SDP

Post Reply
dormeo

#9251 Re: SDP

Post by dormeo »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Corto Maltese wrote:Eto, sad će barem imati više vremena da se posveti porodici. Šta god to značilo.

Ma dobro, g-đa ministarka ne treba brinuti ako se ženomlat bude previše vrzmao po kući narednih mjeseci - kvalitetne socijalce može uzdurisati haman na svakom ćošku.
Mislim da su tvoji komentari stvarno ogavni i praavi seljacki. Ne mozes stalno ko pasce kad se prihvati papuce covjeku prisivat stvarno ruznu etiketu za koju samo bog zna da li ima utemeljenja. A i da ima, koji si ti q**ac da nekom prisivas etikete. Zbog takvih etiketiranja ljudi stradaju, jer se formira pogresno misljenje o nekom. Sutra ce se neki nesretnik naci da prebije "zenomlata" jer je njegovu mater tukao otac ili je vidio kako neko tuce zenu, pa ce mu ministar doci kao asocijacija da namiri ono sto ga boli. Zato smiri malo dozivljaj!
jojzemlje

#9252 Re: SDP

Post by jojzemlje »

Čitav članak je napisao neko ko pojma nema. Zato sam izdvojio jedan od najbesmislenijih dijelova. I popratio ga jedanko smislenim komentarom. Kad je dernek nek i hala gori.[/quote]

Ti bas druze veze nemas. Ali evo ajde da ti ja objasnim. Elektroprivreda ima ne 1000 kao sto je pisac rekao nego 5456 uposlenika, a Elektroprenos ad banja luka ima cc 4000 !!! Dakle, poenta teksta, jer je ocito nisi shvatio, da u energetskom sektoru radi preko 8000 uposlenika koji crpe milione maraka svake godine, i da ne spominjem imaju zaradu prosle godine ovo za elektroprenos od cc 250 miliona km...dakle oni sa prihodom od 250 miliona km nisu u stanju da plate 200 ljudi 50 km dnevnice da dodju i da poprave njihovu opremu..to je poenta ovog teksta..ali mi se cini da ti i ne volis bas duboko u stvari da ulazis nego se drzis u plicaku...zaplivaj druze
amrica

#9253 Re: SDP

Post by amrica »

jojzemlje wrote:Čitav članak je napisao neko ko pojma nema. Zato sam izdvojio jedan od najbesmislenijih dijelova. I popratio ga jedanko smislenim komentarom. Kad je dernek nek i hala gori.
Ti bas druze veze nemas. Ali evo ajde da ti ja objasnim. Elektroprivreda ima ne 1000 kao sto je pisac rekao nego 5456 uposlenika, a Elektroprenos ad banja luka ima cc 4000 !!! Dakle, poenta teksta, jer je ocito nisi shvatio, da u energetskom sektoru radi preko 8000 uposlenika koji crpe milione maraka svake godine, i da ne spominjem imaju zaradu prosle godine ovo za elektroprenos od cc 250 miliona km...dakle oni sa prihodom od 250 miliona km nisu u stanju da plate 200 ljudi 50 km dnevnice da dodju i da poprave njihovu opremu..to je poenta ovog teksta..ali mi se cini da ti i ne volis bas duboko u stvari da ulazis nego se drzis u plicaku...zaplivaj druze[/quote]

da ti nisi promasio temu :?
nosara

#9254 Re: SDP

Post by nosara »

jojzemlje wrote: Ti bas druze veze nemas. Ali evo ajde da ti ja objasnim. Elektroprivreda ima ne 1000 kao sto je pisac rekao nego 5456 uposlenika, a Elektroprenos ad banja luka ima cc 4000 !!! Dakle, poenta teksta, jer je ocito nisi shvatio, da u energetskom sektoru radi preko 8000 uposlenika koji crpe milione maraka svake godine, i da ne spominjem imaju zaradu prosle godine ovo za elektroprenos od cc 250 miliona km...dakle oni sa prihodom od 250 miliona km nisu u stanju da plate 200 ljudi 50 km dnevnice da dodju i da poprave njihovu opremu..to je poenta ovog teksta..ali mi se cini da ti i ne volis bas duboko u stvari da ulazis nego se drzis u plicaku...zaplivaj druze
Super... Ali, da sve skupa skratimo, i elektroprenos i elektroprivreda imaju vlasnika i sefa, a on, vlast, "pobjednik", je najobicnija kaka... Bez obzira na hrabre i pozrtvovane fomovce...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9255 Re: SDP

