Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Arturo B

#9251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Arturo B »

Bosnjaci mogu da sanjaju sta god hoce i unitarnu Bosnu, i Sandzak u BIH granicama, Hrvati mogu da sanjaju Herceg Bosnu koliko god zele, Srbi mogu da sanjaju nezavisnost od sutona do zore, ali to su sve samo snovi.

Sanjam i ja da sam visok 2.10 i da igram u NBA ali moj najveci domet je otici par puta sedmicno na termin basketa.
madner

#9252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Arturo B wrote:
madner wrote:
Arturo B wrote: Nametanje volje vecine ali uz to da se paze prava manjine. To o cemu ti govoris nije nikakva demokratija vec tiranija najbrojnijeg. Uostalom politicka situacija u Bosni i Hercegovini je vrlo specificna i demokratija koju ti zamisljas jednostavno nije moguca.
Zbog cega BIH nije ostala u sastavu Velike Srbije? Jer bi u tom slucaju Bosnjaci bili manjina a to kao sto znamo nigdje nije lijepo.

Imamo dva puta, ili da postujemo Dejtonski sporazum ili da totalno razjebemo ovu zemlju.
Demokratija ne stiti prava manjine. Postoje neka prava koja jednostavno nisu predmet glasanja i time su neutidjiva, ali demokratija sama po sebi jeste tiranija vecine. To je jedna od definicija iste.

BiH nije nikako mogla ostati u sastavu Velike Srbije, BiH je samo mogla uci u sastav iste. Jer RBiH se udruzila u Jugoslaviju voljom njenog naroda, a raspad Jugoslavije je bio utvrdjena cinjenica kada je RBiH zatrazila medjunarodno priznanje.

BiH je itekako mogla ostati u krnjoj Jugoslaviji iliti Velikoj Srbiji, zbog cega smo i imali referendum na kojem smo izglasali nezavisnost.

Opet ti po definicijama ali dobro. Molim te da tu definiciju predocis Srbima iz RS-a i Hrvatima iz Hercegovine pa ih lijepo i ljudski ubijedi da oni nemaju sta da se pitaju u ovoj drzavi. Sigurno ce te poslusati.
Dakle ne samo da ti smeta teorija nego i ne uvazavas historijske cinjenice. :roll:

Ko je rekao da se nemaju sta pitat? Svaki gradjanin ove drzave ima jednako pravo da se pita.
Pedja Kojovic

#9253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

alfonse kauders

Poslodavce koji ne obezbjedjuju svojim radnicima glasacima da obave svoju gradjansku duznost treba ostro i zakonski kaznjavati. A sto se tice izbora izmedju pive i te duznosti...Sofijin izbor?

p.k.
madner

#9254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
Alfons Kauders wrote: Pa mozda je to bio "legitimni" genocid?

Gledajuci broj naci apologeta i revizionista u regiji, a i sire - sasvim sam siguran da bi u nekim drzavama dobio demokratsku vecinu za takvu politiku. U Srbiji smo taj film vec gledali prije par mjeseci.
Sve jasno, samo ogoljevam ovu logiku da postojanje genocidne tvorevine treba prihvatiti.
Ne treba prihvatiti, ali treba biti svjestan da u BiH imas barem milion ljudi koji podrzavaju takvu politiku, a hiljade i hiljade njih su bili direktni ucesnici zlocina. Preko Drine imas nekoliko miliona takvih fanatika, imas crkvu, klerofasisticke organizacije i politicke pokrete, akademiju, sigurnosni sitem - zapravo imas cijelo jedno drustvo koje je bolesno, generaciju ljudi koji su odrasli u cudnoj mjesavini post-komunistickog jednoumlja i nazadne teokracije.

Jebiga, i to su cinjenice, cinjenice koje ne treba zanemariti. RS opstaje ne svojom voljom, vec voljom tih nekoliko miliona prekodrinskih Srba, koji su podrzavali i nastavljaju podrzavati zlocinacku politiku koja ju je stvorila.

