I nije im valjao Marjan???!!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Ridjobrki

#926 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Ridjobrki »

General_Jackson wrote:@Ridjobrki
U potpunosti podržavam tvoj stav prema ovoj situaciji sa Marijanom, ali kao neko ko prati fudbal već skoro 40 godina, ne slažem se sa mišljenjem o njegovom komentaru, pošto sam odrastao uz komentatore kao što su pokojni Mladen Delić, Boris Mutić, (gledao utakmicu SFRJ-DDR gdje isto već pokojni legendarni Vladanko Stojaković nije vidio gol DDR-a i nastavio mrtav hladan prenositi) mogu ti reći da su za mene Marijan i Baho dostigli ove pomenute i samo iz poštovanja prema pokojnicima neću reći i prestigli. Za mene bar, jako je bitan komentator koji se tako uživi u utakmicu a bitno mi je i da znam podatke o igračima (dobro ne baš sada ko je tetka od Ronalda ali gdje je igrao i statistiku svakako).
Znam tačno o čemu pričaš i ne mislim da se ne slažemo tu upravo zato što navodiš Mutića i Delića. :-D Ja Mutićeve prenose dobro pamtim, Delića znam sa snimaka ali obojica su oni ipak akcenat davali na praćenje igre. Marijan zna minutama offtopičiti i smetati u gledanju a ovi komentatori to nikada nisu radili. Dodatno, oni nisu imali onaj hrapavi grleni glas kao u grču nekom koji je iz nekog razloga tipičan za srbijanske komentatore... Zato se ja s tobom slažem 100%.
FootballIsComingHome

#927 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by FootballIsComingHome »

bosanski wrote:fino on prenosi nakon pola sata dok pročita sve što je skino s interneta
Suko je manje-vise regularan, ali lijen komentator. Meni je nepojmljivo da on ne zna kako izgleda Gignac i da mu treba broj na dresu da bi ga identifikovao. To isto vazi i za premiership koji godinama prenosi. Kao i za citanje prezimena "Bale-Bol". To su nedopustive stvari.

Ako nista, prije tekme guglat images igraca sa spiska. Biti pretplacen na par sportskih casopisa (ne ovaj stupidni avazov Sport) pored redovnog obilazenja poznatijih sajtova bi se trebalo podrazumjevati.
Takodjer, on nije covjek za prenose finala. Vidjelo se to i ove godine. Nema taj zar, dobar uvod, tenziju....

Inace, ja ne znam kako ovaj sto se "oduzima" i slicni, uopste zarade platu? Spremiti prilog na tv sportu traje 10 min. Kako upotpune ostatak "radnog vremena"? :?

Moze se slobodno reci da je tim lezihljebovicima upala kasika u med. Sve bi ja to potjero s noge na nogu...ili redo penale za svaku gresku i glupost. Plata bi im bila 500 KM, jer objektivno vise ni ne vrijede.
Erzsebet

#928 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Erzsebet »

A šta mislite da, barem iz poštovanja prema čovjeku, počnete za promjenu pravilno pisati njegovo ime?
ratata

#929 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by ratata »

"Zmajevi" i "Dijamant", to su dvije rijeci sa kojima je nekad komentator Sport Kluba koji je vodio samo drugu Bundes Ligu, bukvalno kupio cijelu BiH, da budem precizan 51 posto drzave.

Neizmjerno mi je drago da ovaj lik vise nece, barem sada tako prica po novinama, vise nikad biti komentator, jer njegovo urlanje, promukao glas, i potpuno zanemarivanje desavanja na terenu radi npr. price o tome kako xy igrac ima tetku koja se bavi manekenstvom i sl. "statistike", su nesto sto je neprihvatljivo ako eto nekako predjemo preko toga da se sluzi ekavicom.