Post by plain vanilla »

dok FOMovci odrastu, mozda se promijene vremena, i dodje drugi vodja
nicija nije do zore sjala
Corto Maltese

#9256 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

jojzemlje wrote:
corto maltese wrote:Čitav članak je napisao neko ko pojma nema. Zato sam izdvojio jedan od najbesmislenijih dijelova. I popratio ga jedanko smislenim komentarom. Kad je dernek nek i hala gori.
Ti bas druze veze nemas. Ali evo ajde da ti ja objasnim. Elektroprivreda ima ne 1000 kao sto je pisac rekao nego 5456 uposlenika, a Elektroprenos ad banja luka ima cc 4000 !!! Dakle, poenta teksta, jer je ocito nisi shvatio, da u energetskom sektoru radi preko 8000 uposlenika koji crpe milione maraka svake godine, i da ne spominjem imaju zaradu prosle godine ovo za elektroprenos od cc 250 miliona km...dakle oni sa prihodom od 250 miliona km nisu u stanju da plate 200 ljudi 50 km dnevnice da dodju i da poprave njihovu opremu..to je poenta ovog teksta..ali mi se cini da ti i ne volis bas duboko u stvari da ulazis nego se drzis u plicaku...zaplivaj druze
Pa onda se slažeš sa mnom da treba smijeniti rukovodstvo Elektroprivrede i dovesti nekog iz SDP, na primjer?
Last edited by Corto Maltese on 11/02/2012 19:17, edited 1 time in total.
madner

#9257 Re: SDP

Post by madner »

udrch wrote:- Kompanija Logosoft u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo pokrenula opsežan i sveobuhvatan projekat edukacije nastavnika informatike, po certificiranom Microsoft programu.

Samo u ovoj zemlji se talovi mogu smatrati uspjehom političara..

http://www.logosoft.ba/prodaja.aspx?docid=49

Čak se javnost laže kako je Ministarstvo kupilo 4000 licenci od Microsofta, a u osnovi su kupljene Microsoft licence, ali preko Logosofta, odnosno preko Sys Company, a sve bez javnog poziva, što će nadam se nekad biti predmet revizorskog izvještaja..da ne bi pojedinci pametovali kako je Ministarstvo na ovaj način uštedilo neke novce molim da prvo pročitate šta su School Agreement licence i pod kojim uslovima se kupuju..cijene su uvijek posebne i bez obzira na način kako se kupuju i preko koga, uvijek im je cijena ista što se tiče Microsofta, osim ako nije uračunat nečiji procenat što je ovdje očito bio slučaj..cijena ove licence je oko 100 dolara + PDV, pa pomnožite to sa 4000 i vidjećete da je tu bilo prostora za razne talove..
Osim toga Logosoft kursevi nisu nimalo jeftini, pa se tu zavrnulo vjetovatno još koja "stoja" i to za obučavanje ljudi koji su trebali da su stručni za ono što im je posao: profesor informatike..
Sve je to tacno, osim zadnje recenice. Naime na te i takve kursevi i treba da idu strucnjaci jer su za iste i napravljeni. Usavrsavanje znanja itd...

Naravno da se isti masno naplate, ali logosoft bar prodaje neki kvalitet.
plain vanilla

#9258 Re: SDP

Post by plain vanilla »

odakle je onaj Grabovica?
kad ga slusam cujem ono glOva, samo onako..precisceno
madner

#9259 Re: SDP

Post by madner »

Elektroprenos bivsi drugovi, elektroprenos :roll:
Banksy

#9260 Re: SDP

Post by Banksy »

dormeo wrote:
Corto Maltese wrote:Eto, sad će barem imati više vremena da se posveti porodici. Šta god to značilo.