Problem jeste u BiH, ali rjesenje nije.
Sve to stoji, ali problem je ipak u BiH. Nisu ni Hrvati prihvatili postojanje RSK, mada je sagradjeno samo na etnickom ciscenju.
AliceInChains

#9255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by AliceInChains »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa mozda je to bio "legitimni" genocid?

Gledajuci broj naci apologeta i revizionista u regiji, a i sire - sasvim sam siguran da bi u nekim drzavama dobio demokratsku vecinu za takvu politiku. U Srbiji smo taj film vec gledali prije par mjeseci.
Sve jasno, samo ogoljevam ovu logiku da postojanje genocidne tvorevine treba prihvatiti.
Ne treba prihvatiti, ali treba biti svjestan da u BiH imas barem milion ljudi koji podrzavaju takvu politiku, a hiljade i hiljade njih su bili direktni ucesnici zlocina. Preko Drine imas nekoliko miliona takvih fanatika, imas crkvu, klerofasisticke organizacije i politicke pokrete, akademiju, sigurnosni sitem - zapravo imas cijelo jedno drustvo koje je bolesno, generaciju ljudi koji su odrasli u cudnoj mjesavini post-komunistickog jednoumlja i nazadne teokracije.

Jebiga, i to su cinjenice, cinjenice koje ne treba zanemariti. RS opstaje ne svojom voljom, vec voljom tih nekoliko miliona prekodrinskih Srba, koji su podrzavali i nastavljaju podrzavati zlocinacku politiku koja ju je stvorila.

Pa dobro, sto onda otvoreno ne priznamo da su otprilike 1 miliona Srba u manjem entitetu goli nacionalisti/fasisti? I zbog kojeg razloga Bosnjaci taj nacionalizam/fasizam demokratski TREBAJU prihvatiti?
Arturo B

#9256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Arturo B »

Madner je zmaj, covjek ne zna je li posao ili dosao. Za izlazak iz Jugoslavije je bio potreban referendum.
Alfons Kauders

#9257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:alfonse kauders

Poslodavce koji ne obezbjedjuju svojim radnicima glasacima da obave svoju gradjansku duznost treba ostro i zakonski kaznjavati. A sto se tice izbora izmedju pive i te duznosti...Sofijin izbor?

p.k.
Jebiga, nije ni meni drago sto je tako, ali tako je. Imas masu ljudi u ugostiteljstvu, trgovini, gradjevini i ostalim sektorima koji ce raditi i za izbore... A sto se tice pive, kad nego reda cigle ili istovara palete 10 sati, onda ga ne krivim sto ode na pivu ili kod zene na kuhinju umjesto na glasanje. :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

madner wrote:
Demagogija kako bi izbjegla da odgovoris na jasno pitanje. Ne pitam te da li ce se sutra ukinuti ili nece, nego da li se zalazas za ukidanje ili ne?
ma kako da se zalazem????? ovo sto ti radis je demagogija, pricamo bajke na forumu, svi hrabri, bojovnici.. svi nazivaju sumskom, mrskom, genocidnom..neko tipka iz australije, nego iz amerike, nego iz svedske..i svi su za ukidanje..pa brate nek dodju i uzmu puske i nek se bore za ukidanje..ljudima u Bosni nije do izbora, kamoli do rata..de se malo saberite
a ovog internet domoljublja mi vise stvarno dosta

naravno da je vazno hoce li se sutra ukinuti, jer ako postoje neka politicka sredstva, de da cujemo koja su to sredstva, pa cu ti ja reci hocu li se zalagati za njih..a ovi povici -ukinut cemo RS su smijesni..vicu evo tolike godine, ne vidim da je ukinuta

dokle god je jedina opcija rat-neka hvala, ne zalazem se, ma koliko mi bila mrska
plain vanilla