Najbolji komentar ovog lika je ovaj najsvjeziji, da vise nikad nece biti komentator na TV-u, i sto se mene tice, nikad vise nazad
Erzsebet

#930 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Erzsebet »

ratata wrote:"Zmajevi" i "Dijamant", to su dvije rijeci sa kojima je nekad komentator Sport Kluba koji je vodio samo drugu Bundes Ligu, bukvalno kupio cijelu BiH, da budem precizan 51 posto drzave.

Neizmjerno mi je drago da ovaj lik vise nece, barem sada tako prica po novinama, vise nikad biti komentator, jer njegovo urlanje, promukao glas, i potpuno zanemarivanje desavanja na terenu radi npr. price o tome kako xy igrac ima tetku koja se bavi manekenstvom i sl. "statistike", su nesto sto je neprihvatljivo ako eto nekako predjemo preko toga da se sluzi ekavicom.

Najbolji komentar ovog lika je ovaj najsvjeziji, da vise nikad nece biti komentator na TV-u, i sto se mene tice, nikad vise nazad
Spaho, jesi li to ti?
Jurisnik

#931 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Jurisnik »

ratata wrote:"Zmajevi" i "Dijamant", to su dvije rijeci sa kojima je nekad komentator Sport Kluba koji je vodio samo drugu Bundes Ligu, bukvalno kupio cijelu BiH, da budem precizan 51 posto drzave.

Sad bi ti ja reko da si majmun,konj,idiot,retard spomenuo bih ti i mamu par puta ... Ali necu jer se krsi sa pravilima foruma :mrgreen: :mrgreen: .... Marijan legenda!
mrtva kokoš

#932 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by mrtva kokoš »

Erzsebet wrote:

Spaho, jesi li to ti?
nije, ovo je bio mustafa r. :mrgreen:
joint union

#933 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by joint union »

Ja bih samo pohvalio urednika koji je sinoc onom rasisti Suki na poluvremenu ocitao lekciju, pa tako u drugom poluvremenu nije bilo onih ljigavih komentara o reprezentaciji Sjeverne Koreje. Onakve rasisticke komentare o jednom narodu i drzavi nisam na TV-u gledao od 92. Sto se Marjana tice, nisu moj Marjane nasi putevi za ferari, mozda samo koji km autoputa. Ma koliko ja volio da gledam tekme koje ti komentarises, mislim da na nasim televizijama jos ni blizu prioritet nije profesionalizam (kao uostalom i u svemu ostalom), vec neke druge stvari u kojima ti (a ni bilo koji drugi normalan covjek-profesionalac) ocito ne mozes da se snadjes. Ja bi na tvom mjestu pokupio stvari i utek'o glavom bez obzira jer ovi ne biraju sredstva (sto se moze vidjeti i na ovom forumu).
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#934 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Pera Trta »

joint union wrote:Ja bih samo pohvalio urednika koji je sinoc onom rasisti Suki na poluvremenu ocitao lekciju, pa tako u drugom poluvremenu nije bilo onih ljigavih komentara o reprezentaciji Sjeverne Koreje. Onakve rasisticke komentare o jednom narodu i drzavi nisam na TV-u gledao od 92. Sto se Marjana tice, nisu moj Marjane nasi putevi za ferari, mozda samo koji km autoputa. Ma koliko ja volio da gledam tekme koje ti komentarises, mislim da na nasim televizijama jos ni blizu prioritet nije profesionalizam (kao uostalom i u svemu ostalom), vec neke druge stvari u kojima ti (a ni bilo koji drugi normalan covjek-profesionalac) ocito ne mozes da se snadjes. Ja bi na tvom mjestu pokupio stvari i utek'o glavom bez obzira jer ovi ne biraju sredstva (sto se moze vidjeti i na ovom forumu).
Šta fali, pa sa Sjevernom Korejom se svuda šprdaju. Jesi li išta pročitao o toj zemlji, mahnitija diktatura ne postoji (ne toliko ni loša, koliko luda, apsolutno luda).
Erzsebet

#935 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Erzsebet »

Krah bh. sportskog novinarstva
Autor: Mirza Softić
Objavljeno: 16.06.2010 u 07:44

Krah bh. sportskog novinarstva je počeo mnogo prije ovog svjetskog prvenstva, i to onog dana kada je tadašnja Televizija BiH, kao najgledanija TV kuća, na čelu sa Amilom Omersoftić, počela da krade utakmice i prikazuje širokim narodnim masama.

