A koliko je Esso Radeljaš dobio glasova na izborima ono?

wtfplenumsa @plenumsa 4m
@ZuhricAlbin novinari_ su zamoljeni_e da ugase kamere. Ispoštovali_e su.
Pa ako nisi zadovoljan sa platom trazi drugi posao ili crkni. Plate trebaju biti u skladu sa trzistem rada. Svakoga na budzetu treba platiti minimalno koliko se god moze. Doktore,zdravstvo,policiju,vatrogasce. Sviju. Kome ,nije plata ,dovoljno velika,neka daju otkaz i traze bolje. Kapitalizam za svakoga !!cyprus wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
Audicija za nadrealiste, jel ovo Zuhric iz Nase stranke za bolju buducnost kako ti kazesJoseMujica wrote:@ZuhricAlbin novinari_ su zamoljeni_e da ugase kamere. Ispoštovali_e su.RT @SamBeharic: Na @plenumsa građani traže povećanje penzija i plate za sve! #Plenum #Sarajevo #Protesti osim za politicari/ke![]()
![]()
pa ovo je TLN...nije bezveze Boro došo tamo.....ovo je resursni centar za novi projekat
Pa moze fino reci evo ja radim volonterski, dobijat ce 4 stoje socijale i pricati da radi za dzabevade_mecum wrote:![]()
joj cirkusa, da vidim tog entuzijastu koji ce raditi za 600 keka
Stani malo hoće da te zahebu. Ovo je da se zalete naivni sljedeče je da se topli obrok poveča na 12.000 KM mjesečno. Tako da će ovaj prvi zahtjev smislen.cyprus wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
Ovo su rijeci istine, ne zato sto sa je i ti slazemo vec zato sto to objektivno stoji. Mi koji ne zivimo tu imamo distancu i objektivnost koja nam pruza mogucnost da vidimo stvari kakve jesu. I nasa je duznost da vam serviramo istinu. Jedna od tih istina je da NIKOGA ne interesuje Bosna. Cak ni ove demonstracije nisu digle neku pretjeranu buku. Toliko ima drugih problema u svijetu, i jednostavno morate deset puta jace vikati, mora vas deset puta vise biti, morate sto puta bolje organizovani biti itd. Morate u najmanju ruku biti na istom nivou kao Ukrainci, a niste ni BLIZU sto se tice strukture i organizacije.udar 99 wrote:manje defetizma , niko ne tvrdi da ce biti lako , sto rece Vanzemaljac , nema vise povratka , nema vise ispijanja kafica po kaficima i vozanja Golfa dvice
nema vise bjezanije u EU ili Ameriku , donacija i socijale
ako se sada povucete ? tek tada cete nahebati , nema vise niti interneta , ma hljeba vise necete imati
nista !
vi hrabri i cestiti ? samo naprijed , mnogo raje u inostranstvu i dijaspore i pripadnika narodnih pokreta od Spanije do Turske do USA i dalje je spremno i ucinit ce sve da razbije i medijsku blokadu i da pomogne maximalno
u vasoj legitimnoj borbi
drzite se zajedno
organizujte komsijske grupe , dijelite hranu , tople napitke protestantima , drzite institucije blokirane non-stop
ucestvujte u narodnim plenumima
razmjenjujte ideje , razgovarajte i nagovarajte narod da se napokon trzne iz bunila , i prcanja u mozak zadnjih 20 godina
i moze biti gore , mnogo gore
ako odustanete
http://www.balkaneu.com/bosnian-spring-arrived-early/
Pošto ovdje quote sa twittera baš ne funkcioniše pa ispade da je ovo napisao Albin dika naš a nije nego se Albin protivio što se kamere gase a ovo mu je odgovr od plenumahellue wrote:Audicija za nadrealiste, jel ovo Zuhric iz Nase stranke za bolju buducnost kako ti kazesJoseMujica wrote:@ZuhricAlbin novinari_ su zamoljeni_e da ugase kamere. Ispoštovali_e su.RT @SamBeharic: Na @plenumsa građani traže povećanje penzija i plate za sve! #Plenum #Sarajevo #Protesti osim za politicari/ke![]()
![]()
pa ovo je TLN...nije bezveze Boro došo tamo.....ovo je resursni centar za novi projekat
![]()
i kad nesto zajebe fino reci "sta hocete, zar ne vidite za koje pare ja radim?"guber90 wrote:Pa moze fino reci evo ja radim volonterski, dobijat ce 400 stoje socijale i pricati da radi za dzabevade_mecum wrote:![]()
joj cirkusa, da vidim tog entuzijastu koji ce raditi za 600 keka
.
cyprus wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
Retweeted by plenumsa
Ters Bosanka @CcaricaA 4m
Imam osjecaj da BHTelecom ovih dana prati i filtrira nas politicko nepodobne i blokira nam net s vremena na vrijeme
@sarkazam se nasmijaoSarkazam wrote:cyprus wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
Kad ti se desi što odi kod mesara nek te on operiše. Kapitalizam za sve.Objektivni navijac wrote:Pa ako nisi zadovoljan sa platom trazi drugi posao ili crkni. Plate trebaju biti u skladu sa trzistem rada. Svakoga na budzetu treba platiti minimalno koliko se god moze. Doktore,zdravstvo,policiju,vatrogasce. Sviju. Kome ,nije plata ,dovoljno velika,neka daju otkaz i traze bolje. Kapitalizam za svakoga !!cyprus wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
Fino covjek definisao"Čast mi je što sam nakon 50 godina huligan i terorista", kazao je jedan od građana, inače ratni vojni invalid.
