Republika Turska
- k3ngur
#9251 Re: Republika Turska
Spominjemo pomoc od Turske i Irana '92 godine i zasto su Iranci vise pomahali. Samo se upitajte prvo koje ideologije su vladale tad u tim zemljama a koje sad, pa onda opletite muhabet o tome.
- zateznistub
#9252 Re: Republika Turska
Fascinira ova "naša" zainetresiranost za Turskom i turcima...
- k3ngur
#9253 Re: Republika Turska
Koliko sam primjetio niko ne spominje na forumu da se i jedan dio policije pubunio u petak navece. To sam danas slusao na vijestima mislim Sky News. Da li je to istina?
- Edin H.
#9254 Re: Republika Turska
pici wrote:
zapisaniste svi vi koji ste protiv Erde, kod ridjeg u trezoru su spiskovi dusHmana
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9255 Re: Republika Turska
zateznistub wrote:Fascinira ova "naša" zainetresiranost za Turskom i turcima...
eeeeeee kakav je to nekad vakat biJo
- seln
#9256 Re: Republika Turska
Vidi, ja tebi ostavljam pravo na vlastito misljenje i ne pada mi na pamet da ti odgovaram tako arogantno. Naravno, ukoliko to smatras tvojim misljenjem i ne imuptiras tvoje misljenje svim Bosnjacima. Jesi li sproveo neku anketu medju Bosnjacima? I na kraju, s kojim pravom odlucujes ko je u pravu?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ko to kaže, ti?seln wrote: Turkofilija sama po sebi ne mora biti nista lose. Postoje anglofili, frankofili, germanofili... ali to je uglavno postovanje prema odredjenoj kulturi.
No, ovdje je rijec o bezrezervnoj ljubavi prema jednom dzepnom diktatoru.Ja imam dijametralno suprotno mišljenje. Svako ima pravo ljubiti guzicu kome hoće i pritom da slobodno bira pozu koja mu je najdraža.
Evo ja podržavam Erdogana čisto iz interesa, zaboli me za njegovom partijom i ljubavlju. Ako Rusi ponude Bošnjacima više dobiće moju naklonost. Tom patetikom o dzepnom diktatoru nikoga nećeš fascinirati. Meni je jednostavno fascinantna prikrivena mržnja iz tvojih postova prema Turskoj. Takvim stavom samo Bošnjacima pokazuješ koliko su u pravu kada podržavaju legalnu i legitimnu vlast Turske.
Drugo, cemu ta paranoidna teza o mrznje prema Turskoj?
Ko ne voli Erdogana, taj mrzi Tursku?
Razmisli samo na trenutak...zar ti to ne zvuci paranoidno?
- Gojeni H
#9257 Re: Republika Turska
Od rata sam se operisao svih tih "- filija".seln wrote: Turkofilija sama po sebi ne mora biti nista lose. Postoje anglofili, frankofili, germanofili... ali to je uglavno postovanje prema odredjenoj kulturi.
No, ovdje je rijec o bezrezervnoj ljubavi prema jednom dzepnom diktatoru.
Ne znam koliko je forumasa pokazalo "ljubav". Cini mi se da nisam primijetio vise od 2-3 lika koja smaraju.
Ali, nemoj mijesati iznosenje misljenja sa -filijom.
I meni je godra sto puch nije uspio, jer dok smo odrastali, slusali smo svako malo o vojnim puchevima u toj Turskoj.
Zao mi je sto su ljudi izginuli.
Za Erdoganom me boli kufer, ali nemam i ne trudim se da imam cvrsto misljenje o njemu.
Prvo je izgledao kao drustveni i ekonomski reformator. Zatim se zavadio sa svim susjedima i malo sire, a za takav podvig uzevsi u obzir polozaj zemlje trebas biti kreten nulte kategorije. A sad mislim da ce pokusati da uspostavi autokratiju i vladavinu na duze staze.
Uzimam mogucnost da nisam u pravu i nece me nimalo zaboljeti tudje misljenje drugacije od mog.
Opet, nisam bas previse uvjeren ja u tu ljubav prema Turskoj.
- Gojeni H
#9258 Re: Republika Turska
Koja je ideologija vladala u Iranu?k3ngur wrote:Spominjemo pomoc od Turske i Irana '92 godine i zasto su Iranci vise pomahali. Samo se upitajte prvo koje ideologije su vladale tad u tim zemljama a koje sad, pa onda opletite muhabet o tome.
