Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
zg1911

#9251 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

hizo ramidovic wrote: i onda se ljutis kad ti kazem da si strucnjak...jeste, bojkot je u pitanju
dakle, da pojednostavimo do kraja; ja dodjem u ducan da kupim 1l mlijka. u ponudi imam hrvatsko, njemacko i austrijsko i svi kostaju po 1 euro, mogu dakle uzeti hr ali zbog bojkota necu,
i da, vec ti objasnih da ja odavno ne kupujem hr proizvode ili ako ih kupujem to je u min kolicinama...kupujem iskljucivo domace.nekad malo skuplje, nekad jeftinije, nekad losije nekad bolje, ali novac ostaje tu...
ne ljutim se. a ne da mi se dalje, vrtimo se u krug. rijetko ce bit da su ti neki proizvodi isti cijenom i kvalitetom. ja sam ti samo pokusao objasnit da prekidom robne razmjene ne gubi nuzno vise jaci partner. bemu misa, to mi je kakti strukam

kupuj sta hoces! podupirem kupnju domacih proizvoda makar bili i nesto skuplji. tako treba
hizo ramidovic

#9252 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

zg1911 wrote:
ne ljutim se. a ne da mi se dalje, vrtimo se u krug. rijetko ce bit da su ti neki proizvodi isti cijenom i kvalitetom. ja sam ti samo pokusao objasnit da prekidom robne razmjene ne gubi nuzno vise jaci partner. bemu misa, to mi je kakti strukam

u opcem slucaju nije nuzno da gubi, ali u ovom konkretnom o kojem govorimo, gubi.
bih je jedna od rijetkih zemalja sa kojom hr ima suficit u robnoj razmjeni. bojkotom oni gube, a ne bi gubili samo u slucaju da su hr proizvodi kvalitetniji i jeftiniji od konkurencije, ali nisu...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#9253 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Samo što imaju odličnu reklamu za svoje proizvode. Umotaj govno u lijepu ambalažu i odmah lijepo miriše :mrgreen:
zg1911

#9254 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

hizo ramidovic wrote:
zg1911 wrote:

u opcem slucaju nije nuzno da gubi, ali u ovom konkretnom o kojem govorimo, gubi.
bih je jedna od rijetkih zemalja sa kojom hr ima suficit u robnoj razmjeni. bojkotom oni gube, a ne bi gubili samo u slucaju da su hr proizvodi kvalitetniji i jeftiniji od konkurencije, ali nisu...
vidit cemo sta ce bit. nisam pratio ovu situaciju s mlijekom. ako je ovako kao sto je prezentirano tu na topicu, onda je to supcinski s nase strane.
zg1911

#9255 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Lajavikrelac wrote:Samo što imaju odličnu reklamu za svoje proizvode. Umotaj govno u lijepu ambalažu i odmah lijepo miriše :mrgreen:
jebiga, to nismo mi izmislili.

al volis ti kockice, a? :D
Domaci izdajnik

#9256 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ove za kafu? Jašta trpam dok kašičica uspravno ne stoji :mrgreen: Ono ko klinac volio Lego kockice, al nije tema.... :mrgreen:
vivaldi

#9257 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vivaldi »

u slucaju bilo kakvog organizovanog bojkota, mi bi izvukli deblji kraj. stoga, suti, trpi i trazi dogovor. zivot jednostavno nije fer
zg1911

#9258 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

ako sam dobro ubrao ti si banjalucanin (?), a zna se da je bl uvijek gravitirala zg-u. neka, neka... samo tako. eno pobijedili nam kockasti izraelce ;)
Domaci izdajnik

#9259 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Jbg Zg koke nas voljele vazda ;-) Neka, neka valja malo isprašiti turove Izraelcima :)
zg1911

#9260 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Lajavikrelac wrote:Jbg Zg koke nas voljele vazda ;-) Neka, neka valja malo isprašiti turove Izraelcima :)

neka... nemam nista protiv tog oblika medjunarodne suradnje
Domaci izdajnik

#9261 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Dobri ljudi uvijek dobro došli :pijani: :cuga: :janpi:
zg1911