Ma dobro, g-đa ministarka ne treba brinuti ako se ženomlat bude previše vrzmao po kući narednih mjeseci - kvalitetne socijalce može uzdurisati haman na svakom ćošku.
Mislim da su tvoji komentari stvarno ogavni i praavi seljacki. Ne mozes stalno ko pasce kad se prihvati papuce covjeku prisivat stvarno ruznu etiketu za koju samo bog zna da li ima utemeljenja. A i da ima, koji si ti q**ac da nekom prisivas etikete. Zbog takvih etiketiranja ljudi stradaju, jer se formira pogresno misljenje o nekom.

Sutra ce se neki nesretnik naci da prebije "zenomlata" jer je njegovu mater tukao otac ili je vidio kako neko tuce zenu, pa ce mu ministar doci kao asocijacija da namiri ono sto ga boli.

Zato smiri malo dozivljaj!
Ili će pomisliti da je omlaćivanje normalno, pa će omlatiti i svoju.
Ili će pomisliti da je čak poželjno ako se, recimo, odluči baviti politikom.

I pripazi na rječnik.
MrMaliJoe

#9261 Re: SDP

Post by MrMaliJoe »

udrch wrote:- Kompanija Logosoft u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo pokrenula opsežan i sveobuhvatan projekat edukacije nastavnika informatike, po certificiranom Microsoft programu.

Čak se javnost laže kako je Ministarstvo kupilo 4000 licenci od Microsofta, a u osnovi su kupljene Microsoft licence, ali preko Logosofta, odnosno preko Sys Company, a sve bez javnog poziva, što će nadam se nekad biti predmet revizorskog izvještaja..da ne bi pojedinci pametovali kako je Ministarstvo na ovaj način uštedilo neke novce molim da prvo pročitate šta su School Agreement licence i pod kojim uslovima se kupuju..cijene su uvijek posebne i bez obzira na način kako se kupuju i preko koga, uvijek im je cijena ista što se tiče Microsofta, osim ako nije uračunat nečiji procenat što je ovdje očito bio slučaj..cijena ove licence je oko 100 dolara + PDV, pa pomnožite to sa 4000 i vidjećete da je tu bilo prostora za razne talove..
Osim toga Logosoft kursevi nisu nimalo jeftini, pa se tu zavrnulo vjetovatno još koja "stoja" i to za obučavanje ljudi koji su trebali da su stručni za ono što im je posao: profesor informatike..
Jest, jest, zato je i dao ostavku da neode u zatvor. Ljubi kečinu sliku i prizvaj kišu zajedno sa kompletić stručnjakom. Imamo još jenog RED CARPET 100 % istraživačkog novinara.
MrMaliJoe

#9262 Re: SDP

Post by MrMaliJoe »

amrica wrote:

:D

pa sta ocekivati od ministarstva u kojem je pomocnik ministra za informatizaciju dipl.bibliotekar :D sa zavrsenih par kurseva.

bar bio u doba turkusica i kese :!:
Mapet show, nema šta, samo za svaki argument pruži link please.
udrch

#9263 Re: SDP

Post by udrch »

madner wrote:

Sve je to tacno, osim zadnje recenice. Naime na te i takve kursevi i treba da idu strucnjaci jer su za iste i napravljeni. Usavrsavanje znanja itd...

Naravno da se isti masno naplate, ali logosoft bar prodaje neki kvalitet.
Obdareni Vođo, ne idu oni na napredne kurseve koje im predaje Dalila ili neko njoj ravan, već na obične office kurseve, raspitaj se, sigurno poznaješ nekog nastavnika ili profesora informatike..
Ja fakat ne znam ko im daje diplome i gdje završavaju ovi informatičari..
udrch

#9264 Re: SDP

Post by udrch »

MrMaliJoe wrote:

