FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#9251 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ma gledaj. i teren je bio tezak veceras. jako je hladno u barceloni i sve to. imaju sad 4 dana da dodju malo sebi. opet igraju kuci, sto je isto neko olaksanje...
Richard Wagner

#9252 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

burek_in_space wrote:
Richard Wagner wrote:kad igramo protiv apotekara? 8-) volim te mečeve sa njemačkih ekipama
Na Dan zaljubljenih :mrgreen:
bureče care, a kad je to, nisam upućen trenutno :mrgreen:
burek_in_space

#9253 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Richard Wagner wrote: bureče care, a kad je to, nisam upućen trenutno :mrgreen:
Eto ti dobar ulet nekoj cici :oops:
Mache, kad je Dan zaljubljenih, igra mi ljubav taj dan :mrgreen:
erik2

#9254 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

LSD wrote:Ne treba sad izdvajati Messija ili pojedinacno nekog igraca...citava Barca (dakle svi njeni igraci) igra za dvije brzine manje u zadnjih 4-5 utakmica, ako ne i više (ukljucujuci i mec sa Realom u Kupu)...Pep pametno i logicno ubacuje ove mladiće iz omladinskog pogona jer oni donesu voljni momenat ako ništa drugo, barem sa njima na terenu Barca ne izgleda beskrvno i anemicno vec ima nekog tempa i trke...doduše i povrede Inieste, Pedra i Ville su dosta sasjekle Barcu (Afellay i Fontas nisu kljucni igraci ni prvotimci, kao ova trojica)...valjda im se Alexis uskoro vrati na teren- da ima koga normalnog u napadu jer je muka gledati Adriana i Alvesa kako glume krilne napadace...bolje ove momke Tella ili Cuencu gurati gore sa Messijem, nego sa onom dvojicom...Xavi vec dvije tekme zaredom odmara, što pokazuje jasan zamor materijala.
Biće bolje prijatelju, malo strpljenja Barca je država, a ti si od onih čije analize radije čitam nego kvazinovinarske. ali Barca...mes que un club :)
erik2

#9255 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

kory_galaktikos wrote:nemrzim nikoga zaista,Busquetsu mi je jedan od najnegativnijih igraca,ono nevolim ga..al mi je fakat zao zbog ovog...izgleda strasno :sad:
Mojne ga ti žalit' Franca ti !
LSD

#9256 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

erik2 wrote:
LSD wrote:Ne treba sad izdvajati Messija ili pojedinacno nekog igraca...citava Barca (dakle svi njeni igraci) igra za dvije brzine manje u zadnjih 4-5 utakmica, ako ne i više (ukljucujuci i mec sa Realom u Kupu)...Pep pametno i logicno ubacuje ove mladiće iz omladinskog pogona jer oni donesu voljni momenat ako ništa drugo, barem sa njima na terenu Barca ne izgleda beskrvno i anemicno vec ima nekog tempa i trke...doduše i povrede Inieste, Pedra i Ville su dosta sasjekle Barcu (Afellay i Fontas nisu kljucni igraci ni prvotimci, kao ova trojica)...valjda im se Alexis uskoro vrati na teren- da ima koga normalnog u napadu jer je muka gledati Adriana i Alvesa kako glume krilne napadace...bolje ove momke Tella ili Cuencu gurati gore sa Messijem, nego sa onom dvojicom...Xavi vec dvije tekme zaredom odmara, što pokazuje jasan zamor materijala.
Biće bolje prijatelju, malo strpljenja Barca je država, a ti si od onih čije analize radije čitam nego kvazinovinarske. ali Barca...mes que un club :)
Pa eto utjeha je da gore od ovog trenutnog ne može nikako- mislim, kad je Barsa u pitanju :mrgreen: ...tako da forma onako komplet ekipe može samo ici ka gore ...šteta što se Busquets ozljedi, on je krucijalan na sredini...valjda ce se ukoro poceti vracati i ovi iz bolnice.... Keita fali isto, to je vrlo zahvalan igrac- upravo za ovakvih utakmica kao veceras protiv Sociedada.
erik2

#9257 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

LSD wrote:
erik2 wrote:
Pa eto utjeha je da gore od ovog trenutnog ne može nikako- mislim, kad je Barsa u pitanju :mrgreen: ...tako da forma onako komplet ekipe može samo ici ka gore ...šteta što se Busquets ozljedi, on je krucijalan na sredini...valjda ce se ukoro poceti vracati i ovi iz bolnice.... Keita fali isto, to je vrlo zahvalan igrac- upravo za ovakvih utakmica kao veceras protiv Sociedada.
'ajd palac :thumbup:
skenderija04