#9262 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

samo da je karlovacko. al nece ti tesko past, ima kockica :D
pare dare samo pare

#9263 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pare dare samo pare »

Lajavikrelac wrote:Pa prava država i treba da štiti domaći proizvod i da ga forsira u prodaji. A za PIK Vrbovec se slažem, definitivno najbolja mortadela :thumbup:
Nije stvar u kvalitetu nego u principu! HR naše blokira i zabranjuje a tonama svoje tovari u Bosnu bez problema. Da smo država i narod ovdje bi domaća voda Kiseljak, Vitinka, Tuzlanski i sl bili flaša 1 KM, a Jana, Jamnica i sl 5 KM pa bujrum! Dukat i Vindija mlijeko da bude 4 KM a domaće 1,5 KM pa prijatno.....ali nismo nažalost.
Sarajevski kiseljak, ako se ovo odnosi na njega, je u vlasnistvu Agrokora, kao i Jana, koje li ironije a Dukat mlijeko koje se prodaje u BiH je BiH proizvod, od domaceg mlijeka - sirovina, prerada i pakiranje, sve je sto posto domace.
General War

#9264 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Ne znam je li ovo bilo:

MILANOVIĆ OTKRIO RAZLOGE BLOKADE: "Da, blokirali smo izvoz mlijeka jer nas BiH već dugo lukavo zavlači"

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da je Hrvatska donijela odluku da stopira uvoz mlijeka iz BiH u EU zbog hrvatskih izvoznika i istakao da BiH dugo i lukavo zavlači.
“To radimo zbog hrvatskih izvoznika, pošto BiH već dugo zavlači. BiH je dužna učiniti isto za Hrvatsku što je i Slovenija učinila kada je Hrvatska ulazila u EU. T :-) ražimo da se kvote iz 2013. i dalje poštuju što BiH već godinu i po lukavo izbjegava”, rekao je Milanović.

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske smatra da nema osnova za prigovor bilo koje zemlje članice EU na izvoz mlijeka u EU i očekuje da će Evropska komisija odluku povući u što skorije vrijeme.

Hrvatska je do 2013. predstavljala glavno tržište za izvoz pasteriziranog mlijeka iz Bosne i Hercegovine.

U srijedu je Hrvatska stopirala izvoz bosanskohercegovačkog mlijeka na tržište Evropske unije, koje je nakon svih provjera dobilo zeleno svjetlo za izvoz, i time direktno oštetila privredu Bosne i Hercegovine za stotine miliona evra.

Trgovinski spor BiH i Hrvatske nastaao je nakon ulaaska hrvatske u Evropsku uniju čime je ova država izašla iz trgovinske zone C EFTA, a koja podrazumijeva bescarinskih izvoz proizvoda država koje su ostale u ovoj trgovinskoj zoni ( BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo).

U pregovorima s Evropskom komisijom oko nastavka tzv. tradicionalne trgovine s Hrvatskom BiH je insistira na principu “kvota za kvotu” te nije prihvatilai bilo kakve ustupke koji bi išli nauštrb domaćoj proizvodnji. S druge, pak, strane, Hrvatska i dalje inzistira na zadržavanju trgovinskih povlastica koje je imala kao članica CEFTA-e. :lol:

U cijelom ovom procesu vrlo je važno ponoviti kako bi se, ako bi se popustilo hrvatskim zahtjevima, odluka odnosila i na svih ostalih 27 zemalja članica. Ne treba posebno naglašavati šta bi značilo ako bi se i dalje nastavio carinski režim sličan onome koji je vrijedio za Hrvatsku dok je bila članica CEFTA-e.

U cijeloj priči vrlo je važno napomenuti kako su svi relevantni politički faktori – od entitetskih institucija, preko Vijeća ministara BiH pa sve do Predsjedništva BiH, poslovna zajednica, mediji i svekolika javnost jednoglasni u odbrani stava naše zemlje. Posebnu podršku ovakvom pristupu naše zemlje daju domaći proizvođači, koji se i bez dodatnih ustupaka uvoznicima nalaze u teškom položaju.

