Irak

Post Reply
Opetja033

#9276 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
Naslovnica wrote:BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.
Ako je vijest istinita, neka je vjecni rahmet dusi sehida i heroja Izzat Ibrahim al Dourija. Lav iracki.

Ako su Sadamove desne ruke (citaj - notorni zlocinci) "sufijski sejhovi i vrhovne vodje" nekakvih dervisa (ktome i isilovi saveznici), onda ja lijepo odoh u fratre. Daj mi jedan snimak zikra por vodstvom "sejh" Izeta, prije nego se definitivno odjavim!?
Koliko znam nije sejh, medjutim nepobitna je cinjenica da je naksibendija i da je upravo zbog njega uticaj naksibendija u Iraku bio ogroman za vrijeme Saddama. Nemam ti sada vremena pisati o tome i kopirati clanke (Sarajevo mi igra uskoro :mrgreen: ) ali mozes sve vrlo lahko naci na netu.

A mozes misliti koliki teror sitski teroristi vrse nad sunnitskim stanovnistvom Iraka kada natjera sufije da se priblize ISIS-u. I to ne samo Naqshbandy Army. Sunnitska "IZ" Iraka je, ako se sjecas, dala punu podrsku onima koji su zauzeli Tikrit i Mosul. I govorimo o tradicionalnoj IZ, nikakvoj selefijskoj. Vrhovni muftija je sufija.
Licemjerno je pitati se "otkud sufije sa ISIS-ovcima" a ne postaviti pitanje "sta je sufije navelo da stupe u savez sa ISIS-ovcima, koliki je to teror morao da bude".
Avetinho

#9277 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

hAZNADAR wrote:
Opetja033 wrote:

Nije. Ne znam odakle ti te gluposti. Naqshbandi army djeluje samostalno, odvojeno od ISIS-a.

A termin "Safavidi" je upravo na bosanskom jeziku. Cak mislim da i na bosanskoj wikipediji imas clanak. Dakle nije jezicki problem vec manjak opceg obrazovanja.
Dinastija koja je preuzela vlast u tadasnjoj Perziji i prisilno siitizirala stanovnistvo. Poznati zbog sirenja siizma izvan granica Perzije poslije toga. Sada se koristi pogrdno kada se prica o Iranu i sirenju iranskoj uticaja u regionu. Nesto slicno kao sto protivnici nove turske politike pogrdno pricaju o "Osmanlijima" i neosmanlijima.
Uh jesi zaheban ,.. :D eto ispadoh neobrazovan jer je jedna dinastija u staroj Perziji nesto opcepoznato svima. :D

Ne ozbiljno,.. nije mi do nadmudrivanja vec ozbiljno pitam. Zar se nije lik stalno spominjao kao saveznik ISIS? Koja je to onda samostalna vojska i politicka frakcija koj je on predvodio kada se samo spominju kurdska vojska, ISIS, iracka armija i sitske milicije?
Ima ih milion malih vojskica i milicija, koje svaki "glavni igrac" trpa u svoju ili protivnicku stranu, po potrebi.

Najbolji pokazatelj kako je cijeli taj region totalno sjeban i kako to vise niko ziv sastaviti ne moze.
Opetja033

#9278 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

hAZNADAR wrote:
Opetja033 wrote:

Nije. Ne znam odakle ti te gluposti. Naqshbandi army djeluje samostalno, odvojeno od ISIS-a.

A termin "Safavidi" je upravo na bosanskom jeziku. Cak mislim da i na bosanskoj wikipediji imas clanak. Dakle nije jezicki problem vec manjak opceg obrazovanja.
Dinastija koja je preuzela vlast u tadasnjoj Perziji i prisilno siitizirala stanovnistvo. Poznati zbog sirenja siizma izvan granica Perzije poslije toga. Sada se koristi pogrdno kada se prica o Iranu i sirenju iranskoj uticaja u regionu. Nesto slicno kao sto protivnici nove turske politike pogrdno pricaju o "Osmanlijima" i neosmanlijima.
Uh jesi zaheban ,.. :D eto ispadoh neobrazovan jer je jedna dinastija u staroj Perziji nesto opcepoznato svima. :D

