Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mehemed
Vozim: automobil

#9251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

avaks wrote:
lajk wrote:Cijelo jutro nemam neta,tek sad dodje ...pa jel me ovo tjeraju da potpisem ugovor s telemahom il sta :-) U Viskom bas internet odron :oops:
Istih problema bilo otkako su kupili Vinet, 3 mjeseca usporenja i zezanja ali kada sam potpisao ugovor evo da kucnem u drvo još nije bilo problema (prekida samo par ali svima je tada nestajalo) tako da je upravo to što kažeš.
Takodjer, ali mi je danas odjednom nestalo na 2 minute i opet doslo, ne znam sta je...
Ja sam uzeo analognu + S internet paket, pa su znali nazvati 2 dana zaredom i navlacili da uzmem DUO paket sto je skuplje 3KM, ali mi ne treba, CRT TV, nemam nikakve koristi od analogne, a 15Mbps downloada u odnosu na 10 mi bas i ne znaci puno...

Da ste povecali ovaj upload na 2.0 Mbps, a ne na 1.5Mbps, bio bi zadovoljan, ali ni ovako nije lose, ali TEK u Decembrtu povecajete upload, pa wtf..
TinNBANFL

#9252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TinNBANFL »

desava li se nekome od vas da svaki sat u isto vrijeme restart modema na 1 sec, bilo mi je to ranije pa mi se popravilo veceras opet...
lajk

#9253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lajk »

Mehemed wrote:
avaks wrote:
lajk wrote:Cijelo jutro nemam neta,tek sad dodje ...pa jel me ovo tjeraju da potpisem ugovor s telemahom il sta :-) U Viskom bas internet odron :oops:
Istih problema bilo otkako su kupili Vinet, 3 mjeseca usporenja i zezanja ali kada sam potpisao ugovor evo da kucnem u drvo još nije bilo problema (prekida samo par ali svima je tada nestajalo) tako da je upravo to što kažeš.
Takodjer, ali mi je danas odjednom nestalo na 2 minute i opet doslo, ne znam sta je...
Ja sam uzeo analognu + S internet paket, pa su znali nazvati 2 dana zaredom i navlacili da uzmem DUO paket sto je skuplje 3KM, ali mi ne treba, CRT TV, nemam nikakve koristi od analogne, a 15Mbps downloada u odnosu na 10 mi bas i ne znaci puno...

Da ste povecali ovaj upload na 2.0 Mbps, a ne na 1.5Mbps, bio bi zadovoljan, ali ni ovako nije lose, ali TEK u Decembrtu povecajete upload, pa wtf..
šta nude oni meni za duo paket :roll: sad placam net 27 + kablovska 15 ,ne mogu da se snadjem u njihovim silnim "poklonima"
typeOnegative

#9254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Tanko , tanko gospodo .... ocekivao sam bar 18/1.8 kad vec povecavate (kao na super mix paketima), a da ne govorim o zaobilazenju duo i trio korisnika kad je bilo ovo zadnje povecanje prije par mjeseci :-)
van helsing

#9255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Za sada najbolju ponudu za internet ima HS .
Od 01.11.podizu brzine.

Tapatalk 2
Domy31

#9256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

typeOnegative wrote:Tanko , tanko gospodo .... ocekivao sam bar 18/1.8 kad vec povecavate (kao na super mix paketima), a da ne govorim o zaobilazenju duo i trio korisnika kad je bilo ovo zadnje povecanje prije par mjeseci :-)
a kome su povecali prije toga?
avaks

#9257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Tresla se gora, rodio se miš. :run:
I ja sam i više nego razočaran tim 0.6 povećanjem uploada koji u praksi nećemo ni osjetiti :/
Gledam sada pakete kod HS i fakat imaju bolju ponudu. Pa zar je problem bio staviti 16/2.5 na DUO i TRIO da se barem vidi neka razlika ccc?!
I još su počeli sa reklamama kao i telekom hahah nego da li da zovemo ili da se rugamo ovako preko fejsa i foruma dotična gospodo iz Telemaha?! Pa je li vas stid?
typeOnegative

#9258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Domy31 wrote:
typeOnegative wrote:Tanko , tanko gospodo .... ocekivao sam bar 18/1.8 kad vec povecavate (kao na super mix paketima), a da ne govorim o zaobilazenju duo i trio korisnika kad je bilo ovo zadnje povecanje prije par mjeseci :-)
a kome su povecali prije toga?
Koliko znam svima (valjda je najvise povecano duo i trio korisnicima ,a ostalima manje) . Ne znam , nisam bio korisnik tad , ali znam da od aprila od kad sam korisnik nista nije poboljsavano .
acer5101

#9259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

A lijepi moji, pa ne bi valjalo da smo svi zadovoljni. Uvijek postoji mogucnost raskida ugovora i prebacivanje kod konkurentske firme, ja se ne bih sekirao toliko.
Sta je tu je! Ovaj telemach u ovom sivilu u kojem se zivi ovdje donese i nesto interesantno, a ostali qurac. Treba ganjati osnovna životna prava kojih nemamo, a ne brzinu neta i tv. To u uredjenim sistemima dolazi kao posljedica!!!
agent_zero

#9260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Ja nigdje ne primjetih taj novi kanal što se spominjali.
Pitarrr82

#9261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Nikom ne odgovara a 15tak stranica prije svi traze veci uupload :lol: :lol:
Mehemed

#9262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Pitarrr82 wrote:Nikom ne odgovara a 15tak stranica prije svi traze veci uupload :lol: :lol:
Trebali su makar na 2Mbps povecati a ne na 1,5Mbps, i trebali povecati od Novembra, a ovako TEK u Decembru dobijamo nove brzine uploada...
Pitarrr82

#9263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Mehemed wrote:
Pitarrr82 wrote:Nikom ne odgovara a 15tak stranica prije svi traze veci uupload :lol: :lol:
Trebali su makar na 2Mbps povecati a ne na 1,5Mbps, i trebali povecati od Novembra, a ovako TEK u Decembru dobijamo nove brzine uploada...

