Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
smijesni_ste
#9251 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Stvarno...eto i rasizam pored islamofobije počeo sa Trumpom valjda 
-
daddy-kool
#9252 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.theatlantic.com/internation ... ny/528429/
Trump's Trip Was a Catastrophe for U.S.-Europe Relations

Polls show that German confidence in the United States, already lowered under Obama, has collapsed under Trump to a level barely better than Putin’s Russia. Facing elections in the fall—and reassured that she has gained a congenial partner in France’s President Macron—Merkel has served formal notice that she will lead the German wandering away from the American alliance. In a speech before 2,000 people on Sunday, she declared that Europe cannot at this time rely on the U.S. and the U.K. “The times in which we could completely depend on others are on the way out. I've experienced that in the last few days,” she said. “We Europeans truly have to take our fate into our own hands.” Notice that she said “Europeans,” not Germans. Notice too that she did not rule out that Europe might rely on the U.S. and U.K. in the future: The door is not closed. But the old order has passed.
Join those words to Trump’s ostentatious refusal to endorse NATO’s famous Article 5, the guarantee of mutual defense, at the NATO summit, and it’s hard to imagine that the messaging of Trump’s first trip could have been more perfect for Vladimir Putin if he’d written the script himself.
Trump's Trip Was a Catastrophe for U.S.-Europe Relations

Polls show that German confidence in the United States, already lowered under Obama, has collapsed under Trump to a level barely better than Putin’s Russia. Facing elections in the fall—and reassured that she has gained a congenial partner in France’s President Macron—Merkel has served formal notice that she will lead the German wandering away from the American alliance. In a speech before 2,000 people on Sunday, she declared that Europe cannot at this time rely on the U.S. and the U.K. “The times in which we could completely depend on others are on the way out. I've experienced that in the last few days,” she said. “We Europeans truly have to take our fate into our own hands.” Notice that she said “Europeans,” not Germans. Notice too that she did not rule out that Europe might rely on the U.S. and U.K. in the future: The door is not closed. But the old order has passed.
Join those words to Trump’s ostentatious refusal to endorse NATO’s famous Article 5, the guarantee of mutual defense, at the NATO summit, and it’s hard to imagine that the messaging of Trump’s first trip could have been more perfect for Vladimir Putin if he’d written the script himself.
- cyprus
#9253 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije počeo, ali je dobio zamah...smijesni_ste wrote:Stvarno...eto i rasizam pored islamofobije počeo sa Trumpom valjda![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9254 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
taj lik je bio rasista i bez Trumpa. ali kada je politička korektnost postal apredmetom sprdnje sasvim sigurno da će takvi likovi pomisliti da su još neke druge stvari dozvoljene. dakle, sasvim sigurno utiče u određenom dijelu, a negdje i kap koja prelije čašu...insomnia78 wrote:A u Evropi svi predsjednici promotori mrznje?
Razumijem ja razocaranost TrANPom al' necemo pretjerivati. Ovo nema veze sa njim
- Banksy
#9255 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
... i javnu verifikaciju. Na neki način, čak i preporuku.cyprus wrote:Nije počeo, ali je dobio zamah...smijesni_ste wrote:Stvarno...eto i rasizam pored islamofobije počeo sa Trumpom valjda![]()
- dale cooper
#9256 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko bi rekao da će Njemačka postati glavni bastion nade i svjetla demokratije. Merkelovoj svaka čast.
A FDR bi se okrenuo u grobu kada bi vidio u šta se pretvorila Amerika.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9257 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Angelu će Švabe od blata praviti kad je ne bude bilo. rijetko sposoban političar danas.dale cooper wrote:Ko bi rekao da će Njemačka postati glavni bastion nade i svjetla demokratije. Merkelovoj svaka čast.
