TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Luxor-Concorde

#9251 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Hercegoviina wrote:napisi dojmove
gdje si kupio?
Kupio preko ekupi. Za sada jos ulazim u fazon ali TV je prelijep
brazzo19 wrote:Cestitam koliko incha? Da posluzi i potraje :D
Hvala :) 55''
CooK wrote:Cestitke i da ti dugo traje. Ako hoces kalibriranu sliku koristi ove postavke:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... 8/settings
Hvala :) Probao sam njihove postavke ali mi je slika previse tamna i to mi ne odgovara. Poslusao sam ih kod nekih postavki gdje sam iskljucio neke stavke..

P.S. Imam opasnu masinu pa hocu da ga povezem na TV da vidim kako ce i to funkcionisati...
photo&video

#9252 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

Luxor-Concorde wrote:
Hercegoviina wrote:napisi dojmove
gdje si kupio?
Kupio preko ekupi. Za sada jos ulazim u fazon ali TV je prelijep
brazzo19 wrote:Cestitam koliko incha? Da posluzi i potraje :D
Hvala :) 55''
CooK wrote:Cestitke i da ti dugo traje. Ako hoces kalibriranu sliku

Kakva je slika na sport klubu HD i na ostalim HD kanalima? Kakav je upscaling?
Luxor-Concorde

#9253 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Nemam sad neku kvalitetnu IPTV listu pa da pogledam a kablovsku trenutno ne koristim :)
HardCore

#9254 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by HardCore »

Luxor-Concorde wrote:Nemam sad neku kvalitetnu IPTV listu pa da pogledam a kablovsku trenutno ne koristim :)

Jel to na riblju kost hahha
Luxor-Concorde

#9255 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Jeste :)
brazzo19

#9256 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Pazarih i ja Q6FN 55" i soundbar N450 :D najveci krivac za to je bio doktor za televzije gospodin CooK, iako sam bio 99% odlucio da uzmem nesto od philipsa iz serije 8 zbog androida i ambilighta odlucio sam se ipak za samsung Q6FN nakon par savjeta i preporuka tako da mu se zahvalim i ovako javno, hvala doktore :thumbup: eh sad nedostatak androida na samsungu sam rijesio kvalitetnim android boxom tu nema problema, eh sa posto mi dzavo ne da mira a fakat mi nedostaje ambilight koji sam imao na philipsu malo sam guglao :D i vidio da su ljudi uspjeli napraviti ambilight na samsung tv.u koji radi isto ko original ambilight na philpsu tj mjenja boje kako ide slika na tv.u a ne samo da stoji staticna jedna boja iza tv.a. Eh sad ako je neko upoznat, jeli zaista to moguce, sta kako, koliko para kosta to zadovoljstvo i da li bi mogao ja sam to napraviti ili bi morao zvati nekoga da mi to ugradi i postavi na tv???
Tesla Edison

#9257 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Tesla Edison »

CooK wrote:
TESLA_EDISON wrote:Imamo gdje kupiti 4K tv od 43' ili više a da nije Smart i da ima mogućnost za CI+? Marka mi nije bitna. Gdje god sam gledao, nema nigdje a da nije Smart.
Nema 4K TV-a da nema neku verziju smart OS-a. A sto ti smeta smart, ne moras ti koristiti te smart opcije ako neces? :)
Nije to da neću nego zbog komada besplatnog software-a (često androida koji je besplatan) cijena je 200-300KM veća a imam besplatno EON box koji koristim u kombinaciji sa CI modulom (modul za TV a box za videoteku, vraćanje unazad i youtube) te mi se fakat ne daje nekoliko stotina KM više za nešto mi realno ne treba. To je jedini razlog, ništa drugo.
semirsar

#9258 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

TESLA_EDISON wrote:
CooK wrote:
TESLA_EDISON wrote:Imamo gdje kupiti 4K tv od 43' ili više a da nije Smart i da ima mogućnost za CI+? Marka mi nije bitna. Gdje god sam gledao, nema nigdje a da nije Smart.
Nema 4K TV-a da nema neku verziju smart OS-a. A sto ti smeta smart, ne moras ti koristiti te smart opcije ako neces? :)
Nije to da neću nego zbog komada besplatnog software-a (često androida koji je besplatan) cijena je 200-300KM veća a imam besplatno EON box koji koristim u kombinaciji sa CI modulom (modul za TV a box za videoteku, vraćanje unazad i youtube) te mi se fakat ne daje nekoliko stotina KM više za nešto mi realno ne treba. To je jedini razlog, ništa drugo.
tujdi si se ti ondak pogresno izrazio, ne zelis android tv, nije svaki smart tv ujedno i android, ima pametnih i bez njega :mrgreen:
I tacno je da je zbog njega tv dosti skuplji. Uvijek sam govorio da je bolje uzeti odlican smart tv bez androida i dodatno uzeti box, jeftinije i bolje dodje. :thumbup:
photo&video

#9259 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

Moze li iko napisati neki review o samsung qled od forumasa koji su kupili? Kakva je slika na HD kanalima i slicno.

