Koliko znam nije sejh, medjutim nepobitna je cinjenica da je naksibendija i da je upravo zbog njega uticaj naksibendija u Iraku bio ogroman za vrijeme Saddama. Nemam ti sada vremena pisati o tome i kopirati clanke (Sarajevo mi igra uskorosalik79 wrote:Opetja033 wrote:Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.Naslovnica wrote:BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
Ako je vijest istinita, neka je vjecni rahmet dusi sehida i heroja Izzat Ibrahim al Dourija. Lav iracki.
Ako su Sadamove desne ruke (citaj - notorni zlocinci) "sufijski sejhovi i vrhovne vodje" nekakvih dervisa (ktome i isilovi saveznici), onda ja lijepo odoh u fratre. Daj mi jedan snimak zikra por vodstvom "sejh" Izeta, prije nego se definitivno odjavim!?
A mozes misliti koliki teror sitski teroristi vrse nad sunnitskim stanovnistvom Iraka kada natjera sufije da se priblize ISIS-u. I to ne samo Naqshbandy Army. Sunnitska "IZ" Iraka je, ako se sjecas, dala punu podrsku onima koji su zauzeli Tikrit i Mosul. I govorimo o tradicionalnoj IZ, nikakvoj selefijskoj. Vrhovni muftija je sufija.
Licemjerno je pitati se "otkud sufije sa ISIS-ovcima" a ne postaviti pitanje "sta je sufije navelo da stupe u savez sa ISIS-ovcima, koliki je to teror morao da bude".