Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
channel10 wrote:A grob ih je.. Cuj kruzni će ubaciti kod bege...sjebat će grad toliko da ga ljudi neće prepoznati, ko unazad 7-8 godina nije bio u njemu... Jebem ti sve seljake ovog svijeta.. Ebo im kruzni mater u p...da Bog da im u kući bio..
Ja sam zato da se vrati stari displej....da ga mogu prepoznati ovi sto nisu bili 8 godina
Nek urade...mada ne kontam sta ce kruzni raditi na onoj raskrsnici...osim da bude podloga za novu jos grandiozniju fontanu
Ne znam vise informacija...
Znam samo sta cu ja raditi, i koje količine otprilike, cisto zbog moje proizvodnje... da bude spremno...
ostačle detalje ne znam jos uvijek...
uglavnom, kad se ide od Bulevara, Talica brdom, do raskrsnice se jedna traka ukida/pretvara u pješačku i biciklisticku... to znam...
i da... neko je upitao jesam li iz Almyja...nisam jara... Nekoliko firmi radi na ovom poslu, a Almy je jedan od podizvođača...
edit: i da... trebao bih valjda da rjesim i onu dilataciju na mostu Metalurg
Ista raskrsnica je i u crkvicama, pa kruzni izgleda lijepo..
Tu raskrsnicu kod bege treba rijesiti jer tu se ne zna ni ko pije ni ko plaća, a ima puno pješaka.. Kružni ce uciniti da ako nista debili uspore kada budu prolazili.. Za nadati se da će biti reprezentativan kruzni tok sa nekom fontanom i sl
Zamislite kako ce se sad dobro tu slaviti pobjede kad se auta zavrte u kruznom
Last edited by veliki_ah on 28/04/2016 10:26, edited 1 time in total.
Pa ako gdje i treba kruzni, to treba kod Bege.
Kod nas ih 80% ne zna ko ima prednost, pa je to ludilo kada skrecu iz ulice u ulicu Vidimo mi to sve...
Ma da hoce Bgdo ko Bosanku ponovo uraditi, ono kako sada izgleda je katastrofa. NEma mi nesto mrzeg objekta u gradu
U samom Centru, a onako da izgleda. Cija je ona uopste, ko je nju radio, VF ? Jbte...
N.N. wrote:Pa ako gdje i treba kruzni, to treba kod Bege.
Kod nas ih 80% ne zna ko ima prednost, pa je to ludilo kada skrecu iz ulice u ulicu Vidimo mi to sve...
Ma da hoce Bgdo ko Bosanku ponovo uraditi, ono kako sada izgleda je katastrofa. NEma mi nesto mrzeg objekta u gradu
U samom Centru, a onako da izgleda. Cija je ona uopste, ko je nju radio, VF ? Jbte...
Sinoc mi se nije dalo ovo pisati preko telefona, ali jedino zbog toga tu treba saobracaj usporiti. Sto se tice kruznih, brate dosadili su i Bogu i narodu sa njima. Jos eto samo fali da ga tu uvale. Pitanje je koliko ima i prostora plus dosta ce se onaj plato(raskrsnica) suziti. Mislim da ovdje nije bio toliko potreban. Takodjer bi tu trebalo gledati malo sire, a ne samo uvaliti kruzni. Trebali bi neki plan napraviti pa da se sve ono kompletno uredi. Tu mislim na onaj dio ispred uglovnice, onaj dio pred begom i naravno begu srusiti i napraviti nesto pismeno jer je ono ipak veliki trg i velika povrsina u samom centru grada i to bi se trebalo iskoristiti i napraviti nesto reprezentativno, a ne ebeni kruzni tok.
Meni je zanimljivo kako to prolazi bez javne rasprave, transparentnih planova, cijene utroska. Ovako saznamo od izvodjaca sta ce se raditi. Ko da SVOJU avliju uredjuju... Birali ste gledajte.. Zakomplikovalo se ako Bog da do oktobra pa vam reklama propala.
N.N. wrote:Pa ako gdje i treba kruzni, to treba kod Bege.