Imam dilemu izmedju 3 modela

Sony 9 serija
Samsung qled 6
I 55sk8500 LG

Sve su 55ice u pitanju.
Luxor-Concorde

#9260 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Upscaling djeluje zaista dobro ali ovih dana moram naci neku dobru iptv listu sa FHD kanalima pa da sve to isprobam kako treba.
Sad se igram sa opcijama Auto Motion Plus jer mi filmovi izgledaju kao dokumentarci :) Planiram to Samsungovo ubacivanje frejmova totalno da iskljucim kad gledam filmove ali onda opet moram da ulazim u meni i ukljucim kad gledam sport, volio bih da ima neka precica...

Htio bih ga povezati sa PC a to u zivotu nisam radio :) Pretpostavljam da mi treba HDMI 2.0 ili HDMI 2.0->DP ?

U svakom slucaju mislim da je ovo zvijer od televizora, pogotovo za ovaj neki budzet ~1500KM.

Ima se ovde jos dosta toga uciti :D
typeOnegative

#9261 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Luxor-Concorde wrote:Upscaling djeluje zaista dobro ali ovih dana moram naci neku dobru iptv listu sa FHD kanalima pa da sve to isprobam kako treba.
Sad se igram sa opcijama Auto Motion Plus jer mi filmovi izgledaju kao dokumentarci :) Planiram to Samsungovo ubacivanje frejmova totalno da iskljucim kad gledam filmove ali onda opet moram da ulazim u meni i ukljucim kad gledam sport, volio bih da ima neka precica...

Htio bih ga povezati sa PC a to u zivotu nisam radio :) Pretpostavljam da mi treba HDMI 2.0 ili HDMI 2.0->DP ?

U svakom slucaju mislim da je ovo zvijer od televizora, pogotovo za ovaj neki budzet ~1500KM.

Ima se ovde jos dosta toga uciti :D
Sto se tiče spajanja s PC da bi dobio bez problema 4K60 HDR treba ti HDMI kabl 2.0a sa 18 Gbps propusnosti kao i takav izlaz na grafici
CooK

#9262 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

brazzo19 wrote:Pazarih i ja Q6FN 55" i soundbar N450 :D najveci krivac za to je bio doktor za televzije gospodin CooK, iako sam bio 99% odlucio da uzmem nesto od philipsa iz serije 8 zbog androida i ambilighta odlucio sam se ipak za samsung Q6FN nakon par savjeta i preporuka tako da mu se zahvalim i ovako javno, hvala doktore :thumbup: eh sad nedostatak androida na samsungu sam rijesio kvalitetnim android boxom tu nema problema, eh sa posto mi dzavo ne da mira a fakat mi nedostaje ambilight koji sam imao na philipsu malo sam guglao :D i vidio da su ljudi uspjeli napraviti ambilight na samsung tv.u koji radi isto ko original ambilight na philpsu tj mjenja boje kako ide slika na tv.u a ne samo da stoji staticna jedna boja iza tv.a. Eh sad ako je neko upoznat, jeli zaista to moguce, sta kako, koliko para kosta to zadovoljstvo i da li bi mogao ja sam to napraviti ili bi morao zvati nekoga da mi to ugradi i postavi na tv???
:thumbup:
Najjeftinije ambijentalno osvjetljenje slicno ambilightu je Govee Backlights Kit(tako nekako, proguglaj) i kosta oko 80$. Imas i kvalitetnije opcije ali su puno skuplje.
CooK

#9263 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

semirsar wrote:
TESLA_EDISON wrote:Nije to da neću nego zbog komada besplatnog software-a (često androida koji je besplatan) cijena je 200-300KM veća a imam besplatno EON box koji koristim u kombinaciji sa CI modulom (modul za TV a box za videoteku, vraćanje unazad i youtube) te mi se fakat ne daje nekoliko stotina KM više za nešto mi realno ne treba. To je jedini razlog, ništa drugo.
tujdi si se ti ondak pogresno izrazio, ne zelis android tv, nije svaki smart tv ujedno i android, ima pametnih i bez njega :mrgreen:
I tacno je da je zbog njega tv dosti skuplji. Uvijek sam govorio da je bolje uzeti odlican smart tv bez androida i dodatno uzeti box, jeftinije i bolje dodje. :thumbup:
U potpunosti se slazem sa ovim boldovanim. Chipset u android televizorima je vecinom slab i boxovi od 50$ imaju puno bolji chipset a TV koji ima android kosta puno vise od tih 50$(iako ima losiji chipset). Apsurd al' jbg.
Last edited by CooK on 10/05/2019 13:53, edited 1 time in total.
CooK

#9264 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

photo&video wrote:Moze li iko napisati neki review o samsung qled od forumasa koji su kupili? Kakva je slika na HD kanalima i slicno.