Jest, jest, zato je i dao ostavku da neode u zatvor. Ljubi kečinu sliku i prizvaj kišu zajedno sa kompletić stručnjakom. Imamo još jenog RED CARPET 100 % istraživačkog novinara.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Evo ti i link http://www.knjiga.ba/Udzbenici/Fakultet ... K1413.html
quasar

#9265 Re: SDP

Post by quasar »

HAVANA wrote:Nit ce oni uvesti serijat,nit cemo mi ukinut vjeronauk.Sta nam je cinit? :cry:
Prodjose godine naprdjujuci o istim stvarima,srecom...ne pratim vise i ne zanima me plaho politika,qrci,palci...samo ja,zena,djeca,prijatelji... moj mali svijet i oko njega kineski zid... :roll:
Oprilike tako isto. Moj mali svijet. Ne dam politici unutra.
Ima tu i vikendica, mjesto gdje dobijes onoliko koliko truda ulozis.
Danas sam lopatao i lopatao, kad ovo bijelo go*no ode, onda ce biti posla oko voca, pa onda travnjak i cvijece, pa rostilji, prijatelji, gitarica, a svi sa naslovnica nek se hebu, zalibo me kitica za njih.
valterbranisarajevo

#9266 Re: SDP

Post by valterbranisarajevo »

Nacionalisti likuju Ministar Emir Suljagić odlazi

U srijedu poslijepodne Emir Suljagić, ministar obrazovanja i znanosti Sarajevske županije, dobio je na kućnu adresu pismo u kojem su bili metak i poruka: “Ostavi se Alaha dž. š. i njegove vjere. Stići će te vjernička ruka.” Jučer ujutro Suljagić je podnio neopozivu ostavku.
On je u četvrtak obavijestio Mirjanu Malić, predsjedateljicu Skupštine Sarajevske županije, da podnosi ostavku, a jučer ujutro joj je predao pismenu ostavku. Istovjetni tekst predao je i Fikretu Musiću, premijeru Sarajevske županije, a nakon toga je imao i poduži razgovor s federalnim premijerom Nerminom Nikšićem. Također je o ostavci obavijestio i Zlatka Lagumdžiju, predsjednika SDP-a. Kasno preksinoć Lagumdžija ga je u telefonskom razgovoru pokušao nagovoriti da se ne povlači. MUP Sarajevske županije još nije pronašao onoga tko je uputio prijetnju i metak, a osigurao mu je policijsku zaštitu, a do jučer poslijepodne se nije znalo hoće li mu ta zaštita biti ukinuta s obzirom da je podnio neopozivu ostavku.

Prijetnje reisa Cerića

Ostavka Emira Suljagića, posebno zbog pozadine, zasigurno će izazvati potrese ne samo u Vladi Sarajevske županije, a posebno će biti zanimljivo vidjeti kako će se dalje stvari odvijati i kako će na sve to reagirati SDP čiji je on visokopozicionirani član.

- Ne mogu ja stavljati na panj glave moje majke, sestre, supruge... Kada je čula da sam dobio prijeteću poruku i metak, moja majka je doživjela živčani slom. Moj otac je ubijen u Srebrenici, moja majka, sestra i supruga su svega i svačega preživjele tijekom rata, ali i otkako sam ja ministar obrazovanja, rekao nam je jučer Emir Suljagić.

Jedno je sigurno – ostavkom Suljagića nacionalisti svih vrsta došli su na svoje. On im je odavno trn u oku i sada su ga se riješili bez da ga likvidiraju kao što su mu najavili. Svakako, ovdje se ne radi o Suljagićevom bježanju s “bojnog polja”, nego činjenici da u određenim ključnim trenucima nije imao ni nužne ni očekivane potpore, osim tapšanja po ramenu.

On je zasmetao kada je otvorio pitanje predmeta vjeronauka u sarajevskim školama. Odmah mu je zalijepljeno i podmetnuto da hoće ukinuti vjeronauk i kao neprijatelja broj jedan označila ga je Islamska zajednica u BiH na čelu s reisom Mustafom Cerićem. Reis je u proljeće prošle godine čak poručivao da će “ako nam dirnete vjeronauk Sarajevo imati 'sarajevsko ljeto' na ulicama, isto kao što se protiv Mubaraka dogodilo 'egipatsko proljeće'”.