Ne ozbiljno,.. nije mi do nadmudrivanja vec ozbiljno pitam. Zar se nije lik stalno spominjao kao saveznik ISIS? Koja je to onda samostalna vojska i politicka frakcija koj je on predvodio kada se samo spominju kurdska vojska, ISIS, iracka armija i sitske milicije?
Sorry, mislio sam da je provokatorski :)

NIje to tako jednostavno. Evo ti mape koja pokazuje i druge sunnitske pobunjenicke snage, daleko od toga da je ISIS jedini. Od pada al Qaide u Iraku i smaknuca Zaraqawija (ili kako se vec zvao onaj nepismeni psihopata kojeg je i bin Laden kritikovao) pa do pojave ISIS-a glavnu rijec u pobuni su vodile sufije Naqshbandi armije.

Image
VCorp

#9279 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by VCorp »

Imam pitanje za ove koji se svađaju oko toga ko gdje gine tamo. Kako vi to sve znate prateći to preko neta a kod nas u Bosni postoji toliko neriješenih stvari iz rata ?
insomnia78

#9280 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

VCorp wrote:Imam pitanje za ove koji se svađaju oko toga ko gdje gine tamo. Kako vi to sve znate prateći to preko neta a kod nas u Bosni postoji toliko neriješenih stvari iz rata ?
Zato sto je puno vise propraceno i zabiljezeno, kamere, mobiteli
Skoro sve se snima i sve se objavljuje istog trenutka po drustvenim mrezama i blogovima
ioannes

#9281 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ioannes »

VCorp wrote:Imam pitanje za ove koji se svađaju oko toga ko gdje gine tamo. Kako vi to sve znate prateći to preko neta a kod nas u Bosni postoji toliko neriješenih stvari iz rata ?
ovo je naravno dobro postavljeno pitanje...
naravno da samo prenosimo vijesti koji su drugi plasirali.
u rata kod nas dvojica u rovu 30 metara udaljeni jedni od drugog,dvije razlicite price pricaju
hAZNADAR

#9282 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hAZNADAR »

Opetja033 wrote: Sorry, mislio sam da je provokatorski :)

NIje to tako jednostavno. Evo ti mape koja pokazuje i druge sunnitske pobunjenicke snage, daleko od toga da je ISIS jedini. Od pada al Qaide u Iraku i smaknuca Zaraqawija (ili kako se vec zvao onaj nepismeni psihopata kojeg je i bin Laden kritikovao) pa do pojave ISIS-a glavnu rijec u pobuni su vodile sufije Naqshbandi armije.
ISIS nije jedini naravno ali velika vecina naoruzanih pobunjenih sunita su im pristupili i krace receno saveznici. Pa tako i rahmetli Izet - spominjao se na strani ISIS-a a ne kao samostalan samo za sebe.

Medjutim kada napises ovako nesto kontradiktorno
vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.
Prvo - otkada to ISIS i ta pojava prihvata sufije kao svoje? Dovoljno je samo procitati sve sto simpatizeri ISIS-a pisu o sufijama.

A drugo - safavidi su vladali Persijom prije par stotina godina a ti napisa kao da je danas ta okupacija u toku. Isto kao kada srpski mitomani jos biju boj protiv Turaka i prave poveznice onda i sada na sta svaki normalan Bosnjak kaze da je mentalna bolest.

De malo,.... mislim,.. stvarno,.. :D pa da.
salik79

#9283 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Opetja033 wrote: Koliko znam nije sejh, medjutim nepobitna je cinjenica da je naksibendija i da je upravo zbog njega uticaj naksibendija u Iraku bio ogroman za vrijeme Saddama. Nemam ti sada vremena pisati o tome i kopirati clanke (Sarajevo mi igra uskoro :mrgreen: ) ali mozes sve vrlo lahko naci na netu.

A mozes misliti koliki teror sitski teroristi vrse nad sunnitskim stanovnistvom Iraka kada natjera sufije da se priblize ISIS-u. I to ne samo Naqshbandy Army. Sunnitska "IZ" Iraka je, ako se sjecas, dala punu podrsku onima koji su zauzeli Tikrit i Mosul. I govorimo o tradicionalnoj IZ, nikakvoj selefijskoj. Vrhovni muftija je sufija.
Licemjerno je pitati se "otkud sufije sa ISIS-ovcima" a ne postaviti pitanje "sta je sufije navelo da stupe u savez sa ISIS-ovcima, koliki je to teror morao da bude".

