Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#9251 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jah isti kurac jal tigar jal michelin.
- BarbaDue
#9252 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nije isti, ali ne vozimo svi pod istim uslovima. Mozda ti imas bolid sto ga tjeras 300km/h pa ti treba premium guma, a ja svoj pežo gonim max 80 pa se mogu zadvoljiti SPORTIVA gumom.
- drug_profi
#9253 Re: Dolazi zima - zimske gume
Stvar je u tome sto niko od nas ne zna kad ce ga okolnosti dovesti do ekstremne situacije.
Samo to.
I ja vozim po propisima pa mi biciklista padne pred auto. Pijanac se srusi sa trotoara na cestu. Pijan idiot sa tamicem ulijece sa sporedne ceste....
Sve situacije u kojima sam ne svojom krivnjom doveo auto u ekstremne uslove.
Inace da si vidovit i znas sta ce se desiti u narednoj minuti mozes komforno na ljetnim cijelu godinu. Najjeftinijim.
Samo to.
I ja vozim po propisima pa mi biciklista padne pred auto. Pijanac se srusi sa trotoara na cestu. Pijan idiot sa tamicem ulijece sa sporedne ceste....
Inace da si vidovit i znas sta ce se desiti u narednoj minuti mozes komforno na ljetnim cijelu godinu. Najjeftinijim.
- hellhammer
#9254 Re: Dolazi zima - zimske gume
Vidimo svaki dan na putevima kako je isto, bacaju se iz trake u traku u krivinama a sve premium gume na tockovima. Losa guma ce ti proklizati u krivini i na 40km/h. Rodjak mi je imao slicnu pricu ali kad se prevrnuo na cesti prije par zima u karauli, kontao mogu ja lijepo vrijeme suha cesta, al ne lezi vraze na jednom dijelu puta cijedila se voda preko puta pa nocom zaledi, i naravno izvrtio se na cesti udario u stranu i prevrnuo se, do tada se kleo u savu i bio mu argument gdje drugi stanu sava ide kroz snijeg. Od tada vozi samo mishelin. Pusti te tu pricu trkaci ovo ono, tacno je da ce svaka nova guma raditi posao na snijegu ali led ne moze svaka da drzi dobro.BarbaDue wrote:Nije isti, ali ne vozimo svi pod istim uslovima. Mozda ti imas bolid sto ga tjeras 300km/h pa ti treba premium guma, a ja svoj pežo gonim max 80 pa se mogu zadvoljiti SPORTIVA gumom.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9255 Re: Dolazi zima - zimske gume
da nije mozda rodjak isao za sat sarajevo-tuzla?
- BarbaDue
#9256 Re: Dolazi zima - zimske gume
Tvog rodjaka vjerovatno ni duple miselinke ne bi spasile.
Hajmo dalje!
Hajmo dalje!
-
Throttle
#9257 Re: Dolazi zima - zimske gume
Zaradio milju pa kupio premium gume 
- bersK
#9258 Re: Dolazi zima - zimske gume
Što bi rekli drugovi britanci grammar nazi
Mani me se
- bitanga_sa_otesa
#9259 Re: Dolazi zima - zimske gume
mani se ti papanluka,nauci kako se sta zove...znas sta je grammar nazi al ne znas pravilno napisati rijec...jedno slovo dva razlicita pojma...jel isto da kazes da si jeo pitu i da si jeo kitu???bersK wrote:
Što bi rekli drugovi britanci grammar nazi
Mani me se
- Travnički Noćni Šetač
#9260 Re: Dolazi zima - zimske gume
Logicno...drugi profil wrote:Stvar je u tome sto niko od nas ne zna kad ce ga okolnosti dovesti do ekstremne situacije.
Samo to.
-
zdruzdjo
#9261 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jest i ti sigurno vozis auto sa najboljom ocjenom na crash-testovima. I to ti je presudna stavka prilikom kupovine limenog ljubimca.drugi profil wrote:Stvar je u tome sto niko od nas ne zna kad ce ga okolnosti dovesti do ekstremne situacije.
Samo to.
Pa onda po tome bi svi trebali hodati sa sljemovima na glavi. Jebi ga padne komsinicina saksija sa muskatlama sa balkona.
Juce u naselju negdje svadba. Sasu neko okvir u zrak samo tako. Nisam vidio narod sa pancirima unaokolo.
Neko jutro penjem se uz ulicu sa gumama koje sam kupio dan ranije. Ide zena niz cestu i hop kliznu. Ja sam se zaustavio na sigurnom jer nisam ni vozio vise od 10 ali ona je klizala bukvalno 3 metra i krh od prednju gumu i zaglavi nogu ispod auta kod gume. Jebi ga tako to ide.
Sabur burazere, i proucis nesto prije startanja auta i "hope for the best".
Naravno neces biti bilmez pa voziti na skroz celavim gumama i "iskati djavola" nekim drugim stvarima.