- jeza u ledja
#9258 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja bas slicno htjedoh napisati, nakon sto procitah sta sve ona izjavi nakon ove Trumpove posjete. Nije to vise pitanje Trumpa, ono kao ma zacepicemo nos dok smrad ne ode. Trajne posljedice njegovog izabiranja se vec naziru. Njemci nece cekat da neko dodje tobe. Znaci nebitno jel ga sutra impeachuju ili izaberu nekog drugog za 3 i po godine, steta je vec ucinjena i samo moze postati jos mnogo veca.
- NajdraziVodjaa
#9259 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kao sto i u tekstu pise odnosi Amerike i Njemacke nisu bili bajni ni prije Trumpa, necemo zaboraviti da je Nobelovac prisluskivao Merkel...ne vjerujem da je tada bila puno vise odusevljena nego danas sa Trumpom, naravno likovi poput jeza i mainstream medija ce sve to pokusati natovariti na Trumpova ledja kako bi on snosio svu odgovornost za narusene odnose izmedju Nato saveznika. A o Merkelinoj sposobnosti dovoljno govori i imigrantska kriza kad je milion imigranata natovarila Njemackoj a i cijeloj EU pa su se sada susreli sa carima seksualnih napada na ulici i teroristickih napada.
-
Fudo387
#9260 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da oni njega prvo impeachuju ( mislim da si ovdje nesta jezicki patentiraojeza u ledja wrote:Ja bas slicno htjedoh napisati, nakon sto procitah sta sve ona izjavi nakon ove Trumpove posjete. Nije to vise pitanje Trumpa, ono kao ma zacepicemo nos dok smrad ne ode. Trajne posljedice njegovog izabiranja se vec naziru. Njemci nece cekat da neko dodje tobe. Znaci nebitno jel ga sutra impeachuju ili izaberu nekog drugog za 3 i po godine, steta je vec ucinjena i samo moze postati jos mnogo veca.
Da se sve popraviti.
- ljevoruki
#9261 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da ga sad impeachujuFudo387 wrote:jeza u ledja wrote: Da oni njega prvo impeachuju ( mislim da si ovdje nesta jezicki patentirao), a o posljedicama cemo kasnije.
Da se sve popraviti.
Ova ekipa okupljena oko Trumpa je od zla oca i gore matere.
Ja sam iskreno mislio da ne moze toliko da zasere u tako kratko vrijeme, bio sam debelo u krivu.
Iskreno, ne vidim da ga moze zadesiti sudbina Nixona, prije ce biti da ce ostati do kraja mandata.
-
Fudo387
#9262 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma Pence bar pazi sta ce reci, ovaj bleso lupa uzduz i poprijeko.ljevoruki wrote:Da ga sad impeachujuFudo387 wrote:jeza u ledja wrote: Da oni njega prvo impeachuju ( mislim da si ovdje nesta jezicki patentirao), a o posljedicama cemo kasnije.
Da se sve popraviti.i Pence postane predsjednik, to bi bilo jos gore.
Ova ekipa okupljena oko Trumpa je od zla oca i gore matere.
Ja sam iskreno mislio da ne moze toliko da zasere u tako kratko vrijeme, bio sam debelo u krivu.
Iskreno, ne vidim da ga moze zadesiti sudbina Nixona, prije ce biti da ce ostati do kraja mandata.
Sa njegovim izbacivanjem otisla bi i ekipa savjetnika, svi su dobro zaglibili. Moze ga zadesiti sudbina Nixona, mada postoji mogucnost da to izazove druge probleme. On je za ovo vremena uspio kreirati armiju zombija, ljudi koji ce ga slijediti taman da im se svima usta nakenja. E sad, malo je rizicno kako se prema njima postaviti ako skroz pobudale.
- seln
#9263 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gusleee mojeee, najdraza muzikooo,NajdraziVodjaa wrote:Kao sto i u tekstu pise odnosi Amerike i Njemacke nisu bili bajni ni prije Trumpa, necemo zaboraviti da je Nobelovac prisluskivao Merkel...ne vjerujem da je tada bila puno vise odusevljena nego danas sa Trumpom, naravno likovi poput jeza i mainstream medija ce sve to pokusati natovariti na Trumpova ledja kako bi on snosio svu odgovornost za narusene odnose izmedju Nato saveznika. A o Merkelinoj sposobnosti dovoljno govori i imigrantska kriza kad je milion imigranata natovarila Njemackoj a i cijeloj EU pa su se sada susreli sa carima seksualnih napada na ulici i teroristickih napada.
na svetu nas ic ne voli nikoooooo....