Sony 9 serija
Samsung qled 6
I 55sk8500 LG

Sve su 55ice u pitanju.
Sony 9 serija bez dileme.
CooK

#9265 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

TESLA_EDISON wrote:
CooK wrote:
Jbg kad nema 4K televizora da nije smart a stoji i ovo sto je kolega @semirsar napisao a to je da televizori sa androidom obicno jesu puno skuplji ali to ne znaci da su puno skuplji i ovi pametni televizori koji imaju neki drugi OS. Imas npr 43-incnih 4K Samsung smart televizora za 650-700KM.
photo&video

#9266 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

CooK wrote:
photo&video wrote:Moze li iko napisati neki review o samsung qled od forumasa koji su kupili? Kakva je slika na HD kanalima i slicno.

Sony 9 serija
Samsung qled 6
I 55sk8500 LG

Sve su 55ice u pitanju.
Njoj sam najblizi ali kad sam vidio lg 8500 side by side za sony 9.... jako teska odluka.
channel10

#9267 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

VOX ANDROID UHD/4K
OLED TV 55ADJ798B

55” (139cm), ANDROID OLED TV,
UHD/4K, DVB-T2/C/S2, Common
Interface (CI+), Wi-Fi, LAN, PVR, 120Hz,
HDMI x 3, USB x 2, PC in, HEVC H.265,
JBL zvučnici

2.999.00

Gledam i ne vjerujem :shock:

https://domod.ba/assets/files/catalogs/ ... SqBNdw42AQ
Luxor-Concorde

#9268 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Interesuju me postavke kod vas sto imate ovaj Q6FN :)
CooK

#9269 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

photo&video wrote:
CooK wrote:

Sony 9 serija
Samsung qled 6
I 55sk8500 LG

Sve su 55ice u pitanju.
Njoj sam najblizi ali kad sam vidio lg 8500 side by side za sony 9.... jako teska odluka.
SK8500 jeste dobar TV ali u mom slucaju on ne dolazi u obzir radi toga sto je sa IPS panelom.
CooK

#9270 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:VOX ANDROID UHD/4K
OLED TV 55ADJ798B

55” (139cm), ANDROID OLED TV,
UHD/4K, DVB-T2/C/S2, Common
Interface (CI+), Wi-Fi, LAN, PVR, 120Hz,
HDMI x 3, USB x 2, PC in, HEVC H.265,
JBL zvučnici

2.999.00

Gledam i ne vjerujem :shock:

https://domod.ba/assets/files/catalogs/ ... SqBNdw42AQ
Kupili OLED panel od LG Display-a i "smontirali" TV. A vidi kako u ovom slucaju nisu puno jeftiniji od 4K OLED-a poznatih brendova kao sto su puno jeftiniji kad su LED televizori u pitanju. Nema ovdje da mogu kupiti neki no name kineski smecarski panel nego valja iskesirati LG Display-u za OLED panel jer ga samo oni i proizvode.
channel10

#9271 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Pretpostavio sam to, ali ko ce im kupiti :) ? Dati 3000 za VOX tv :-) , bez obzira sto je LG panel.
MTV

#9272 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Naletit ce neko.
photo&video

#9273 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

Njoj sam najblizi ali kad sam vidio lg 8500 side by side za sony 9.... jako teska odluka.[/quote]
SK8500 jeste dobar TV ali u mom slucaju on ne dolazi u obzir radi toga sto je sa IPS panelom.[/quote]

Sto bjezis od IPS panela?
CooK

#9274 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:Pretpostavio sam to, ali ko ce im kupiti :) ? Dati 3000 za VOX tv :-) , bez obzira sto je LG panel.
Ima budala ili sto bi rekli stari ljudi: svaka roba ima svog kupca. :) Ali nece ih se puno naprodavati u to sam siguran jer Vox je i osmisljen za kupce kraceg dzepa a ovi koji imaju 3000KM imaju i 3300KM da kupe LG OLED(npr 55C8).
CooK

#9275 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

photo&video wrote:Sto bjezis od IPS panela?
Zato sto VA paneli imaju najmanje 3 puta veci kontrast od IPS panela a kontrast je najbitnija osobina svake slike a osim toga TV gledam uglavnom direktno pa mi ne treba sirok ugao gledanja koji ima IPS panel.
Da ti ne bih sad detaljisao evo pa citaj ako hoces:
https://www.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd
Post Reply