Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
Eöl Mornedhel

#926 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Eöl Mornedhel »

EminaSA wrote:
Mislim, vidite je na sta lici :lol:
A što tebe fascinira toliko njen izgled? Jel cice koje nisu po odbogaposlatom jusu za ženjskinsku lepotu treba javno napušavati? I kakve veze sve ima sa turbo-folkom, eno Karleuša ljuti borac za ljudska prava?
I poslednja stvar, el umeš da koristiš jedninske oblike zamenica ili makar znaš za iste?
Eöl Mornedhel

#927 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Eöl Mornedhel »

CSKA wrote: Ali okrenuta gore i gay,hmmmm....
Ima ima, znam par primeraka. Ono, pravo im frka da skockaju u glavi, ali kada batale narativ klera nekako se stabilišu. Ali sveže štancan gej-nacoš-bogomoljac, jok, nijesam video ni na jednom na svojim putešestvijama po zagraničnim zonama društva.
EminaSA

#928 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by EminaSA »

Pa vidis po njenom fejsbuku da nakaza itekako ima veze sa turbofolkom: muzicki idoli joj Marina Viskovic i Ceca :-)

Usput mani se gramatike i sitnicarenja, to uopste nije tema.
BatoS

#929 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by BatoS »

strndzov wrote:
Hidayet Türkoğlu (19 Mart 1979; Bayrampaşa, İstanbul), NBA'de oynayan Boşnak asıllı Türk basketbolcu.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Hidayet_T%C3%BCrko%C4%9Flu
Eöl Mornedhel

#930 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Eöl Mornedhel »

EminaSA wrote:Usput mani se gramatike i sitnicarenja, to uopste nije tema.
Dušo, između nas je 43 univerzuma razlike zato što to uopšte nije neko sholastičko pitanje semantike. To jest nije u mojoj fizici, ti živiš u jednom srećnom i unormaljenom univerzumu.
strndzov

#931 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by strndzov »

o cemu ti?
lazni liberal

#932 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by lazni liberal »

U Novom Pazaru održan protest ispred Policijske uprave zbog sve češćih ubistava (Foto+Video)

http://sandzakpress.net/protest-ispred- ... h-ubistava
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#933 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by PipiDugaDevetka »

Srbija: Nastava na bosanskom jeziku od 1. septembra

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Srbije, provelo je sve pripreme kako bi nastava na bosanskom jeziku u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Prijepolju počela u punom obimu od 1. septembra.

Na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru BNV je ocijenio da će uvođenje bosanskog jezika u škole omogućiti vraćanje povjerenja u državu i državne institucije, ali i smanjiti etničku distancu između Srba i Bošnjaka.

Predsjednik BNV-a u tehničkom mandatu, Esad Džudžević, rekao je da su u proces uvođenja bosanskog jezika uključeni učenici, roditelji i nastavnici i da se odvija po programima i međunarodnim standardima, a da je aktualna Vlada Srbije "olakšala ostvarivanje prava Bošnjaka", javio je Tanjug.

"To je dobar i pozitivan trend, to je dobro za bošnjačku nacionalnu zajednicu, za europski put Srbije, ali i za smanjenje stereotipa u Sandžaku kao potencijalnom kriznom području", rekao je Džudžević.

Uvođenje bosanskog jezika, kako je rekao, vraća povjerenje Bošnjaka u državu i njene institucije, ali i dovodi do stvaranja minimalnog nacionalnog koncenzusa unutar bošnjačkog korpusa.

"To ne znači da je sad med i mlijeko i da su Bošnjaci postigli sva prava, ali je dobar početak za vraćanje povjerenja", naglasio je Džudžević.

Predsjednik Odbora za obrazovanje BNV-a Elijas Rebronja naveo je da su do sada pripremljena 33 izdanja udžbenika na bosanskom, devet novih udžbenika i osam dodataka tim udžbenicima, kao i 24 prijevoda udžbenika općeobrazovnih predmeta.

Svi udžbenici su predani na odobravanje i taj proces je u toku, a do sada je odobreno 13 udžbenika, rekao je Rebronja.