- jeza u ledja
#9264 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pise da je povjerenje u Ameriku, iako vec nisko zbog skandala s prisluskivanjem, kolabiralo na nivo slican Rusiji danas. Stoga citaj s razumijevanjem.NajdraziVodjaa wrote:Kao sto i u tekstu pise odnosi Amerike i Njemacke nisu bili bajni ni prije Trumpa, necemo zaboraviti da je Nobelovac prisluskivao Merkel...ne vjerujem da je tada bila puno vise odusevljena nego danas sa Trumpom, naravno likovi poput jeza i mainstream medija ce sve to pokusati natovariti na Trumpova ledja kako bi on snosio svu odgovornost za narusene odnose izmedju Nato saveznika.
- Tito_i_Partija
- NajdraziVodjaa
#9266 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da pise, a to povjerenje nije poceo narusavati Trump vec Obama, Trump je samo nastavio ono sto je Obama zapoceo a to je pad povjerenja izmedju saveznika.jeza u ledja wrote:Pise da je povjerenje u Ameriku, iako vec nisko zbog skandala s prisluskivanjem, kolabiralo na nivo slican Rusiji danas. Stoga citaj s razumijevanjem.NajdraziVodjaa wrote:Kao sto i u tekstu pise odnosi Amerike i Njemacke nisu bili bajni ni prije Trumpa, necemo zaboraviti da je Nobelovac prisluskivao Merkel...ne vjerujem da je tada bila puno vise odusevljena nego danas sa Trumpom, naravno likovi poput jeza i mainstream medija ce sve to pokusati natovariti na Trumpova ledja kako bi on snosio svu odgovornost za narusene odnose izmedju Nato saveznika.
Cuj ti onog kvazisocijaldemokrate selna
Sace jos malo impeachemnt, ankete ako kazu to ti je
- seln
#9267 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Od koliko si ti afganistanaca primio?NajdraziVodjaa wrote: Cuj ti onog kvazisocijaldemokrate selnakoliko si afganistanaca primio?
- NajdraziVodjaa
#9268 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne kapiram te ti ih volis, volio bi da ih je sto vise, iskazujes dobrodoslicu, branis i njih i politiku kojom su dosli i mene pitas koliko bi primio? klasican primjer onoga ko o cemu ravaku o postenju...pa to je isto ko da me Bakir Izetbegovic optuzi da sam lopov 
- seln
#9269 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
OK, izvoli, citiraj...gdje sam napisao da ih volim, da bih volio da ih je sve vise, gdje sam napisao da im zelim dobrodoslicu?NajdraziVodjaa wrote:Ne kapiram te ti ih volis, volio bi da ih je sto vise, iskazujes dobrodoslicu, branis i njih i politiku kojom su dosli i mene pitas koliko bi primio? klasican primjer onoga ko o cemu ravaku o postenju...pa to je isto ko da me Bakir Izetbegovic optuzi da sam lopov
To se tebi u tvojoj kriptofasistickoj glavi pomjesalo... znas da su neki balije, muslimani, nesto na tu foru... pa jos stranci.. dovoljno za mrznju.
Da, branim politiku koja nije bacila principe humanosti pod noge. A ti i dalje sviraj u onaj instrument koji je izrastao kinju iz guzice.
- Point.
#9270 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovima sto slusaju Alex Jonesa na redovnoj bazi Obama nesto opasno zapeo, jos malo ce biti i kriv za pad komunizma.
NajdraziVodja juce naucio za rijec mainstream media pa koristi sad i gdje treba i netreba.
