Onda cestitamsumirprimus wrote:to imam i ovde bez nocnih512MB wrote:Ima, na recepciji po Bolnicama, plata 2200€ netto, sa nocnim i do 2700€ mjesecno, treba znati upast. Odes odmoran i naspavan kuci sa poslasumirprimus wrote:imal gdje kakvog posla da se ne rinta plaho a da je fina para. lako je radit to svi mogu
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#9251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- mirsek
#9252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa on je na svim temama ovakav, kontrira i provocira a nece da konkstruktivno ucestvuje.sumirprimus wrote:daj ba prijava na vakim temama
Dosadio je brate, mozda nije nekom ko povremeno naleti ili koga tema ne zanima ozbiljnije.
- mirsek
#9253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije svaki posao takav, uzmi npr. racunovodje, njima je posao skoro isti svaki dan, samo moraju biti koncetrisani da cifre ne pogrijese i da dobro konto napisu.animals wrote:Svaki posao je takav..512MB wrote:Citav radni vijek u IT se sastoji od ucenja novih stvari, bukvalno... ono sto sam prije 15 godina na faksu ucio mogu sad komotno batalit. Tako da puno vas ne bi ovo radilo za ne znam koju lovu
ja u mojoj firmi, gdje su obicne masine, svaki ndan se nesto novo uvodi..
te dobijemo novu masinu koju moras svaki dan stelovati preko kompjutora, da
bi flasa izasla normalna..ako ne znas, onda si najebao..
pa na kompjutor moras citav proces upisivati,..
znaci proizvodnja koja je prije 10 godina isla potpuno bez kompjutora, sad
je potpuno digitalizovana...
- konjislav
#9254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A najbolje je kod punice.animals wrote:Pa ok..512MB wrote: Ev da prevedem, covjek direktno onsite trazi posao u Minkenu tako da je pitanje vremena kad ce se tamo odselit i zaposlit... jedina mana punac i punica su mu tamo
nek ode..
svatko ide gjde mu je najbolje..
-
sumirprimus
#9255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
takoe konjo niko ko punica, ako je cojk cojku

- 512MB
#9256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne bi kod punice pa da je Oslo, a kamoli Minken 
Mada mene moja bas gotivi...
Mada mene moja bas gotivi...
- konjislav
#9257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ima u ovim našim ITC strukama. Nema lakše pare.sumirprimus wrote:imal gdje kakvog posla da se ne rinta plaho a da je fina para. lako je radit to svi mogu
Što bi rek'o moj stari za mene: "Malo kuckaš po tastaturi i ganjaš miš po čitav dan" i sve ovo u vrlo udobnim stolicama. Nema ništa bolje biti lakše pare nego "ganjati miš po čitav dan".
-
sumirprimus
#9258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa ganjam i ja misa mu 
- 512MB
#9259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Lako je vama omladini, ja zbog ledja sjedim na ovom strojukonjislav wrote:Pa ima u ovim našim ITC strukama. Nema lakše pare.sumirprimus wrote:imal gdje kakvog posla da se ne rinta plaho a da je fina para. lako je radit to svi mogu
Što bi rek'o moj stari za mene: "Malo kuckaš po tastaturi i ganjaš miš po čitav dan" i sve ovo u vrlo udobnim stolicama. Nema ništa bolje biti lakše pare nego "ganjati miš po čitav dan".

- mirsek
#9260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A vidi sto su smislili, davno sam citao da one swiss balls tj. sjedenje na njima tjera covjeka da isravno sjedi.512MB wrote:Lako je vama omladini, ja zbog ledja sjedim na ovom strojukonjislav wrote:Pa ima u ovim našim ITC strukama. Nema lakše pare.sumirprimus wrote:imal gdje kakvog posla da se ne rinta plaho a da je fina para. lako je radit to svi mogu
Što bi rek'o moj stari za mene: "Malo kuckaš po tastaturi i ganjaš miš po čitav dan" i sve ovo u vrlo udobnim stolicama. Nema ništa bolje biti lakše pare nego "ganjati miš po čitav dan".![]()
- mirsek
-
mali jomu
#9262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Trazim radnike u Njemackoj svih struka, nista se ne radi a lova dobra, sve je obezbjedjeno: spavanje, hrana, zajebancija i uzivanja.... pri kontaktu sa mnom kesom mi po radniku uplatiti 300km, krece se po uplati, mjesta su neogranicena i mogu svi......