Sinoc mi se nije dalo ovo pisati preko telefona, ali jedino zbog toga tu treba saobracaj usporiti. Sto se tice kruznih, brate dosadili su i Bogu i narodu sa njima. Jos eto samo fali da ga tu uvale. Pitanje je koliko ima i prostora plus dosta ce se onaj plato(raskrsnica) suziti. Mislim da ovdje nije bio toliko potreban. Takodjer bi tu trebalo gledati malo sire, a ne samo uvaliti kruzni. Trebali bi neki plan napraviti pa da se sve ono kompletno uredi. Tu mislim na onaj dio ispred uglovnice, onaj dio pred begom i naravno begu srusiti i napraviti nesto pismeno jer je ono ipak veliki trg i velika povrsina u samom centru grada i to bi se trebalo iskoristiti i napraviti nesto reprezentativno, a ne ebeni kruzni tok.
Svi Eu gradovi uvode kružne, samo je kod nas njih "puno". Ne mora se po defaultu svaki dobar potez populjuvati.
Eborg wrote:
Pa nama je Tarik Filipović (uz svo dužno poštovanje prema tom čovjeku o kojem imam sve riječi hvale) model intelektualca i željeni kandidat za gradonačelnika jer nemamo nikoga "normalnog" u gradu.
Ja se izvinjavam ako malo ometam temu ali posto nisam iz zenicr a pratim rad tarika filipovica na tvu kao jednu jako dragu licnost, zanima me da li mi moze neko od zenicana reci da li je ovo sigurno da ce se on kandidirati za gradonacelnika? I otkud to uopce s obzirom da covjek vec dugi niz radi i zivi u hrvatskoj? Cemu ta zelja za vracanjem u zenicu? Nije valjda da bi proveo vecinu vremena u hrvatskoj, to mi bas i nema smisla niti da se "smiri" od svih tv emisija?
Eborg wrote:
Pa nama je Tarik Filipović (uz svo dužno poštovanje prema tom čovjeku o kojem imam sve riječi hvale) model intelektualca i željeni kandidat za gradonačelnika jer nemamo nikoga "normalnog" u gradu.
Ja se izvinjavam ako malo ometam temu ali posto nisam iz zenicr a pratim rad tarika filipovica na tvu kao jednu jako dragu licnost, zanima me da li mi moze neko od zenicana reci da li je ovo sigurno da ce se on kandidirati za gradonacelnika? I otkud to uopce s obzirom da covjek vec dugi niz radi i zivi u hrvatskoj? Cemu ta zelja za vracanjem u zenicu? Nije valjda da bi proveo vecinu vremena u hrvatskoj, to mi bas i nema smisla niti da se "smiri" od svih tv emisija?
kurty wrote:Ne znam vise informacija...
Znam samo sta cu ja raditi, i koje količine otprilike, cisto zbog moje proizvodnje... da bude spremno...
uglavnom, kad se ide od Bulevara, Talica brdom, do raskrsnice se jedna traka ukida/pretvara u pješačku i biciklisticku... to znam...
i da... neko je upitao jesam li iz Almyja...nisam jara... Nekoliko firmi radi na ovom poslu, a Almy je jedan od podizvođača...
Zasto nije zavrsena Biciklisticka staza ispod mosta Metalurg i spojena na bulevar ..
Zasto nije postavljena ograda kao na drugoj strani ?
Zasto nije ocrtana horizontalna signalizacija na stazama i smjerovi kretanja ?
Neke rampe za bicikla ili slicno si spominjao kod gimnazije ili sam nesto pomjesao.?
kurty wrote:Ne znam vise informacija...
Zasto nije zavrsena Biciklisticka staza ispod mosta Metalurg i spojena na bulevar ..
Zasto nije postavljena ograda kao na drugoj strani ?
Zasto nije ocrtana horizontalna signalizacija na stazama i smjerovi kretanja ?
Neke rampe za bicikla ili slicno si spominjao kod gimnazije ili sam nesto pomjesao.?
Zavrsena je biciklisticka staza, ali nije asfaltirana i obojena... Radovi ispod mosta su zavrseni 7 dana nakon "ovorenja" i zato nisu asfaltirani, a asfaltirat ce se (i bojiti) kad se bude radio ovaj do oko robne kuce
Ograda ce se postaviti nakon asfaltiranja
Ne znam (stvarno nikako nisam u tim "vodama")
staze, ne rampe... jos se konta kako da biciklistickom povezu Bulevar i Londzinu (Taliča brdom)
Meni su se neki dan zgadili komentari na članak o našoj sugrađanki Lejli Nizamić, pogotovo što ovako poznajem djevojku iz viđenja. Fuj, kakva smo mi bagra generalno gledajući, stoka sa dna kace...