Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#9251 Re: Gdje u Sa......

Post by Eborg »

Svježa menta u ovo doba godine? Nema u Mercatoru gdje inače bude tokom ljeta.
mayab

#9252 Re: Gdje u Sa......

Post by mayab »

vade_mecum wrote:Image

gdje??
Sve te egzoticne džidže imas u Condimentu u suterenu BBI centra
hrusta

#9253 Re: Gdje u Sa......

Post by hrusta »

Čudna sorta wrote:Je li neko slučajno vidjeo igdje ovaj puder?

Image

Mislim da sam obišla sve moguće radnje Mercator, Konzum, Interex, DM, Hoše... nigdje ga nema.

sto se tice bebi pudera mi ga nikad nismo koristili za nasu dijevojcicu poslije savjeta koji smo dobili od specijaliste (pedijatar) koja je porodicni prijatelj, i strogo je savijetovala prije njenog rodzenja da se ne koristi. ovde u UK slabo ko koristi puder za dijecu pogotovo ako je djevojcica u pitanju jer su bile studije koje su povezale puder sa karcinomom maternice i zbog toga malo ko od nasih prijatelja ga je ikad koristio (pogotovo u "donjem" dijelu tijela). ja ne kazem nemoj te ga koristiti ovo je nase licno opredeljenje ali ja koliko znam dosta nasih prijatelja u SA na kile ga trosi prase bebice ko neznam sta, ali svako ima svoj izbor

"You may have heard reports that talc can cause cancer. Some studies have shown a weak association with regularly sprinkling talc in the genital area and ovarian cancer".

Izvinjavam se sto je malo off topic ali, kad je o bebicama mislim da je vazno i ja nevidim fajdu tolike hemikalije stavljati na bebice, pogotovu ako su djevojcice i jos "dole".
Irm@

#9254 Re: Gdje u Sa......

Post by Irm@ »

Eborg wrote:Svježa menta u ovo doba godine? Nema u Mercatoru gdje inače bude tokom ljeta.
+1
nisam stigla da odem u Merkur ovaj vikend ali sam prije 2 sedmice vidjela da imaju saksije sa zacinima tako da mi je to next stop :)
Čudna sorta

#9255 Re: Gdje u Sa......

Post by Čudna sorta »

hrusta wrote:sto se tice bebi pudera mi ga nikad nismo koristili za nasu dijevojcicu poslije savjeta koji smo dobili od specijaliste (pedijatar) koja je porodicni prijatelj, i strogo je savijetovala prije njenog rodzenja da se ne koristi. ovde u UK slabo ko koristi puder za dijecu pogotovo ako je djevojcica u pitanju jer su bile studije koje su povezale puder sa karcinomom maternice i zbog toga malo ko od nasih prijatelja ga je ikad koristio (pogotovo u "donjem" dijelu tijela). ja ne kazem nemoj te ga koristiti ovo je nase licno opredeljenje ali ja koliko znam dosta nasih prijatelja u SA na kile ga trosi prase bebice ko neznam sta, ali svako ima svoj izbor

"You may have heard reports that talc can cause cancer. Some studies have shown a weak association with regularly sprinkling talc in the genital area and ovarian cancer".

Izvinjavam se sto je malo off topic ali, kad je o bebicama mislim da je vazno i ja nevidim fajdu tolike hemikalije stavljati na bebice, pogotovu ako su djevojcice i jos "dole".
Nadam se da će nekom biti od koristi da ovo pročita, jer koliko i ja znam dosta roditelja ga koristi za bebice. Međutim, ja sam ga tražila za sebe, odgovara mi za kožu koja je inače preosjetljiva... :)
CherryLips

#9256 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

ma pavloviceva bademova krema i evo sada od dr.pashe i ne treba nista vise
Stari kenjac

#9257 Re: Gdje u Sa......

Post by Stari kenjac »

Incerum Canabea wrote:Zna li ko gdje ima električnih mašinica za duhan, tj. za pravljenje cigareta?

Ne kupuj ove sto imaju kod nas. Niti bilo koje, ako pune cigaretu spiralom, vrteci u krug. Sve sam probao, rovio po internetima. Tako napravljenim cigaretama otpada onaj vrh koji gori. Sve sam upropastio i garderobu i cilim!!! :shock: Zena rondala...

I nadoso:

http://www.elektrische-zigarettenstopfm ... pfmaschine

samo ovo ili nesto slicno sto nabija cigaretu kao i ove rucne. Ja je koristim godinu dana. preporucio je raji i svi prezadovoljni. Malo skupa ali se isplati za mjesec dana.
Pozz
travar

#9258 Re: Gdje u Sa......

Post by travar »

Trenutno sam na poslu pa nemam vremena za traženje.
Gdje ima uzeti set "glodalica za slavine".

Image
DIF354

#9259 Re: Gdje u Sa......

Post by DIF354 »

Ima li se gdje u Sarajevu kupiti profesionalna zaštita za uši od buke,posebni čepovi sa filterom koji prigušuju zvuk,od onih običnih do onih koje koriste ljudi u streljanama?
Inače rade se po kalupu uva ,za svakog posebno?
To je to ali u HR http://www.bontech.hr/index.php/hr/proi ... ta-od-buke
Hitno je pa ako neko zna neku kliniku ili firmu u SA da to radi!
Hvala!
miki27A

#9260 Re: Gdje u Sa......

