Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#92651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Jel namjeravaju ovi iz Telemacha popravljati signal na EON uredjajima? Svako malo dok prelistavam video klub resetuje se sam od sebe
crnivrag

#92652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Gerro wrote:Jel namjeravaju ovi iz Telemacha popravljati signal na EON uredjajima? Svako malo dok prelistavam video klub resetuje se sam od sebe
Pošto si prijavio problem, vjerujem da su ga proslijedili dalje i da će uskoro to popraviti :)
diablobih

#92653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

crnivrag wrote:
diablobih wrote:Kad stigne novi EON onda cu vidjeti da predjem, tj. ako bude htio @telemach, jer sam potpisao novi ugovor prije nekoliko mjeseci za TGF.
Ako ciljaš na ovaj novi EON box koji sam spomenuo, njega možeš dobiti samo ako si korisnik EON paketa van Telemach mreže, jer isti radi isključivo kao OTT box, odnosno sve kanale isporučuje isključivo putem interneta i putem njega nije moguće pratiti kanal "Sport Klub 4K".
Nista, neka prelazi na EON pakete ko mora.
Telemach

#92654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

diablobih » 47 minutes ago

Kad stigne novi EON onda cu vidjeti da predjem, tj. ako bude htio @telemach, jer sam potpisao novi ugovor prije nekoliko mjeseci za TGF.
Možete nam se i sada javiti, u inbox, ukoliko ste zainteresovani za EON pakete usluga.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#92655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Gerro » 42 minutes ago

Jel namjeravaju ovi iz Telemacha popravljati signal na EON uredjajima? Svako malo dok prelistavam video klub resetuje se sam od sebe
Dostavite nam broj Ugovora u inbox, provjerit ćemo.
diablobih

#92656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Telemach wrote:
diablobih » 47 minutes ago

Kad stigne novi EON onda cu vidjeti da predjem, tj. ako bude htio @telemach, jer sam potpisao novi ugovor prije nekoliko mjeseci za TGF.
Možete nam se i sada javiti, u inbox, ukoliko ste zainteresovani za EON pakete usluga.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Hvala vam, ali to kada bude nova verzija EON boxa, ovaj jos ne :) Valjda cete praviti novi za godinu, godinu i pol.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#92657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Telemach wrote:
Gerro » 42 minutes ago

Dostavite nam broj Ugovora u inbox, provjerit ćemo.
Nije to samo moj problem. Svi koji imaju EON paket se zale
DON_eARL

#92658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Evo ja se ne žalim. :-) Pusti se šuplje i spamanja teme, pošalji podatke ako si korisnik i imaš box, više mi na trola ličiš. :D
probook

#92659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
probook wrote:Nisam znao za ovo iako na sajtu piše za sve EON pakete do 7 dana unazad, dakle:

Eon Light duo mozete vracati 3 dana unazad samo POJEDINE kanale
Eon Full duo mozete vracati sve kanale iz paketa 7 dana unazad

A na sajtu i za jedan i za drugi pise do 7 dana unazad dakle na sajtu bi covjek rekao da je isto, kad sipak :run:
Misli se na korištenje EON aplikacije u bilo kom obliku, a ti u tom paketu imaš mogućnost koristiti EON aplikaciju na raznim uređajima i vraćati sadržaj 7 dana unazad na svim kanalima koje imaš u paketu.

Problem je što i dalje koristiš stari D3 resiver, a on tehnički nije u mogućnosti (Telemach snimljeni sadržaj kanala iz D3 ponude drži na svojim serverima, na kojima nema dovoljno kapaciteta) da isporuči uslugu TV unazad na više od 50 kanala iz ponude, i to samo do 5 dana unazad.
Onda su zbunjujuće na sajtu napisali. Eon aplikacija je samo promo u okviru light paketa. Ti kada gledaš njihov sajt i čitaš ponudu ispane da na svakom eon paketu imaš vraćanje nazad na svim kanalima. Jebiga trebali su kod light paketa staviti * da se zna da je nešto drugačije.

