Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Šiitske milicije zajedno sa Asadom u Siriji pred očima cijele međunarodne zajednice svaki dan pobiju stotinu sirijskih civila. Naravno da su teroristi, ali su prvo đubrad i kukavice, ubice žena i djece, pa sve ostalo. Monstrumi koji su u zlu davno pretekli izraelske generale.
Ne ciljam, samo pitam.
Jesu li suniti imali neke iskljucivo sunitske milicije koje nisu bile teroristicke, te jesu li neke siitske milicije bile teroristicke?
Pa moras mi navesti nazive tih milicija da bih ti znao odgovoriti. Ne znam o kojim milicijama je rijec?
Mlohavi wrote:
Ne ciljam, samo pitam.
Jesu li suniti imali neke iskljucivo sunitske milicije koje nisu bile teroristicke, te jesu li neke siitske milicije bile teroristicke?
Pa moras mi navesti nazive tih milicija da bih ti znao odgovoriti. Ne znam o kojim milicijama je rijec?
Ne mislim niti na jednu od formacija konkretno, pitanje se odnosi samo na tvoja saznanja i tvoje misljenje izgradeno na tim saznanjima.
Dakle, po tebi dostupnim informacijama, jesu li u Iraku ratovale sunitske milicije koje nisu bile teroristicke, te jesu li neke od siitskih milicija bile teroristicke? Naravno ako si cuo za jedne ili druge da napises o kojim milicijama se radi, ako nisi nikome nista.
Last edited by Mlohavi on 30/12/2015 13:06, edited 2 times in total.
Mlohavi wrote:
Ne ciljam, samo pitam.
Ne mislim niti na jednu od formacija konkretno, pitanje se odnosi samo na tvoja saznanja i tvoje misljenje izgradeno na tim saznanjima.
Dakle, po tebi dostupnim informacijama, jesu li u Iraku ratovale sunitske milicije koje nisu bile teroristicke, te jesu li neke od siitskih milicija bile teroristicke? Naravno ako si cuo za jedne ili druge da napises o kojim milicijama se radi, ako nisi nikome nista.
Za siitsku znam da je najorganizovanija i, ujedno ona od koje su Ameri najvise zazirali, bila "Mehdijina vojska" ( ili tako nekako), Moktade Sadra, a za sunitsku (netekfirdzijsku) organizovanu jedinicu ne znam ni jednu. Ti?
Da ja zakljucim iz ovoga odgovor il' mozes odgovoriti na krajnje jednostavno pitanje? Ocito si upoznat s situacijom u tim zemljama, bezveze mi je sad ovoliko okolisanja na jednostavno pitanje... Reci ono sto mislis jebO ga ti.
salik79 wrote:
Za siitsku znam da je najorganizovanija i, ujedno ona od koje su Ameri najvise zazirali, bila "Mehdijina vojska" ( ili tako nekako), Moktade Sadra, a za sunitsku (netekfirdzijsku) organizovanu jedinicu ne znam ni jednu. Ti?
Ako se ne varam, Mehdijevci (Moktadina ekipa) su odgovorni za preko 50% Americkih gubitaka u Iraku.
Da ja zakljucim iz ovoga odgovor il' mozes odgovoriti na krajnje jednostavno pitanje? Ocito si upoznat s situacijom u tim zemljama, bezveze mi je sad ovoliko okolisanja na jednostavno pitanje... Reci ono sto mislis jebO ga ti.
Jebo ga ti, jel' moze jasnije?! Pa da pokusam ponovo:
Na nivou organizacije kao sto je to bila Sadrina vojska NE znam niti jednu, a da nije bila povezana sa al-Kaidom.
salik79 wrote:
Ako se ne varam, Mehdijevci (Moktadina ekipa) su odgovorni za preko 50% Americkih gubitaka u Iraku.
sumirprimus wrote:de ba nismo u osnovnoj.
fakat je fakat,sirija je najvise pomogla ko i iran ovim teroristima u njihovim zacecima...
covjece boziji....
znas li ti sta je uzrok a sta su posljedice?
sve je jasno ko kristal
E j.. mi misa.. vala..i ti naso' cijepat dlaku na cetvoro..
Valjda su se uzdali da ce ko pobjednici vlastitu "istoriju" po vlastitom nahodjenju posati.. ali je nesto evidentno krivo krenulo...od zaceca ovog "projekta" zagovornici i ideoloski poklonici njegovi gledase i vidjese ne ono sto se desava nego ono sto zele vidjeti.. jer primarno cilj jedne ideologije nikada.. ne uzima u obzir nacin i razlog nastajanja necega.. vec samo i eksluzivno zeljeni i ocekivani efekat i na tome "vrijednost" grade.. bez kompromisa..
A kada kola niz brdo krenu.. onda su i bjele foke na grenlandu krive.. na neki nacin..
salik79 wrote:
Na nivou organizacije kao sto je to bila Sadrina vojska NE znam niti jednu, a da nije bila povezana sa al-Kaidom.
Naravno da mozes puno jasnije s tim da ne zelis, al' nema veze vala, dovoljno se reklo i ovako.
Nego, nek' ti se omaklo za sunite (neoharidzije), srce mi kO neoharidzijska dzamija.
Mislim da suniti nisu ni imali organicazije na tom nivou al' svejedno, ti znaci nisi cuo da su postojale neke sunitske milicije da nisu bile teroristicke?
Nit' si cuo da su postojale siitske teroristicke milicije?
Prije par sedmica oko pola miliona Iranaca ušlo u Irak bez dokumenata. Srušili kućice i objekte na graničnim prelazima. Kakav crni šiitski otpor Amerikancima. Nisu ludi. Da ginu za ono sto ce im Ameri ionako na tacni dati, a vala tu su Kasim i Martin ako bas zatreba Kako ono ide izjava onog savjetnika iranskog predsjednika "Bagdad je centar budućeg velikog Irana"
Naravno, nisu svi. ßiitski imam Es-Sarhi je jedan od časnih šiitskih lidera koji je ostao razuman.
salik79 wrote:
Naravno da mozes puno jasnije s tim da ne zelis, al' nema veze vala, dovoljno se reklo i ovako.
Nego, nek' ti se omaklo za sunite (neoharidzije), srce mi kO neoharidzijska dzamija.
Mislim da suniti nisu ni imali organicazije na tom nivou al' svejedno, ti znaci nisi cuo da su postojale neke sunitske milicije da nisu bile teroristicke?
De ti prvo nauci citati bez predrasuda, pa cemo, onda, dalje...Vrati se, procitaj sta sam napisao, bez zelje za nepotrebnim likovanjem, pa cemo nastaviti.
salik79 wrote:
Svi suniti u Siriji su teroristi iako su Sirijci. Svi šiitski milicioneri u Siriji su oslobodioci iako dolaze iz Libanona, Iraka, Irana
Last edited by sarajevoxxxx on 30/12/2015 13:53, edited 1 time in total.