Ne govorim o tebi. Ti bi trebao da si pomognut i zbrinut od strane drzave jer si radno nesposoban. Ne govorim ni o penzionerima ni invalidima, ja govorim citavo vrijeme o ovoj smijesnoj tabeli koju je sibicar zakacio gore, a u njoj se porede SAMO RADNO SPOSOBNI LJUDI PO DRŽAVAMA nikakvi socijalni slucajevi. Vidi se da je narucena od srbijanskog politickog aparata da se pokaze kako je kod njih super... Ovo nije obicna slicica neg politika koju komsije provode u ovoj zemlji vec 3 decenije. I nije joj uopste mjesto ovdje.Sanjarko wrote: ↑23/11/2022 13:42Ne znam, znam da je sindikalna korpa 2.900 KM. U to uračunati roditelji, jedna beba, i jedan školarac.
Samo osnovno je uračunato, valjda ako sam ja dobro shvatio. Plate ovdje se kreću od 650 pa naviše.
650 imaju u trgovinama večinom plate, možda sad 700.
Raja ima nekretnine nasljeđene od sistema ili od roditelja i mnogi ne plaćaju račune za režije pa se nakupi dug.
Nama 10.000 se nakupio s kamatama od 15 i više posto godišnje. Najveći dio duga kamate.
Počeli smo sad da plaćamo i da vraćamo dug. Vratili oko 20% duga. Staroj u cilju da isplati barem nešto duga dok je živa i dok još može da radi.
U taj dug ima zastare i drugoga ali sudu i državi ništa ne možeš. Ne možeš se pozvati na zastaru duga, otpis duga, i reprogram duga.
Dijelova duga.
Dno smo.
Prva laz da je minimalna placa u Bosni manja nego u Srbiji, druga da je prosjecna placa manja nego u Srbiji i potrosacka korpa je vec diskutabilna sta ulazi u nju i u ostalim zemljama sta je obuhvaceno dal isti proizvodi i usluge kao kod nas.
Ja nisam rekla da je ovdje kod nas dobro nego da se ne kace svakakve gluposti i demoralise narod da smo najgori. Prestanimo biti sami prema sebi destruktivni.