#9258 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pozitivne vijesti veceras:
-Busquets ok. Nema nista ozbiljno
-Tello, Dos Santos Cuenca i Thiago
- Puyol, prosle godine se pricalo da ce zavrsiti karijeru.........
- Rezultat
-Victor Valdes mozda najbolji golman Primere

Negativne vijesti veceras:
- Spora cirkulacija lopte
-Cesc i Alves su potpuno dezorijentisani na novim pozicijama
- Neefikasnost
- Cudan ambijent vec drugi put zaredom na domacem terenu. Barca ne zatvori utakmicu i pocinje patnja.

Steta, bila je dobra prilika da se visokom pobjedom otklone sumnje ali nije moglo. Guardiolina Barcelona tradicionalno najvise problema ima u januaru, ali ovo je vec postaju porodi. Ne kazem da se mora dobijati sa pet golova ali voditi dva puta dva razlike i staviti sve na kocku....... Sve sto LSD kaze u svojim analizama je tacno. Zasicenost, smanjena brzina.... Ja se nadam da ako izdrze jos 15 dana , stvari ce poceti da dolaze na svoje mjesto. Keita je tu za LS, Iniesta i Pedro takodje. Alexis je tu za kup a Xavi , Pique , Busquets i Abidal su danas odmorili.
Sreca pa ovi momci iz podmladka dobro igraju i mogu zamijeniti prvotimce. Koristice im ovo, nije isto debitovati zadnjih 15 minuta kada se vodi debelom razlikom i vaditi kestenje iz vatre u situaciji kada je remi objektivno poraz i pozdravljanje od lige. Idemo dalje, jos 17 kola.......

P.S
@ Baudelaire
Hvala
-
LSD

#9259 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Baš to što kažeš za Puyola, covjek je mašina i strogi profesionalac...tolike godine i ozljede je prevalio preko svojih leđa i opet najagilniji/najborbeniji na terenu....nije on tek tako na lijepe oci kapiten jedne Barse....Puyol je fudbalski fanatik i živa legenda kluba.
Richard Wagner

#9260 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

LSD wrote:Baš to što kažeš za Puyola, covjek je mašina i strogi profesionalac...tolike godine i ozljede je prevalio preko svojih leđa i opet najagilniji/najborbeniji na terenu....nije on tek tako na lijepe oci kapiten jedne Barse....Puyol je fudbalski fanatik i živa legenda kluba.
sve dok ga familija ne natjera da podriva upravu :mrgreen:
skenderija04

#9261 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Baš to što kažeš za Puyola, covjek je mašina i strogi profesionalac...tolike godine i ozljede je prevalio preko svojih leđa i opet najagilniji/najborbeniji na terenu....nije on tek tako na lijepe oci kapiten jedne Barse....Puyol je fudbalski fanatik i živa legenda kluba.
Taj voljni momenat u sportu je nesto nevjerovatno.Eto Puyol, tip vise nema sta da dokazuje,sve je titule uzeo,ali igra kao debitant. Zasto ? Majku mu, pa zar ostali profesionalni fudbaleri ne uzivaju u svom poslu? Pa svako musko dijete pozeli da bude fudbaler "kad poraste" Sad cak imaju i socijalni status. Prije su bili smatrani glupanima a sada su primjer za mlade. Kako neko moze reci "sve sam uzeo,ostalo mi je par sezona da otaljavim pa da se isparim. Puyol ulazi u grupu besmrtnih igraca Barcelone kao Kubala,Johan ili Reixach
LSD

#9262 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ma fanatik fudbalski, nema drugog objašnenja....kao Maldini ili Zaneti.

