Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#9251 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
Čović: Haški tribunal ne bi trebalo da koristi institut "udruženi zločinački poduhvat"
ma jok.BA neg udruzeni humanitarni poduhvat... et humanije je, fale konvoji jebli mater svojU :bih:
Đe mi je onaj delegat iz Tuzle što kuka za onim tenama što su mu oteli iz konvoja.
Imam jedne Dsquared broj 45, dobio na prezent, ali mi ne mogu na nogu... mada nosam broj cipela 45 i kondoma XXXL (kad mi je sumLJiva situacija :) )
Pa velim, nek' dostavi adresu da ga obradujem za Bajram.
Hafis

#9252 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: Sarajevo ipak jednonacionalan grad, neovisno kako se neki ljudi izjašnjavali.
Ta rečenica ima smisla isto koliko i ova:

Zagreb je većinski ukrajinski grad neovisno kako se neki ljudi izjašnjavali

:-)
Ma, znam ja što govorim
Recimo, Meho se izjasni kao Bošnjak jer je nacionalno ''osvješćen'', a njegov rođeni brat Rasim kao Bosanac i Hercegovac, jer je zakleti GS-ovac.
I valjda sad govorimo o multietničkoj obitelji?
Lincoln-Burrows

#9253 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

It_is_a_Leclerc wrote:I Zagreb je, tom logikom

Ne lupetajte.
Zagreb je pretežno jednonacionalni grad i bio je to i 1991.
Sarajevo je postalo jednonacionalno usljed rata i poraća i tko zna sve čega kao i mnoge druge sredine u BiH,
to su činjenice i ne vidim uopće razlog za nekakvo osporavanje toga.
Lincoln-Burrows

#9254 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote: Ma, znam ja što govorim
Recimo, Meho se izjasni kao Bošnjak jer je nacionalno ''osvješćen'', a njegov rođeni brat Rasim kao Bosanac i Hercegovac, jer je zakleti GS-ovac.
A sestra Aida se udala za Bišćanina i izjašnjava se kao Hrvat islamske vjeroispovjesti.
Hafis

#9255 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Lincoln-Burrows wrote:
A sestra Aida se udala za Bišćanina i izjašnjava se kao Hrvat islamske vjeroispovjesti.
I onda im neki pametnjaković kaže da nisu multietnična sredina :)
Obi Wan Bosnian

#9256 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Lincoln-Burrows wrote:

Ne lupetajte.
Sarajevo je postalo jednonacionalno usljed rata i poraća i tko zna sve čega kao i mnoge druge sredine u BiH,
Znači Zagreb je PRETEŽNO jednonacionalni a Sarajevo je jednonacionalni (bez PRETEŽNO) :lol:

Zagreb 790.017 stanovnika od čega nehrvata 54.193 (6,86%)
Sarajevo 334.722 stanovnika od čega nebošnjaka 60.896 (18,2%)

Ali Zagreb je pretežno jednonacionalni a Sarajevo 100% jednonacionalni :kiss:

Naravno, ni Zagreb nije jednonacionalni grad. I Sarajevo i Zagreb su gradovi sa dominantnom većinom jednog naroda. Ali ne jednonacionalni.
LBVIEW

#9257 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LBVIEW »

Lincoln-Burrows wrote:

Ne lupetajte.
Zalbe mozete slati "obrvanu", Bobanu(ako u paklu primaju postu), te ovom uljudbeniku i "Europejcu" sto sad kuka kako fali Hrvata u Sarajevu, a doskoro ih je sve skupa nazivao glupanina. Ako vas Covic jebe, nek vas jebe, vi ga sebi i birate, samo ne ocekujte da se i drugi "naguze".
Hafis

#9258 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Ne lupetajte.
Znači Zagreb je PRETEŽNO jednonacionalni a Sarajevo je jednonacionalni (bez PRETEŽNO) :lol:

Zagreb 790.017 stanovnika od čega nehrvata 54.193 (6,86%)
Sarajevo 334.722 stanovnika od čega nebošnjaka 60.896 (18,2%)

Ali Zagreb je pretežno jednonacionalni a Sarajevo 100% jednonacionalni :kiss:

