Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#92551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote: Možeš li pogledati moje postavke pa preporučiti kako da podesim da imam približno tvoju brzinu.

EON FULL: 150/10 Mb/s

Hvala.
Ovako je kod mene:
Image
hekaton

#92552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hekaton »

Gleda li iko ovaj problem u Mostaru...
Pozivi podrsci su beskorisni posto kazu da su ekipe na terenu a ocito nisu jer vec tri dana na ovom lokalitetu nema interenta
klaki

#92553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klaki »

Telemaše šta se dešava?

Image

Sad neće nikako preko 45Mbps DL, a nekad spadne i na 2 do 5Mbps. Samo se odjednom upolovio DL(do mojih instalacija u stanu nije)

Image
Telemach

#92554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hekaton wrote:Gleda li iko ovaj problem u Mostaru...
Pozivi podrsci su beskorisni posto kazu da su ekipe na terenu a ocito nisu jer vec tri dana na ovom lokalitetu nema interenta
@hekaton,
Izvinjavamo se. Potrudit ćemo se da usluga bude uredna u što kraćem roku.
Telemach

#92555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

klaki wrote:Telemaše šta se dešava?

Image

Sad neće nikako preko 45Mbps DL, a nekad spadne i na 2 do 5Mbps. Samo se odjednom upolovio DL(do mojih instalacija u stanu nije)

Image
@klaki,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
hekaton

#92556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hekaton »

Telemach wrote:
@hekaton,
Nema potrebe za izvinjavanjem. Radije bih da se fer i posteno kaze Nedelja je nece niko to da pogleda prije Ponedeljaka i da se zna na cemu smo.
Od jucer cujem da su ekipe na terenu a niko nije dosao to je jasno jer nema milion nodova a i nije apokalipsa da se nije moglo rijesiti do sada.
zanimljiv

#92557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zanimljiv »

.
tap3ah75

#92558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

hekaton wrote:
Telemach wrote:
@hekaton,
Nema potrebe za izvinjavanjem. Radije bih da se fer i posteno kaze Nedelja je nece niko to da pogleda prije Ponedeljaka i da se zna na cemu smo.
Od jucer cujem da su ekipe na terenu a niko nije dosao to je jasno jer nema milion nodova a i nije apokalipsa da se nije moglo rijesiti do sada.
Ako si prijavljivao kvar i imaju zabilježenu tvoju prijavu imaš pravo na reklamaciju računa kad ti dođe račun.
l33t

#92559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Telemase moze li se veceras popravka uraditi. Izgleda da je ekipa koja je komsinici popravljala spojnice nekako meni ukinula internet i kablovsku. Nema signala nikako
balea

#92560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by balea »

Telemach wrote:
crnivrag wrote:
Telemach wrote: @dzenanalic22,
Na kanalima na kojima je poržana promjena,ista se može primjeniti i na EON aplikaciji.
@Telemach & @dzenanalic22, trenutno nije moguće mijenjati titlove i audio jezik putem ni jedne od verzija EON aplikacije (web, mobilna (android, iOS), Smart TV app).

Možda ste mislili na promjenu audio jezika i jezika titlova putem resivera/TV uređaja koji primaju signal putem DVB-C mreže?
@crni vrag,
Hvala. Preduhitrio si nas. Izvinjavamo se na nesporazumu.
Ima li kakve naznake da ce se ovo promijeniti u skorije vrijeme ili se odustalo od razvoja aplikacije?