- Ne znam odakle Mustafi Ceriću pravo da trinaestoro mrtvih Suljagića – neke sam svojim rukama iskopao iz masovnih grobnica, neke pokopao, neke spustio, a neke tek trebam spustiti u grob – upotrijebi protiv mene u debati o vjeronauku u školama. Ali na ljudskoj razini sam malo kad bio poražen kao kada sam pročitao tu njegovu izjavu. Jer ako nešto znam pouzdano, onda znam da nijedno od trinaestero mrtvih Suljagića nije ubijeno ni poginulo za zemlju u kojoj Mustafa Cerić njihovim simboličnim kostima može gađati mene. U raspravi o vjeronauku, odgovorio je Suljagić.

I prije i nakon toga, Suljagić je stalno ponavljao: “Vjeronauk u školama nije ukinut. Međutim, naša djeca ne mogu pred našim zakonima biti u neravnopravnom položaju, ne mogu biti jednaka i jednakija. Ispada da vjerske zajednice imaju sva prava, a država sve obaveze.”

Nisam poslušnik

Ništa to za nacionaliste nije značilo i Suljagiću su gotovo svakodnevno stizale poruke da će biti ubijen “jer je protiv Bošnjaka”, postao je živa meta, bila mu je ugrožena i sigurnost, ali se na sve to nije osvrtao... Sve to on je redovito prijavljivao policiji. Nedavno je lansirana i lažna priča da je pretukao suprugu...

- Činjenica da je Ministarstvo obrazovanja i znanosti otvorilo neke tabu teme, da ja radim, da se miješam u svoj posao, da sam ozbiljno shvatio ono što je SDP obećao narodu, izazvalo je najveće reakcije. Crta između države, odnosno obrazovanja i vjere u svakoj zemlji povučena je na drugačiji način. Ja vjerujem, odnosno provodim politiku koja kaže: sekularna država – pluralno društvo. Radim na ukidanju “obrazovnog schengena, a to je rušenje obrazovnog zida koji stoji između ove zemlje i zemalja bližeg i daljeg okruženja, zemalja Europske unije, stav je Emira Suljagića.

On je rođen prije 37 godina i preživio je genocid u Srebrenici. Nakon rata, 1996. došao je u Sarajevo, a 2000. godine diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti. Tijekom studija i sve do 2006. radio je kao novinar. Doktorirao je 2009. godine u Hamburgu.

- Dok obavljam posao koji obavljam, nemam obvezu polagati račune nijednom vjerskom autoritetu nego građanima. Vjerske zajednice u meni mogu imati samo dobrog sugovornika, nikako poslušnika, stalno je naglašavao Suljagić.

Piše: M. Osmović

Dnevni list 11.2.2012.

Mene je Emir Suljagić žestoko razočarao kada je prošli put podnio ostavku. Ja sam ga lično tada branio na ovom fourmu od divljačkih nasrtaja koji su uključivali i pobijene članove njegove porodice. Kada je povukao ostavku, umjesto da je ostao dosljedan ja sam se zakleo da je to posljednji put da branim neku osobu, odlučio sam da branim samo principe.

Međutim u ovom slučaju ipak moram povući svoju zakletvu u trenutku kada je čovjeku ugrožen život. Suljagiću, ako ovo čitaš, uz tebe sam svim srcem... :thumbup:

Drago mi je da si prvi visoki funkcioner koji je javno kazao da Sarajevom vladaju paralelni i neformalni centri moći. Do sada su se to usuđivali reći samo pojedini hrabri novinari. Ovaj put ipak mislim da će tvoja poruka otići mnogo dalje i da će se neke stvari morati izvesti na čistac. Inače glasanje na izborima je već dugo, i ostaće, obična farsa.... :run:
Last edited by valterbranisarajevo on 12/02/2012 00:30, edited 1 time in total.
udrch

#9267 Re: SDP

Post by udrch »

Jeli ga ovo Osmović brani :lol: .
madner

#9268 Re: SDP

Post by madner »

Pa postoje dvije opcije, ti informaticari nesto znaju i onda je to potpuna fula potez. Ili ti informaticari veze nemaju i to dize kvalitet. Ja stvarno ne znam nikoga da predaje, moja raja ide tamo gdje je veca para.