1996. godine nije bilo dana kada neka utakmica nije bila na državnoj TV. Prenosili su, pored engleske, španske, njemačke i svih ostalih jakih liga, čak i škotsku, rusku ili hrvatsku ligu. Košarka je takođe bila veoma popularna, a ponekad su i plaćali za te usluge, mada se to dešavalo rijetko. Slično je bilo i sa filmovima, te muzičkim TV stanicama, gdje su uglavnom privatne televizije uzimale bez pitanja signal MTV-a ili čak najnovije svjetske filmove. Tako smo «Pakleni šund» mogli gledati prije svjetske premijere, te pratiti najnovija muzička i sportska zbivanja. Nakon toga, određeni strani mediji su zabranili korištenje njihovih resursa, pa su u bh. medijskoj rupi napravili dno s kojeg nikako da se odlijepe i da konačno krenu da se bave onim za šta ih plaćamo, a to je, između ostalog, i novinarstvo. Dotad su kao rupa bez dna prikazivali sve ono što su nam, iz sevapa, stranci davali besplatno ili su jednostavno bez pitanja puštali na ekrane.

Hljeba i igara

Iako predugo pratim sport, ne mogu se nazvati ekspertom za ovo polje, jer mi tu i tamo promakne i koji fudbalski rezultat ili poneka košarkaška utakmica. Neke sportove uopšte ne volim i smatram ih gubljenjem vremena, bilo da ih igramo ili gledamo. Naravno, samo gledanje sportskih kanala je popularno jedino u državama gdje je životni standard veoma nizak, pa je narodu dovoljno da ima «hljeba i igara», da se raduje uspjesima svoje ili tuđe reprezentacije, te da slavi klubove koji nemaju veze s mjestom gdje živi i koji okreću milione dok taj isti narod crkaje od gladi. Zato upravo u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Mađarskoj možemo gledati najjače sportske kanale i oni su uglavnom sadržani u osnovnim kablovskim paketima, a nerijetko čak i na običnim antenama. Kladionice su svugdje pune i svi znaju napamet sastav Barcelone, Manchester Uniteda ili Bayerna. U Sarajevu čak postoji i fan klub navijača Barcelone, koji samo na Facebooku broji oko 7.800 članova, a osnovan je prije samo tri mjeseca. Ako se nastavi sa sličnim osnivanjima fan klubova drugih evropskih timova, vjerovatno naša djeca neće navijati za Borac, Želju, Velež, Sarajevo, Slobodu i druge, nego upravo za klubove s kojima nemaju nikakve regionalne, niti bilo kakve druge veze. Naravno, novinari su ovaj potez pozdravili i uredno prate dešavanja u Barceloninom sarajevskom fan klubu. Radi slabih ili nikakvih državnih sporskih uspjeha, ovakvi fan klubovi su nešto sasvim očekivano. Primjerice, Manchester United ima navijače širom svijeta, čak i u Aziji, Africi ili Sjevernoj Americi. Kod nas, radi manjka sopstvenih sportskih uspjeha, nestručnih kadrova u svim sportskim organizacijama, korumpiranošću klubova i sportskih saveza, te nezainteresovanosti novinara da barem pokušaju tome stati u kraj, imamo ovakvu situaciju, a poneki uspjeh naših reprezentativnih selekcija, te veliki događaji kao što je trenutno Svjetsko prvenstvo u fudbalu, samo dodatno zakomplikuju stvar i otkriju neobrazovanost sportskih komentatora i drugih ljudi koji sve to prate i izvještavaju nas.