Ma meni svejedno, ne koristim njihov net samo kazem i sjecam se kako je nekoliko stranica ranije vecina raje trazila veci upload i sad kad ste ga dobili... koliko god da je, mislim ne znam sta se to astronomsko moze ocekivati kod nas :-)
Mehemed

#9264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Pitarrr82 wrote: Ma meni svejedno, ne koristim njihov net samo kazem i sjecam se kako je nekoliko stranica ranije vecina raje trazila veci upload i sad kad ste ga dobili... koliko god da je, mislim ne znam sta se to astronomsko moze ocekivati kod nas :-)
Da ja imam mogucnosti, presao bi na HS 6Mpbs download, 1,5Mbps upload 15KM, ali nazalost nema HS-a u Visokom...
stidljiv

#9265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by stidljiv »

Ocajno, obrukali ste se sa ovom novom 'ponudom' brzina, HS je bolji u svakom pogledu.

Imam prilike da se prebacim i dobro cu razmisliti do kraja mjeseca oko toga iako koristim Elob/Telemach 6-7-8 godina vec....ovo je smijesno.
cincilator2012

#9266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Bar da triomix dignu na 20/1.8, upload nam nista ne znaci (barem vecini)
Mehemed

#9267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

cincilator2012 wrote:Bar da triomix dignu na 20/1.8, upload nam nista ne znaci (barem vecini)
Ja sam jedan od rijetkih kojima upload znaci :D
Draze mi je 10/2Mbps nego 15/1,5Mbps :)
Promet za ova 22 dana :D

Image
Maharadza

#9268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mehemed wrote:
E to ne mogu nikako svariti, da im treba gotovo 2 mjeseca za to mizerno povećanje brzina, kao da misle da će zadržati raju od prelaska koja ima alternativu. Ne znam, mene iskreno drži ovaj SK tj. engl. liga i španci, inače bi davno prešao na mojatv ili HS, samo da imaju ove kanale. Imam osjećaj da bi ih Telecom i mogao plaćati da hoće (jbg gigant su za naše uslove) ali valja plaćati armiju neradnika, familije i sanelu. :roll:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Mehemed

#9269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Maharadza wrote: E to ne mogu nikako svariti, da im treba gotovo 2 mjeseca za to mizerno povećanje brzina
Kao da ce uduplati brzine...
Ja dok sam bio na VI-NET-u kada je bilo duplanje downloada i uploada (2048/256 na 4096/512, 3072/384 na 6144/768, itd.) najavili povecanje 25. i odmah sljedeci mjesec povecali brzine, ja stvarno ne znam za sta ovom Telemachu treba skoro mjesec i po...
dječak sa šibicama

#9270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Nisu trazili SVI vec nekolicina forumasa kojima to treba.

Mene duope zaboli za upload, licno, i vecinu korisnika siguran sam.

Pa da su i to povecali znacajno, vec sitnica.

Nabijem ih.... cini mi se da ovdje kod mene HS ima mrezu, prebacujem se ako je istina.

Jebala ih ovakva "iznenadjenja".
cincilator2012

#9271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

dječak sa šibicama wrote:
Nisu trazili SVI vec nekolicina forumasa kojima to treba.

Mene duope zaboli za upload, licno, i vecinu korisnika siguran sam.

Pa da su i to povecali znacajno, vec sitnica.

Nabijem ih.... cini mi se da ovdje kod mene HS ima mrezu, prebacujem se ako je istina.

Jebala ih ovakva "iznenadjenja".
Ova "iznenadjenja" su u stilu bhtelecoma, tresla se gora - rodio se mish. Sramota. Dok je u Zenici bio telekabel, uvijek su prvi i znacajno povecavali brzine. Ovo sada je dno dna :(
respo

#9272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by respo »

Jbt da i ja kazem ponosan sam sto imam hs
Al i oni su trenutno najbolji sa ponudom sto ne znaci da ce sutra biti nekp drugi
Maharadza

#9273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

respo wrote:Jbt da i ja kazem ponosan sam sto imam hs
Al i oni su trenutno najbolji sa ponudom sto ne znaci da ce sutra biti nekp drugi
Jbg i ovi su jedno vrijeme držali primat sa ponudom i cijenom, ali očito su se uspavali previše pa ih je konkurencija prestigla! Elem, njih ovi SK kanali ionako drže, makar bili najgori i to znaju i iskorištavaju max.! :-x
respo

#9274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by respo »

Pa kao sto rekoh danas prvi sutra drugi pretkosutra treci i tako u krug
Mada mislim da je hs uvijek bio medju prva 2 sto se tice interneta
Ps meni vise znaci ci modul nego sk kanali recimo
Maharadza

#9275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

respo wrote:Pa kao sto rekoh danas prvi sutra drugi pretkosutra treci i tako u krug
Mada mislim da je hs uvijek bio medju prva 2 sto se tice interneta
Tu se slažem, meni da ne treba fixni (jbg 100min. prema dijaspori nije malo) i da mogu bez SK kanala (ili da ih HS ima), odmah bi prešao na onaj KID22 ili kako već, ugl. najveći! Ali i to pošto znam provjereno od komšije kojem je stabilan net bez nekih većih prekida! :mrgreen:

PS. Da li se meni čini ili onaj HS nema neki trio u ponudi (digitalna, internet i telefonija)?!
Locked