IRAN

Post Reply
salik79

#9251 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:Salik, Zviz...

Vrijeme međunarodne kriminalizacije Islamske Republike Iran je neminovna prošlost. Iza nje su dani izolacije, a ispred nje dani međunarodne afirmacije. Koga briga za hejtere...

"psi laju karavani prolaze..."
:thumbup:

Dutch entrepreneur organizes first international marathon in Iran
Image
Sebastian Straten, a Dutch entrepreneur and former backpacker, is organizing the first marathon of Iran dubbed as ‘I run Iran’ on April 9, 2016 determined to clear the path towards international friendship.

The ‘I run Iran’ marathon will start near the historical city of Shiraz with the finish line at Persepolis, the legendary capital of the Persian Empire.

Runners from all over the world have been invited to participate in this unique, international event. Participants from many different countries will run and celebrate together while getting acquainted with the Persian culture and history.

Image
In an interview with Mehr Mews Agency, Sebastian said that so far, over 200 male runners have pre-registered from more than 35 countries.

“Our objective is to unite humanity! I expect it to have a positive impact on the image the West has of Iran. It is more than a marathon. It is opening the Persian gates to tourism. To show the real beauty and treasures of Iran!” He added.

More info on and registration at Iran marathon can be achieved at www.iruniran.com

About Sebastian Straten
Image
Sebastian Straten is a 42-year-old Dutch entrepreneur who first travelled to Iran in 2005. He has dedicated his life to create better relationships between Iran and the West. His visit brought him to the idea of launching the first Iran Marathon event in the ancient country.

With his Iran Silk Road Company he invests in tourism, organizes tours and special events like the first Iran marathon. His main goal is to revive the old Iran Silk Road as a place where travelers meet.
insomnia78

#9252 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

zvizdan wrote:
insomnia78 wrote:Wow :D :D :D
Vi se fakat ne razlikujete od ovih, naopakih
Dvije strane iste medalje

Jeste, zabranjeno je pokrivanje u skolama, zabranjeno je svako isticanje religijskih simbola, u sta spadaju marama, jevrejska "kipa" kao i krizevi/krstovi u skolama
Ovo ne vazi za visokoskolske ustanove
I sta je poenta? Francuzi imaju pravo u svojoj drzavi donositi zakone kakve hoce, ali Iranci u svojoj ne bi smjeli? Usput, zabrana hidzaba direktno i bolno krsi vjerske osjecaje mnogih muslimanki, dok to sto krscanka stavi maramu na glavu ne vrijedja njene vjerske osjecaje. Ali vazno je pljucnuti, jel de? Doduse, mogao si, vala, iskoristiti priliku i za kakvu prigodnu glorifikaciju Izraela.
Naravno da mogu, ako hoce nek nose tutu
Pitam samo, sta se odmah lozite
A jel placaju i dziziju? :D :lol:

PS: Hidzab nije generalno zabranjen, zabranjeno je isticanje vjerskih simbola u osnovnim i srednjim skolama, ne i fakultetima, ucenicima i osoblju
Te curice stave maramu kad izadju iz skole

PPS: Nemam kad, zena me zajebava sa kupovanjem bozicnih poklona, uvijek ceka zadnji cas
mousstapha

#9253 Re: IRAN

Post by mousstapha »

Uh kako bi bilo dobro trcati ovaj maraton. :)

Odlicno je koncipiran, bas onako kako treba. Spoj trcanja i turizma. Nadam se da ce potrajati mnogo godina. :thumbup:
Avetinho

#9254 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Maratoni se trce po svijetu vec hiljadama godina :) Doslo vrijeme i za nazadne rezime, kao sto je iranski, da malo porade na PR.

Morali su i drzavni islamski teroristi popustiti malo. Ono sjedenje u zicari i dirkanje skijaskim cokulama im je jos uvijek trn u oku, ali i to cemo prevazici insalah.
salik79

#9255 Re: IRAN

Post by salik79 »

Avetinho wrote:Maratoni se trce po svijetu vec hiljadama godina :) Doslo vrijeme i za nazadne rezime, kao sto je iranski, da malo porade na PR.

