TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#9251 Re: TENIS

Post by shake69 »

Bravo za Rafu, ali mi jako zao sjajnog Argentinca koji je zbog trijumfa nad Srbijancem u polufinalu mozda i vise zasluzio podici trofej. Sad nam je Nabildani upropastio ostatak sezone jer bi na ATP listi bilo vise guzve mada ni ovako nece biti nezanimljivo.
Pocetak treceg seta mi je dao nadu da ce Delpo odbiti napad nasrtljivog Nadala kad je jedva spasio servis, ali covjek je nastavio pritiskati prije svega dobrim returnom. Nema vise dileme, Rafin comeback' je impresivan i sada se tek trebaju tresti svima gace kad ga dobiju u zrijebu na zemlji. Tesko ce Djoko do titule na pariskoj svetoj zemlji!
zarko.filip

#9252 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Najbolji teniser u istoriji tenisa je osvojio 22 titulu na mastersima cime je prestigao dosadasnji rekord Valter najboljeg tenisera Rodzera Federera koji ima 21 titulu na mastersima.
Inace,ovde je neko bio "sarkastican"pa je Nadala poredio sa Krajicekom i izneo jedan netacan podatak da Rodzer ima "bolji omjer osvojenih titula na svim podlogama" sto apsolutno nije tacno.
shake69

#9253 Re: TENIS

Post by shake69 »

zarko.filip wrote:Najbolji teniser u istoriji tenisa je osvojio 22 titulu na mastersima cime je prestigao dosadasnji rekord Valter najboljeg tenisera Rodzera Federera koji ima 21 titulu na mastersima.
Inace,ovde je neko bio "sarkastican"pa je Nadala poredio sa Krajicekom i izneo jedan netacan podatak da Rodzer ima "bolji omjer osvojenih titula na svim podlogama" sto apsolutno nije tacno.
Crni Zarko, nista nisi skontao! :run:
kisni indijanac

#9254 Re: TENIS

Post by kisni indijanac »

zarko.filip wrote:Najbolji teniser u istoriji tenisa je osvojio 22 titulu na mastersima cime je prestigao dosadasnji rekord Valter najboljeg tenisera Rodzera Federera koji ima 21 titulu na mastersima.
svakakvih delegata na ovoj temi, taj neko je prof. doktor za tebe, drugo, nisam znao da se najbolji teniser svih vremena određuje međusobnim skorovima ili brojem titula na mastersima....

rafi čestitke na uspješnom povratku u vrh :thumbup:
ultima_palabra

#9255 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Teško da Rafa ima većeg fana od mene... ali tvrditi da je najbolji svih vremena je fakat smiješno :-) I on sam bi se nasmijao na to... "Roger, forsureheisthebestinhistory, no? Ihavetoplaymybesttohavechancestowin, no? :mrgreen:
Leopold_IV

#9256 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Teško da Rafa ima većeg fana od mene... ali tvrditi da je najbolji svih vremena je fakat smiješno :-) I on sam bi se nasmijao na to... "Roger, forsureheisthebestinhistory, no? Ihavetoplaymybesttohavechancestowin, no? :mrgreen:
:thumbup:
respect...

U redu je biti navijac, ali istovremeno treba nastojati biti i realan. Ako ovako nastavi jos 4-5 godina karijere koliko mu je ostalo, moguce je i da bude najbolji ikada ali do tada tj dok obojica ne okončaju svoje karijere iluzorno je o tome raspravljati.

Jedini rekord za koji sam uvjeren da nece dostici Rogera je # sedmica na broju 1....
Jameka

#9257 Re: TENIS

Post by Jameka »

ultima_palabra wrote:Teško da Rafa ima većeg fana od mene... ali tvrditi da je najbolji svih vremena je fakat smiješno :-) I on sam bi se nasmijao na to... "Roger, forsureheisthebestinhistory, no? Ihavetoplaymybesttohavechancestowin, no? :mrgreen:
Ima, mene. :D
Rafa je tek u lovu na GOAT-a, al' samo zdravlja i jednom, nekad, sto da ne.

Duse. Image
Image
ultima_palabra wrote: https://twitter.com/PseudoRafa :lol: :lol: :lol:
Hahha... Ima i https://twitter.com/PseudoFed.
Dobri su. :lol:
shake69

#9258 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:
:thumbup:
respect...

U redu je biti navijac, ali istovremeno treba nastojati biti i realan. Ako ovako nastavi jos 4-5 godina karijere koliko mu je ostalo, moguce je i da bude najbolji ikada ali do tada tj dok obojica ne okončaju svoje karijere iluzorno je o tome raspravljati.