Takvo nešto se dešava već godinama, i godinama nas svojim groznim komentarima siluju likovi koji imaju knedlu u grlu, koji imaju vokabular od stotinjak riječi, koji završavaju Fakultet za tjelesni odgoj, a ne novinarstvo ili koji uopšte nemaju visoko obrazovanje, a takvi su najčešći. U moru takvih sportskih novinara, nije ni čudno što jedan od njih, koji se već predugo vrti u tom poslu, otvoreno tvrdi kako je Odsjek žurnalistike na sarajevskom Fakultetu političkih nauka, ustvari isto što i kurs. Taj isti novinar redovno objavljuje kolumne koje su potpuno nečitljive i koje sadrže više lokalizama nego prosječan kladioničarski razgovor. Drugi su, ipak, počeli svoj zanat u sada već tradicionalno lažljivom Avazovom Sportu, gdje se u njegovim prvim izdanjima moglo pročitati kako «na turnir u Brezu naredne godine dolaze Parma i Milan», te kako «George Weah prelazi u jedan od sarajevskih klubova», i to na vrhuncu svoje karijere.

Boj se Danaca!

Dok takvi uglavnom pišu, sa malih ekrana nas ovi drugi često podsjećaju da smo idioti i da trebamo biti zadovoljni onim što oni nude, a mi finansiramo, bilo kroz RTV taksu ili poreze. Već su postali legendarni neki od njihovih glupavih komentara, kao što su «Boj se Danaca, čak i kad darove nose», «Izlazi taj i taj igrač, a ulazi Cambio (tal. izmjena, op. a.)», te drugi, a tokom svjetskog prvenstva nas gađaju izrazima kao što su «šutina», «prvi crnac u ekipi» i sl. Kada su takvi komentatori i novinari zavladali bh. sportskim novinarstvom, pojavljuje se jedno novo ime: Marjan Mijajlović. Taj čovjek je za vrlo kratko vrijeme potukao sve svoje kolege, iako mu to ni blizu nije bila namjera i ustvari je postavio neke sasvim nove standarde. Može nam se njegov glas sviđati ili ne (on ga nije birao, a sigurno glas Velida Spahe nije mnogo ljepši za slušati), ali je nevjerovatna doza netrpeljivosti koje su njegove kolege ispoljavale prema njemu tokom njegove kratke, ali veoma uspješne karijere. Takođe, doza obrazovanosti je vrlo brzo došla do izražaja, pa je Marjan bio jedini koji je poznavao gramatiku, koji nije imao poštapalica, koji je imao sve informacije u malom prstu, koji je govorio nekoliko jezika, pa samim tim strane nazive izgovarao pravilno, koji je bio spreman i na konstruktivnu kritiku i koji se konstantno usavršavao i pokušavao biti bolji. Pored svega toga, došao je u svoju zemlju i kao takav mnogima nije odgovarao. Nije im odgovarao jer je govorio ekavicu, a ponašao se patriotski, a drugima je smetao jer je jednostavno bolji od njih za nekoliko klasa. Sličan primjer se može naći i u bosanskohercegovačkoj stvarnosti u bilo kojem polju. Rijetko ko želi pametne ljude zaposliti, jer ne može njima upravljati, a ponekad, ako se to slučajno desi, kolege će mu slomiti kičmu i na kraju će sam/a odustati od posla. Ukratko, ovdje se najviše isplati biti kao i drugi, ponašati se sukladno masi koja nas okružuje, ne talasati i ne isticati se ni u čemu, pa taman to bilo i obrazovanje, upućenost, informisanost ili bilo kakav talenat. Tako je u svim porama društva, tako je nažalost i u novinarstvu, posebno onom sportskom.