Naravno, ni Zagreb nije jednonacionalni grad. I Sarajevo i Zagreb su gradovi sa dominantnom većinom jednog naroda. Ali ne jednonacionalni.
S tom razlikom, (da se referiram na kolegu gore) da je Zagreb uvijek bio grad s dominantnom većinom jednog naroda, a Sarajevo je tu funkciju preuzelo nakon devedestih godina.
Znači, ipak smo se složili. I samo da uđe u zapisnik: ja i dalje napominjem da nitko van Sarajeva s tom činjenicom nema problema.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9259 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:
Čović: Haški tribunal ne bi trebalo da koristi institut "udruženi zločinački poduhvat"
ma jok.BA neg udruzeni humanitarni poduhvat... et humanije je, fale konvoji jebli mater svojU :bih:
Đe mi je onaj delegat iz Tuzle što kuka za onim tenama što su mu oteli iz konvoja.
Imam jedne Dsquared broj 45, dobio na prezent, ali mi ne mogu na nogu... mada nosam broj cipela 45 i kondoma XXXL (kad mi je sumLJiva situacija :) )

bio regres doture trk dok se nestvori reda pred baMkomatom :bih:
radiostar

#9260 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by radiostar »

Lincoln-Burrows wrote:
mislim da nema nebuloznije formulacije od "hrvat islamske vjeroispovijesti", "bosnjak katolicke vjeroispovijesti", "zimbabveanac sintoisticke vjeroispovijesti"
zivo me zaboli i za jedno i za drugo
Obi Wan Bosnian

#9261 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
A ništa onda. Ostaje samo da nam vas dvojica dođete da ispitate krvnu sliku i utvrdite koliko je zaista nebošnjaka a koliko onih koji foliraju da nisu Bošnjaci. Očekujem da ponesite i kakve rekvizite ako je šta ostalo iz NDH vremena.
Hafis

#9262 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote: A sestra Aida se udala za Bišćanina i izjašnjava se kao Hrvat islamske vjeroispovjesti.
A ništa onda. Ostaje samo da nam vas dvojica dođete da ispitate krvnu sliku i utvrdite koliko je zaista nebošnjaka a koliko onih koji foliraju da nisu Bošnjaci. Očekujem da ponesite i kakve rekvizite ako je šta ostalo iz NDH vremena.
Nema se tu šta ispitivati. To ti ga je tako. A dobio si eklatantan primjer gore..
Connaisseur Karlin

#9263 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Connaisseur Karlin »

Obi Wan Bosnian wrote: A ništa onda. Ostaje samo da nam vas dvojica dođete da ispitate krvnu sliku i utvrdite koliko je zaista nebošnjaka a koliko onih koji foliraju da nisu Bošnjaci. Očekujem da ponesite i kakve rekvizite ako je šta ostalo iz NDH vremena.
to bosanjci rade sad mejdusobno sa svojim narodom, naucili od hrvata i srba :D
Lincoln-Burrows

#9264 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

radiostar wrote:
Lincoln-Burrows wrote: A sestra Aida se udala za Bišćanina i izjašnjava se kao Hrvat islamske vjeroispovjesti.
mislim da nema nebuloznije formulacije od "hrvat islamske vjeroispovijesti", "bosnjak katolicke vjeroispovijesti", "zimbabveanac sintoisticke vjeroispovijesti"
zivo me zaboli i za jedno i za drugo
Slažem se u potpunosti a tu vjersku komponentu u smislu nacionalnog izjašnjavanja nisam fala Bogu ja izmislio,
to je koliko pamtim započelo sa bosanskim katolicima. Ja samo slijedim trendove.
Obi Wan Bosnian

#9265 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis wrote: S tom razlikom, (da se referiram na kolegu gore) da je Zagreb uvijek bio grad s dominantnom većinom jednog naroda, a Sarajevo je tu funkciju preuzelo nakon devedestih godina.
Zagreb je prije rata imao 729.467 stanovnika od čega 113.994 nehrvata (15,63%). A danas 6,86% nehrvata. I tamo se haman nešto mijenjalo tokom devedesetih :wink:

Sarajevo je pak prije rata imalo 416.497 stanovnika od čega Srba+Hrvata 138.913 to jest 33,35%. Muslimana je bilo 208.827 (50,14%). Naravno imalo je i 68.757 Ostalih ali to su svakako kako ti kažeš naša braća i sestre i tako ti folovi. :D Dakle, po tvojoj logici i prije rata je Sarajevo bilo jednonacionalni grad jer su Muslimani plus njihova braća i sestre (Ostali) bili 66,6% to jest dvije trećine :D
pici