NajdraziVodja juce naucio za rijec mainstream media pa koristi sad i gdje treba i netreba.
- NajdraziVodjaa
#9271 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zabij si ti taj instrument negdje kad ga toliko volis i pominjes, nisi nigdje napisao ali ne moras nesto ni napisati da bi bilo ocito. imaju prilike da uzivaju a pogotovo u buducnosti ce da uzivaju u plodovima te politike humanosti.seln wrote:OK, izvoli, citiraj...gdje sam napisao da ih volim, da bih volio da ih je sve vise, gdje sam napisao da im zelim dobrodoslicu?NajdraziVodjaa wrote:Ne kapiram te ti ih volis, volio bi da ih je sto vise, iskazujes dobrodoslicu, branis i njih i politiku kojom su dosli i mene pitas koliko bi primio? klasican primjer onoga ko o cemu ravaku o postenju...pa to je isto ko da me Bakir Izetbegovic optuzi da sam lopov
To se tebi u tvojoj kriptofasistickoj glavi pomjesalo... znas da su neki balije, muslimani, nesto na tu foru... pa jos stranci.. dovoljno za mrznju.
Da, branim politiku koja nije bacila principe humanosti pod noge. A ti i dalje sviraj u onaj instrument koji je izrastao kinju iz guzice.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9272 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
da Hoce srBi zakuHat pa da im sVbin tVump posalje kolekciju tomaHavki i ApacHa... kaju i ovi tenkovi gaze brzo preko oranica 
- jeza u ledja
#9273 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Najbolje kad otvoris liste clanaka dnevnih novina i onda kad je neki skandal svi oni desnicarski niskotirazni mediji u glavnim clancima imaju kljucne rijeci "mainstream medija". Isto ono samo stavi te rijeci i ti si dobio klikove. Tacno za zatupljen narod.Point. wrote:Ovima sto slusaju Alex Jonesa na redovnoj bazi Obama nesto opasno zapeo, jos malo ce biti i kriv za pad komunizma.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9274 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
tVumpu se sprema lomaca na sred DCijaMekejn: Putin je veća opasnost po svet od Islamske države
Melburn -- Predsednik Rusije Vladimir Putin je najveća opasnost po globalnu bezbednost, veća čak i od Islamske države, smatra američki senator Džon Mekejn.
IZVOR: B92 PONEDELJAK, 29.05.2017. | 14:33
Bivši predsednički kandidat, koji je nedavno posetio i Srbiju, tokom turneje po Australiji je rekao da ga zbog kontakata sa Rusijom novi predsednik SAD Donald Tramp čini "nervoznim".
Kako je rekao za mrežu ABC, brinu ga izveštaji da je savetnik u Beloj kući i Trampov zet Džered Kušner otvorio "tajni kanal komunikacije sa zvaničnom Rusijom".
Na pitanje da oceni koliku pretnju po globalnu bezbednost predstavlja Putin, Mekejn je rekao: "Mislim da je to najveća i najvažnija pretnja, veća od Islamske države".
Američki senator je rekao da ID čini "užasne stvari" i da ga brine ono što se dešava sa muslimanskom verom, ali da su "Rusi ti koji pokušavaju da unište temelje demokrate i menjaju ishod američkih izbora".
"Nisam video dokaze da su uspeli u toj nameri, ali su pokušali i još pokušavaju da izmene volju naroda", rekao je Mekejn, prenosi "Gardijan"
- raoul duke
#9275 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dzaba ti to ovoj dvojici govoris, nisu jos naucili osnovnu radnju, mislitiNajdraziVodjaa wrote: Naravno da pise, a to povjerenje nije poceo narusavati Trump vec Obama, Trump je samo nastavio ono sto je Obama zapoceo a to je pad povjerenja izmedju saveznika.
Cuj ti onog kvazisocijaldemokrate selnakoliko si afganistanaca primio?
Sace jos malo impeachemnt, ankete ako kazu to ti jespasiteljica Hillary je spremna da uskoci