 1060. 590ka je 580 na steroidima međutim stvarni upgrade je do 10% ovisno o igri a prosjek je 6% jača kartica od rx 580.
vezano za online šopove, amazon, ebay ili jednostavno na sajtu idealo.de pregledaj tražene komponente. sajt će ti izlistati taj proizvod s najnižom prema najvišoj cijeni...i naravno link za sajt na kojem se najjeftiniji dio-komponenta nalazi.
razlika između proizvođača se ogleda u načinu hlađenja čipa, fabričkom OC ili npr izgleda same kartice, ali čip unutra je isti kod svakog. U konačnici, sve je to u 5 deka kako ti kažeš. Koju god da uzmeš, MSI ili Sapphire, bit češ mislim zadovoljan.devito wrote:
hvala na odgovoro.
a sto se tice ovi varijanti graficke saphite, red dragon, pa ja msl da sam vidio i od msi 580 chip.
jel to sve u 5 deka kod 580tke.

Hvala druzeavaks wrote:Pila, svaka čast![]()
Da te dugo služi!
Kila i po al stoji dobro. Dodje i letva ispod nje ali ne moze stati u kuciste moram je malo izrezatiAhmetShabo wrote:Malo ti se graficka nakrivila
cackalicu neku podmetniprepa wrote:Kila i po al stoji dobro. Dodje i letva ispod nje ali ne moze stati u kuciste moram je malo izrezatiAhmetShabo wrote:Malo ti se graficka nakrivila
3210Averus wrote:Čime si ovo slik'o bogte, k'o da je iz kataloga![]()
Mene stid uslikati po dnevnom svjetlu, vidi se puno prašine![]()
![]()
Covjek kupuje 2080 nije šala. slikano nekim pro HaparatomAverus wrote:Čime si ovo slik'o bogte, k'o da je iz kataloga![]()
Mene stid uslikati po dnevnom svjetlu, vidi se puno prašine![]()
![]()