Ako vraćanje ide preko interneta, a D3 risiver ima internet ne razumijem to ograničenje, ali dobro :D
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#92660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

DON_eARL wrote:Evo ja se ne žalim. :-) Pusti se šuplje i spamanja teme, pošalji podatke ako si korisnik i imaš box, više mi na trola ličiš. :D
Lol. Kako si lud samo. Kazem ti da mi se zalilo jos dosta ljudi. Nije problem u gledanju TV-a i sadrzaja koji se uzivo emituje, samo video klub pogotovo kad trazim duze nesto da gledam kad listam onda mi se sam resetuje i opet moram ulaziti tamo. Ne kontam sto bih trolao na ovoj temi
probook

#92661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Averus wrote:
probook wrote:Nisam znao za ovo iako na sajtu piše za sve EON pakete do 7 dana unazad, dakle:

Eon Light duo mozete vracati 3 dana unazad samo POJEDINE kanale
Eon Full duo mozete vracati sve kanale iz paketa 7 dana unazad

A na sajtu i za jedan i za drugi pise do 7 dana unazad dakle na sajtu bi covjek rekao da je isto, kad sipak :run:
Pa piše DO 7 dana :D
To ti je po principu "Popusti DO 70%"
To su se dobro ugradili, ali nisu napisali da je na 50 kanala do 7 dana :D
crnivrag

#92662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote: Onda su zbunjujuće na sajtu napisali. Eon aplikacija je samo promo u okviru light paketa. Ti kada gledaš njihov sajt i čitaš ponudu ispane da na svakom eon paketu imaš vraćanje nazad na svim kanalima. Jebiga trebali su kod light paketa staviti * da se zna da je nešto drugačije.

Ako vraćanje ide preko interneta, a D3 risiver ima internet ne razumijem to ograničenje, ali dobro :D
Slažem se da su trebali to naglasiti, jer se po defaultu dobija D3 resiver ili CAM modul na ovom paketu.

A što se tiče vraćanja sadržaja, D3 platforma nije kompatibilna sa EON serverima (koji se nalaze u prostorijama United Grupe, i na koje se skladište svi kanali i VOD sadržaji svih kompanija koje posluju u okviru United Grupe), i zato se ne povlače isti sadržaji, a serveri za pohranu sadržaja kanala u okviru D3 ponude se nalaze u prostorima Telemach-a, i isti nemaju dovoljno kapaciteta za pohranu više od 50 kanala sa čuvanjem sadržaja do 5 dana.

Usput D3 platforma se više neće razvijati, i kao takva polako odlazi u prošlost.
Mehemed
Vozim: automobil

#92663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

probook wrote:Onda su zbunjujuće na sajtu napisali. Eon aplikacija je samo promo u okviru light paketa. Ti kada gledaš njihov sajt i čitaš ponudu ispane da na svakom eon paketu imaš vraćanje nazad na svim kanalima. Jebiga trebali su kod light paketa staviti * da se zna da je nešto drugačije.

To sam se i ja zafrkao i mislio da ću imati vraćanje na svim kanalima pa prešao na EON Light, a inače nebi prelazio.
To je ta taktika, nigdje ne piše da je za D3 receivere samo 50 kanala do 5 dana, jedino što su napisali je ovo
  • * Do 1500 min. mjesečno uključenih u pretplatu. Neiskorišteni minuti se ne prenose u sljedeći obračunski period. Prilikom svakog poziva u opciji FLAT BH uspostava veze se naplaćuje 0,03 KM.
a o D3 ništa, samo ispod ima EON box, EON smart aplikacija i cijena rente dodatnih uređaja.
Taktika da se što više osoba navuče na potpisivanje novog ugovora i prelazak na EON pakete.
DON_eARL

#92664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Gerro wrote:
DON_eARL wrote:Evo ja se ne žalim. :-) Pusti se šuplje i spamanja teme, pošalji podatke ako si korisnik i imaš box, više mi na trola ličiš. :D
Lol. Kako si lud samo. Kazem ti da mi se zalilo jos dosta ljudi. Nije problem u gledanju TV-a i sadrzaja koji se uzivo emituje, samo video klub pogotovo kad trazim duze nesto da gledam kad listam onda mi se sam resetuje i opet moram ulaziti tamo. Ne kontam sto bih trolao na ovoj temi
Samo ti pošalji podatke i riješit će ti problem. :wink: Meni je smiješan pristup koji imaš, žališ se na problem, a nećeš da provjere - čisto trolanje.
samoTEgledam

#92665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samoTEgledam »

Zadnjih 15+ dana download 3x manji od nazivnog iz paketa, lokacije Malta - Sarajevo i Ilidža (poso-kuća)! Neko još slično iskustvo?
Averus

#92666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Kod mene vala zakuc'o na 150 već dva dana :D
Boban0726