Uzela D3 na dvije godine 20 dana prije pojave eon boxa... sad moram guslati futavi d3 i polovicni eon preko chormecasta... i moram slusati srbe kako komentarisu snooker... nista protiv Srba kao takvih... ali njihovo komentarisNje snookera je da se samoubijes :zid:
Telemach

#92561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@balea

Nastavit ćemo i dalje raditi na razvoju EON aplikacije.
Telemach

#92562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

l33t » Yesterday, 7:08 pm

Telemase moze li se veceras popravka uraditi. Izgleda da je ekipa koja je komsinici popravljala spojnice nekako meni ukinula internet i kablovsku. Nema signala nikako
Nalog za izlazak tehničara, na Vašu adresu, je u radu. Pozvat će Vas kolege u što skorijem roku.
Zamolit ćemo Vas za samo još malo strpljenja.
aditon

#92563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach, dobio sam informaciju iz "prve ruke", od ljudi koji su radili optiku u mojojj ulici da na mojoj adresi su signali vrhunski i da ne bi trebalo da imam ništa manje od zagarantovane brzine u mom paketu, a u praksi ja nemam ni download ni upload deklarisan mojim paketom. Stoga se postavlja logično pitanje, zašto u večernjim satima ne mogu imati punu brzinu a ponekad i preko dana također? Rekli ste da se strpim ali zaista ne znam koliko dugo treba da čekam da dobijem ono što plaćam. Dakle, ja ne tražim ništa više od onoga što mi pripada paketom. Ili uvažite finansijku reklamaciju ili ovo rješavajte čim prije jer nema smisla sve ovo s vaše strane...
Tesla Edison

#92564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

aditon wrote:Telemach, dobio sam informaciju iz "prve ruke", od ljudi koji su radili optiku u mojojj ulici da na mojoj adresi su signali vrhunski i da ne bi trebalo da imam ništa manje od zagarantovane brzine u mom paketu, a u praksi ja nemam ni download ni upload deklarisan mojim paketom. Stoga se postavlja logično pitanje, zašto u večernjim satima ne mogu imati punu brzinu a ponekad i preko dana također? Rekli ste da se strpim ali zaista ne znam koliko dugo treba da čekam da dobijem ono što plaćam. Dakle, ja ne tražim ništa više od onoga što mi pripada paketom. Ili uvažite finansijku reklamaciju ili ovo rješavajte čim prije jer nema smisla sve ovo s vaše strane...
Možeš imati optiku do pred ulazna vrata ali ako je stari CMTS, teško da ćeš imati punu brzinu.
Telemach

#92565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@aditon

Dostavite nam u pp printscreen rezultat mjerenja brzine interneta, putem mrežnog kabla.
EasyWay

#92566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Pozdrav svima. Za vikend sam stavljao stolariju i laminat i kabal mi ne može više ići do resivera kako je prije išao. Sad ga moram provući preko plafona u hodniku do resivera, al mi fali oko 4 metra kabla.
Mogu li ja ta 4 metra laički naštiklati, hoću li šta poremetiti oko signala i sl. ili da zovem tehničare TM pa da oni sa dobrom spojnicom naštiklaju to što mi fali? Hvala
Benq

#92567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

EasyWay wrote:ili da zovem tehničare TM pa da oni sa dobrom spojnicom naštiklaju to što mi fali? Hvala
Ovo ti je pravi odgovor. Nemoj stiklati zicu na zicu, nego propisno to uradi zbog gubitka kvalitete signala.
aditon

#92568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

TESLA_EDISON wrote:
aditon wrote:Telemach, dobio sam informaciju iz "prve ruke", od ljudi koji su radili optiku u mojojj ulici da na mojoj adresi su signali vrhunski i da ne bi trebalo da imam ništa manje od zagarantovane brzine u mom paketu, a u praksi ja nemam ni download ni upload deklarisan mojim paketom. Stoga se postavlja logično pitanje, zašto u večernjim satima ne mogu imati punu brzinu a ponekad i preko dana također? Rekli ste da se strpim ali zaista ne znam koliko dugo treba da čekam da dobijem ono što plaćam. Dakle, ja ne tražim ništa više od onoga što mi pripada paketom. Ili uvažite finansijku reklamaciju ili ovo rješavajte čim prije jer nema smisla sve ovo s vaše strane...
Možeš imati optiku do pred ulazna vrata ali ako je stari CMTS, teško da ćeš imati punu brzinu.
nemam naravno uvid u to ali razumio sam dobro tehničara koji mi je rekao da je u mojoj ulici sve zamijenjno već, da su tehnički uslovi savršeni i da mu nije jasno kako nemam zagarantovanu brzinu. S druge strane, prošle sedmice me zvala Selma ispred Telemacham a ona kaže da je to normalno na mojoj adresi i da ne mogu očekevitai više od 80 download u večernjim satima, od 140 koliko bi trebao imati. I naravno, uvijek podvlačim, mjereno putem LAN kabla. Također, prije povećanja brzine, ja sam imao 116 Mb/s od 120 i to je uredu, nakon povećanja, ako dobacim do 100 u večernjim satima dobro je..svaki put kad su brzine povećavali ja sam imao probleme i svaki put se moram ovako natezeti, a znali su prolaziti i mjeseci prije nego "magično" otklone kvar..i uvijek je bilo do njih, al uvijek...