- Gojeni H
#9259 Re: Republika Turska
Ja kad ovo vidim, k'o da mi neko srce odskrine ...pici wrote: ja sam za uspostavu vazdusnog mosta izmedju naske i matice...![]()
Turkish Airlines forever.
- seln
#9260 Re: Republika Turska
Spomenuo sam -filiju samo kao postovanje odredjene kulture. I ja sam operisan od filija i isto tako razocaran Erdoganom, koji mi je na pocetku bio simpatican, iz istih razloga kao i tebi.Gojeni H wrote:Od rata sam se operisao svih tih "- filija".seln wrote: Turkofilija sama po sebi ne mora biti nista lose. Postoje anglofili, frankofili, germanofili... ali to je uglavno postovanje prema odredjenoj kulturi.
No, ovdje je rijec o bezrezervnoj ljubavi prema jednom dzepnom diktatoru.
Ne znam koliko je forumasa pokazalo "ljubav". Cini mi se da nisam primijetio vise od 2-3 lika koja smaraju.
Ali, nemoj mijesati iznosenje misljenja sa -filijom.
I meni je godra sto puch nije uspio, jer dok smo odrastali, slusali smo svako malo o vojnim puchevima u toj Turskoj.
Zao mi je sto su ljudi izginuli.
Za Erdoganom me boli kufer, ali nemam i ne trudim se da imam cvrsto misljenje o njemu.
Prvo je izgledao kao drustveni i ekonomski reformator. Zatim se zavadio sa svim susjedima i malo sire, a za takav podvig uzevsi u obzir polozaj zemlje trebas biti kreten nulte kategorije. A sad mislim da ce pokusati da uspostavi autokratiju i vladavinu na duze staze.
Uzimam mogucnost da nisam u pravu i nece me nimalo zaboljeti tudje misljenje drugacije od mog.
Opet, nisam bas previse uvjeren ja u tu ljubav prema Turskoj.
- zateznistub
#9261 Re: Republika Turska
pici wrote:zateznistub wrote:Fascinira ova "naša" zainetresiranost za Turskom i turcima...
eeeeeee kakav je to nekad vakat biJo
- pirmin
#9262 Re: Republika Turska
Indijanci su odavno u Becu.
Istu noc su izasli na ulice. Kad je ciganluk u pitanju ne moras im dva puta govoriti.
http://derstandard.at/2000041204167/Tau ... gen-Putsch
- Drvosjeca iz Dejcica
#9263 Re: Republika Turska
Pa čekaj jesi li ti sproveo anketu, slušaš li ti makar sebe šta pričaš? Pa ti si taj koji imputira cijelom narodu lizanje guzice Erdoganu.seln wrote:Vidi, ja tebi ostavljam pravo na vlastito misljenje i ne pada mi na pamet da ti odgovaram tako arogantno. Naravno, ukoliko to smatras tvojim misljenjem i ne imuptiras tvoje misljenje svim Bosnjacima. Jesi li sproveo neku anketu medju Bosnjacima? I na kraju, s kojim pravom odlucujes ko je u pravu?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ko to kaže, ti?Ja imam dijametralno suprotno mišljenje. Svako ima pravo ljubiti guzicu kome hoće i pritom da slobodno bira pozu koja mu je najdraža.
Evo ja podržavam Erdogana čisto iz interesa, zaboli me za njegovom partijom i ljubavlju. Ako Rusi ponude Bošnjacima više dobiće moju naklonost. Tom patetikom o dzepnom diktatoru nikoga nećeš fascinirati. Meni je jednostavno fascinantna prikrivena mržnja iz tvojih postova prema Turskoj. Takvim stavom samo Bošnjacima pokazuješ koliko su u pravu kada podržavaju legalnu i legitimnu vlast Turske.
Drugo, cemu ta paranoidna teza o mrznje prema Turskoj?
Ko ne voli Erdogana, taj mrzi Tursku?
Razmisli samo na trenutak...zar ti to ne zvuci paranoidno?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/07/2016 15:24, edited 1 time in total.