#92667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Gerro wrote:
Neće ti Telemach ništa pomoći nego programeri EON aplikacije taj bug moraju ispraviti.
Isti problem se dešava i na EON mobilnoj aplikaciji.
DON_eARL

#92668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

U šta se kladimo da će mu riješiti poteškoću ako pošalje podatke? :D

I dalje mislim da trola. :evil:
Telemach

#92669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

samoTEgledam wrote:Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Post by samoTEgledam » 37 minutes ago

Zadnjih 15+ dana download 3x manji od nazivnog iz paketa, lokacije Malta - Sarajevo i Ilidža (poso-kuća)! Neko još slično iskustvo?
samoTEgledam wrote:Zadnjih 15+ dana download 3x manji od nazivnog iz paketa, lokacije Malta - Sarajevo i Ilidža (poso-kuća)! Neko još slično iskustvo?

Zdravo samoTEgledam,
Nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu, koji će izvršiti provjeru i korekciju signala je evidentiran.
probook

#92670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Mehemed wrote:
probook wrote:Onda su zbunjujuće na sajtu napisali. Eon aplikacija je samo promo u okviru light paketa. Ti kada gledaš njihov sajt i čitaš ponudu ispane da na svakom eon paketu imaš vraćanje nazad na svim kanalima. Jebiga trebali su kod light paketa staviti * da se zna da je nešto drugačije.

To sam se i ja zafrkao i mislio da ću imati vraćanje na svim kanalima pa prešao na EON Light, a inače nebi prelazio.
To je ta taktika, nigdje ne piše da je za D3 receivere samo 50 kanala do 5 dana, jedino što su napisali je ovo
  • * Do 1500 min. mjesečno uključenih u pretplatu. Neiskorišteni minuti se ne prenose u sljedeći obračunski period. Prilikom svakog poziva u opciji FLAT BH uspostava veze se naplaćuje 0,03 KM.
a o D3 ništa, samo ispod ima EON box, EON smart aplikacija i cijena rente dodatnih uređaja.
Taktika da se što više osoba navuče na potpisivanje novog ugovora i prelazak na EON pakete.
Eto ja koji pratim desavanja sam mislio da light paket ima to vracanje svih kanala. Jbg trebali su na sajtu napisati da je 50 kanala ukljiceno.
Mehemed
Vozim: automobil

#92671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

probook wrote: Eto ja koji pratim desavanja sam mislio da light paket ima to vracanje svih kanala. Jbg trebali su na sajtu napisati da je 50 kanala ukljiceno.
Onako kako piše na stranici ukazuje da ima

TV unazad do 7 dana piše na sva tri paketa, samo na Light piše D3 Box a na Full i Premium piše EON Smart Box. Ono kako piše ukazuje da sva tri paketa imaju istu uslugu vraćanja kanala.
Video klub su lijepo napisali da ima razlike u broju naslova, ali ovo vraćanje su napravili baš da ga zabibere.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#92672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Boban0726 wrote:
Gerro wrote:
Neće ti Telemach ništa pomoći nego programeri EON aplikacije taj bug moraju ispraviti.
pa znam. Evo pisu i na ssba forumu da imaju istih problema ali ja sam trol :lol: sta drugo ocekivati od marioneta telemacha postavljenih po forumu kao sto je don earl.

Na mobitelu nemam problema s aplikacijom ali slabo je i koristim.

Btw smatram da je telemach ubjedljivo najbolji operater ali lagano uspostavljaju monopol i pretvaraju se u nekadasnji telecom ali nicija nije gorila do zore, pojavit ce se vec neko drugi
typeOnegative

#92673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Boban0726 wrote:
Gerro wrote:
Ne trebaju izmisljat toplu vodu , samo nek ih naprave da rade dobro ko smartTv app . Ne znam za dr brendove ali na LG radi ko sat, nema opisanih problema ni na mapi.
Reglan

#92674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

I meni cesto zastopa eon box, kad recimo otvorim youtube p izadjem pa otvorim video klub pa opet youtube. Sad nzm da li mi je zadnja verzija sistema pa da nije do tog, kako se uopce to moze provjeriti
diablobih

#92675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Reglan wrote:I meni cesto zastopa eon box, kad recimo otvorim youtube p izadjem pa otvorim video klub pa opet youtube. Sad nzm da li mi je zadnja verzija sistema pa da nije do tog, kako se uopce to moze provjeriti
Settings, about, system update, vjerovatno tako nekako :D
Locked