Ne treba sumnjati kako Hrvatska neće promijeniti svoja stajališta, nego će i dalje inzistirati na tzv. tradicionalnoj trgovini. Ipak, s obzirom na izuzetno čvrste stavove naših predstavnika vlasti, čini se kako ipak neće dopustiti da se interesi BiH stave po strani.
General War

#9265 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Tipican kolonizatorski odnos HR prema BiH
Danguba

#9266 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Hrvatski biskup Puljić: Ustaški pozdrav na referendum
:shock: :shock:

:D
General War

#9267 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Danguba wrote:
Hrvatski biskup Puljić: Ustaški pozdrav na referendum
:shock: :shock:

:D
wtf...kakav sad referendum i kakav ustaski pozdrav? :-)
Danguba

#9268 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić, vezano za inicijativu o službenom uvođenju pozdrava 'Za dom spremni' u sistem Hrvatske vojske smatra da bi bilo 'korisno i svrsishodno o određenom predmetu, koji u danom trenutku zaokuplja javnost, prirediti prigodan skup ljudi od struke koji će dati svoje stručne i znanstvene priloge".

Image
Želimir Puljić

"Nakon toga, temeljem zaključaka s toga skupa eventualno poduzeti očitovanje putem potpisa ili referenduma", smatra nadbiskup Puljić.

(Index.hr)
Drvenija87

#9269 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Drvenija87 »

General War wrote:Ne znam je li ovo bilo:

MILANOVIĆ OTKRIO RAZLOGE BLOKADE: "Da, blokirali smo izvoz mlijeka jer nas BiH već dugo lukavo zavlači"

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da je Hrvatska donijela odluku da stopira uvoz mlijeka iz BiH u EU zbog hrvatskih izvoznika i istakao da BiH dugo i lukavo zavlači.
“To radimo zbog hrvatskih izvoznika, pošto BiH već dugo zavlači. BiH je dužna učiniti isto za Hrvatsku što je i Slovenija učinila kada je Hrvatska ulazila u EU. T :-) ražimo da se kvote iz 2013. i dalje poštuju što BiH već godinu i po lukavo izbjegava”, rekao je Milanović.

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske smatra da nema osnova za prigovor bilo koje zemlje članice EU na izvoz mlijeka u EU i očekuje da će Evropska komisija odluku povući u što skorije vrijeme.

Hrvatska je do 2013. predstavljala glavno tržište za izvoz pasteriziranog mlijeka iz Bosne i Hercegovine.

U srijedu je Hrvatska stopirala izvoz bosanskohercegovačkog mlijeka na tržište Evropske unije, koje je nakon svih provjera dobilo zeleno svjetlo za izvoz, i time direktno oštetila privredu Bosne i Hercegovine za stotine miliona evra.

Trgovinski spor BiH i Hrvatske nastaao je nakon ulaaska hrvatske u Evropsku uniju čime je ova država izašla iz trgovinske zone C EFTA, a koja podrazumijeva bescarinskih izvoz proizvoda država koje su ostale u ovoj trgovinskoj zoni ( BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo).

U pregovorima s Evropskom komisijom oko nastavka tzv. tradicionalne trgovine s Hrvatskom BiH je insistira na principu “kvota za kvotu” te nije prihvatilai bilo kakve ustupke koji bi išli nauštrb domaćoj proizvodnji. S druge, pak, strane, Hrvatska i dalje inzistira na zadržavanju trgovinskih povlastica koje je imala kao članica CEFTA-e. :lol:

U cijelom ovom procesu vrlo je važno ponoviti kako bi se, ako bi se popustilo hrvatskim zahtjevima, odluka odnosila i na svih ostalih 27 zemalja članica. Ne treba posebno naglašavati šta bi značilo ako bi se i dalje nastavio carinski režim sličan onome koji je vrijedio za Hrvatsku dok je bila članica CEFTA-e.

