Ovako je kod mene:suad-sarajevo wrote: Možeš li pogledati moje postavke pa preporučiti kako da podesim da imam približno tvoju brzinu.
EON FULL: 150/10 Mb/s
Hvala.

Moderator: Benq
Ovako je kod mene:suad-sarajevo wrote: Možeš li pogledati moje postavke pa preporučiti kako da podesim da imam približno tvoju brzinu.
EON FULL: 150/10 Mb/s
Hvala.

@hekaton,hekaton wrote:Gleda li iko ovaj problem u Mostaru...
Pozivi podrsci su beskorisni posto kazu da su ekipe na terenu a ocito nisu jer vec tri dana na ovom lokalitetu nema interenta
@klaki,klaki wrote:Telemaše šta se dešava?
Sad neće nikako preko 45Mbps DL, a nekad spadne i na 2 do 5Mbps. Samo se odjednom upolovio DL(do mojih instalacija u stanu nije)
Nema potrebe za izvinjavanjem. Radije bih da se fer i posteno kaze Nedelja je nece niko to da pogleda prije Ponedeljaka i da se zna na cemu smo.Telemach wrote:@hekaton,hekaton wrote:Gleda li iko ovaj problem u Mostaru...
Pozivi podrsci su beskorisni posto kazu da su ekipe na terenu a ocito nisu jer vec tri dana na ovom lokalitetu nema interenta
Izvinjavamo se. Potrudit ćemo se da usluga bude uredna u što kraćem roku.
Ako si prijavljivao kvar i imaju zabilježenu tvoju prijavu imaš pravo na reklamaciju računa kad ti dođe račun.hekaton wrote:Nema potrebe za izvinjavanjem. Radije bih da se fer i posteno kaze Nedelja je nece niko to da pogleda prije Ponedeljaka i da se zna na cemu smo.Telemach wrote:@hekaton,hekaton wrote:Gleda li iko ovaj problem u Mostaru...
Izvinjavamo se. Potrudit ćemo se da usluga bude uredna u što kraćem roku.
Od jucer cujem da su ekipe na terenu a niko nije dosao to je jasno jer nema milion nodova a i nije apokalipsa da se nije moglo rijesiti do sada.
Ima li kakve naznake da ce se ovo promijeniti u skorije vrijeme ili se odustalo od razvoja aplikacije?Telemach wrote:@crni vrag,crnivrag wrote:@Telemach & @dzenanalic22, trenutno nije moguće mijenjati titlove i audio jezik putem ni jedne od verzija EON aplikacije (web, mobilna (android, iOS), Smart TV app).Telemach wrote: @dzenanalic22,
Na kanalima na kojima je poržana promjena,ista se može primjeniti i na EON aplikaciji.
Možda ste mislili na promjenu audio jezika i jezika titlova putem resivera/TV uređaja koji primaju signal putem DVB-C mreže?
Hvala. Preduhitrio si nas. Izvinjavamo se na nesporazumu.
Nalog za izlazak tehničara, na Vašu adresu, je u radu. Pozvat će Vas kolege u što skorijem roku.l33t » Yesterday, 7:08 pm
Telemase moze li se veceras popravka uraditi. Izgleda da je ekipa koja je komsinici popravljala spojnice nekako meni ukinula internet i kablovsku. Nema signala nikako
Možeš imati optiku do pred ulazna vrata ali ako je stari CMTS, teško da ćeš imati punu brzinu.aditon wrote:Telemach, dobio sam informaciju iz "prve ruke", od ljudi koji su radili optiku u mojojj ulici da na mojoj adresi su signali vrhunski i da ne bi trebalo da imam ništa manje od zagarantovane brzine u mom paketu, a u praksi ja nemam ni download ni upload deklarisan mojim paketom. Stoga se postavlja logično pitanje, zašto u večernjim satima ne mogu imati punu brzinu a ponekad i preko dana također? Rekli ste da se strpim ali zaista ne znam koliko dugo treba da čekam da dobijem ono što plaćam. Dakle, ja ne tražim ništa više od onoga što mi pripada paketom. Ili uvažite finansijku reklamaciju ili ovo rješavajte čim prije jer nema smisla sve ovo s vaše strane...