Da li govorimo o istom Iraku i sunitskim vjerskim poglavarima? Koja je to sunitska "IZ" dala punu podrsku ISISU?!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G1s5k-KK_xc [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rvNupoSw_u8 [/youtube]
http://www.liveleak.com/view?i=23a_1404333257

Opcepoznato je da je Tikrit oslobodjen u zajednickoj akciji iracke armije, siitskih i sunitskih milicija (prema zvanicnim podacima oko 5000 pripadnika sunitskih milicija je ucestvovalo u operaciji). Ne postoji sufija koji ce stati rame uz rame s isilovcem, niti isilovac koji ce stati rame uz rame sa sufijom. Sufije su za njih "musrici" i to nista ne moze promijeniti. A svi znamo sta rade s onima koje proglase "musricima". Covjek koji je bio Sadamova desna ruka je ratni zlocinac i nista vise.

Usput da te pitam - sjecas li se ti sta je Sadam (i njegove desne i lijeve ruke) cinio sitima, kako iranskim tako i irackim, rokom ´80-tih?!! Ili je amnezija nastupila? Nikada ni jedan siitski alim nije rekao da su im to ucinili suniti?! Nikada niti jedan nije optuzio "sunitske milicije", "suniju Sadama", ili bilo koga, ili sta, sto bi aludiralo na sunite. Znalo se ko je zlocinac, ko su zlocinci i oni nikada nisu bili povezivani s citavom vjerskom skupinom.
dragma
Vozim: Pješe

#9284 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Izgleda..

Saddam aide Izzat Ibrahim al-Douri 'killed' in Iraq

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-32347036

Image

18+
https://pbs.twimg.com/media/CCy43yzWMAAZMYa.jpg
VCorp

#9285 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by VCorp »

ioannes wrote:
ovo je naravno dobro postavljeno pitanje...
naravno da samo prenosimo vijesti koji su drugi plasirali.
u rata kod nas dvojica u rovu 30 metara udaljeni jedni od drugog,dvije razlicite price pricaju
Znam, zato sam ga i postavio :D Smiješno mi je malo što se na dosta stranica teme svadjaju i misle da zaista oni znaju sta se tamo radi a ni sam iako sam bio kod nas cijeli rat ne znam šta se događalo pa mi je čudno kako bi neko iz udobnosti svoje fotelje mogao to znati. Shvatam da prenosite vijesti, samo je pitanje ko je i gdje tu vijest plasirao, to 100 % nema šanse da znamo. Istina i vijest ne moraju biti ni u kakvoj korelaciji :D
shin

#9286 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by shin »

Sjebaše Heisenberga
Kikibombona

#9287 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

salik79 wrote: Usput da te pitam - sjecas li se ti sta je Sadam (i njegove desne i lijeve ruke) cinio sitima, kako iranskim tako i irackim, rokom ´80-tih?!! Ili je amnezija nastupila? Nikada ni jedan siitski alim nije rekao da su im to ucinili suniti?! Nikada niti jedan nije optuzio "sunitske milicije", "suniju Sadama", ili bilo koga, ili sta, sto bi aludiralo na sunite. Znalo se ko je zlocinac, ko su zlocinci i oni nikada nisu bili povezivani s citavom vjerskom skupinom.
Nevjerovatno, covjek stuje prve perjanice Sadamovog genocidnog rezima. Mrtav hladan ih velica.....

I onda se cudimo kada bagra medju Srbima velica Karadzica i Milosevica.
Challenger__

#9288 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

dragma wrote: Izgleda..

Image

18+
https://pbs.twimg.com/media/CCy43yzWMAAZMYa.jpg
Još jedna :arrow: 18+
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9289 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

dragma wrote:
Izgleda..

Image
žao mi ga u p.m.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#9290 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

Image
Kikibombona

#9291 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

U Erbilu samoubilacki napad u blizini americkog konzulata

http://rudaw.net/english/kurdistan/170420151

Kurdi bijesni, ne trude se obuzdati govor mrznje. Treba to smiriti...