On je precizirao da su organizirani i edukativni seminari, kao i da je u tijeku anketiranje roditelja u školama koji se opredjeljuju hoće li će njihova djeca nastavu pohađati na srpskom ili bosanskom jeziku.

Prema njegovim riječima, dosadašnji rezultati tog anketiranja su pokazali da se u školama u Novom Pazaru 70 posto roditelja opredijelilo za bosanski, a 30 posto za srpski, dok je u Sjenici postotak onih koji su se opredijelili za bosanski 90, u Tutinu 98 posto, a za Prijepolje još nema podataka.

Uvođenjem nastave na bosanskom jeziku Srbija je pokazala da se znatno promijenila, za razliku od nekih prethodnih vremena, kaže šef odsjeka za visoko obrazovanje BNV-a Redžep Škrijelj, koji je naveo i da bi bilo dobro uvesti bosanski jezik kao jedan od izbornih na državnom univerzitetu u Novom Pazaru.
Izvor: FENA
theTruePath

#934 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by theTruePath »

zmijasa wrote:Muamer Hukić odbranio svetsku titulu

Sandžaklija Muamer Hukić (Marko Huk) odbranio je 11. put titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji, pobedom nad Olom Afolabijem na poene.

Video : http://www.sandzaklive.rs/index.php/kat ... sku-titulu
zasto je Muamer postao Marko?
Hrulj

#935 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

theTruePath wrote:
zmijasa wrote:Muamer Hukić odbranio svetsku titulu

Sandžaklija Muamer Hukić (Marko Huk) odbranio je 11. put titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji, pobedom nad Olom Afolabijem na poene.

Video : http://www.sandzaklive.rs/index.php/kat ... sku-titulu
zasto je Muamer postao Marko?
Isti razlog sto je nastala Lepa Brena, Seka Aleksic itd...
Nema tamo uspjeha za one koji barem ne zvuce srpski
CSKA

#936 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

Prije nego sto pocnes bez veze da raspirujes nacionalnu mrznju,bar se informisi.

Muamer Hukic(Marco Huck) je njemacki drzavljanin i bokser,i tamo je dao sebi to ime.

Muamer Hukić: Srbija je moja zemlja, drugu nemam

Nemački bokser srpskog porekla Muamer Hukić rekao je za B92 da je Srbija njegova domovina i da bi voleo da boksuje pod njenom zastavom.

Hukić je rođen u Sjenici, ali je sa samo osam godina otišao u Nemačku, pod čijom se zastavom i danas bori.

„Naravno da bih voleo da boksujem za Srbiju. Ja sam Bošnjak i Srbija je moja država, drugu nemam. Kada boksujem nemačka televizija, kao i još 80 televizija širom sveta, prenosi moje mečeve a Srbija ne, zbog toga mi je jako žao“, kaže popularni ’Captain Huck’.

Kada je dobio informaciju da će televizija B92 ekskluzivno prenositi njegov meč za odbranu titule u WBO kruzer kategoriji, u martu naredne godine protiv Ole Afolabia, naturalizovani Nemac se jako obradovao i rekao da će mu srce biti puno.

http://www.b92.net/sport/intervjui/inte ... _id=666379
Hrulj

#937 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hrulj »

CSKA wrote:Prije nego sto pocnes bez veze da raspirujes nacionalnu mrznju,bar se informisi.

Muamer Hukic(Marco Huck) je njemacki drzavljanin i bokser,i tamo je dao sebi to ime.

Muamer Hukić: Srbija je moja zemlja, drugu nemam

Nemački bokser srpskog porekla Muamer Hukić rekao je za B92 da je Srbija njegova domovina i da bi voleo da boksuje pod njenom zastavom.

Hukić je rođen u Sjenici, ali je sa samo osam godina otišao u Nemačku, pod čijom se zastavom i danas bori.

„Naravno da bih voleo da boksujem za Srbiju. Ja sam Bošnjak i Srbija je moja država, drugu nemam. Kada boksujem nemačka televizija, kao i još 80 televizija širom sveta, prenosi moje mečeve a Srbija ne, zbog toga mi je jako žao“, kaže popularni ’Captain Huck’.

