Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Averus

#92626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

@Telemach i ko god može pomoći :)

1. EON - kao što sam već pisao - uređaj se sam restarta na neke komande isl.
Averus wrote:Eon sve super, ali se uredjaj sam od sebe restartuje kad npr dodjem do dna spsika filmova u videoteci ili kad kliknem na neke kategorije na youtube...

Evo testirao - i danas se isto dešava. Najčešće se desi ako brzo navigiram kroz menije, aplikacije isl. :zoka:

2. Na UBEE sam podesio port forwarding identično kao što mi je bilo na Cisco routeru prije njega, ali iz nekog razloga ne mogu pristupiti svom računaru preko javne adrese. Dakle podešen pfw, isključen firewall, isključen sav mogući security, ali neće da ga j... :oops:
Ovo mi je pravo bitno jer često moram da se povežem sa kućnim računarom radi posla.

Evo i screenshot postavki:

https://i.imgur.com/m0nzpsO.jpg
https://i.imgur.com/LmXO9gn.jpg
https://i.imgur.com/5au7aOu.jpg

Može pomoć?
Benq

#92627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Averus wrote: 2. Na UBEE sam podesio port forwarding
Hajde probaj jos tu lokalnu IP dodati u DMZ pa testiraj pristup (Gateway - Advanced - DMZ), tu u kvadraticu gdje stoji nula, upisi 12 i klikni Apply i testiraj.
DON_eARL

#92628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Vanjsku IP adresu stavi na 0.0.0.0 i radit će. :)
Telemach

#92629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Averus » 5 minutes ago

Averus wrote:
Eon sve super, ali se uredjaj sam od sebe restartuje kad npr dodjem do dna spsika filmova u videoteci ili kad kliknem na neke kategorije na youtube...

Evo testirao - i danas se isto dešava. Najčešće se desi ako brzo navigiram kroz menije, aplikacije isl. :zoka:

2. Na UBEE sam podesio port forwarding identično kao što mi je bilo na Cisco routeru prije njega, ali iz nekog razloga ne mogu pristupiti svom računaru preko javne adrese. Dakle podešen pfw, isključen firewall, isključen sav mogući security, ali neće da ga j... :oops:
Ovo mi je pravo bitno jer često moram da se povežem sa kućnim računarom radi posla.

Evo i screenshot postavki:

https://i.imgur.com/m0nzpsO.jpg
https://i.imgur.com/LmXO9gn.jpg
https://i.imgur.com/5au7aOu.jpg
Pozvat ćemo Vas za provjeru.
Averus

#92630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

DON_eARL wrote:Vanjsku IP adresu stavi na 0.0.0.0 i radit će. :)
Proradilo, hvala!!! :D

Ne kontam logiku ovoga, ali bitno mi je da radi :hajmooo:
Averus

#92631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Telemach wrote:
Averus » 5 minutes ago

Averus wrote:
Eon sve super, ali se uredjaj sam od sebe restartuje kad npr dodjem do dna spsika filmova u videoteci ili kad kliknem na neke kategorije na youtube...

Hvala, ako nije problem iza 16:30 jer sam tad kod kuće
Telemach

#92632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Averus » 3 minutes ago

Telemach wrote:
Averus » 5 minutes ago

Averus wrote:

Hvala, ako nije problem iza 16:30 jer sam tad kod kuće
Nije problem, hvala na saradnji :)
Tesla Edison

#92633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

crnivrag wrote:
Gerro wrote: Gori mi samo zelena samo lampica, a plava vidim ne gori. Sad nisam siguran jel prije gorila, ali mislim da jeste.
Plava lampica je indikator aktivne internet konekcije.

Ako si siguran da ti je internet konekcija aktivna, provjeri RJ45 konektore na oba kraja UTP kabla da se nije jedan kraj iskopčao iz box-a ili modema.

Ako to nije slučaj, a siguran si da ti je internet konekcija aktivna, onda je došlo do oštećenja UTP kabla.
Nije plava lampica znak aktivne konekcije već pokazuje da si na Telemach mreži i da si spojen na Telemach server. Nosio sam BOX na ADSL mrežu BIHneta i nije svijetlila lampica a box je bez problema pristupao svim sasržajima sa imterneta.
crnivrag

#92634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TESLA_EDISON wrote: Nije plava lampica znak aktivne konekcije već pokazuje da si na Telemach mreži i da si spojen na Telemach server. Nosio sam BOX na ADSL mrežu BIHneta i nije svijetlila lampica a box je bez problema pristupao svim sasržajima sa imterneta.
Hvala na informaciji.