da socijala bi trebala biti kao minimalac ali za jednu cijelu obitelj i na jednoj adresi jedna sociala .Sarkazam wrote:cyprus wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
i opet federalni nivo, a Tulic jasno u uvodu rekao da federaciju i drzavu ne pominju... i jos glasali...Jedan od učesnika Plenuma pozvao je prisutne da glasaju o tome ko je za smjenu Vlade Federacije BiH. Većina je glasala za.
i ti očekuješ da će te sutra taj doktor iz milosti operisati, ili učitelj obrazovati tvoje dijete ili policajac štititi tebe i tvoju imovinu ili vatrogasac trčati da gasi zapaljenoObjektivni navijac wrote:Pa ako nisi zadovoljan sa platom trazi drugi posao ili crkni. Plate trebaju biti u skladu sa trzistem rada. Svakoga na budzetu treba platiti minimalno koliko se god moze. Doktore,zdravstvo,policiju,vatrogasce. Sviju. Kome ,nije plata ,dovoljno velika,neka daju otkaz i traze bolje. Kapitalizam za svakoga !!cyprus wrote:Bravo građaniGrađani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno.Znači plata i socijala tu negdje? Da odmah dam otkaz...
Mirza...Omere što ne pištete da Neonkov zet u Telekomu na ovaj način pokušava da minira napore napaćenog naroda za promjenama? Što nas držite u informacijskoj blokadi?!Ters Bosanka @CcaricaA · 2m ago
Imam osjecaj da BHTelecom ovih dana prati i filtrira nas politicko nepodobne i blokira nam net s vremena na vrijeme #protesti #sarajevo #BiH
Alfons Kauders wrote:i opet federalni nivo, a Tulic jasno u uvodu rekao da federaciju i drzavu ne pominju... i jos glasali...Jedan od učesnika Plenuma pozvao je prisutne da glasaju o tome ko je za smjenu Vlade Federacije BiH. Većina je glasala za.
ja sam pitala vec, ali obzirom da na ovoj temi, osim stranackih govnara registriranih prije tjedan dana, nema vise nikog sa elementarnom forumskom kulturom i zeljom za razmjenom informacija - dobila sam sipak.O'zone wrote:
Tuzlaci kano mogu Zeničani kano ne mogu. Neko nekoga ovde da prostite jebe a ko da gledam narod ga opet prima
omar little wrote:ima li pravnika ovdje? bila bih zahvalna da mi se razjasni nesto
znaci, po clanu 11. zakona o placama i naknadama u organizma vlasti federacije bih postoji pravo na naknadu.
Član 11.
Naknada plaće nakon prestanka javne funkcije
Izabrani dužnosnici i nosioci izvršnih funkcija nakon prestanka obavljanja javne funkcije, a do zasnivanja novog radnog ili ugovornog odnosa ili do ispunjavanja uvjeta za penziju, prema općim propisima, imaju pravo na naknadu plaće koju su ostvarivali dok su obavljali javnu funkciju u trajanju od 12 mjeseci.
Prava iz stava 1. ovog člana imaju i savjetnici u trajanju od 6 mjeseci, ukoliko su dužnost savjetnika obavljali dulje od dvije godine.
Izabrani dužnosnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici koji se, u skladu sa zakonom, vrate na isto ili slično radno mjesto sa kojeg su izabrani, odnosno imenovani na javnu funkciju, nemaju pravo na naknadu plaće iz stava 1. ovog člana.Član 62.
Naknade i dodaci na plaću
Prava na naknade i dodatke na plaću zaposlenih u organima vlasti Federacije odnose se i na zaposlene u kantonu, općini i gradu u skladu sa članom 43. ovog zakona.
Visinu i način ostvarivanja prava na naknade i dodatke na plaću za kantone utvrdit će vlada kantona, a za općinu i grad općinsko, odnosno gradsko vijeće.moje pitanje je kako kanton moze ukinuti PRAVO na ovu naknadu ako je ona regulirana FEDERALNIM zakonom? visinu i nacin ostvarivanja regulira kanton. nije mi jasno sad sta su ukinuli u tuzli a sta su odbili ukinuti u zenici. jel ja tumacim pogresno? nisam pravnik zato pitam. hvala unaprijed.(Član 43.
Propis o uvjetima i postupku ostvarivanja naknada
Postupak ostvarivanja prava na naknade i visinu tih naknada, u skladu sa tim zakonskim odredbama, utvrđuje Vlada Federacije na usaglašen prijedlog Federalnog ministarstva pravde i konsultacija sa sindikatom.)
imali negdje na netu sta je tacno skupstina u tz usvojila?
17:42
"Kad bih rekao da mi je pripala čast da budem ovdje, bilo bi ružno. Iz prvog Plenuma smo izvukli sve ono što je dobro. Molim vas, danas ovdje govorimo samo o KS, problemima, zahtjevima prema Vladi KS. O Federaciji se može govoriti kada svi kantoni progovore. Ovdje se ne može govoriti o BiH jer je to drugi par rukava. To je samo gubljenje vremena. Molim vas, govorimo samo o kantonu u kojem živimo", kazao je Tulić i pročitao pravila Plenuma
Pa ne poštuju ni pravila svog dnevnog reda18:50
Jedan od učesnika Plenuma pozvao je prisutne da glasaju o tome ko je za smjenu Vlade Federacije BiH. Većina je glasala za.
Šta zna prosječan režimac šta je prijedlog a šta zaključak.O'zone wrote:Što dižete dreku beze može predložiti ko šta hoće a kasnije će se glasati.
jebi ga narod predlaže šta ste očekivali