Kada je dobio informaciju da će televizija B92 ekskluzivno prenositi njegov meč za odbranu titule u WBO kruzer kategoriji, u martu naredne godine protiv Ole Afolabia, naturalizovani Nemac se jako obradovao i rekao da će mu srce biti puno.

http://www.b92.net/sport/intervjui/inte ... _id=666379
Ne raspirujem nacionalnu mrznju. Konstantujem cinjenice.
CSKA

#938 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

Sto se porokase to Zukorlicevi tjelohranitelji ?
lazni liberal

#939 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by lazni liberal »

Pogledajte opširnije o sinoćnom pokušaju ubistva (Video)
http://sandzakpress.net/pogledajte-opsi ... stva-video
BDZ povodom pokušaja ubistva aktiviste IZ od strane pripadnika Ljajićevog obezbjeđenja
http://sandzakpress.net/bdz-povodom-pok ... ezbjedenja
Maverick78

#940 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

Pripadnik Ljajićevog obezbjeđenja pucao i teško ranio aktivistu Islamske zajednice!

Image

Image

Novi Pazar – U kasnim vecernjim satim u petak 14.6.2013. u centru Novog Pazara pripadnik obezbjeđenja Rasima Ljajica i Meha Mahmutovica Iksan Zejnelović vatrenim oruzijem nanio je teške tjelesne povrede Aldinu Diku Dolovcu.

Dolovac je hitno prebačen na hiruško odjeljenje Bolnice u Novom Pazaru gdje je u toku hiruška intervencija kojom se pokušava sanirati vise prostrijelnih rana u predjelu leđa i nogu.

Kako očevici tvrde Dolovac je, dok je prolazio na motociklu od strane ničim izazvanog Zejnelovića napadnut s leđa.

Upućeni tvrde da je Zejnelović prije dvije godine stavljen na platni spisak Gradske uprave pod kontrolom Rasima Ljajića sa zadatkom da se obračuna sa aktivistima Mešihata.

U toku prošlogodišnje predizborne kampanje Zejnelović je hapšen zbog pucnjave nakon čega je na intervenciju Ljajića brzo pušsten.

Radi se o osobi sa pozamasnim kriminalnim dosijeom u policiji, a u posljednje vrijeme vrlo često je dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Na žalost, teror nad nedužnim ljudima u Sandžaku se nastavlja uz blagoslov ili direktnu podršku vlasti.

http://sandzakpress.net/ppripadnik-ljaj ... -zajednice
U finom drustvu Rasim Ljajic, lik klasicni ubica, i nije mu prvi put da puca na druge :-? . Ovaj lik je zaposlen u Gradskoj upravi, a ima kriminalni dosije i vise pokusaja ubistava... e jebem ti drzavu smrdljivu, pa to samo kod nas moze :lol: . Ubica i dobije posao u gradskoj upravi, a raje masa s fakultetima sjedi nezaposleno :-)

Inace NP je u zadnje vrijeme katastrofa, ucestala ubistva... neki dan je ubijen covjek ispred svoje mjenjacnice pred zenom i djecom. Mada me ne bi zacudilo da bude toga i vise s obzirom na ogromnu nezaposlenost u Sandzaku generalno.
CSKA

#941 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

http://www.istinito.com/index.php/regio ... denja.html

Koliko sam pohvatao radnju bivsi Zukorlicev,a sadasnji Ljajicev bodigard pokusao ubiti sadasnjeg Zukorlicevog bodigarda. I obojica imaju kriminalne dosije.

Ako ovako nastave postace NP gori od BG-a.
Altair_SA

#942 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Altair_SA »

Nista cudno od Ljajica, pa jel ono njegov brat ubijen zbog droge ili tako nekako?