Ako ti je "Sef Parade" odozgo propisao da ces udariti pjanca, ma udarices ga. Mozes imati najbolje gume pa zakociti prije njega ali ce onda on zateturati pa fisnuti glavom od haubu.
-
zdruzdjo
#9262 Re: Dolazi zima - zimske gume
bitanga_sa_otesa wrote:da nije mozda rodjak isao za sat sarajevo-tuzla?
I manje.
Joj nedostaje mi.
- amar1994
#9263 Re: Dolazi zima - zimske gume
vrhunac papnlukazdruzdjo wrote: Sasu neko okvir u zrak samo tako
-
zdruzdjo
#9264 Re: Dolazi zima - zimske gume
Dakle vristim.bitanga_sa_otesa wrote:.....jel isto da kazes da si jeo pitu i da si jeo kitu???
Meni iskreno najdraza grmaticka zackoljica je "pijaca herco"
Zasto to "R" nikad necu odgonetnuti.
- bitanga_sa_otesa
#9265 Re: Dolazi zima - zimske gume
tajne ljudske psihe....zdruzdjo wrote: Dakle vristim.
- bersK
#9266 Re: Dolazi zima - zimske gume
bitanga_sa_otesa wrote: mani se ti papanluka,nauci kako se sta zove...znas sta je grammar nazi al ne znas pravilno napisati rijec...jedno slovo dva razlicita pojma...jel isto da kazes da si jeo pitu i da si jeo kitu???
Od čitavog mog posta si upratio da sam napisao latica, a ne LADICA (HEHEHE JESAM GOVNO MRZIM SVE BOŠNJAČKO SAMO NEK NIJE KAKO TREBA SKRNAVIM BOŠNJAČKI JESK).
Mmmm, that's great.
Eto obećavam ti da ću svaki sljedeći post prvo iskopirat (sad pojedoh slovo e jbg) i poslat (opet, pa zar mi ništa nije sveto) profesoru bosanskog jezika da mi to malo protabiri, pa ću onda otisnuti. Pogotovo na temama gdje ti kružiš. Odosmo u off topic.
- bitanga_sa_otesa
#9267 Re: Dolazi zima - zimske gume
jako me podsjecas na jednog mog forumskog druga iz davnina,znao je tako ubacivati engleske opaske uvijek ,ali uvijek izbjegavao odgovor na pitanje ...nisam ja profesor nit kruzim,ja lezim na kaucu...bersK wrote:
Od čitavog mog posta si upratio da sam napisao latica, a ne LADICA (HEHEHE JESAM GOVNO MRZIM SVE BOŠNJAČKO SAMO NEK NIJE KAKO TREBA SKRNAVIM BOŠNJAČKI JESK).
Mmmm, that's great.
Eto obećavam ti da ću svaki sljedeći post prvo iskopirat (sad pojedoh slovo e jbg) i poslat (opet, pa zar mi ništa nije sveto) profesoru bosanskog jezika da mi to malo protabiri, pa ću onda otisnuti. Pogotovo na temama gdje ti kružiš. Odosmo u off topic.
nego ne rece nam jesil jeo pite il kite?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#9268 Re: Dolazi zima - zimske gume
Bio je nekad igrač Sarajeva,Reuf Hercozdruzdjo wrote:Dakle vristim.bitanga_sa_otesa wrote:.....jel isto da kazes da si jeo pitu i da si jeo kitu???
- bersK
#9269 Re: Dolazi zima - zimske gume
bitanga_sa_otesa wrote:jako me podsjecas na jednog mog forumskog druga iz davnina,znao je tako ubacivati engleske opaske uvijek ,ali uvijek izbjegavao odgovor na pitanje ...nisam ja profesor nit kruzim,ja lezim na kaucu...bersK wrote:
Mmmm, that's great.
nego ne rece nam jesil jeo pite il kite?
A ko si ti jednostavno da ja tebi ikakve racune polazem zasto sam napisao ovako ili onako? Ako ti je toliko dosadno, igraj pokera na fb, bilijara, sta hos. Forum nije mjesto praznjenja pameti i frustracija, nego mjesto ispoljavanja konstruktivnih kritika usko vezanih za temu podforuma. Haj sad razlige pasha
- bitanga_sa_otesa
#9270 Re: Dolazi zima - zimske gume
my name is nobodybersK wrote: A ko si ti jednostavno da ja tebi ikakve racune polazem zasto sam napisao ovako ili onako? Ako ti je toliko dosadno, igraj pokera na fb, bilijara, sta hos. Forum nije mjesto praznjenja pameti i frustracija, nego mjesto ispoljavanja konstruktivnih kritika usko vezanih za temu podforuma. Haj sad razlige pasha
ja sam ispoljio konstruktivnu kritiku,samo je tvoj problem sto je ne prihvatas...sta znaci razlige?
p.s. nisam ja pasha nikakav...
