Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9276 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

lordi wrote:
Boskero wrote:
ladyblue18 wrote:Za pink :thumbup:
Evo malo prije vrišti cura iz dnevnog boravka , kaže skupili mnogo keša.

O kojoj je cifri rijec?
Preko 67.000 km :shock:
+ 60 000 $ koje im je uplatila neka njihova bratska mreza iz LA-a
Boskero

#9277 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:24, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#9278 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

red evil wrote:Ona stranica na facebooku, opet, daje upozorenja. Oni su bili i prošli put davali ista upozorenja, izlgeda opet da daju. Po govoru ljudi, dosta pogađaju što se tiće vremena. Već sam bio postavio link ove stranice, opet ću, nadam se da mi nećete zamjerit.

https://www.facebook.com/pages/Vremensk ... 2475809465
Neka upozorenja, ocekuje se dosta padavina u subotu ujutro i na nedelju, sto je najgore uglavnom u ovom sredisnjem dijelu BiH, niz rijeku Bosnu, oko Tuzle, po Posavini, bas gdje ne treba.

Ali utjeha je da se ne ocekuje ni blizu padavina kao tokom poplava... medjutim opasnost je u klizistima, svaki sljedeci pljusak ce aktivirati nova klizista.
Nucleo1985

#9279 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Nucleo1985 »

Dalas namjestaj 40 000km vrijednosti u namjestaju. Sutra kamioni krecu.
@mba

#9280 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by @mba »

Bullet Tooth Tony wrote:ouueeee muuuu

odvuko se u rusiju prositi, najbolje da ostane tamo, eto recimo neka bude guverner sibira ili tako nest!
omar little

#9281 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

Boskero wrote:
dječak sa šibicama wrote:Prva tv u Srbiji je organizovala najvece zvijezde estrade, glumce, sportiste, itd. da se javljaju na telefone gledateljima, poziv se placa i sav prihod ide u humanitarne svrhe, za zrtve poplava.

Ne znam kada, vjerovatno u subotu, uglavnom HRT je vec to isto radio, sve uz direktni prijenos naravno.
Bilo je prije dva tri dana kod nas nesto slicno " Razgovor sa BH reprezentativcima "
to nije bilo za poplave nego za onu banku kostane srzi. bilo ugovoreno prije poplave.
todd_smith

#9282 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

Nucleo1985 wrote:Dalas namjestaj 40 000km vrijednosti u namjestaju. Sutra kamioni krecu.
I gdje ce taj namjestaj da ide?

Fino od njih, ali meni se cini da su svi poletili da pokupe kakve bodove. Nije se jos nista ni ocistilo, tu su i zdravstveni problemi, oni vec salju namjestaj. :roll:
vatrogasac

#9283 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vatrogasac »

Boskero wrote:
Evo malo prije vrišti cura iz dnevnog boravka , kaže skupili mnogo keša.

O kojoj je cifri rijec?
Ide paralelno iz dva studija. Srbija je skupila u ovom trenu 7.665.056,00 dinara, A BiH 66.634 KM.
KENJAC

#9284 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by KENJAC »

Majke vam mile , jel iko zna sta je istina u svemu ovome ???
https://soundcloud.com/udri-muski/jutar ... a-u-doboju
... ne mogu da vjerujem ! Jel iko naiso na kakav demant ili ...
It_is_a_Leclerc

#9285 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ubi se narod zovući... A i ja gledam čekajući ko će prvi poslati u tri lijepe materine ovu voditeljicu što prekida goste.
dječak sa šibicama

#9286 Re: Poplave u cijeloj BiH

Evo i Pink radi nesto slicno.

Sto se tice vremenske prognoze, nije bas najbolja, ni najgora na srecu... ocekuje se promjenjivo vrijeme za vikend, pa dolazi ciklona Eva (nece valjda biti zlosutna) nekad sredinom naredne sedmice, uglavnom kraj maja i pocetak juna nece biti stabilno.

Za sada se ne zna koliko ce biti padavina, jer ce uglavnom biti lokalno, pljuskovi, grmljavine, sparina, nikako dobro vrijeme za poplavljena podrucja.
It_is_a_Leclerc

#9287 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

dječak sa šibicama wrote:Evo i Pink radi nesto slicno.

Sto se tice vremenske prognoze, nije bas najbolja, ni najgora na srecu... ocekuje se promjenjivo vrijeme za vikend, pa dolazi ciklona Eva (nece valjda biti zlosutna) nekad sredinom naredne sedmice, uglavnom kraj maja i pocetak juna nece biti stabilno.