Pogledaj samo šta je spasio golova protiv Reala, u jednoj tekmi samo...plus startovi, to ne brojim

skenderija04

#9263 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Izgleda stravicno ali na srecu nije ozbiljno.Image
Luigi

#9264 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

Ponadah se da je ozbiljnija povreda Busqetsa ne bi li Mascherano zaigrao umjesto njega da malo dobiju na agresivnosti i oštrini u defanzivi, ali eto nije strašno kako je izgledalo. Tello k'o da ima motor u guzici koliko je brz, mnogo obećava po prikazanom.
hordash

#9265 Re: FC Barcelona

Post by hordash »

Mene onaj Cuenca strasno nervira i sve mi se vise cini da je fudbalski neinteligentan mladic. U 9/10 situacija ce donijeti pogresnu odluku (dodati ili uci u duel). Mada, mislim da Guardiola zna sto ga stavlja od pocetka i da on vidi u njemu nesto sto ja u ovom trenutku ne mogu da vidim i nadam se da cu pogrjesit u vezi Cuence kao sto sam pogrijesio i sa Busquetsom.
kory_galaktikos

#9266 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

erik2 wrote:
kory_galaktikos wrote:nemrzim nikoga zaista,Busquetsu mi je jedan od najnegativnijih igraca,ono nevolim ga..al mi je fakat zao zbog ovog...izgleda strasno :sad:
iii sad se trebamo svi smijat aaa.a nemas pojma ni ko je franco uopste
ascari

#9267 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

kory_galaktikos wrote:
erik2 wrote:
iii sad se trebamo svi smijat aaa.a nemas pojma ni ko je franco uopste
Kory, sta kazes na ovaj sudijski podvig? Ima li sta sumnjivo?
kory_galaktikos

#9268 Re: FC Barcelona

mozda jeste sumnjivo..mada sumnjivija je ruka glumca busketsa u clasiku....i jel to hoces da sad postavljamo sve snimke na kojima sudije stite i pomaze barsi??? mislim trebalo bi mi oko 40 postova barem...zato uzivajte ;)
LSD

#9269 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Eki "možda" jest sumnjivo :lol: :lol: frajer rukama odbrani šut i fol se baci ko da je ozljeđen...penal cist ko suza i klasicna krađa Getafea ;-) Pepe kao da se služi onom narodnom : Moje je da ,kao odbrambeni igraci, branim svoj gol svim mogucim sredstvima pa i rukama ako treba - a sudijino je da vidi i procijeni jeli sve u redu i po propisima :lol:
shuma.ispod.pazuha

#9270 Re: FC Barcelona

Post by shuma.ispod.pazuha »

LSD wrote:Eki "možda" jest sumnjivo :lol: :lol: frajer rukama odbrani šut i fol se baci ko da je ozljeđen...penal cist ko suza i klasicna krađa Getafea ;-) Pepe kao da se služi onom narodnom : Moje je da ,kao odbrambeni igraci, branim svoj gol svim mogucim sredstvima pa i rukama ako treba - a sudijino je da vidi i procijeni jeli sve u redu i po propisima :lol:
poceli i simpatizeri Barcelone da se zale na sudjenje :lol: to je dobar znak :thumbup: :dance: :mrgreen:
veljaca

#9271 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

shuma.ispod.pazuha wrote:
LSD wrote:Eki "možda" jest sumnjivo :lol: :lol: frajer rukama odbrani šut i fol se baci ko da je ozljeđen...penal cist ko suza i klasicna krađa Getafea ;-) Pepe kao da se služi onom narodnom : Moje je da ,kao odbrambeni igraci, branim svoj gol svim mogucim sredstvima pa i rukama ako treba - a sudijino je da vidi i procijeni jeli sve u redu i po propisima :lol:
poceli i simpatizeri Barcelone da se zale na sudjenje :lol: to je dobar znak :thumbup: :dance: :mrgreen:
Ne zalimo se - samo govorimo istinu ..... :dance:
kory_galaktikos

#9272 Re: FC Barcelona

veljaca wrote:
shuma.ispod.pazuha wrote:
ne zalite HAHAHAHAHAHAHAAHA jok..moj komsija sevko se zali :run: :-)
veljaca

#9273 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

kory_galaktikos wrote:
veljaca wrote:
shuma.ispod.pazuha wrote: poceli i simpatizeri Barcelone da se zale na sudjenje :lol: to je dobar znak :thumbup: :dance: :mrgreen:
ne zalite HAHAHAHAHAHAHAAHA jok..moj komsija sevko se zali :run: :-)
Komsija sevko je realovac sa dna kace .... :dance:
Richard Wagner

#9274 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

vratiće se barsa 8-)
vodoprovodčik

#9275 Re: FC Barcelona

Post by vodoprovodčik »

Richard Wagner wrote:vratiće se barsa 8-)
đe ti je šal?
Post Reply