Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ljuba Moljac

#9251 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

quarterback wrote:
kakaljin wrote:
Posalji mi link gdje se ima kvalitetno uzeti
ako si u sarajevu, pogledaj u gir.ba kod vannija, oni imaju kvalitetnih ovih stvari
sto ga ti malo malo pa reklamiras :mrgreen:
trenutno se renovira, zatvoren je do daljnjeg.

inace i ja moram pohvaliti momka koji radi tamo i njegovog cuku :thumbup:
quarterback

#9252 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

znam ih dobro, uostalom kao i ciklocentar, pomalo i trek... vozili tura, popili kafa i slicno...

premalo bajkera ima pa se uglavnom svi i znamo
ambition

#9254 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ambition »

Slican mom camelbaku,dobra stvar za neke krace ture tipa Trebevic do gore.. meni najbolje uzmem onaj 2L isosport nalijem u hidropak, ubacim nekih cokoladica i vozi...
sta mislite koje cokoladice su najbolje za energiju i to? Koje vi nosite na ture i koje vas najbolje okrijepe? Meni je isosport vrh za pice, a cokoladice nemam nista konkretno..
zippoo87

#9255 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

ambition wrote:Slican mom camelbaku,dobra stvar za neke krace ture tipa Trebevic do gore.. meni najbolje uzmem onaj 2L isosport nalijem u hidropak, ubacim nekih cokoladica i vozi...
sta mislite koje cokoladice su najbolje za energiju i to? Koje vi nosite na ture i koje vas najbolje okrijepe? Meni je isosport vrh za pice, a cokoladice nemam nista konkretno..
ja uzmem najobicnije cokoladice,nekada i one zobene ali vecinom kit kat ili tako...secer je secer,kako god okrenes...uzmes one koje se bolje tope i vare :D

a sto se tice napitaka...jednom sam uzeo taj iso i to je preslatko...tacno sam osjetio secer kako mi izbija na nos,naravno uz cokoladicu i jos sta
uglavnom ja pijem vodu i ponesem sebi 2 dvojna c...to poslije jela spucam i bude mi dovoljno
banane su dobre,breskve,nektarine,narance...to sto osvjezava ...ja uvijek ponesem nekog voca i voce najcesce i pojedem,dok cokoladice i sokve cesto vratim
shandrprcSA

#9256 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

jesi to ti zippo :D

Image

inace bez grozdjica nigdje :D
zippoo87

#9257 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

shandrprcSA wrote:jesi to ti zippo :D

Image

inace bez grozdjica nigdje :D
spijuni su medju nama ? :P hahah
jesam...preporuka za ovo cudo za vodom...jeftino a odlicno :D
shandrprcSA

#9258 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

cuvaj se ne bude li valjalo :D
quarterback

#9259 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

shandrprcSA wrote:http://www.banggood.com/Wholesale-2L-Bi ... 27172.html

vidit cemo da li je cemu :D :D
drug ima slican, mislim da je odlican
quarterback

#9260 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

ambition wrote:Slican mom camelbaku,dobra stvar za neke krace ture tipa Trebevic do gore.. meni najbolje uzmem onaj 2L isosport nalijem u hidropak, ubacim nekih cokoladica i vozi...
uvijek imam nesto od toga ali najcesce ne nosim nikakve cokolade jer se rastope a nerviraju me ljepljivi prsti, kod mene su suhe grozdjice izbor br 1, banana takodje, dobro dodje mandarina za okrijepu, u zadnje vrijeme uzmem od butik badema njihove one vocne mixeve koji su u obliku cokoladica, mislim da je puno bolje za vracanje energije od kojekakvih hemija

neki dan sam bio u DMu i malo gledao, imaju dobar izbor upravo tih malih slatkisa i cijene su vrlo ok, od 0.70 pa na gore

ako niste koristili prije svakako uzmite u DMu traubenzucker koji je pakovan u kesice kao od bombona, odlicna stvar za ture
testni_akaunt

#9261 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by testni_akaunt »

Na turama sam rostiljao, jeo ustipke, salamu, piletinu, narezak, eurokrem, jaja...
SAID5

#9262 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

u ciklocentru imate za manje od 30KM 3l mjehur, imam ga preko 2,5 godine, jednostavno se cisti i jos uvijek nije poceo pustati neugodne mirise :D
shandrprcSA