-
sumirprimus
#9263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mali jomu wrote:Trazim radnike u Njemackoj svih struka, nista se ne radi a lova dobra, sve je obezbjedjeno: spavanje, hrana, zajebancija i uzivanja.... pri kontaktu sa mnom kesom mi po radniku uplatiti 300km, krece se po uplati, mjesta su neogranicena i mogu svi......
- animals
#9264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moja zena je racunovodja..mirsek wrote:Nije svaki posao takav, uzmi npr. racunovodje, njima je posao skoro isti svaki dan, samo moraju biti koncetrisani da cifre ne pogrijese i da dobro konto napisu.animals wrote:Svaki posao je takav..512MB wrote:Citav radni vijek u IT se sastoji od ucenja novih stvari, bukvalno... ono sto sam prije 15 godina na faksu ucio mogu sad komotno batalit. Tako da puno vas ne bi ovo radilo za ne znam koju lovu
ja u mojoj firmi, gdje su obicne masine, svaki ndan se nesto novo uvodi..
te dobijemo novu masinu koju moras svaki dan stelovati preko kompjutora, da
bi flasa izasla normalna..ako ne znas, onda si najebao..
pa na kompjutor moras citav proces upisivati,..
znaci proizvodnja koja je prije 10 godina isla potpuno bez kompjutora, sad
je potpuno digitalizovana...
i tu uvijek izlaze novi zakoni o porezima..
nije to tako jednostavno..
- mirsek
#9265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jasta, a nidje ljudskog cevapa naruciti, ni kafe u basti piti sat dva. Cejf nema cijenu, jebo to.mali jomu wrote:Trazim radnike u Njemackoj svih struka, nista se ne radi a lova dobra, sve je obezbjedjeno: spavanje, hrana, zajebancija i uzivanja.... pri kontaktu sa mnom kesom mi po radniku uplatiti 300km, krece se po uplati, mjesta su neogranicena i mogu svi......
-
sumirprimus
#9266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
smijesno je ismijavat bilo koje zanimanje, jel ovo vako more? 
- 512MB
#9267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne vidim da iko ismijava..
-
sumirprimus
#9268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ma ja sad nema , no nema veze zanimljivo je u svakom slucaju 
-
mali jomu
#9269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mirsek wrote: Jasta, a nidje ljudskog cevapa naruciti, ni kafe u basti piti sat dva. Cejf nema cijenu, jebo to.
jebiga sad, nisi mi uplati 300km a hoces svasta nesto.....
- mirsek
#9270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ni blizu koliko novog izlazi u IT-u, jednostavno fizicki ne mozes sve pratiti, moras izabrati jednu oblast i stalno uciti.animals wrote:
Moja zena je racunovodja..
- animals
#9271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jednog dana ce se sve raspasti ko mjehur od sapunice..mirsek wrote:Ni blizu koliko novog izlazi u IT-u, jednostavno fizicki ne mozes sve pratiti, moras izabrati jednu oblast i stalno uciti.animals wrote:
Moja zena je racunovodja..
Jer sve ide u smjeru sto vecu korist sa manje rada izvuci..
profit i samo profit..
dok sve ne pukne..
-
detroit-mercy
#9272 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni to normala istrcatMaraschino wrote:10 km na biciklu je dok tri puta okrenes...ne brukaj se512MB wrote: Dobro jutro forumashi, divan ovaj prvi proljetni dan, kao stvoren za 10km na biciklu (il kako se u Rajvosa kae pacikla) pa onda tusiranje i pravac biro. Nadam se da cu stic na meeting u 11
-
mali jomu
#9273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
animals wrote: Jednog dana ce se sve raspasti ko mjehur od sapunice..
Jer sve ide u smjeru sto vecu korist sa manje rada izvuci..
profit i samo profit..
dok sve ne pukne..
Ma jok ba, samo skocis u drugi mjehur i picis....... dobro pravo
-
detroit-mercy
#9274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa jebi ga, sta nije u redu sa oglasom. Dinamicno, hiljade i hiljade ljudi prodje kroz hajrodrom dnevno, pa stotine letova, pa sva ona vozila i bacikla po hajrodromu, sve u pokretu. Naravno da je dinamicnotriconja wrote:Dinamicko okruzenje, malo kufere nosat pa malo brisat podoveinsomnia78 wrote:Nije ovo obicno dinamicno okruzenje no dinamicno okruzenje kakvo je podrska utovaru i istovaru![]()
Jebo te led nafalise ga ko da ces biti pilot a ne nosati kofere
-
sumirprimus
#9275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ako je posteno i fino placeno sta fali?