#9259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

plain vanilla wrote:ja cu da ponovim pitanje za Pedju i brisem s ove teme..Pedja, nisam mlada da dugo cekam odgovor :D
Joj, izvini sto ti diramo temu, ali evo da budemo ontopic, de ti reci
-je li RS genocidna tvorevina
-zalazes li se za ukidanje RS-a

malo skakljiva pitanja, ali et' :mrgreen:
:evil:

znaci, ova su pitanja preteska i za Pedju
eh :roll:
Alfons Kauders

#9260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote: Ne treba prihvatiti, ali treba biti svjestan da u BiH imas barem milion ljudi koji podrzavaju takvu politiku, a hiljade i hiljade njih su bili direktni ucesnici zlocina. Preko Drine imas nekoliko miliona takvih fanatika, imas crkvu, klerofasisticke organizacije i politicke pokrete, akademiju, sigurnosni sitem - zapravo imas cijelo jedno drustvo koje je bolesno, generaciju ljudi koji su odrasli u cudnoj mjesavini post-komunistickog jednoumlja i nazadne teokracije.

Sve to stoji, ali problem je ipak u BiH. Nisu ni Hrvati prihvatili postojanje RSK, mada je sagradjeno samo na etnickom ciscenju.
Pa nisu, ali nije ista situacija - Hrvati nikad nisu formalno priznali postojanje RSK, vec su isli na vojno rjesenje. Nasi su potpisali sporazum kojim je ozvanicena RS. A oni koji su omogucili i podrzali taj sporazum su priznali genocid kao legitimno sredstvo ostvarenja politickih ciljeva, ne mi, pa ne ni nasi bilmezi koji su bili u Dejtonu.
Arturo B

#9261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Arturo B »

plain vanilla wrote:
plain vanilla wrote:ja cu da ponovim pitanje za Pedju i brisem s ove teme..Pedja, nisam mlada da dugo cekam odgovor :D
Joj, izvini sto ti diramo temu, ali evo da budemo ontopic, de ti reci
-je li RS genocidna tvorevina
-zalazes li se za ukidanje RS-a

malo skakljiva pitanja, ali et' :mrgreen:
:evil:

znaci, ova su pitanja preteska i za Pedju
eh :roll:
Pitaj Dzenanu?
AliceInChains

#9262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by AliceInChains »

plain vanilla wrote:
madner wrote:
Demagogija kako bi izbjegla da odgovoris na jasno pitanje. Ne pitam te da li ce se sutra ukinuti ili nece, nego da li se zalazas za ukidanje ili ne?
ma kako da se zalazem????? ovo sto ti radis je demagogija, pricamo bajke na forumu, svi hrabri, bojovnici.. svi nazivaju sumskom, mrskom, genocidnom..neko tipka iz australije, nego iz amerike, nego iz svedske..i svi su za ukidanje..pa brate nek dodju i uzmu puske i nek se bore za ukidanje..ljudima u Bosni nije do izbora, kamoli do rata..de se malo saberite

naravno da je vazno hoce li se sutra ukinuti, jer ako postoje neka politicka sredstva, de da cujemo koja su to sredstva, pa cu ti ja reci hocu li se zalagati za njih..a ovi povici -ukinut cemo RS su smijesni..vicu evo tolike godine, ne vidim da je ukinuta

dokle god je jedina opcija rat-neka hvala, ne zalazem se, ma koliko mi bila mrska
A ti si vrlo inteligentna zena, pa optuzujes svakog Bosnjaka u dijaspori, da se zalaze za rat. Trajni cilj Bosnjacke politike ne treba, i radi same logike nece biti pomirenje sa "cinjenicom RS". Ako ti mislis, da je rat jedina mogucnost za ukidanje RS, onda ti nas Bosnjake ipak smatras kao orang-utane.
Alfons Kauders

#9263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

AliceInChains wrote: Pa dobro, sto onda otvoreno ne priznamo da su otprilike 1 miliona Srba u manjem entitetu goli nacionalisti/fasisti? I zbog kojeg razloga Bosnjaci taj nacionalizam/fasizam demokratski TREBAJU prihvatiti?
Nije na nama da to priznamo, vec na njima - oni to cine na svakim izborima, kao i istocni susjedi.

