Pozdrav, bitpanda sami radi za drzave koje su clanice 'SEPA'. Bosna nije a WIRE nemaju...sinus wrote:Bitpanda ?slyrip wrote:Kad pogledas malo bolje, svi altovi su ispod cijene. Kad se sjetim da sam stratis prodavao na $20+. Sad je jedva $1...Rene Higuita wrote:Ath do ljeta? Hmmm. Ovo je vec mini parabola. Mislim da je vjerovatnije da ide u ovom valu do nekih 9,4$k, pa onda neku korekciju loviti. 10k$ je ozbiljna psiholoska granica i sve ispod toga je jos uvijek bear market. Tipujem na zvanicni pocetak bulla u q3 2019 (btc preko 10k$), pa pratit cemo. Nezvanicno ovo je bull, imamo dno, svi se dipovi kupuju, volumen kupovine je ogroman...
Altovi jos uvijek spavaju, vise prate btc, uz neke izuzetke.
icx, wan i aion su dobra investicija, trenutno ispod cijene.
I jos jednom jel zna neko za neki market koji radi WIRE za Bosnu a da ne guli sa provizijama?
Ja nisam prebacivao ali imam opciju da Eure prebacim wire transferom sa FREE. Treba ti ono standardno da upišeš kada hoćeš withdraw BIC IBAN itd
Depozit isto tako Eur, Švicarski Franak i Funta mogu preko banke, netellera i skrilla, dok dolari ne mogu. Depozit sa dolarima možeš uraditi samo preko Skirlla
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
slyrip
#9251 Re: Bitcoins
-
slyrip
#9252 Re: Bitcoins
Hvala na odgovoru, ovo je taj market, jeli tako? https://iqoption.com/enDozer wrote:IQO radi sigurno i njihova provizija je nesto sitno, cini mi se 25$, a nisam siguran za Exmo...mislim da rade i oni.
Naravno, tvoja banka ce ti uzeti 1%.
Ako ima referral program posalji mi da se registrujem preko njega.
- sinus
#9253 Re: Bitcoins
Ja sam mislio da se može prebaciti na deviznislyrip wrote: Pozdrav, bitpanda sami radi za drzave koje su clanice 'SEPA'. Bosna nije a WIRE nemaju...
A što se tiće IQO tamo ne možeš npr. da prebaciš crypto sa Bitpanda walleta na IQO wallet i da onda isplatiš pare preko njih, jer IQO nema wallet kao takav. Kod njih sve što kupiš nije tvoje da se tako izrazim, ako kupiš npr 100 XRP ti nemaš 100 komada XRP i samo ih možeš ponovo prodati na platformi ne možeš ih prebaciti u neki drugi wallet, a od nedavno su uveli da sve otvorene pozicije koje stoje otvorene dugo da naplaćuju fee na njih, i na taj način te tjeraju da radiš konstantno trade jer ti se neće isplatiti čuvati otvorenu poziciju. Oni imaju svoju platformu HODLY i to je wallet, ali HODLY ne radi ni preko VISE ni preko WIRE koliko znam.
Valjda nisam zapetljao ovo sve
-
slyrip
#9254 Re: Bitcoins
E hvala tebi na odgovoru i objanjenju.sinus wrote:Ja sam mislio da se može prebaciti na deviznislyrip wrote: Pozdrav, bitpanda sami radi za drzave koje su clanice 'SEPA'. Bosna nije a WIRE nemaju...![]()
A što se tiće IQO tamo ne možeš npr. da prebaciš crypto sa Bitpanda walleta na IQO wallet i da onda isplatiš pare preko njih, jer IQO nema wallet kao takav. Kod njih sve što kupiš nije tvoje da se tako izrazim, ako kupiš npr 100 XRP ti nemaš 100 komada XRP i samo ih možeš ponovo prodati na platformi ne možeš ih prebaciti u neki drugi wallet, a od nedavno su uveli da sve otvorene pozicije koje stoje otvorene dugo da naplaćuju fee na njih, i na taj način te tjeraju da radiš konstantno trade jer ti se neće isplatiti čuvati otvorenu poziciju. Oni imaju svoju platformu HODLY i to je wallet, ali HODLY ne radi ni preko VISE ni preko WIRE koliko znam.