- SkyLimit
#9264 Re: Republika Turska
Post koji najbolje pokazuje do kojeg je nivoa ovo otišlo. Ako nisi za Erdogana, sigurno nisi Bošnjak, još si automatski i neko ko im želi loše. Skoro pa fašizam, ako ne misliš u potpunosti kao mi onda ti i nisi naš.kamen spoticanja wrote: Zato i pizde ovi kojima su bosnje trn u oku sto puc uspio nije...recimo ti
a nije da vam se chuna nije digla u petak nekad oko 21h
- k3ngur
#9265 Re: Republika Turska
Ista koja i sad, a Turska je na putu da se priblizi toj istoj ideologiji ili barem slicno, islamizam.Gojeni H wrote:Koja je ideologija vladala u Iranu?k3ngur wrote:Spominjemo pomoc od Turske i Irana '92 godine i zasto su Iranci vise pomahali. Samo se upitajte prvo koje ideologije su vladale tad u tim zemljama a koje sad, pa onda opletite muhabet o tome.
- pici
#9266 Re: Republika Turska

ja se nadam da cu barem semizovac dobit
- Drvosjeca iz Dejcica
#9267 Re: Republika Turska
Pa ja ne vidim ništa loše na prvu u tome ako narod to izabere kao na zapadu što bira desničare.k3ngur wrote:Ista koja i sad, a Turska je na putu da se priblizi toj istoj ideologiji ili barem slicno, islamizam.Gojeni H wrote:Koja je ideologija vladala u Iranu?k3ngur wrote:Spominjemo pomoc od Turske i Irana '92 godine i zasto su Iranci vise pomahali. Samo se upitajte prvo koje ideologije su vladale tad u tim zemljama a koje sad, pa onda opletite muhabet o tome.
- Drvosjeca iz Dejcica
#9268 Re: Republika Turska
Jok, ti ćeš biti Paša od Poljina.pici wrote:
ja se nadam da cu barem semizovac dobit
- k3ngur
- pici
#9270 Re: Republika Turska
ovo je pravi savez dje je DoDo da se izljubimo... more i triputVladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan trebali bi se sastati prve nedjelje u augustu
Klix.ba
prije 23 min
16
35
Ruski predsjednik Vladimir Putin i turski lider Recep Tayyip Erdogan trebali bi se sastati prve nedjelje u augustu, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi novinska agencija RIA.
Putin je pozvao turskog predsjednika i rekao da se nada kako će ruski turisti biti zaštićeni nakon pokušaja državnog udara u petak u Turskoj, naveo je Kremlj u saopćenju. Dodaje se također kako će se dva lidera uskoro sastati licem u lice, prenosi Reuters.
Uprkos sporazumu prošlog mjeseca za nastavak bilateralne saradnje, odnosi između Kremlja i Erdogana i dalje su zategnuti zbog krize u Siriji i turskog obaranja ruskog aviona u novembru prošle godine, zbog čega se Erdogan izvinio Putinu.
Putin je ranije danas pozvao Erdogana da bi izrazio podršku nakon neuspjelog puča. On je telefonom razgovarao s Erdoganom na inicijativu ruske strane, saopćila je press služba Kremlja.
"Putin je u vezi pokušaja državnog udara i svrgavanja demokratski izabranih turskih vlasti u noći 16. jula naglasio principijelni stav Rusije o kategoričkom neprihvatanju antiustavnih akcija i korištenja sile u životu zemlje", naveo je Kremlj.
Navodi se također kako je Putin uputio Erdoganu saučešće zbog mnogobrojnih žrtava među civilima i pripadnicima organa javnog reda koji su se suprotstavili pučistima, kao i želje da što prije dođe do obnavljanja stabilnog ustavnog poretka i stabilnosti u Turskoj.
- Drvosjeca iz Dejcica
#9271 Re: Republika Turska
Eh da, ovo na slici je čisti interes i pragmatizam, nema tu ljubavi. Tako treba da bude i sa Bošnjacima, ko punudi više ima naklonost. Interes i samo interes treba da bude pravilo, nikakvo zatvaranje u sebe i samo okretanje sebi. Treba da budemo dobri i sa istokom i sa zapadom jer jedino tako možemo opstati na ovim prostorima.pici wrote:ovo je pravi savez dje je DoDo da se izljubimo... more i triputVladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan trebali bi se sastati prve nedjelje u augustu
Klix.ba
prije 23 min
16
35
Ruski predsjednik Vladimir Putin i turski lider Recep Tayyip Erdogan trebali bi se sastati prve nedjelje u augustu, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi novinska agencija RIA.
Putin je pozvao turskog predsjednika i rekao da se nada kako će ruski turisti biti zaštićeni nakon pokušaja državnog udara u petak u Turskoj, naveo je Kremlj u saopćenju. Dodaje se također kako će se dva lidera uskoro sastati licem u lice, prenosi Reuters.