Pored Marjana, koji je kao duh došao i otišao sa scene, bitno je napomenuti da već godinama određeni sportski novinari ne čine ništa za boljitak bh. fudbala, košarke, rukometa i ostalih sportova. Kada prime svoju dnevnicu, često se ušute i jednostavno ne istražuju ni o kakvom kriminalu, kao što je recimo onaj u Fudbalskom savezu BiH, jer znaju da više neće putovati avionom s njima, niti da će uopšte biti akreditovani za utakmice. Iako svi od njih pomalo pišu i o nepravilnostima, to toliko smiješno zvuči, da je svima jasno kako nikome u tom krugu Savez – klubovi – novinari – sudije – igrači nije u interesu da se išta mijenja. Npr. fudbalska liga od 16 klubova je preglomazna i za mnogo veće zemlje, ali niko nikad neće da progovori o tome, upravo zato što je matematički najlakše namještati u velikoj ligi, iz koje u evropske kupove ide mali broj timova, a ispada još manji. Kad bi se ponekad ta tema i pokrenula, prelazilo bi se preko nje ćutke, a vjerovatno je jedna od najvažnijih za naš fudbal, jer bez jake lige, teško može biti i jake reprezentacije, a kamoli jakih bh. klubova (otrcana fraza s kojom se svi slažu). Da u savezima sjede mediokriteti, to već svi znamo, ali zato niko ne zna čak ni proceduru kako se npr. postaje sudija. Ako želite postati fudbalski ili košarkaški sudija, morate već biti u tom začaranom krugu, inače nećete dobiti informaciju iz medija gdje se održavaju seminari i kako možete uopšte i raditi taj posao. O tome kako to izgleda i kad postanete sudac, drugom ćemo prilikom, jer ne bi stalo ni u tri teksta.

aUstralija, skANDinavija i konTInent

Kada su nam naše medijske kuće zabranile zakonom da gledamo prenos utakmica sa kanala susjednih država, tada je kvalitet programa još više opao. Zbog toga se više niko od njih ne trudi, jer znaju da smo osuđeni na njihove nestručne komentare i na izjave kao što su «mi smo bili bolji ovaj put, zato smo pobijedili, a oni su bili gori, pa su zbog toga izgubili». Stručne analize i poneki interesantan komentar možemo čuti samo od gostiju i do nedavno od Marjana Mijajlovića. Kako Marjana sada nema, možemo Boga moliti da se u studiju pojave Amar ili Ivica Osim, da bismo čuli nešto konstruktivno, ili možda Nikola Nikić, pa da se barem pošteno ismijemo. U protivnom ćemo slušati hercegovačko zavijanje dotične gospođ(ic)e koja pojma o fudbalu nema, rogobatnu standardizaciju svake višesložne riječi iako to više niko s ovog govornog područja ne radi (primjeri aUstralija, teLEvizija, raDIjator, skANDinavija itd., (namjerno napisano malim slovima, radi isticanja drugog sloga)), gospođ(ic)u s FTV-a koja je svojevremeno bez mnogo pompe odmah uletjela na ekran, a pritom je pogrešno čitala prezimena igrača iz svih naših liga, te masu nezanimljivih komentara na svim utakmicama. Da su barem vuvuzele jače, mogli bismo ih i ne slušati, ali ovako možemo i odspavati, jer oni utakmicu učine potpuno nezanimljivom.

http://www.6yka.com
joint union

#936 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by joint union »