A ne trebaju ga Bosnjaci prihvatiti, samo sto je vec kasno, jer su ga vec prihvatili.
Arturo B

#9264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Arturo B »

Neki ljudi ovdje zive u dubokim zabludama i mokrim snovima.
AliceInChains

#9265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by AliceInChains »

Arturo B wrote:Neki ljudi ovdje zive u dubokim zabludama i mokrim snovima.
Tvoje misljenje, nista drugo.
madner

#9266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

plain vanilla wrote:
madner wrote:

Pa citas li sta pises ili ne citas?

To je logicki zakljucak iz tvojih stavova. To sto isto umotavas u celofan ne mijenja srz, niti postoji razlog da se potencira da ne zelis rat. To je tvoj izgovor da prihvatis opciju b.
plain vanilla

#9267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

a ti samo supljiras
lijepo sam te pitala kako cemo ukinuti rs, nisi odgovorio

a ti dijasporas, cekaj da je mi ukinemo, da se rahat vratis, da se ne zahmetis
madner

#9268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ukinut cemo je tako sto cemo birati politicke vodje koje ce to imati kao prioritet dok se isti ne ostvari.
Jer to je moralni imperativ koji proizilazi iz cinjenice da je to GENOCIDNA tvorevina.
plain vanilla

#9269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

madner wrote:Ukinut cemo je tako sto cemo birati politicke vodje koje ce to imati kao prioritet dok se isti ne ostvari.
Jer to je moralni imperativ koji proizilazi iz cinjenice da je to GENOCIDNA tvorevina.
a to je npr Zlaja? eto birala sam ga godinama, pa eno RS-a jos uvijek na istom mjestu :?
Alfons Kauders

#9270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Ukinut cemo je tako sto cemo birati politicke vodje koje ce to imati kao prioritet dok se isti ne ostvari.
To agitujes za Lepog? :D
AliceInChains

#9271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by AliceInChains »

plain vanilla wrote:a ti samo supljiras
lijepo sam te pitala kako cemo ukinuti rs, nisi odgovorio

a ti dijasporas, cekaj da je mi ukinemo, da se rahat vratis, da se ne zahmetis
Ko da je ukine? Ti? :mrgreen:

Samo ti provociraj. Ako mislis, da su Bosnjaci, koji trenutno zive u BIH, voljniji i skloniji da trajno racunaju na "RS"..... onda slobodno zivi i usnovima, da ce nekad prihvatiti treci, da udovolje i drugoj nacionalisticki naklonjenoj skupini u BIH :mrgreen:
Arturo B

#9272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Arturo B »

AliceInChains wrote:
Arturo B wrote:Neki ljudi ovdje zive u dubokim zabludama i mokrim snovima.
Tvoje misljenje, nista drugo.
Moje misljenje je kosmicka istina kolega.
Alfons Kauders

#9273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Alfons Kauders »

Arturo B wrote:
Moje misljenje je kosmicka istina kolega.
Skromnost prije svega...
Dževad

#9274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Dževad »

Пoзивaм Бoшњake дa oдбaцe свoje луkaвштинe, прљaвштинe, мржњу и пoчну слиjeдити Пeђу Kojoвићa.
To je нajбoљи пут дa сe врaтe oнимa kojимa припaдajу и oбрaтнo.
Control panel

#9275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

plain vanilla wrote:
a to je npr Zlaja? eto birala sam ga godinama, pa eno RS-a jos uvijek na istom mjestu :?
najbolja varijanta je da se ona sama urusi, ukine, nestane, bankrotira... a na dobrom su putu.
Locked