Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1. EON - kao što sam već pisao - uređaj se sam restarta na neke komande isl.
Averus wrote:Eon sve super, ali se uredjaj sam od sebe restartuje kad npr dodjem do dna spsika filmova u videoteci ili kad kliknem na neke kategorije na youtube...
Evo testirao - i danas se isto dešava. Najčešće se desi ako brzo navigiram kroz menije, aplikacije isl.
2. Na UBEE sam podesio port forwarding identično kao što mi je bilo na Cisco routeru prije njega, ali iz nekog razloga ne mogu pristupiti svom računaru preko javne adrese. Dakle podešen pfw, isključen firewall, isključen sav mogući security, ali neće da ga j...
Ovo mi je pravo bitno jer često moram da se povežem sa kućnim računarom radi posla.
Averus wrote:
2. Na UBEE sam podesio port forwarding
Hajde probaj jos tu lokalnu IP dodati u DMZ pa testiraj pristup (Gateway - Advanced - DMZ), tu u kvadraticu gdje stoji nula, upisi 12 i klikni Apply i testiraj.
Averus wrote:
Eon sve super, ali se uredjaj sam od sebe restartuje kad npr dodjem do dna spsika filmova u videoteci ili kad kliknem na neke kategorije na youtube...
Evo testirao - i danas se isto dešava. Najčešće se desi ako brzo navigiram kroz menije, aplikacije isl.
2. Na UBEE sam podesio port forwarding identično kao što mi je bilo na Cisco routeru prije njega, ali iz nekog razloga ne mogu pristupiti svom računaru preko javne adrese. Dakle podešen pfw, isključen firewall, isključen sav mogući security, ali neće da ga j...
Ovo mi je pravo bitno jer često moram da se povežem sa kućnim računarom radi posla.
Averus wrote:
Eon sve super, ali se uredjaj sam od sebe restartuje kad npr dodjem do dna spsika filmova u videoteci ili kad kliknem na neke kategorije na youtube...
Pozvat ćemo Vas za provjeru.
Hvala, ako nije problem iza 16:30 jer sam tad kod kuće
Averus wrote:
Pozvat ćemo Vas za provjeru.
Hvala, ako nije problem iza 16:30 jer sam tad kod kuće
Gerro wrote:
Gori mi samo zelena samo lampica, a plava vidim ne gori. Sad nisam siguran jel prije gorila, ali mislim da jeste.
Plava lampica je indikator aktivne internet konekcije.
Ako si siguran da ti je internet konekcija aktivna, provjeri RJ45 konektore na oba kraja UTP kabla da se nije jedan kraj iskopčao iz box-a ili modema.
Ako to nije slučaj, a siguran si da ti je internet konekcija aktivna, onda je došlo do oštećenja UTP kabla.
Nije plava lampica znak aktivne konekcije već pokazuje da si na Telemach mreži i da si spojen na Telemach server. Nosio sam BOX na ADSL mrežu BIHneta i nije svijetlila lampica a box je bez problema pristupao svim sasržajima sa imterneta.
TESLA_EDISON wrote:
Nije plava lampica znak aktivne konekcije već pokazuje da si na Telemach mreži i da si spojen na Telemach server. Nosio sam BOX na ADSL mrežu BIHneta i nije svijetlila lampica a box je bez problema pristupao svim sasržajima sa imterneta.
Hvala na informaciji.
Nisam imao prilike da ga testiram na drugim mrežama, pa sam mislio da ta plava lampica indicira bilo kakvu internet aktivnost na box-u
Da li je u nekom od Telemach Showroom centara u Sarajevu dostupan novi EON box OTT uređaj (model SDOTT0202 / DV8519), i da li je moguće doći i isti testirati na licu mjesta?
šta im znači ovo novi premium sportski kanal,vec imaju neki premium sportski kanal pa ovaj dodje kao novi ?
a sta znaci "sretna nova 2020 godina"? da li to ima i stara 2020 godina? tako i tm - novi kanal
ne piše samo novi kanal,nego novi premium sportski kanal,sto bi trebalo da znaci da smo i do sad imali nekakav premium sportski kanal,a ja ne znam za takav
šta im znači ovo novi premium sportski kanal,vec imaju neki premium sportski kanal pa ovaj dodje kao novi ?
a sta znaci "sretna nova 2020 godina"? da li to ima i stara 2020 godina? tako i tm - novi kanal
ne piše samo novi kanal,nego novi premium sportski kanal,sto bi trebalo da znaci da smo i do sad imali nekakav premium sportski kanal,a ja ne znam za takav
o tome ti i pisem...nova 2020, kao da je vec bila neka 2020, tako i novi premium sportski kanal kao da je vec bio neki premium sportski kanal
o tome ti i pisem...nova 2020, kao da je vec bila neka 2020, tako i novi premium sportski kanal kao da je vec bio neki premium sportski kanal[/quote]
neko kaže sretna nova godina,neko sretna ta i ta godina,kako ko,ajd da ne idemo u off,ublehaška najava kanala
Da li je u nekom od Telemach Showroom centara u Sarajevu dostupan novi EON box OTT uređaj (model SDOTT0202 / DV8519), i da li je moguće doći i isti testirati na licu mjesta?
probook wrote:Nisam znao za ovo iako na sajtu piše za sve EON pakete do 7 dana unazad, dakle:
Eon Light duo mozete vracati 3 dana unazad samo POJEDINE kanale
Eon Full duo mozete vracati sve kanale iz paketa 7 dana unazad
A na sajtu i za jedan i za drugi pise do 7 dana unazad dakle na sajtu bi covjek rekao da je isto, kad sipak
Misli se na korištenje EON aplikacije u bilo kom obliku, a ti u tom paketu imaš mogućnost koristiti EON aplikaciju na raznim uređajima i vraćati sadržaj 7 dana unazad na svim kanalima koje imaš u paketu.
Problem je što i dalje koristiš stari D3 resiver, a on tehnički nije u mogućnosti (Telemach snimljeni sadržaj kanala iz D3 ponude drži na svojim serverima, na kojima nema dovoljno kapaciteta) da isporuči uslugu TV unazad na više od 50 kanala iz ponude, i to samo do 5 dana unazad.
Last edited by crnivrag on 22/10/2019 11:48, edited 1 time in total.
diablobih wrote:Kad stigne novi EON onda cu vidjeti da predjem, tj. ako bude htio @telemach, jer sam potpisao novi ugovor prije nekoliko mjeseci za TGF.
Ako ciljaš na ovaj novi EON box koji sam spomenuo, njega možeš dobiti samo ako si korisnik EON paketa van Telemach mreže, jer isti radi isključivo kao OTT box, odnosno sve kanale isporučuje isključivo putem interneta i putem njega nije moguće pratiti kanal "Sport Klub 4K".