- bersK
#9271 Re: Dolazi zima - zimske gume
Konstruktivnu kritiku o gramatici na podforumu o autima. Ma evo, dobro je, kako kod tebe ova promjena vremena? Zajebano jelde?bitanga_sa_otesa wrote:my name is nobodybersK wrote: A ko si ti jednostavno da ja tebi ikakve racune polazem zasto sam napisao ovako ili onako? Ako ti je toliko dosadno, igraj pokera na fb, bilijara, sta hos. Forum nije mjesto praznjenja pameti i frustracija, nego mjesto ispoljavanja konstruktivnih kritika usko vezanih za temu podforuma. Haj sad razlige pasha
ja sam ispoljio konstruktivnu kritiku,samo je tvoj problem sto je ne prihvatas...sta znaci razlige?
p.s. nisam ja pasha nikakav...
- bitanga_sa_otesa
#9272 Re: Dolazi zima - zimske gume
Drkanje pojmova nema veze s gramatikom...slabo si ucio u skoli...a ne osjecam ja te promjene vremena,kod mene toplo u bajti...bersK wrote:
Konstruktivnu kritiku o gramatici na podforumu o autima. Ma evo, dobro je, kako kod tebe ova promjena vremena? Zajebano jelde?
- drug_profi
#9273 Re: Dolazi zima - zimske gume
Hajmo ovako: jesam ja šta netačno rekao? Relativiziranje činjenice da ne možeš potpuno kontrolisati situaciju u saobraćaju, sa nekim nidjeveze poređenjima, ne znači da su moji argumenti i razlozi zašto treba imati najbolju gumu na autu loši ili tanki.zdruzdjo wrote:Jest i ti sigurno vozis auto sa najboljom ocjenom na crash-testovima. I to ti je presudna stavka prilikom kupovine limenog ljubimca.drugi profil wrote:Stvar je u tome sto niko od nas ne zna kad ce ga okolnosti dovesti do ekstremne situacije.
Samo to.
Pa onda po tome bi svi trebali hodati sa sljemovima na glavi. Jebi ga padne komsinicina saksija sa muskatlama sa balkona.
Juce u naselju negdje svadba. Sasu neko okvir u zrak samo tako. Nisam vidio narod sa pancirima unaokolo.
Neko jutro penjem se uz ulicu sa gumama koje sam kupio dan ranije. Ide zena niz cestu i hop kliznu. Ja sam se zaustavio na sigurnom jer nisam ni vozio vise od 10 ali ona je klizala bukvalno 3 metra i krh od prednju gumu i zaglavi nogu ispod auta kod gume. Jebi ga tako to ide.
Sabur burazere, i proucis nesto prije startanja auta i "hope for the best".
Naravno neces biti bilmez pa voziti na skroz celavim gumama i "iskati djavola" nekim drugim stvarima.
Ako ti je "Sef Parade" odozgo propisao da ces udariti pjanca, ma udarices ga. Mozes imati najbolje gume pa zakociti prije njega ali ce onda on zateturati pa fisnuti glavom od haubu.
Auto naravno biram između ostalog i po testovima sigurnosti putnika i pješaka, ali to je samo jedan od kriterija. Ne odstupam od homologiranih dimenzija guma, trudim se da svaki servis radim sa kvalitetnim djelovima, itd. Dakle ozbiljno shvatam svoj dio odgovornosti za vlastitu budućnost. Dakle potpuno sebično. ne želim da odgovaram pred zakonom za nešto što se moglo spriječiti sa nešto malo dodatnog novca.
Stoje gole činjenice: dužina zaustavnog puta, bilo to suho, mokro, zasnježeno, zaleđeno, premium šije budžet gumu u svakom testu. Pola metra - pola metra - nebitno. Da ne govorimo o ostalim segmentima, zadržavanja pravca u krivini na mokrom, ili hladnom asfaltu, gdje se razlika vidi čak i na 50-60 km/h. Nema potrebe trke voziti da se to uvidi.
Naravno, došlo je do toga da ja sebi mogu to priuštiti. Nekad sam i ja vozio Sava wholeyear gume,
Danas ako ne bih imao za premium, uzeo bih najbolju koju mogu platiti, ali sigurno ne bih uzeo najjeftiniju jer je to (zarjetakoteškoshavtitjebemmumater) moj jedini kontakt sa cestom.
Ko može kupiti samo najjeftiniju, i to razumijem, samo ja ne prihvatam taj rizik više.
Jer, stari moj, šef parade sam ja i drugog nema. Da je drugacije niko nikad pred sud ne bi došao.
Nemam ništa protiv da ti misliš da neko drugi planira tvoj život, samo nemoj mene ubjeđivati u to.
-
boshniak
#9274 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ova rasprava oko gramatike
It's so gay.
It's so gay.
-
zdruzdjo
#9275 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ipak ima nade. Bas mi je dragodrugi profil wrote:,..,..........
Samo cu citirati jednog lika iz Four Rooms: "woow, Siegfried".