A za Pazar, hajde samo da ne bude gore. Sad sam bas citao ove neke clanke, gadno, ima puno ubistava. Taj Pazar je luda kuca vazda bio :D. Znam da nisu sljivili ni Arkana jos 1993. kad je najveci rat bio ovdje kod nas. Pricali su mi ljudi koji se sjecaju toga da je tada malo falilo da krene rat i u Sandzaku. To je bilo kad je bila utakmica Novi Pazar - Pristina. Evo ga video, valjda dosli Arkan i Legija u NP, pojavljuju se bas na videu i to bas u trenutku kad ne smiju sa stadiona jer je ogromna frka vani. Kmecanje izvjestaj krece negdje od 3:14 :D

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#943 Re: Dešavanja u Sandžaku

Narod ima pravo da se brani od ovakvih mafijaša i ubica. Ako treba somoorganizovano. Imam osjećaj da će kriminalac Ljajić i završiti ''od metka''.
Maverick78

#944 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

@Altair_SA, uh da, ta je utakmica bila 1993. Tada je Arkan bio direktor FK Pristina. I da, tacno je da se sekunde falile da dodje do sukoba, mislim oruzanog. Ta tekma je mogla lako biti okidac rata u Sandzaku, ali Arkan je skontao da ne bi ziv izasao iz NP, nema sanse da bi, pa su pobjegli glavom bez obzira. Napolju je bilo puno naoruzanih ljudi spremnih na borbu. Sta bi se dalje desavalo Bog sami zna, ali definitivno da je to bio jedan od trenutaka kad je u Sandzaku mogao poceti rat. A zipa Legije na 1:28, pa jos je bio mlad i zelen, Arkanov potrcko ili sta? :D

U nekim medijima prenose da je ovaj gore lik kao bio Zukorlicev tjelohranitelj, ali nigdje nijednog dokaza za to. Ako je to tacno to jeste bruka za Zukorlica. Opet kazem, bez dokaza se sve svodi na klasicno medijsko spinovanje. Skretanje price sa toga da lik radi u Gradskoj upravi (koja je pod kontrolom Rasimovg SDP-a), a ima dosije i to debeo, pa jebote to je bruka za drzavu. Lik koji ima vise pokusaja ubistava radi u Gradskoj upravi :shock: :-). Ali dobro, navikli smo na kriminal u svim drzavnim strukturama, tako da nije ovo nesto posebno cudno.
PipiDugaDevetka

#945 Re: Dešavanja u Sandžaku

Danguba

#946 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Danguba »

narucen tekst... :D
heckler

#947 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by heckler »

Nasta BIA spade :lol: :lol: :lol: Da iz komentara zavjere pletu.

U usta im se pokakim....
PipiDugaDevetka

#948 Re: Dešavanja u Sandžaku

PipiDugaDevetka

#949 Re: Dešavanja u Sandžaku

Krushna mrva wrote:
CSKA wrote:Pipi ako postane slavan,odmah sa njim u Farmu ili Velikog Brata :D

Sto se tice kampanje " Bitno je biti Bosnjak",kampanja kao kampanja,imala je i SPC slicnu kampanju u CG.Legitimno sve.

Samo mi nesto tu smijesno...potencira se da Bosnjak ne treba biti iskljucivo Islamske vjeroispovjesti,moze i ateista i katolik i pravoslavac,budista itd...a u kampanji se eksplicitno naglasava "vjera mi je Islam"
Prije bi ga u tvorza poslali nego u Farmu. Ali fakat odakle mu ideja da prijeti metkom??
Pa, nisam izrekao da bih ga ja ''ukinuo'', nego sam rekao da će završiti sa metkom''
Krushna mrva

#950 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Krushna mrva »

PipiDugaDevetka wrote:
Krushna mrva wrote:
CSKA wrote:Pipi ako postane slavan,odmah sa njim u Farmu ili Velikog Brata :D

Sto se tice kampanje " Bitno je biti Bosnjak",kampanja kao kampanja,imala je i SPC slicnu kampanju u CG.Legitimno sve.

Samo mi nesto tu smijesno...potencira se da Bosnjak ne treba biti iskljucivo Islamske vjeroispovjesti,moze i ateista i katolik i pravoslavac,budista itd...a u kampanji se eksplicitno naglasava "vjera mi je Islam"
Prije bi ga u tvorza poslali nego u Farmu. Ali fakat odakle mu ideja da prijeti metkom??
Pa, nisam izrekao da bih ga ja ''ukinuo'', nego sam rekao da će završiti sa metkom''
izvinjavam se halali, ali fakat si ...:-)
Post Reply