Za sada se ne zna koliko ce biti padavina, jer ce uglavnom biti lokalno, pljuskovi, grmljavine, sparina, nikako dobro vrijeme za poplavljena podrucja.
Kaže Jovičić iz MUP-a RS da im treba malo pljuska da sapere ulice i spriječi zaraze.
dječak sa šibicama

#9288 Re: Poplave u cijeloj BiH

KENJAC wrote:Majke vam mile , jel iko zna sta je istina u svemu ovome ???
Lesevi u TUS-u se demantovani, ovo nije istina jer je FTV danas bila u TUS-u i nigdje nikakvih leseva nema.

Istina je samo da su napravili deponiju na Putnikovom brdu i sada ugrozavaju okolne stanovnike, koji prijete blokadom puta.
perfect_guy

#9289 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by perfect_guy »

ona (skoro) jedina priča o tolikom broju, a gdje su mediji, stanovnici doboja, ljudi koji pomažu da potvrde? Znači nema ništa od toga, jednostavno, javno bi se pričalo o tome
Last edited by perfect_guy on 22/05/2014 22:28, edited 1 time in total.
Straza

#9290 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Sutra snimanja minsko sumnjivih terena oko Maglaja, Doboja i Odžaka

Danas je u Sarajevo stigao operativni tim s bespilotnom letjelicom Belgijske prve pomoći, Belgijske vojne akademije uz asistenciju Univerziteta Vrije iz Brisela, Odsjek za elektroniku i informatiku. Sutra ujutro, u osam sati tim će na teren izaći zajedno sa specijalnim timovima za izviđanje minsko sumnjive površine sastavljenim od izviđačkih timova BH MAC, RU Tuzla i RU Sarajevo. Snimanje će se vršiti na poručju ušća rijeke Krivaje i dalje prema Maglaju i Doboju, a u planu je i snimanje rejona Odžaka, saopćeno je iz Centra za uklanjanje mina u BiH (BH MAC), prenosi Anadolu Agency (AA).

http://istocnabosna.com/myjoomla/index. ... &Itemid=72
palermo

#9291 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by palermo »

perfect_guy wrote:
ona (skoro) jedina priča o tolikom broju, a gdje su mediji, stanovnici doboja, ljudi koji pomažu da potvrde? Znači nema ništa od toga, jednostavno, javno bi se pričalo o tome
Ma kako ste u to sigurni.....pričaju i drugi samo ne javno......pa je li i Obren pričaoo mrtvima dok nije smijenjen

ja ne tvrdim da je ovo istinito, ali naprosto ne možete ni vi tvrditi da nije....
guber90

#9292 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

omar little wrote:
Boskero wrote:
dječak sa šibicama wrote:Prva tv u Srbiji je organizovala najvece zvijezde estrade, glumce, sportiste, itd. da se javljaju na telefone gledateljima, poziv se placa i sav prihod ide u humanitarne svrhe, za zrtve poplava.

Ne znam kada, vjerovatno u subotu, uglavnom HRT je vec to isto radio, sve uz direktni prijenos naravno.
Bilo je prije dva tri dana kod nas nesto slicno " Razgovor sa BH reprezentativcima "
to nije bilo za poplave nego za onu banku kostane srzi. bilo ugovoreno prije poplave.
Jedan dio su odlucili donirati za ugrozene poplavama, koliko to iznosi ne znam.
perfect_guy

#9293 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by perfect_guy »

palermo wrote:
Ma kako ste u to sigurni.....pričaju i drugi samo ne javno......pa je li i Obren pričaoo mrtvima dok nije smijenjen

ja ne tvrdim da je ovo istinito, ali naprosto ne možete ni vi tvrditi da nije....
jednostavno prevelik je broj da bi se tek tako krio, ako ništa ljudi koji tamo pomažu bi progovorili za medije
Boskero

#9294 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:31, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#9295 Re: Poplave u cijeloj BiH

palermo wrote:
perfect_guy wrote:

Prica je pocela ovako "u Doboju u TUS-u stotine zivotinjskih leseva"... onda je neko ubacio ljude u pricu, "u Doboju u TUS-u stotine ljudskih leseva"... danas, veceras na dnevniku, prilog FTV-a, njihova ekipa normalno usla u TUS, razgovarali sa ljudima koji ciste, peru garazu, prostorije, radnici TUS-a, ljudi demantuju ikakve leseve, nigdje nicega nema. Snimljeno, imas snimak dnevnika na FTV stranici valjda, potrazi.
Lazu, dezinformacije, ne znam kome to treba... isto tako govore za Obrenovac, pa covjece stotinu/stotine ljudi nije malo, javile bi se porodice, danas je net svakome dostupan, trazili bi svoje najdraze...

....

Satelitski snimak Save na uscu u Dunav u Beogradu... slika sve govori

Image
Fact

#9296 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

palermo wrote: ja ne tvrdim da je ovo istinito, ali naprosto ne možete ni vi tvrditi da nije....
zapravo možemo,jer iznijeti neku tvrdnju,a istu ne potkrijepiti dokazima je definicija neistine

obična dezinformacija i laž,sve dok se suprotno ne dokaže
Mu'min

#9297 Sjeme za Janju

Post by Mu'min »

morti wrote:Ako neko zna za konvoj koji ide u ili prolazi kroz ovo povratničko mjesto...