Samo da ne bude zabune, nije ih Suljagic primio niti ih moze odpustiti.
udrch

#9269 Re: SDP

Post by udrch »

Nisam ni rekao da ih je Suljagić primio, zna se kako se prima u prosvjeti..
Suljagić je samo napravio veliki posao sa Logosoftom i to neki predstavljaju kao dobar potez miniStara..
Hema_17

#9270 Re: SDP

Post by Hema_17 »

Porazavajuca je cinjenica, da masa ljudi suti na stvari koje se desavaju posljednjih dana. Prijetnje svih oblika, a posebno ove koje dobija ministar Suljagic, znak su, ne moci, nego slabosti tih "paralelnih centara moci". S Emirom se mozemo ili slagati ili ne slagati, ali je neosporna cinjenica da se covjek petljao u svoj posao i zato mnogima nije odgovarao.
Mene posebno plase stavovi ljudi koji podrijevaju ovakve pojave :x . Sta mozemo ocekivati onda mi obicni gradjani?
nosara

#9271 Re: SDP

Post by nosara »

Činjenica da je Ministarstvo obrazovanja i znanosti otvorilo neke tabu teme, da ja radim, da se miješam u svoj posao, da sam ozbiljno shvatio ono što je SDP obećao narodu, izazvalo je najveće reakcije
Sve je receno...
novi.dan.nova.nafaka

#9272 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

dormeo wrote:
Mislim da su tvoji komentari stvarno ogavni i praavi seljacki. Ne mozes stalno ko pasce kad se prihvati papuce covjeku prisivat stvarno ruznu etiketu za koju samo bog zna da li ima utemeljenja. A i da ima, koji si ti q**ac da nekom prisivas etikete. Zbog takvih etiketiranja ljudi stradaju, jer se formira pogresno misljenje o nekom. Sutra ce se neki nesretnik naci da prebije "zenomlata" jer je njegovu mater tukao otac ili je vidio kako neko tuce zenu, pa ce mu ministar doci kao asocijacija da namiri ono sto ga boli. Zato smiri malo dozivljaj!
:shock: :shock: :shock:
Poštovani kolega forumašu, nadam se da te kao malog nisu previše zapostavljali, a sudeći po količini primitivizma u tvom postu, bit će da je tako. Osim ako nisi ministar ženomlat, lično...
Potvrđeno je da je policija dolazila - nebitno sad jel zvala Emirova izabranica, ili neko od komšija: policija ne dolazi sama od sebe. Kosača je to najbolje objasnila par stranica ranije.
Bez obzira na pozitivne stvari koje je Emir donio sa sobom, SDP-ovo dovođenje takvog uvlakača na mjesto ministra je njihov veliki minus, a to dalje govori nešto o Zlaji - najdražem velikom vođi. Nije njemu cilj dovesti sposobne ljude na izvršne funkcije, već pogodne i podobne, koji će reagovati na svaki nj. mig. A siguran sam da SDP može angažovati puno kvalitetnije kadrove, od već sad (po drugi puta 8-) ) bivšeg ministra....
plain vanilla

#9273 Re: SDP

Post by plain vanilla »

i ko bi to sada bio dobar ministar umjesto Suljagica?
nosara

#9274 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:i ko bi to sada bio dobar ministar umjesto Suljagica?
arzija... Niko drugi mi ne pada na pamet... :evil:
popajic

#9275 Re: SDP

Post by popajic »

plain vanilla wrote:i ko bi to sada bio dobar ministar umjesto Suljagica?
Ocigledno neko ko ce vise postovati Mustafinu volju nego volju svojih glasaca :oops:
Treba sve uraditi da se izbjegnu sarajevska ljeta , a bogami i ostala godisnja doba 8)
Post Reply