U cijeloj priči vrlo je važno napomenuti kako su svi relevantni politički faktori – od entitetskih institucija, preko Vijeća ministara BiH pa sve do Predsjedništva BiH, poslovna zajednica, mediji i svekolika javnost jednoglasni u odbrani stava naše zemlje. Posebnu podršku ovakvom pristupu naše zemlje daju domaći proizvođači, koji se i bez dodatnih ustupaka uvoznicima nalaze u teškom položaju.

Ne treba sumnjati kako Hrvatska neće promijeniti svoja stajališta, nego će i dalje inzistirati na tzv. tradicionalnoj trgovini. Ipak, s obzirom na izuzetno čvrste stavove naših predstavnika vlasti, čini se kako ipak neće dopustiti da se interesi BiH stave po strani.
Zavlace ga Dodik i Covic.Oni su inicirali i molili Vladu Hrvatske da se mlijeko ne izvozi dok oni ne budu u Vijecu ministara,a ne Sarovic.
jao_situacije

#9270 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jao_situacije »

dalmatinka wrote:
jao_situacije wrote:meni samo nije jasno što su se rvatine na ovom forumu usrale i iz petnih žila pokušavaju svekolikom forumskom pučanstvu objasniti da ne treba bojkot i da su hr proizvodi naj naj naj
šta vas boli kurko ako ste naj naj naj :?
A gdje si ti to pročitao? Tko je osim tebe to rekao? Uglavnom smo se složili da nas boli neka stvar što ćete kupovati. Ne kupujem ni ja bosanske proizvode niti ikoga imam namjeru nagovarati da kupuje naše. :D
evo saću ja za tebe sve to qoute-ati :zoka:
nemoj mi reći da austrijanci i francuzi neće da kupuju naj naj naj proizvode :zjev:
asurbanipal

#9271 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by asurbanipal »

Black swan wrote:
kajmak je dobar iz srbije i fino pakovanje :thumbup:

Ccccc...Ne znaš šta valja...

Hercegovački kajmak, firma iz Nevesinja, imaju tri-četiri vrste kajmaka. Nedavno uzeo mladi kajmak, ubio se zajedno sa peksimetima, prste lizao.
zg1911

#9272 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

jao_situacije wrote:
dalmatinka wrote:
jao_situacije wrote:meni samo nije jasno što su se rvatine na ovom forumu usrale i iz petnih žila pokušavaju svekolikom forumskom pučanstvu objasniti da ne treba bojkot i da su hr proizvodi naj naj naj
A gdje si ti to pročitao? Tko je osim tebe to rekao? Uglavnom smo se složili da nas boli neka stvar što ćete kupovati. Ne kupujem ni ja bosanske proizvode niti ikoga imam namjeru nagovarati da kupuje naše. :D
nemoj mi reći da austrijanci i francuzi neće da kupuju naj naj naj proizvode :zjev:
kakav bezobraznik bez pokrica... pa citiraj jedan citat di je netko od forumasa iz hrvatske tvrdio da su hrvatski proizvodi naj naj naj, kad vec ne mozes sve! razina diskusije na najnizem nivou... kako bezobrazno umetanje rijeci... katasrofa!
Domaci izdajnik

#9273 Re: Desavanja u Hrvatskoj

zg1911 wrote:samo da je karlovacko. al nece ti tesko past, ima kockica :D
Dobro je Karlovačko :thumbup: al i Nektar razbija. Potvrdili Dalmoši i Gustafi ;-)
Banksy

#9274 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

asurbanipal wrote:
Black swan wrote:
kajmak je dobar iz srbije i fino pakovanje :thumbup:

Ccccc...Ne znaš šta valja...

Hercegovački kajmak, firma iz Nevesinja, imaju tri-četiri vrste kajmaka. Nedavno uzeo mladi kajmak, ubio se zajedno sa peksimetima, prste lizao.
Glede IH-e i sireva:

http://padjeni.com/Proizvodi.htm

Preporučujem :thumbup:
mO k3

#9275 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

jao_situacije wrote:
dalmatinka wrote:
Pa pogodit ce vise njih ako ih budemo bojkotirali , nego nas.....
Post Reply