Još ima nade za povratničko naselje
APEL: JANJI SU POTREBNE SJEMENKE I HRANA ZA STOKU!

Janja je mjesto koje je također pogođeno poplavama, ali se o ovom gradiću malo piše i priča. Nakon što je naša ekipa jučer posjetila Semberiju uvjerili smo se u tešku situaciju građana, a pogotovo stanovnika Janje koji su pretrpjeli katastrofu na njihovim poljoprivrednim dobrima.

Stanovnici spominju gotovo ujednačeno najveći problem - uništenim usjevima i gladnim životinjama. Kako kažu, dobijaju hranu i odjeću, ali to im jednostavno nije potrebno. Ono što bi spasilo ovaj povratnički gradić od gladi jeste jednostavna pomoć u sjemenkama koje se još uvijek mogu pretvoriti u iskoristivo povrće i hrana za stoku koja je, bili smo svjedoci, na izmaku snage.
Mada je Janja u dijelu Bosne gdje je sezona kraća al sem kompira, luka i još nekih sitnica što šta bi se moglo sijati.
Doduše bilo bi na kraj sezone al bolje i za zimnice nego ništa.
VELIK PLUS bi bio što bi si mještani mogli ostaviti SJEMENA ZA 2015 pa je i to manji trošak.

Za sada mogu sijati: krastavice, salatu, dinje.
Za paprike je pokasno (osim sadnice al to valja kupiti), žito bi se moglo isto sijati al bilo bi za pečenjaka, ne znam da li bi uspjelo uzreti mada je i to velik uspjeh.
Mogu se sijati kakve sorte graha za mohune...
Špinać se sija u 7-8. mjesecu
Isto tako nije još kasno za mrkvu, blitvu, celer, bosiljak, luk vlasac, radić,...

Eluna & Morti ko od vas bi za Janju prihvatio sjeme ukoliko bi ja od sebe šta sabrao i poslao?
Zadak bi bio na prijateljski način svakom podijeliti ono što bude nafake pa nek raja posadi i izmijeni sjeme...

Znam da je ova moja akcija mala stvar al eto ako jednu familiju snadbijem sa sjemenima uspio sam.

Da li ima podatak za koliko familija bi trebalo ovakvih "sjemenekih paketa"?

Pozivam sve dijasporce da ove gore boldane stvari kupe i proslijede kako direkt u ruke onim koji stvanro se time bave (da ne bude ove otimačine i krađe za koju čujem). Na svakom pakovanju piše od kada se može sijati na otvorenom. Ako bude ugodna sezona bi će nafake i može svašta roditi bolje nego inače.

Još jedna ideja.
Preko poznanika uplatite pare da lično od kupiti veću količinu sadnica iz rasadnika iz krajeva BiH koji nisu imali poplave i neka to umjesto sjemena dijele narodu.
Svakom po 10 sadnica svake vrste (paprika, paradajz, patlidžan,...) svakako je bolje nego nešto treće.
palermo

#9298 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by palermo »

perfect_guy wrote:
palermo wrote:

jednostavno prevelik je broj da bi se tek tako krio, ako ništa ljudi koji tamo pomažu bi progovorili za medije
Ma dobro, nadajmo se da si ti u pravu-

Iako ti argument baš i nije dobar.....imaš primjere iz ne tako davne prošlosti kada se mnogo veći broj mrtvih krio
palermo

#9299 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by palermo »

Fact wrote:
palermo wrote: ja ne tvrdim da je ovo istinito, ali naprosto ne možete ni vi tvrditi da nije....
zapravo možemo,jer iznijeti neku tvrdnju,a istu ne potkrijepiti dokazima je definicija neistine

obična dezinformacija i laž,sve dok se suprotno ne dokaže
Nebitno, ne bih da se nadmudrujem, poosebno oko ovoga
svjezi_ustipak

#9300 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by svjezi_ustipak »

palermo wrote:
perfect_guy wrote:

Obren rekao da imaju dvadeset mrtvih, da su kupili dvadeset sanduka i da ce opstina platiti njihovu sahranu. Kakva stotina mrtvih pobogu?! Niti je vidjela leseve, ne zna nikoga u Doboju, samo osjetila nepoznat miris u Tusu i odmah pazi, stotine leseva se kriju! Pa zar ne bi jednostavnije bilo uzeti sve leseve koji se skrivaju, staviti nocu u hladnjace i odvesti u BL ili Prnjavor npr?

Pustite se ljudi teorija zavjera i stotina mrtvih, davno bi se za to saznalo.
Post Reply