@telemach, nisam sada u prilici dostaviti rezultat mjerenja brzine ali to ću učiniti prvom prilikom u toku dana
Averus

#92569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Eon sve super, ali se uredjaj sam od sebe restartuje kad npr dodjem do dna spsika filmova u videoteci ili kad kliknem na neke kategorije na youtube...
crnivrag

#92570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
Image
Mehemed
Vozim: automobil

#92571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Al' ono, gledaš utakmicu kada je već završena i znaš kada će pasti go u kojoj minuti :lol: :lol: :lol:
l33t

#92572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Telemach wrote:

Nalog za izlazak tehničara, na Vašu adresu, je u radu. Pozvat će Vas kolege u što skorijem roku.
Sredjeno je. Na glavnoj razvodnoj kutiji kolega koji je radio nalog u nedjelju je pogresno spojio dolazni kabal. nije bilo nikome u zgradi signala od 3. sprata pa do 1.
Telemach

#92573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

l33t » 45 minutes ago

Telemach wrote:

Sredjeno je. Na glavnoj razvodnoj kutiji kolega koji je radio nalog u nedjelju je pogresno spojio dolazni kabal. nije bilo nikome u zgradi signala od 3. sprata pa do 1.
Hvala za povratne informacije.
diablobih

#92574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

aditon wrote:
nemam naravno uvid u to ali razumio sam dobro tehničara koji mi je rekao da je u mojoj ulici sve zamijenjno već, da su tehnički uslovi savršeni i da mu nije jasno kako nemam zagarantovanu brzinu. S druge strane, prošle sedmice me zvala Selma ispred Telemacham a ona kaže da je to normalno na mojoj adresi i da ne mogu očekevitai više od 80 download u večernjim satima, od 140 koliko bi trebao imati. I naravno, uvijek podvlačim, mjereno putem LAN kabla. Također, prije povećanja brzine, ja sam imao 116 Mb/s od 120 i to je uredu, nakon povećanja, ako dobacim do 100 u večernjim satima dobro je..svaki put kad su brzine povećavali ja sam imao probleme i svaki put se moram ovako natezeti, a znali su prolaziti i mjeseci prije nego "magično" otklone kvar..i uvijek je bilo do njih, al uvijek...

@telemach, nisam sada u prilici dostaviti rezultat mjerenja brzine ali to ću učiniti prvom prilikom u toku dana
I ja sam se tako peglao, i na kraju zamjenili samo nesto na onoj kutiji sto dolazi do moje i sve super. Znaci pola minute im trebalo. Dotada 2-3 puta dolazili, nisu znali sta je. Doduse meni je bio problem sa prekidanjem, ali kada nisu instalacije, nije modem, onda je to, nema sta deseto biti.
vkmiro

#92575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Benq wrote:
EasyWay wrote:ili da zovem tehničare TM pa da oni sa dobrom spojnicom naštiklaju to što mi fali? Hvala
Ovo ti je pravi odgovor. Nemoj stiklati zicu na zicu, nego propisno to uradi zbog gubitka kvalitete signala.
Imaš kupiti muške i ženske spojnice pa sam uradi, ne treba ti nikakav tehničar. To svako u kuči treba imatu u rezervi
Locked