Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Averus wrote:Tu su jos uvijek ljudi, nego nece nikako
A da donesu drugi box, probaju i rijese misteriju ? Mozda je defektan
Meni kad su prikljucvali daljinski nije htio da se upari, gledao ih kako se pate sat vremena i na kraju sam im predlozio da donesu drugi daljinski , ma kao nije to novo sve i kad su vidjeli da nece nikako donjeli drugi i vidi vraga proradi iz prve
A i kakvih tehnicara sve ima bolje da ne pisem .
Averus wrote:Zamijenili boxp, promijenili rezoluciju, drzali crveno, mijenjali kablove, mijenjali i hdmi kablove i portove
Zvuk, meni, overlay sve ima, samo nema video nikako
Jesi siguran da nemaš neki drugi uređaj spojen u neki od HDMI portova.
Također trebaš provjeriti koju rezoluciju i format slike box isporučuje nakon povezivanja sa TV-om, kroz postavke TV-a sliku.
Meni se taj isti problem desi čim uključim drugi uređaj (lični android box) u drugi HDMI port, i ne prestaje dok ne uklonim skroz uređaj iz dodatnog HDMI porta.
Last edited by crnivrag on 19/10/2019 13:44, edited 1 time in total.
Kockasti wrote:Forumasi uce tehnicare poslu hahahahaha. Dajte ba uozbiljite se malo
pošto sam radio ovo jedno vrijeme, ne bi vjerovao kakvi sve dunđeri rade priključke...
Vjerujem ti al molim te. Kako onda zaposljavaju takve to moze samo neozbiljna firma napraviti
To rade firme podugovarači, ne tehničari TM-a. Jedna od tih firmi je i hokošbokoš firma koja se generalno bavi pilićima, dao frajer auto i zaposlio par momaka dao im procenat i udri...
Nije crkao port, izbacuje sve normalno osim video streama (tv programi, youtube video itd)
Dakle čak na yt izbaci one preporuke i annotations, ali video ne.
Probao oba hdmi porta, isključeno sve osim eona, probao sve sto ste pisali ovdje
Koje su ti postavke tj na koliko ti je 20MHz only ili 20-40 MHz na automatski ? ja ne mogu preko 85 ni da se na trepavicu nasadim.
@ averus
Znam da nije dok imas overlay , govorim da povedes racuna da ne bi crkao jer hoce otici kad se prikljucuju uređaji dok TV radi.
Last edited by typeOnegative on 19/10/2019 13:56, edited 1 time in total.