Morali su i drzavni islamski teroristi popustiti malo. Ono sjedenje u zicari i dirkanje skijaskim cokulama im je jos uvijek trn u oku, ali i to cemo prevazici insalah.
Prevazisli su i tu propagandnu lazu, imas stranicu ranije, ali da ne naprezes mozdane vijugice, postavit cu ti i link, a slicicu koju sam kao mahsuziju za tebe postavio - prenijet cu i na ovu stranicu:

http://forum.klix.ba/iran-t80981s9225.html#p12096012

I jedna mahsuzija za @Avetinha i njegovu "ski-police" :D
Image

Da li je ovo "gore" od sjedenja na zicari?! 8-) :mrgreen:

Kako vam ga ljudi uceruju, ono lagano, neofirno (ne kao sto vi radite), da i ne osjetite :mrgreen:

Ovako manje boli, jel'e?! :izet: :lol:
Avetinho

#9256 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Sto ih tada nisu ufatili ne znaci da moralne babaroge ne postoje. Valjda si do sada to mogao zakljuciti.

Ili ipak mislis da Islamska Republika Iran ipak nije islamska?
Avetinho

#9257 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Jeste, a ne daju ni pederima da se oplođavaju. Kakav zločinački režim.
Pederima da se oplodjavaju? Celo, od tebe sam sve ocekivao, ali ne homofobiju.

Kecina!
zvizdan

#9258 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Avetinho wrote:Sto ih tada nisu ufatili ne znaci da moralne babaroge ne postoje. Valjda si do sada to mogao zakljuciti.

salik79

#9259 Re: IRAN

Post by salik79 »

Avetinho wrote:Sto ih tada nisu ufatili ne znaci da moralne babaroge ne postoje. Valjda si do sada to mogao zakljuciti.

Nije li malo cudno, mislim malo suvise koincidencije, da se tamo "dogadjaju" stvari o kojima se vi satraste pisuci kako su "strogo zabranjene" i "kaznjive", te da postoji nekakva babaroga koja "prekrsitelje" neprestano "proganja"!? Ja ti postavim xyz fotografija i videozapisa koji sami po sebi demantuju takve nebulozne ublehe, a tebe zamolim za samo jednu, jednu jedinu, slicicu, ili video zapis (posto skoro svaki iranac/iranka, a boga mi i turist, ima barem mobilni telefon sa kamerom) koji bi potkrijepio tvoju tvrdnju, odnosno prikazao tu "babarogu" u akciji sprovodjenja "strogih serijatskih zakona" u Iranu, ali do sada vazda corak.

Ako pod "islamskom republikom" podrazumijevas nekakav pandan "ISIS" tvorevini, onda to Iran sasvim sigurno nije.
Avetinho

#9260 Re: IRAN

Post by Avetinho »

salik79 wrote:

Nije li malo cudno, mislim malo suvise koincidencije, da se tamo "dogadjaju" stvari o kojima se vi satraste pisuci kako su "strogo zabranjene" i "kaznjive", te da postoji nekakva babaroga koja "prekrsitelje" neprestano "proganja"!? Ja ti postavim xyz fotografija i videozapisa koji sami po sebi demantuju takve nebulozne ublehe, a tebe zamolim za samo jednu, jednu jedinu, slicicu, ili video zapis (posto skoro svaki iranac/iranka, a boga mi i turist, ima barem mobilni telefon sa kamerom) koji bi potkrijepio tvoju tvrdnju, odnosno prikazao tu "babarogu" u akciji sprovodjenja "strogih serijatskih zakona" u Iranu, ali do sada vazda corak.

Ako pod "islamskom republikom" podrazumijevas nekakav pandan "ISIS" tvorevini, onda to Iran sasvim sigurno nije.
Nadam se da nisi toliko glup da mislis da bi islamska policija Irana dopustila snimanje maltretiranja mobilnim telefonima.

Cak ni napredni rusi nisu dostigli taj stepen civilizacije.
salik79

#9261 Re: IRAN

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
salik79 wrote:

Nadam se da nisi toliko glup da mislis da bi islamska policija Irana dopustila snimanje maltretiranja mobilnim telefonima.

Ocito je ko je ovdje glup, ali eto. Mozda, ipak, namjerno :roll: ;-)
Avetinho

#9262 Re: IRAN

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:
salik79 wrote:

Ocito je ko je ovdje glup, ali eto. Mozda, ipak, namjerno :roll: ;-)
Opa, izgubio zivce.