Ovo ti je pravi odgovor. Nemoj stiklati zicu na zicu, nego propisno to uradi zbog gubitka kvalitete signala.EasyWay wrote:ili da zovem tehničare TM pa da oni sa dobrom spojnicom naštiklaju to što mi fali? Hvala
nemam naravno uvid u to ali razumio sam dobro tehničara koji mi je rekao da je u mojoj ulici sve zamijenjno već, da su tehnički uslovi savršeni i da mu nije jasno kako nemam zagarantovanu brzinu. S druge strane, prošle sedmice me zvala Selma ispred Telemacham a ona kaže da je to normalno na mojoj adresi i da ne mogu očekevitai više od 80 download u večernjim satima, od 140 koliko bi trebao imati. I naravno, uvijek podvlačim, mjereno putem LAN kabla. Također, prije povećanja brzine, ja sam imao 116 Mb/s od 120 i to je uredu, nakon povećanja, ako dobacim do 100 u večernjim satima dobro je..svaki put kad su brzine povećavali ja sam imao probleme i svaki put se moram ovako natezeti, a znali su prolaziti i mjeseci prije nego "magično" otklone kvar..i uvijek je bilo do njih, al uvijek...TESLA_EDISON wrote:Možeš imati optiku do pred ulazna vrata ali ako je stari CMTS, teško da ćeš imati punu brzinu.aditon wrote:Telemach, dobio sam informaciju iz "prve ruke", od ljudi koji su radili optiku u mojojj ulici da na mojoj adresi su signali vrhunski i da ne bi trebalo da imam ništa manje od zagarantovane brzine u mom paketu, a u praksi ja nemam ni download ni upload deklarisan mojim paketom. Stoga se postavlja logično pitanje, zašto u večernjim satima ne mogu imati punu brzinu a ponekad i preko dana također? Rekli ste da se strpim ali zaista ne znam koliko dugo treba da čekam da dobijem ono što plaćam. Dakle, ja ne tražim ništa više od onoga što mi pripada paketom. Ili uvažite finansijku reklamaciju ili ovo rješavajte čim prije jer nema smisla sve ovo s vaše strane...
Sredjeno je. Na glavnoj razvodnoj kutiji kolega koji je radio nalog u nedjelju je pogresno spojio dolazni kabal. nije bilo nikome u zgradi signala od 3. sprata pa do 1.Telemach wrote:Nalog za izlazak tehničara, na Vašu adresu, je u radu. Pozvat će Vas kolege u što skorijem roku.l33t » Yesterday, 7:08 pm
Telemase moze li se veceras popravka uraditi. Izgleda da je ekipa koja je komsinici popravljala spojnice nekako meni ukinula internet i kablovsku. Nema signala nikako
Zamolit ćemo Vas za samo još malo strpljenja.
Hvala za povratne informacije.l33t » 45 minutes ago
Telemach wrote:
l33t » Yesterday, 7:08 pm
Nalog za izlazak tehničara, na Vašu adresu, je u radu. Pozvat će Vas kolege u što skorijem roku.
Zamolit ćemo Vas za samo još malo strpljenja.
Sredjeno je. Na glavnoj razvodnoj kutiji kolega koji je radio nalog u nedjelju je pogresno spojio dolazni kabal. nije bilo nikome u zgradi signala od 3. sprata pa do 1.
I ja sam se tako peglao, i na kraju zamjenili samo nesto na onoj kutiji sto dolazi do moje i sve super. Znaci pola minute im trebalo. Dotada 2-3 puta dolazili, nisu znali sta je. Doduse meni je bio problem sa prekidanjem, ali kada nisu instalacije, nije modem, onda je to, nema sta deseto biti.aditon wrote:
nemam naravno uvid u to ali razumio sam dobro tehničara koji mi je rekao da je u mojoj ulici sve zamijenjno već, da su tehnički uslovi savršeni i da mu nije jasno kako nemam zagarantovanu brzinu. S druge strane, prošle sedmice me zvala Selma ispred Telemacham a ona kaže da je to normalno na mojoj adresi i da ne mogu očekevitai više od 80 download u večernjim satima, od 140 koliko bi trebao imati. I naravno, uvijek podvlačim, mjereno putem LAN kabla. Također, prije povećanja brzine, ja sam imao 116 Mb/s od 120 i to je uredu, nakon povećanja, ako dobacim do 100 u večernjim satima dobro je..svaki put kad su brzine povećavali ja sam imao probleme i svaki put se moram ovako natezeti, a znali su prolaziti i mjeseci prije nego "magično" otklone kvar..i uvijek je bilo do njih, al uvijek...
@telemach, nisam sada u prilici dostaviti rezultat mjerenja brzine ali to ću učiniti prvom prilikom u toku dana
Imaš kupiti muške i ženske spojnice pa sam uradi, ne treba ti nikakav tehničar. To svako u kuči treba imatu u rezerviBenq wrote:Ovo ti je pravi odgovor. Nemoj stiklati zicu na zicu, nego propisno to uradi zbog gubitka kvalitete signala.EasyWay wrote:ili da zovem tehničare TM pa da oni sa dobrom spojnicom naštiklaju to što mi fali? Hvala