#9266 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Obi Wan Bosnian wrote:
Hafis wrote: S tom razlikom, (da se referiram na kolegu gore) da je Zagreb uvijek bio grad s dominantnom većinom jednog naroda, a Sarajevo je tu funkciju preuzelo nakon devedestih godina.
Zagreb je prije rata imao 729.467 stanovnika od čega 113.994 nehrvata (15,63%). A danas 6,86% nehrvata. I tamo se haman nešto mijenjalo tokom devedesetih :wink:

Sarajevo je pak prije rata imalo 416.497 stanovnika od čega Srba+Hrvata 138.913 to jest 33,35%. Muslimana je bilo 208.827 (50,14%). Naravno imalo je i 68.757 Ostalih ali to su svakako kako ti kažeš naša braća i sestre i tako ti folovi. :D Dakle, po tvojoj logici i prije rata je Sarajevo bilo jednonacionalni grad jer su Muslimani plus njihova braća i sestre (Ostali) bili 66,6% to jest dvije trećine :D

vazdan saraJvo bilo muslimansko braca turKi osnovali jedino dozivjelo pomak u nemuslimanskom zivlju poslije balkanskijeH ratova i procerivanja turaKa su ovijeH prostora... jbg jaci tlaci :bih:
Hafis

#9267 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:

vazdan saraJvo bilo muslimansko braca turKi osnovali jedino dozivjelo pomak u nemuslimanskom zivlju poslije balkanskijeH ratova i procerivanja turaKa su ovijeH prostora... jbg jaci tlaci :bih:
Tako je. Još se naš mostarac Aca drao k'o bodenik: Ostajte ovde, Ostajte ovde, Ostajte ovde...ali džaba safin insanu govoriti. Navrlo ići u Tursku, k'o da tamo rahat lokumi rastu po granama.
BHCluster

#9268 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
pici wrote:
Samo radi istine nevini ljudi su ubijeni u tom konvoju a ti se zajebavas.
Lincoln-Burrows

#9269 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Eto dođosmo do kraja ovog razgovora jeli pretežno ili nije pretežno jednonacionalno.
Meni samo nije jasno zbog čega smo o tome raspravljali.
pici

#9270 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote: Tako je. Još se naš mostarac Aca drao k'o bodenik: Ostajte ovde, Ostajte ovde, Ostajte ovde...ali džaba safin insanu govoriti. Navrlo ići u Tursku, k'o da tamo rahat lokumi rastu po granama.
jbg kad se trebo metnut zid izmedjuse sad se mora s tamnoputima bost oko gradskog jezgra :bih:
Hafis

#9271 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Lincoln-Burrows wrote:Eto dođosmo do kraja ovog razgovora jeli pretežno ili nije pretežno jednonacionalno.
Zato što je mnogo truda uloženo da bi se izgradio image jedne od zadnjih preostalih multietničkih sredina na Baklanu i šire.
Građevine iz prošlosti su još uvijek tu, ali ipak nema ljudi.
seln

#9272 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

pici wrote:
Hafis wrote: Tako je. Još se naš mostarac Aca drao k'o bodenik: Ostajte ovde, Ostajte ovde, Ostajte ovde...ali džaba safin insanu govoriti. Navrlo ići u Tursku, k'o da tamo rahat lokumi rastu po granama.
jbg kad se trebo metnut zid izmedjuse sad se mora s tamnoputima bost oko gradskog jezgra :bih:
Jos kad Arap kupi Hum, pa metne zastavu sa sehadetom gabarita 45x15 metara...
Hafis

#9273 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
To je dobro. To znači da smo egal, da imamo multietničnost i tako bi trebalo biti u cijeloj BiH.
seln

#9274 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Eto dođosmo do kraja ovog razgovora jeli pretežno ili nije pretežno jednonacionalno.
Zato što je mnogo truda uloženo da bi se izgradio image jedne od zadnjih preostalih multietničkih sredina na Baklanu i šire.
Građevine iz prošlosti su još uvijek tu, ali ipak nema ljudi.
Fakat ne razumijem ove Bosnje...
sto se mene tice, BiH slobodno moze biti jednonacionalna, pod uslovom da je bosnjacka. :wink:
seln

#9275 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:To znači da smo egal,
Sta, i mi imali Dretelj?
Post Reply