Jedini rekord za koji sam uvjeren da nece dostici Rogera je # sedmica na broju 1....
Svakako, jer da bi to ostvario, Rafa, kao i Novak, morali bi oko 4 godine neprekidno biti No.1 a to je tesko zamisliti. Ima tu jos Federerovih rekorda, poput minimalno 1/4 finala na GS koji ce tesko ikada iko nadmasiti ako se samo uzme u obzir koliko je tesko biti zdrav u komadu 9-10 godina da bi takvo sto napravio , ako ostavimo po strani konkurenciju i mladje koji grizu i pocet ce kad-tad skidati skalpove najboljim, osim Delpa, Tsonge, koji ce jos 4-5 godina biti u vrhu, sigurno su tu: Raonic, Dimitrov, i jos par nadolazecih 'mladih lavova'.
necko_hz

#9259 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Čestitke Rafi na tituli i velikom comebacku. :thumbup:

Izašao je žrijeb za Miami :arrow:

http://www.atpworldtour.com/posting/2013/403/mds.pdf
BHF_Manijak

#9260 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Miljacka je dubina za tebe! :( :oops:
JasminHurić

#9261 Re: TENIS

Post by JasminHurić »

Del Potro: Murray na čelu do Wimbledona

http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.h ... -Vimbldona

:dance:
shake69

#9262 Re: TENIS

Post by shake69 »

JasminHurić wrote:Del Potro: Murray na čelu do Wimbledona

Matematicki gledano, samo da Djoko slomi nogu , i to do pocetka turnira u Miami, ne kasnije, mozda bi tako mogao Skot da ugrozi poziciju No.1, naravno, da on osvoji sve zivo, a ne bi ni tada mogao.
Kako to da "studiozni' Index Arma nasjeda na ovakvu nicim utemeljenu pricu mog omiljenog tenisera iz Tandila? :-D
JasminHurić

#9263 Re: TENIS

Post by JasminHurić »

Ma neće do Wimbledona, ali će biti prvi.
shmizlica

#9264 Re: TENIS

Post by shmizlica »

kao da je bitno ko je prvi, drugi,... bitno je da mi gledamo dobar tenis :thumbup:
CSKA

#9265 Re: TENIS

Post by CSKA »

Ako se vrati Nadal u pravu formu,i ako ne bude imao vise pauza kao ova sada,mislim da ce Marej daoooooobro da se naceka na taj san da bude broj 1.
area51

#9266 Re: TENIS

Post by area51 »

JasminHurić wrote:Del Potro: Murray na čelu do Wimbledona

Pa prije će on nego Marej :D
Ali,ne pitaju se ni on ni Marej.
Moramo sačekati da vidimo šta će svjetski broj 1 "reći" u nastavku sezone
Prvi poraz nakon 5 mjeseci i odmah je fićfirićima guza zijevnula :mrgreen:
CSKA

#9267 Re: TENIS

Post by CSKA »

Ma Novak je vec istorija :D

Salu na stranu,ja vidim samo moguce medjusobno smenjivanje Novaka i Nadala,ovo ostalo mi sve djeluje kao SF. Ajde opet da ne otpisujem Mareja prije vremena,sacekacu do Vimbldona.
area51

#9268 Re: TENIS

Post by area51 »

CSKA wrote:Ma Novak je vec istorija :D

Salu na stranu,ja vidim samo moguce medjusobno smenjivanje Novaka i Nadala,ovo ostalo mi sve djeluje kao SF. Ajde opet da ne otpisujem Mareja prije vremena,sacekacu do Vimbldona.
Ne vidim šta ovo treba Delpu,da navlači na guzu :roll:
CSKA

#9269 Re: TENIS

Post by CSKA »

Ko ce ga znati,mozda nabija tako i pritisak na Mareja.
area51

#9270 Re: TENIS

Post by area51 »

CSKA wrote:Ko ce ga znati,mozda nabija tako i pritisak na Mareja.
A pored britanskih medija teško da mu se više može nabiti
ultima_palabra

#9271 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ne pominje niko da je Jule izgubila od Ajle Tomljanović :skoljka:
Jameka

#9272 Re: TENIS

Post by Jameka »

ultima_palabra wrote:Ne pominje niko da je Jule izgubila od Ajle Tomljanović :skoljka:
Potpuno ocekivano. :lol:
Jule propala k'o kauc, a mala Ajla rastura. :skoljka:
sorted

#9273 Re: TENIS

Post by sorted »

da je ajla najbolja od svih... :mrgreen:
Leopold_IV

#9274 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Je li iko gledao mec Nalbandiana i Nieminena...

Čekam ga za nekakvu lovu na kladionici pa sam pratio rezultat i išao je ovako:
brake za Nieminena za 0:2 u prvom setu, zatim 9 (slovima devet) gameova u nizu velikog Nalbyja i 6:2 prvi set i 3:0 u drugom uz dupli brake. I tu vec proknjizim tiket kao dobitni, okrenem turu cijeloj ekipi za stolom i taman konobar donosi pive i krece Davidov sunovrat :shock: . Gubi taj set 4:6 i treci set 3:6 (uz neiskorišteno more brake lopti).

Pošto ga i Necko gotivi, ovo je jasan signal - je li vrijeme za ribolov i ostavljanje reketa ili će biti još jedan bljesak, skidanje kojeg skalpa iz top 4 pa onda penzija. Baš sam nešto razočaran....

Idemo Ajla, idemo Dona...
ultima_palabra

#9275 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ne vjerujem da je neko štimanje... jednostavno mu je nije stalo. Imao je tih serija od po nekoliko dobijenih i izgubljenih gejmova i protiv Nadala i Ferrera.

Ako ih Francuzi izbace iz DC-a mislim da slijedi objava povlačenja.
Post Reply