Nisam imao prilike da ga testiram na drugim mrežama, pa sam mislio da ta plava lampica indicira bilo kakvu internet aktivnost na box-u :D
crnivrag

#92635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Da li je u nekom od Telemach Showroom centara u Sarajevu dostupan novi EON box OTT uređaj (model SDOTT0202 / DV8519), i da li je moguće doći i isti testirati na licu mjesta?
megaribi1

#92636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by megaribi1 »

crnivrag wrote:Novosti:
3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
Nevjerovatno. Na jednu frekvenciju uspjeli su nagurati 17 kanala.
kakavdanakneiskustvu

#92637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

holowey wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
crnivrag wrote:Nova Sport definitivno kreće u decembru (SBB promijenio baner na website-u):

[img]https://sbb.rs/Picture/96499/jpeg/Nova- ... 1920px.jpg[/]

šta im znači ovo novi premium sportski kanal,vec imaju neki premium sportski kanal pa ovaj dodje kao novi ?
a sta znaci "sretna nova 2020 godina"? da li to ima i stara 2020 godina? tako i tm - novi kanal

ne piše samo novi kanal,nego novi premium sportski kanal,sto bi trebalo da znaci da smo i do sad imali nekakav premium sportski kanal,a ja ne znam za takav
holowey

#92638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

holowey wrote:

šta im znači ovo novi premium sportski kanal,vec imaju neki premium sportski kanal pa ovaj dodje kao novi ?
a sta znaci "sretna nova 2020 godina"? da li to ima i stara 2020 godina? tako i tm - novi kanal

ne piše samo novi kanal,nego novi premium sportski kanal,sto bi trebalo da znaci da smo i do sad imali nekakav premium sportski kanal,a ja ne znam za takav
o tome ti i pisem...nova 2020, kao da je vec bila neka 2020, tako i novi premium sportski kanal kao da je vec bio neki premium sportski kanal
EasyWay

#92639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

vkmiro wrote: Imaš kupiti muške i ženske spojnice pa sam uradi, ne treba ti nikakav tehničar. To svako u kuči treba imatu u rezervi
Uzet ću u digitalisu muški i ženski konektor za koax kabal i to rješiti. Hvala
kakavdanakneiskustvu

#92640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

holowey wrote:
holowey wrote:

o tome ti i pisem...nova 2020, kao da je vec bila neka 2020, tako i novi premium sportski kanal kao da je vec bio neki premium sportski kanal[/quote]

neko kaže sretna nova godina,neko sretna ta i ta godina,kako ko,ajd da ne idemo u off,ublehaška najava kanala
Telemach

#92641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » 50 minutes ago

Telemach wrote:

Da li je u nekom od Telemach Showroom centara u Sarajevu dostupan novi EON box OTT uređaj (model SDOTT0202 / DV8519), i da li je moguće doći i isti testirati na licu mjesta?
Provjerimo sa kolegama, i javimo vam se.
philanthropy

#92642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by philanthropy »

Sedmi dan za redom nestaje konekcije na Sipu po 2 sata, o čemu je riječ?
Telemach

#92643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

philanthropy » 6 minutes ago

Sedmi dan za redom nestaje konekcije na Sipu po 2 sata, o čemu je riječ?
Dostavite nam broj ugovora u inbox, provjerit ćemo.
probook

#92644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Nisam znao za ovo iako na sajtu piše za sve EON pakete do 7 dana unazad, dakle:

Eon Light duo mozete vracati 3 dana unazad samo POJEDINE kanale
Eon Full duo mozete vracati sve kanale iz paketa 7 dana unazad

A na sajtu i za jedan i za drugi pise do 7 dana unazad dakle na sajtu bi covjek rekao da je isto, kad sipak :run:
Radar71

#92645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Grunding TV
Ima modul i svako paljenje TV-a pokušava upariti, dođe do 90% i stane
Šta je činiti?
Averus

#92646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

probook wrote:Nisam znao za ovo iako na sajtu piše za sve EON pakete do 7 dana unazad, dakle:

A na sajtu i za jedan i za drugi pise do 7 dana unazad dakle na sajtu bi covjek rekao da je isto, kad sipak :run:
Pa piše DO 7 dana :D
To ti je po principu "Popusti DO 70%"
crnivrag

#92647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:Nisam znao za ovo iako na sajtu piše za sve EON pakete do 7 dana unazad, dakle:

Misli se na korištenje EON aplikacije u bilo kom obliku, a ti u tom paketu imaš mogućnost koristiti EON aplikaciju na raznim uređajima i vraćati sadržaj 7 dana unazad na svim kanalima koje imaš u paketu.

Problem je što i dalje koristiš stari D3 resiver, a on tehnički nije u mogućnosti (Telemach snimljeni sadržaj kanala iz D3 ponude drži na svojim serverima, na kojima nema dovoljno kapaciteta) da isporuči uslugu TV unazad na više od 50 kanala iz ponude, i to samo do 5 dana unazad.
Last edited by crnivrag on 22/10/2019 11:48, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#92648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Banned user for reason “”
» cincilator2012

Trajni
diablobih

#92649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Kad stigne novi EON onda cu vidjeti da predjem, tj. ako bude htio @telemach, jer sam potpisao novi ugovor prije nekoliko mjeseci za TGF.
crnivrag

#92650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

diablobih wrote:Kad stigne novi EON onda cu vidjeti da predjem, tj. ako bude htio @telemach, jer sam potpisao novi ugovor prije nekoliko mjeseci za TGF.
Ako ciljaš na ovaj novi EON box koji sam spomenuo, njega možeš dobiti samo ako si korisnik EON paketa van Telemach mreže, jer isti radi isključivo kao OTT box, odnosno sve kanale isporučuje isključivo putem interneta i putem njega nije moguće pratiti kanal "Sport Klub 4K".
Locked