Pera Trta wrote:
joint union wrote:Ja bih samo pohvalio urednika koji je sinoc onom rasisti Suki na poluvremenu ocitao lekciju, pa tako u drugom poluvremenu nije bilo onih ljigavih komentara o reprezentaciji Sjeverne Koreje. Onakve rasisticke komentare o jednom narodu i drzavi nisam na TV-u gledao od 92. Sto se Marjana tice, nisu moj Marjane nasi putevi za ferari, mozda samo koji km autoputa. Ma koliko ja volio da gledam tekme koje ti komentarises, mislim da na nasim televizijama jos ni blizu prioritet nije profesionalizam (kao uostalom i u svemu ostalom), vec neke druge stvari u kojima ti (a ni bilo koji drugi normalan covjek-profesionalac) ocito ne mozes da se snadjes. Ja bi na tvom mjestu pokupio stvari i utek'o glavom bez obzira jer ovi ne biraju sredstva (sto se moze vidjeti i na ovom forumu).
Šta fali, pa sa Sjevernom Korejom se svuda šprdaju. Jesi li išta pročitao o toj zemlji, mahnitija diktatura ne postoji (ne toliko ni loša, koliko luda, apsolutno luda).
Ma citao sam ja svasta, izmedju ostalog i da Sadam ima hemijsko oruzje, pa sta? Kakve veze ima politicko uredjenje sa fudbalom? Neka onda Suko vodi paralele ili tako nesto, politici nema mjesta u sportu. Hajd' da je to usput spomenuo, nego je lik citavo prvo poluvrijeme vrijedjao i omalovazavao sve sto ima veze sa Sjevernom Korejom. I to sve neke mahalske price, rekla-kazala! Valjda misli da je to istancan smisao za humor. Oni momci sinoc su ostavili srce na terenu i ja bih bio preponosan da se izabranici moje zemlje onako zalazu. I niko, a pogotovo jedan Suko nema pravo da se sa njima "sprda". Niti sa njihovim svetinjama sto njima njihova drzava ocito jeste!
Izvinjavam se na off topic-u.
Ridjobrki

#937 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Ridjobrki »

Odličan tekst koji govori o srži problema! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#938 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Pera Trta »

SKorejanci su ostavili srce, jer znaju da će ih Veliki Vođa, ako obrukaju naciju, u najboljem slučaju poslati na prisilni rad (ili će ih jednstavno dati strijeljati).
Ali, nije ovo tema o njima...
Ridjobrki

#939 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Ridjobrki »

Pera Trta wrote:SKorejanci su ostavili srce, jer znaju da će ih Veliki Vođa, ako obrukaju naciju, u najboljem slučaju poslati na prisilni rad (ili će ih jednstavno dati strijeljati).
Njima je bilo izginuti na terenu ili kod kuće. :mrgreen:
vozač

#940 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by vozač »

Pera Trta wrote:SKorejanci su ostavili srce, jer znaju da će ih Veliki Vođa, ako obrukaju naciju, u najboljem slučaju poslati na prisilni rad (ili će ih jednstavno dati strijeljati).
haj ne seri više, svega ti
karanana

#941 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by karanana »

onaj golman je mrtav covjek zbog prvog gola.
vozač

#942 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by vozač »

u potpunosti se slažem, pa da je kreten napravio jednu šalu na njihov račun ili da je barem nekoga nasmijao, nekoga normalnog, ne računam retardirane, da mu i ne zamjeriš, ali onaj kretenluk i ono ismijavanje sa igračima i navijačima sjeverne koreje, užas
osim toga, momci igraju ko sat, tako su disciplinovani da ih je milina gledati, kad se sjetim intera i igre protiv barcelone pred kraj utakmice, kad nisi mogao vidjeti igrača intera van svog šesnaesterca, oni momci od sinoć su fakat dobri, onako odigrati protiv brazila, svaka im čast
a onaj retardirani debil od komentatora, ako misli da je on u drugačijoj poziciji od njih, grdno se vara, pa i on je najobičniji režimski komentator, haj nek stisne pa kaže da je npr. džeko igračina, letio bi odmah sa RTRS-a za sva vremena
internazionale

#943 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by internazionale »

svaka čast na postu
kad onaj debil sinoć poče pričati kako je s. koreji predsjednik odredio sastav i taktiku
pa pas mu ...
vidim i ovdje sličnih ima
vozač

#944 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by vozač »

samo malo wrote:Pa rekao sam ja jos prekjucer, lako je za ratare iz Banjaluke, gadno je sa ovim ratarima iz Sarajeva.