Nema veze, oprosteno ti je, ipak je Bozic danas, svi se volimo.

Zamisli da se Njemacka zove Krscanska Republika Njemacka. Nadam se da imas tolimo mozga da vidis razliku.
black

#9263 Re: IRAN

Post by black »

bio, vidio, odusevio se, a za dosta stvari se iznenadio (u pozitivnom smislu)
walter kurtz

#9264 Re: IRAN

Post by walter kurtz »

black wrote:bio, vidio, odusevio se, a za dosta stvari se iznenadio (u pozitivnom smislu)
je li istina da siije jedu malu djecu :zoka:
salik79

#9265 Re: IRAN

Post by salik79 »

Mislim da je jasno ko je izgubio zivce, u nemogucnisti da dokaze svoje propagandne lazi, koje su u nivou onih da sjevernokoreanci, zbog gladi, masovno postaju kanibali :-) :lol:

U Njemačkoj je vladajuca CDU partija, zajedno sa svojim koalicionim partnerom, najjacom partijom pokrajine Bavarske CSU. ;-)
salik79

#9266 Re: IRAN

Post by salik79 »

black wrote:bio, vidio, odusevio se, a za dosta stvari se iznenadio (u pozitivnom smislu)

:thumbup:
Bolesnim, malicioznim umovima to nikada nece biti "jasno". Dzaba im o tome i jedan Zlatko Dizdarevic pisao.
salik79

#9267 Re: IRAN

Post by salik79 »

walter kurtz wrote:
je li istina da siije jedu malu djecu :zoka:
Vec sam ti rek'o - samo za dorucak, posto im to nije glavni obrok. I po mogucnosti sunitsku. :mrgreen:
Arteta

#9268 Re: IRAN

Post by Arteta »

Jel ima selefija u Iranu? :D
salik79

#9269 Re: IRAN

Post by salik79 »

Tu bi im i kraj bio :mrgreen:
(mislim na I.R. Iran, koju poznajemo)
zvizdan

#9270 Re: IRAN

Post by zvizdan »

Arteta wrote:Jel ima selefija u Iranu? :D
Pa sta mislis kako se zovu stanovnici grada Vehaba u iranskom Khozestanu? :D
salik79

#9271 Re: IRAN

Post by salik79 »

zvizdan wrote:
Arteta wrote:Jel ima selefija u Iranu? :D
Pa sta mislis kako se zovu stanovnici grada Vehaba u iranskom Khozestanu? :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
insomnia78

#9272 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:Maratoni se trce po svijetu vec hiljadama godina :) Doslo vrijeme i za nazadne rezime, kao sto je iranski, da malo porade na PR.

Prevazisli su i tu propagandnu lazu, imas stranicu ranije, ali da ne naprezes mozdane vijugice, postavit cu ti i link, a slicicu koju sam kao mahsuziju za tebe postavio - prenijet cu i na ovu stranicu:

Image

Kako vam ga ljudi uceruju, ono lagano, neofirno (ne kao sto vi radite), da i ne osjetite :mrgreen:

Ovo je, bezbeli iranska zlatna mladez
Za njih nije problem ni alkohol, slikanje u kupacim kostimima isl
Tajo zavrsi sve
salik79

#9273 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:

Image

Ovo je, bezbeli iranska zlatna mladez
Za njih nije problem ni alkohol, slikanje u kupacim kostimima isl
Tajo zavrsi sve
I to je tipicna medijsko-propagandna ubleha, jer kada je sin jednog Ajetullaha Rafsandzanija, jednog od kljucnih ljudi I.R. Iran, osudjen na zatvorsku kaznu, zasto to ne bi bilo tamo neko babino mezimce, ciji babo osim para nema druge znacajne funkcije u drzavi!??

Drugo, nije ovo USA, pa da djeca kojekakvih ublehasa, poput W. Busha, prodju nekaznjeno i za krivotvorenje zvanicnih dokumenata. A o "manjim" narko ispadima je steta slova trositi.
insomnia78

#9274 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Na sirotinji i zec kurac ostri, uvijek i svugdje
Pusti ba suplje
salik79

#9275 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Na sirotinji i zec kurac ostri, uvijek i svugdje
Pusti ba suplje
Jel' istina, ili laz ovo sto sam napisao?! Pusti ti suplju...
Post Reply