Valjda nisam zapetljao ovo sve
Probat cu uskoro
- phillie
#9255 Re: Bitcoins
Exmo je ukinuo bilo kakvo placanje na bankovne racune ili kartice. Vidim da su im u "ponudi" par exchangera, ali nista sto bi nama bilo prihvatljivo. I prije je bio problem, ali se moglo preko AdvCash-a povuci na karticu. Ako neko ima nalog na AdvCash-u nek provjeri jesu li ponovo osposobili International Card Withraw, jer je prosle godine ta opcija bila suspendovana. Sada vidim da spremaju plasirati svoju karticu koja bi se mogla koristiti u cijelom svijetu.Dozer wrote:IQO radi sigurno i njihova provizija je nesto sitno, cini mi se 25$, a nisam siguran za Exmo...mislim da rade i oni.
Naravno, tvoja banka ce ti uzeti 1%.
Sto se tice povlacenja para, trenutno koristim BCX. Posto su im provizije velike, nemoguce je raditi trejdove na ovoj stranici, ali iztrejdas na nekom drugom exchangeru, prebacis crypto na bcx, pretvoris u Bam i povuces na svoj racun - vise nego dovoljno.
Dolaze mi clanci na aplikaciji da Japan pokrece svoj exchanger. Moglo bi to imati uticaja na cijenu.
- Dozer
#9256 Re: Bitcoins
Da, IQO je trading, ne exchange platforma. Vec ranije smo sve to elaborirali, ali evo ukratko, za nove kolacice.
IQO je klasicna berza, ne wallet type platforma. Uplata se moze vrsiti direktno s nasih kreditnih ili debitnih kartica, kao i povlacenje na njih, ali samo do iznosa koji je uplacen s te kartice. Sve preko toga moze ici na WIRE uz proviziju od, cini mi se, 25$. Ostalu proviziju od 1% uzimaju nase banke ovdje.
IQO nema mogucnost prebacivanja kupljenih crypto valuta na neki wallet na nekoj drugoj platformi. Sto se kupi tu, tu se i prodaje. I, da, uveli su i fee za pozicije otvorene duze od 3 mjeseca.
Prednost ove platforme za nas je u jednostavnom upravljanju lovom (uplata/isplata).
EXMO - nisam nista ni uplacivao ni povlacio otamo mjesecima, pa nisam ni gledao opcije. Sad vidim da su povukli MoneyPolo iz opcija, a imaju Visu, ali koja fercera samo za verifikovane korisnike, i uz 3DS kartice (OTP).
Moram dovrsiti verifikaciju, pa cemo vidjeti sta radi za nas, a sta ne.
@slyrip
Posaljem ti ref za IQO.
IQO je klasicna berza, ne wallet type platforma. Uplata se moze vrsiti direktno s nasih kreditnih ili debitnih kartica, kao i povlacenje na njih, ali samo do iznosa koji je uplacen s te kartice. Sve preko toga moze ici na WIRE uz proviziju od, cini mi se, 25$. Ostalu proviziju od 1% uzimaju nase banke ovdje.
IQO nema mogucnost prebacivanja kupljenih crypto valuta na neki wallet na nekoj drugoj platformi. Sto se kupi tu, tu se i prodaje. I, da, uveli su i fee za pozicije otvorene duze od 3 mjeseca.
Prednost ove platforme za nas je u jednostavnom upravljanju lovom (uplata/isplata).
EXMO - nisam nista ni uplacivao ni povlacio otamo mjesecima, pa nisam ni gledao opcije. Sad vidim da su povukli MoneyPolo iz opcija, a imaju Visu, ali koja fercera samo za verifikovane korisnike, i uz 3DS kartice (OTP).
@slyrip
Posaljem ti ref za IQO.
-
slyrip
#9257 Re: Bitcoins
Da ali ja mogu sa Trezora poslati moje Bitcoine na IQU, pretvoriti u dollare i withdraw na moj bankovni racun?Dozer wrote:Da, IQO je trading, ne exchange platforma. Vec ranije smo sve to elaborirali, ali evo ukratko, za nove kolacice.
@slyrip
Posaljem ti ref za IQO.
A ne mogu sa IQU na druge wallete da saljem jel te opcije nema, ako sam sve dobro shvatio?
- phillie
#9258 Re: Bitcoins
Nemoj dzaba dovrsavati jer nema mogucnost povlacenja novca. Moneypolo je "zamandalio vrata" i ne radi vise. Uostalom evo ti ss opcija povlacenja za verifikovane:Dozer wrote: EXMO - nisam nista ni uplacivao ni povlacio otamo mjesecima, pa nisam ni gledao opcije. Sad vidim da su povukli MoneyPolo iz opcija, a imaju Visu, ali koja fercera samo za verifikovane korisnike, i uz 3DS kartice (OTP).
EUR:

USD

Exmo se moze koristiti samo za trade, a za povlacenje novca traziti alternativu.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#9259 Re: Bitcoins
Skril sam ja koristio za isplatu.