Najvaznije da je danas Velid vuvuzele zvao vuvuzuele, Strba je izgovarao kao Straba, golmana Pastona zove Petson, i da ne nabrajam dalje...
a kad ahmetović kaže "lopta upućena prema kurcu", :mrgreen: :dance: :run:
bundes liga, u timu je igrač koji se preziva Kurtz
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#945 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Truba »

karanana wrote:onaj golman je mrtav covjek zbog prvog gola.

mislim i nadam se da nije tako...

sjećate se onog kolumbijca što je dobio metak za autogo

izgleda da je najveći problem u svijetu ako država čini teror
a ako to rade multinacionalne kompanije, krimogene skupine pa i pojedinci onda se ne diže fama oko toga
a isto rade...
Truba

#946 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Truba »

internazionale wrote:
svaka čast na postu
kad onaj debil sinoć poče pričati kako je s. koreji predsjednik odredio sastav i taktiku
pa pas mu ...
vidim i ovdje sličnih ima
isto ko dodik u rsu što se u sve miješa :roll: :roll: :roll: samo ljudi vise trn u oku komšije a ne vide balvan u svome :-x :-x :-x :-x
karanana

#947 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by karanana »

komi wrote:
karanana wrote:onaj golman je mrtav covjek zbog prvog gola.

mislim i nadam se da nije tako...

sjećate se onog kolumbijca što je dobio metak za autogo

izgleda da je najveći problem u svijetu ako država čini teror
a ako to rade multinacionalne kompanije, krimogene skupine pa i pojedinci onda se ne diže fama oko toga
a isto rade...
ma zezam se u kontekstu sinosnjeg sukinog cjelovecernjeg omalovazavanja i sukanja s. koreji, ocekivao sam da on to kaze.
mada, ne znam puno o toj koreji kao ni bilo ko drugi, tako da...nikad se ne zna.
Truba

#948 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Truba »

znam nešto o koreji ne mnogo
pogledajte im web stranicu :mrgreen: ko iz pedesetih

ljudi vjerovatno vole svoju zemlju i vođu kao što smo mi (barem većina) voljeli jugu i tita
iako je juga nekome izgledala kao nama sad korea...i bilo im je neshvatljivo kako mi volimo jednopartisku zemlju

jbg u koreji djeca umiru od gladi... umiru u africi a u europi se ubijaju u utrobi na pauzi između rada u institucijama UNa :roll: :roll: :roll: predviđenog da smanjuje sukobe da ne širim dalje

kako ono ide rugala se sjenica kosu :? :? :?
Cyrax

#949 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Cyrax »

Fuj :-)
General_Jackson

#950 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by General_Jackson »

vozač wrote:
u potpunosti se slažem, pa da je kreten napravio jednu šalu na njihov račun ili da je barem nekoga nasmijao, nekoga normalnog, ne računam retardirane, da mu i ne zamjeriš, ali onaj kretenluk i ono ismijavanje sa igračima i navijačima sjeverne koreje, užas
osim toga, momci igraju ko sat, tako su disciplinovani da ih je milina gledati, kad se sjetim intera i igre protiv barcelone pred kraj utakmice, kad nisi mogao vidjeti igrača intera van svog šesnaesterca, oni momci od sinoć su fakat dobri, onako odigrati protiv brazila, svaka im čast
a onaj retardirani debil od komentatora, ako misli da je on u drugačijoj poziciji od njih, grdno se vara, pa i on je najobičniji režimski komentator, haj nek stisne pa kaže da je npr. džeko igračina, letio bi odmah sa RTRS-a za sva vremena
Ne branim Z.Šuku, ali koliko znam on je uposlenik BHRT-a a ne PTPC-a i on uvijek za reprezentaciju BiH kaže naša reprezentacija i spominje naše igrače a ne susjedne kao ovi sa PTPC.
U svakom slučaju "poslije Marjana potop" :sad: :sad: :sad:
Locked