Post by miki27A »

Imaju li se gdje kupiti gamase (Gaiters) planinari ce znati o cemu pricam? Znam da je bilo u Interexu nekad (plave McKinley) ali ne znam ima li jos? Ili mozda ona prodavnica u BBI pored Lisce?? je bila kao kamp/planinarska oprema? (pitam jer nisam sad u SA pa da znam gdje uputiti prijateljicu da mi ode kupiti)
Image
i_ja_na_forumu

#9261 Re: Gdje u Sa......

Post by i_ja_na_forumu »

miki27A wrote:Imaju li se gdje kupiti gamase (Gaiters) planinari ce znati o cemu pricam? Znam da je bilo u Interexu nekad (plave McKinley) ali ne znam ima li jos? Ili mozda ona prodavnica u BBI pored Lisce?? je bila kao kamp/planinarska oprema? (pitam jer nisam sad u SA pa da znam gdje uputiti prijateljicu da mi ode kupiti)
Image
bile su neke u army shopu ..oko 30 KM cini mi se
perfect_guy

#9262 Re: Gdje u Sa......

Post by perfect_guy »

miki27A wrote:Imaju li se gdje kupiti gamase (Gaiters) planinari ce znati o cemu pricam? Znam da je bilo u Interexu nekad (plave McKinley) ali ne znam ima li jos? Ili mozda ona prodavnica u BBI pored Lisce?? je bila kao kamp/planinarska oprema? (pitam jer nisam sad u SA pa da znam gdje uputiti prijateljicu da mi ode kupiti)
Intersport, 30-70 KM (razlika u materijalu). Trebalo bi da ima i Northland BBI ali nešto nikako da skontam da li sam ih i u kojem dijelu radnje kad vidio
i_ja_na_forumu

#9263 Re: Gdje u Sa......

Post by i_ja_na_forumu »

joooj wrote:
i_ja_na_forumu wrote:
Mozes li mi dati link od tih koka :D?
o cemu pricamo ? :D
lady____

#9264 Re: Gdje u Sa......

Post by lady____ »

Da li u Sarajevu ima neki frizerski salon ili sl. koji vrsi otkup kose?
Hedg

#9265 Re: Gdje u Sa......

Post by Hedg »

kvalitetan muski novcanik a da nije skup previse? je li ko kupovao one u waikikiu i da li je ko zadovoljan?
SAID5

#9266 Re: Gdje u Sa......

Post by SAID5 »

DIF354 wrote:Ima li se gdje u Sarajevu kupiti profesionalna zaštita za uši od buke,posebni čepovi sa filterom koji prigušuju zvuk,od onih običnih do onih koje koriste ljudi u streljanama?
Inače rade se po kalupu uva ,za svakog posebno?
To je to ali u HR http://www.bontech.hr/index.php/hr/proi ... ta-od-buke
Hitno je pa ako neko zna neku kliniku ili firmu u SA da to radi!
Hvala!
da valja, nista prije komsija :)
Eborg

#9267 Re: Gdje u Sa......

Post by Eborg »

Je li iko igdje vidio one jastučiće u kojima se drže značke, obično sive sa rupicama pa se u to zabodu značke? Nema po knjižarama gdje sam gledao.
vješalica

#9268 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

probaj na piku vidjeti,kod ovih što prodaju značkice...
aribes

#9269 Re: Gdje u Sa......

Post by aribes »

Eborg wrote:Je li iko igdje vidio one jastučiće u kojima se drže značke, obično sive sa rupicama pa se u to zabodu značke? Nema po knjižarama gdje sam gledao.
Pogledaj u antikvarnici na Stupu ili ona antikvarnica na Bradini
baby24

#9270 Re: Gdje u Sa......

Post by baby24 »

ima li se negdje kupiti cetvrtasti stalak za torte? hitno mi je
SHTEVELEC

#9271 Re: Gdje u Sa......

Post by SHTEVELEC »

Image
Imas Brugi u Sportlife-u, ja uzeo i odlicne su, bile (cini mi se) 50-ak KM
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#9272 Re: Gdje u Sa......

Post by BolanBolan »

... kupiti elastične gume za vježbanje? Gledao danas u Skenderiji i nema...

Image
aribes

#9273 Re: Gdje u Sa......

Post by aribes »

SHTEVELEC wrote:
Image
U Army shopu kod Despićeve kuće na čosku na Obali/ iza City Pub-a--- 15 KM (ne znam jel još uvijek ova cijena)
chengaba

#9274 Re: Gdje u Sa......

Post by chengaba »

aribes wrote:
SHTEVELEC wrote:
Image
U Army shopu kod Despićeve kuće na čosku na Obali/ iza City Pub-a--- 15 KM (ne znam jel još uvijek ova cijena)
:thumbup:

Tu u ArmyShopu, ili u ArmyShopu u onoj ulici gdje su Željo čevabdžinice. Bili su GoreTex Arc'tryxovi, solidni prilično.
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#9275 Re: Gdje u Sa......

Post by BolanBolan »

poticaj wrote:
BolanBolan wrote:... kupiti elastične gume za vježbanje? Gledao danas u Skenderiji i nema...

Jesi li gledao u Sport Life-u? Meni se čini da sam ih u utorak vidjela, u Skenderiji :roll: .
Hvala, našao sam, fulio sam prvi put kad sam bio taj donji dio SportLife-a. :D
Post Reply