-
holle
#9260 Re: Bitcoins
Na kojim mjenjačnicama trejdate kripto? Ja sam na bittrexu, ali slaba ponuda altova... Kako su zatvorili binance, baš sam se ohladio.
Ima li neka preporuka za neku bolju mjenjačnicu od bittrex-a?
Ima li neka preporuka za neku bolju mjenjačnicu od bittrex-a?
- Dozer
#9261 Re: Bitcoins
Hmmmm.... Ovo nisam ni gledao da li moze... Nisam siguran, moram pogledati, ali mislim da ne moze.slyrip wrote: Da ali ja mogu sa Trezora poslati moje Bitcoine na IQU, pretvoriti u dollare i withdraw na moj bankovni racun?
A ne mogu sa IQU na druge wallete da saljem jel te opcije nema, ako sam sve dobro shvatio?
-
slyrip
#9262 Re: Bitcoins
Dozer wrote:Hmmmm.... Ovo nisam ni gledao da li moze... Nisam siguran, moram pogledati, ali mislim da ne moze.slyrip wrote: Da ali ja mogu sa Trezora poslati moje Bitcoine na IQU, pretvoriti u dollare i withdraw na moj bankovni racun?
Ne moze. Poslao sam support ticket. Poslo sam jos mail bittrexu da vidim dali oni rade Wire za BiH.
- Dozer
#9263 Re: Bitcoins
Fakat ne znam sto sam sebi komplikujes... Otvoris off shore u Svici za 100-injak EUR, dobijes debitnu od te banke, i vozdra. Ovdje na bankomat i dizi koliko ti treba.
- phillie
#9264 Re: Bitcoins
@slyrip
Ako ti samo treba za povlacenje novca (a ne za trejd) moja je preporuka bcx.ba
Ako ti samo treba za povlacenje novca (a ne za trejd) moja je preporuka bcx.ba
-
hzsa22
#9265 Re: Bitcoins
U kojoj si banci otvorio?Dozer wrote:Fakat ne znam sto sam sebi komplikujes... Otvoris off shore u Svici za 100-injak EUR, dobijes debitnu od te banke, i vozdra. Ovdje na bankomat i dizi koliko ti treba.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Dozer
#9268 Re: Bitcoins
CBGhzsa22 wrote: U kojoj si banci otvorio?
-
slyrip
#9269 Re: Bitcoins
I to je dobra varijanta, ja imam payoneer isto. Sad moram wire da barem neko porijeklo imam i da mogu kupovati nekretnine.Dozer wrote:CBGhzsa22 wrote: U kojoj si banci otvorio?
-
hzsa22
#9270 Re: Bitcoins
Ubij me al ja tu banku ne mogu da nadjemDozer wrote:CBGhzsa22 wrote: U kojoj si banci otvorio?
- Dozer
#9271 Re: Bitcoins
Canton Bank of Geneva.
Ali, zapravo je svejedno. Biraj samo neku koja ne trazi depozit za otaranje off-shore racuna.
Ali, zapravo je svejedno. Biraj samo neku koja ne trazi depozit za otaranje off-shore racuna.
- Dozer
#9272 Re: Bitcoins
Pa porijeklo ces imati i ovako i onako, ne mora biti wire. Na izvodu se vidi odakle je uplaceno na bilo koji racun bilo gdje. A ako ovdje kupujes mekretninu - ko te pita za porijeklo love?slyrip wrote: I to je dobra varijanta, ja imam payoneer isto. Sad moram wire da barem neko porijeklo imam i da mogu kupovati nekretnine.
I, ako ovdje povuces preko 20.000 KM mjesecno, uzece ti 10% poreza. Crypto kod nas, koliko znam, jos uvijek nije regulisana materija, tako da ne spada pod kapital, dividende i sl., tj. nas poreski sistem to ne prepoznaje.
Na racun u Svici nema tog poreza. Mislim da je bez veze davati nasim kleptomanima ovdje 10% radi toga sto nemaju ni pojma sta je crypto...
-
lissics
#9273 Re: Bitcoins
Nek je sretno svima u ovom drugom valu. Na prvom valu 2017 se dobra lova uzela. Neka tako bude i ovaj put 
-
slyrip
#9274 Re: Bitcoins
Hvala i tebi takodjer, a i svima ostalima.lissics wrote:Nek je sretno svima u ovom drugom valu. Na prvom valu 2017 se dobra lova uzela. Neka tako bude i ovaj put
Evo mali dip, trebalo bi ubrzo opet na 9k...
-
ljiljan02
#9275 Re: Bitcoins
Ima li mozda neko da bi kupio srebrenjaka za crypto?