CIA i FBI dolaze u Erbil istraziti slucaj

Komentari Kurda su otprilike ovakvi...
All Arabs OUT we need INDEPENDENCE from these animals.
Kurdi ne skrijavaju zadovoljstvo radi pogibije hrdjavog genocidasa, teroriste i okorjelog ratnog zlocinca...

Barzani ovih dana ide u posjetu Vasingtonu... Poruke kurdskog naroda su otprilike ovakve...
Dear President;
Please ask "the US some big picture military and economic support";
1. for the establishment of a Iraqi model Kurdish state based on Western values.
2. for the establishment of progressive communities in Iraq and Syria (secular and multi-cultural Rojawa)
3. for the alliance of like minded states (Kurdistan-Israel-Egypt) to contain and eliminate radical Islam from the region.
4. for the humane treatment of ethnic Kurds and Christians living in Turkey, Iran and Syria.
Plastikaa

#9292 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Plastikaa »

Imali informacija o Ramadaniju kakvo je stanje ???
walter kurtz

#9293 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Hoce li al dourijeva smrt sta promijeniti na terenu
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#9294 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by emillio estevez »

walter kurtz wrote:Hoce li al dourijeva smrt sta promijeniti na terenu

A ha

Jedan manje
Klavikula

#9295 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

insomnia78

#9296 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Orci preuzeli odgovornost za danasnji bombaski napad u Afganistanu
Kikibombona

#9297 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Klavikula wrote:evo jedan clanak za Kikija :-D

http://vojnapovijest.vecernji.hr/rat-na ... oci-999877
A evo za tebe jedna Peshmerga

Image

:D
dragma
Vozim: Pješe

#9298 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Klavikula wrote:evo jedan clanak za Kikija :-D

http://vojnapovijest.vecernji.hr/rat-na ... oci-999877
Evo i od mene jedan za našeg @kikija :-D

DW Pešmergine amazonke
http://www.dw.de/pe%C5%A1mergine-amazonke/a-17892407

Jedna patriotska pjesma:

Već ga zamišljam kako dok sluša ovu pjesmu lomi čaše i lupa glavom od zid :D

I da ne zapostavimo YPG:

http://bijikurdistan.tumblr.com/
salik79

#9299 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Iraqi Security Official Believes in Domino Effect of Al-Douri’s Death on ISIL’s Collapse
The death of Izzat Al Douri, deputy of former Iraqi dictator Saddam Hussein and a founder of ISIL terrorist group, heralds the imminent defeat and collapse of the terrorist group, security sources said on Saturday.

“Al-Douri’s death has kicked off a domino of ISIL’s defeat in the battlefield against Iraq’s security and popular forces in Iraq,” Member of Salahuddin Provincial Council’s Security Committee Khaled Jessam told FNA on Saturday.

Izzat Ibrahim Al-Douri, former Iraqi general and Vice Chairman of the Iraqi Revolutionary Command Council, was killed in Iraq on Friday.

Jessam reminded that Baghdad laboratories are conducting DNA tests on Al-Douri, and once the test results confirm his death international backup for him and his subordinates will come to a halt, making it easier for the Iraqi army and popular forces to destroy terrorist groups such as ISIL.

Secretary-General of the popular Badr Organization Hadi al-Ameri revealed yesterday that Al Douri had been killed during an Operation by Iraqi popular forces in Salahuddin province in Iraq on Friday.

Al-Douri, 73, was a former Iraqi general and a commander of the Army of Saddam Hussein’s regime. He was an Iraqi military commander and Vice Chairman of the Iraqi Revolutionary Command Council, until the 2003 US-led invasion of Iraq.

Following the US invasion, he escaped and remained at large. But after a few months, intelligence reports showed that he was leading rebel operations in the country.

Al-Douri designed and led terrorist, specially the Al-Qaeda, operations in Iraq.

Regional intelligence agencies had chased him down in Western and Northwestern Iraq.

Al-Douri was one of the main officials of Saddam Hussein’s chemical arms program and played a major role in the chemical attacks on Iran during the 1980s war as well as the attack on the Northern Iraqi city of Halabche that killed 5,000 civilians.

According to Iranian and Russian intel, he has been providing terrorists in Syria with chemical agents and training for manufacturing chemical weapons.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9300 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

Image
Post Reply