Uprkos sporazumu prošlog mjeseca za nastavak bilateralne saradnje, odnosi između Kremlja i Erdogana i dalje su zategnuti zbog krize u Siriji i turskog obaranja ruskog aviona u novembru prošle godine, zbog čega se Erdogan izvinio Putinu.
Putin je ranije danas pozvao Erdogana da bi izrazio podršku nakon neuspjelog puča. On je telefonom razgovarao s Erdoganom na inicijativu ruske strane, saopćila je press služba Kremlja.
"Putin je u vezi pokušaja državnog udara i svrgavanja demokratski izabranih turskih vlasti u noći 16. jula naglasio principijelni stav Rusije o kategoričkom neprihvatanju antiustavnih akcija i korištenja sile u životu zemlje", naveo je Kremlj.
Navodi se također kako je Putin uputio Erdoganu saučešće zbog mnogobrojnih žrtava među civilima i pripadnicima organa javnog reda koji su se suprotstavili pučistima, kao i želje da što prije dođe do obnavljanja stabilnog ustavnog poretka i stabilnosti u Turskoj.
-
Ponosan
#9272 Re: Republika Turska
Erdoan je demokratski izabran lider i kao takav zasluzuje postovanje od svih. To sto ga mnogi vole i cijene, je zbog prije svega njegovih rezultata u ekonomiji, renesansi Turske i normalno je da bi svaka recimo balkanska drzava volila imati takvog lidera. Tursku je bukvalno preporodio, to je danas jedna od najjacih ekonjomija svijeta, gdje skoro nema nezaposlenih, u Evropi je samo mozda Njemacka ispred njih. Turske firme kupuju danas Njemacke brendove, kao sto su Telefunken, Grunding itd, to je do prije 15 godina bilo nezamislivo. Turkis Airlines je jedna od vodecik aviokompanija na svijetu, mozda i vodeca, grade najveci aerodrom na svijetu, razvijaju se munjevitom brzinom, i dusmanima i primitivciam to naravno smeta, ali..... Narod turske je ponosan narod, lako prepoznaju neprijatelje, smutljivce i one sa losom namjerom, cijene preporod koji se desava u Turskoj ekonomiji, ko ide u Tursku i vidi njihove gradove, lako je zakljuciti da ce ta drzava za koju godinu biti jos naprednija i bolja... uostalom sta briga svijeta ko tamo vlada, ako vecina naroda to tako zeli i volio zasto bi to nekima smetalo!? Turskoj vjerovatno i ne treba EU, jer su sa Rusijom, Kinom, Japanom, Azerbejdzanom, Katarom, Iranom, Kuvajtom i Saudijskom Arabijom poklopili vecinu trzista ( a rijec je o bogatim zemljama i trzistima), ostatak svijeta njima nije ni potreban realno.... iz ovoga ce Turska siguran sam izaci jaca, demokratija ce biti snaznija, a podrska Erdoanu odnosno covjeku koji je preporodio Tursku biti jos veca, u to nema dileme....
- k3ngur
#9273 Re: Republika Turska
Ma ja pricam da li bi Erdogan i njegova klapa pomogla nama u slucaju rata posto 92 se bas nisu nesto plaho dokazali kao Iran.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa ja ne vidim ništa loše na prvu u tome ako narod to izabere kao na zapadu što bira desničare.k3ngur wrote:Ista koja i sad, a Turska je na putu da se priblizi toj istoj ideologiji ili barem slicno, islamizam.Gojeni H wrote:
Koja je ideologija vladala u Iranu?
Ja vjerujem da bi nam pomogli, a zasto, zato sto su tad bili sekularisti na vlasti iako je Ozal bio dobar presjednik, Iran je prvenstveno pomogao nama iz vjerskih razloga sto vjerujem da bi i sad Erdogan to uradio jer njegova vlast je vise proislamska nego sto je Ozalova vlada bila.
-
Novak20
#9274 Re: Republika Turska
Istok - zapad...jedino je Tito znao kako se to radi. 
- kamen spoticanja
#9275 Re: Republika Turska
Kmee kmeee...bas ti tesko palo sto su nasi.pobjediliseln wrote:Bez obzira koiko se koprcao... nema odgovora.kamen spoticanja wrote:Ma jok...lakse mi gledat tebe kako kmechisseln wrote: Sta je, zafalilo odgovora?![]()
Nista, zastavu u ruke i uzvikuj "Biiiir".