#9263 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

SAID5 wrote:u ciklocentru imate za manje od 30KM 3l mjehur, imam ga preko 2,5 godine, jednostavno se cisti i jos uvijek nije poceo pustati neugodne mirise :D
svi su preko 30KM :D link? :D
holowey

#9264 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

shandrprcSA wrote:
SAID5 wrote:u ciklocentru imate za manje od 30KM 3l mjehur, imam ga preko 2,5 godine, jednostavno se cisti i jos uvijek nije poceo pustati neugodne mirise :D
svi su preko 30KM :D link? :D
vjerovatno misli na ovaj http://www.ciklocentar.ba/index.php/bik ... w/175/2197 uz eventualni popust za kes uklapa se u tu cijenu
SAID5

#9265 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

ispod 40 onda :-D
ambition

#9266 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ambition »

Znaci,ove sezone ako Bog da, isosport 2L, da grozdjice sam zaboravio to obavezno, banana i cokoladice,bas sad kontam onom korniju ko da nije los... i vidjecu to u dmu taj sitnis koji moze biti dobar za ture.. taman i toliko mogu stavit u ruksak, znaci te artikle otprilike nosit na ture..i nadam se da ce biti nekih tura sa rajom s ove teme
Hajlac

#9267 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

testni_akaunt wrote:Na turama sam rostiljao, jeo ustipke, salamu, piletinu, narezak, eurokrem, jaja...
hahahaha :thumbup:

Stale, Moke, Dijana & Co su znali pravi piknik napraviti hahahahaha
quarterback

#9268 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

ja odoh sa ekipicom u subotu na crepoljsko, javim utiske, navodno je prohodno

nadam se da cemo uskoro sta zajedno napraviti
quarterback

#9269 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

neugodni mirisi od dugog stajanja vode u bocama i hidropakovima se rjesavaju tako sto se naspe voda, potom dosta soli i ostavi da odstoji
holowey

#9270 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

quarterback wrote:
neugodni mirisi od dugog stajanja vode u bocama i hidropakovima se rjesavaju tako sto se naspe voda, potom dosta soli i ostavi da odstoji
moze so? a ja duduk koristio hipermangan i blago ofarbao hidropak :lol:

u pocetku cistio obicnom vodom poslije svake voznje a onda je pocelo sa "dok malo odmorim", pa "sutra cu", dok se nije "usculo"... hipermanganom se rijesio mirisa ali dobio ofarban hidropak
quarterback

#9271 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

ma ja nema cime nisam probao na kraju od jarana koji je pocetnik saznao za so :lol:

samo naspi i ostavi da odstoji dan / dva

obratite paznju na crijevo hidropaka, kod mene je oblozeno nekom gumenom oblogom pa nisam vidio na sta lici unutra, prosle godine pocnu stomacni problemi i vidim ja nikako to ne prolazi, a stalno vozio i posto sam sumnjao u hidropak pregledam malo bolje, skinem tu gumu sa crijeva kad unutra nema sta nije naraslo...

cistite to, ja sam konkretno provukao kroz crijevo debeli konac i zavezao za njegov kraj komad krpe i potom povlacenjem konca uvukao krpu unutra, potom sipao deterdzenta, pa krpom tamo ovamo, pa isperi pa potom alkohola da to sve ocistim

vodite racuna da se i oni cepovi na bocama i hidropaku rastavljaju, cudo kakve kolonije tu mogu da se naprave posto mi isperemo boce a cepovi ostanu mokri iznutra
Hajvan

#9272 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajvan »

Iznenađen sam brojem biciklista koje viđam na cestam tokom zime!
:thumbup:
ambition

#9273 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ambition »

Ima nas vala,svake godine sve više i više :thumbup: :thumbup: :thumbup:
shandrprcSA

#9274 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

moze i soda birkabona za ciscenje i ubijanje neugodnih mirisa
quarterback

#9275 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Hajvan wrote:Iznenađen sam brojem biciklista koje viđam na cestam tokom zime!
:thumbup:
ja sam cijele zime vidjao tragove kroz vils i preko skenderije, neko je vozio istom rutom kuda i ja idem ali nikad nisam sreo tipa, izgleda da ide ranije

doduse mogao bi biti i moj poznanik iz bh telecoma koji je uvijek na onom starinskom biciklu a vozio je do duboko u zimu, ne znam da li je bas i po snijegu

sada kako su ljepsi dani redovno srednem jos 3/4
Post Reply