ARBiH

Post Reply
PM72

#926 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
Last edited by PM72 on 17/09/2014 13:27, edited 1 time in total.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#927 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Woody »

PM72 wrote:Moj komšija Juso je znao bolje od nas na liniji šta se dešava,gdje je šta palo,ko je kome uzeo bunker...a mak'o nije ispred haustora.Još da je Juso imao internet :D dobio bi ljiljana.Znaš šta se desilo sa Jusom prije par godina kad je počeo palamuditi jednom mom jaranu koji je sav iskajišan od gelera i ima akcija koliko Juso odlazaka do mjesne zajednice po humanitarnu? Bilo je " Juso mrrrššššš"...
I... Ode Juso do svog radnog mjesta u parlamentu da izglasa reviziju invalidnina i smanjenje boračkih primanja (sa apetitom)

Pozdrav domovini :thumbup:
zateznistub

#928 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by zateznistub »

Woody wrote:
PM72 wrote:Moj komšija Juso je znao bolje od nas na liniji šta se dešava,gdje je šta palo,ko je kome uzeo bunker...a mak'o nije ispred haustora.Još da je Juso imao internet :D dobio bi ljiljana.Znaš šta se desilo sa Jusom prije par godina kad je počeo palamuditi jednom mom jaranu koji je sav iskajišan od gelera i ima akcija koliko Juso odlazaka do mjesne zajednice po humanitarnu? Bilo je " Juso mrrrššššš"...
I... Ode Juso do svog radnog mjesta u parlamentu da izglasa reviziju invalidnina i smanjenje boračkih primanja (sa apetitom)

Tom tvom "Jusi" je neko dao kredibilitet, boracka populacija sigurno ne. Podrumasi i ostala ekipa je zdusno davala glasove takvim jadovima...

Ono, prepoznala krpa zakrpu...
Woody

#929 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Woody »

Hajde, jebo te Juso :lol:

Da vratim na temu.

Q: Da li je Armija RBiH izgubila rat?

A: Vidjećemo!?

A, evo i podpitanje u formi komentara jednog akademika koga ja IZUZETNO poštujem - svaka mu dala (a neću ga imenovati jerbo bi mu možda i moja hanuma... ;-) )
Iz ugla strana u sukobu rat u BiH nije dobio niko, zbog toga što ratni ciljevi nijedne od strana nisu dostignuti.
Može se reći da je rat u BiH dobila Amerika jer je demonstrirala svoju ulogu sile koja može da rešava lokalne krize. Šta je, još uvek aktuelno, rešenje donelo narodima u BiH? Donelo je dve mogućnosti: da nastave da na demokratskim principima grade jednu državnu zajednicu koja će postati deo evropskih integracija ili da koristeći nedovršenost države nastave da vode hladni rat u želji da postignu ciljeve koje nisu postigle tokom rata '92-'95.
Čini se da su strane u BiH odabrale upravo ovaj drugi put, potpuno zapostavljajući potencijale same BiH i oslanjajući se na konstelaciju političke moći izvan BiH.
zateznistub

#930 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by zateznistub »

jel ovaj intelektualac?

Image
Woody

#931 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Woody »

Ma ni blizu, moj @zatezni...

To je taj pacijent samo copy/paste jednog mnogo pametnijeg i od sebe i od mene. ;-)

Da ti pomognem: Nemoj da te zavara ekavica, akademik je Slovenac.

Hajde dobro, evo ti i slika.

Image
Last edited by Woody on 03/09/2014 09:51, edited 1 time in total.
zateznistub

#932 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by zateznistub »

Woody wrote:Ma ni blizu, moj @zatezni...

To je taj pacijent samo copy/paste jednog mnogo pametnijeg i od sebe i od mene. ;-)
Ma zezam te. ubijam dosadu. :thumbup:
A i izjava mi se sviđa
Samo_nesto

#933 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Samo_nesto »

Woody wrote:Hajde, jebo te Juso :lol:

Da vratim na temu.

Q: Da li je Armija RBiH izgubila rat?

A: Vidjećemo!?

A, evo i podpitanje u formi komentara jednog akademika koga ja IZUZETNO poštujem - svaka mu dala (a neću ga imenovati jerbo bi mu možda i moja hanuma... ;-) )
Iz ugla strana u sukobu rat u BiH nije dobio niko, zbog toga što ratni ciljevi nijedne od strana nisu dostignuti.
Može se reći da je rat u BiH dobila Amerika jer je demonstrirala svoju ulogu sile koja može da rešava lokalne krize. Šta je, još uvek aktuelno, rešenje donelo narodima u BiH? Donelo je dve mogućnosti: da nastave da na demokratskim principima grade jednu državnu zajednicu koja će postati deo evropskih integracija ili da koristeći nedovršenost države nastave da vode hladni rat u želji da postignu ciljeve koje nisu postigle tokom rata '92-'95.
Čini se da su strane u BiH odabrale upravo ovaj drugi put, potpuno zapostavljajući potencijale same BiH i oslanjajući se na konstelaciju političke moći izvan BiH.
Nije dobio niko al ko je izgubio :D
madner

#934 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by madner »

Globalno, najvise je izgubila Srbija.
To se najbolje moze slikama docarat, od preletanja Pristine sa 20 MiGova i izlaska tenkova do paljenja guma na granici sa Kosovom.

No mrsko mi, nije fer sutat gubitnika.
Samo_nesto

#935 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Samo_nesto »

To stoji, ako gledas cijeli balkan i uporedis ono sto su oni htjeli i ono sto su dobili ipsali su najveci gubitnici. Od velike Srbije do gubitka Kosova.
RahatHurmašica

#936 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:36, edited 1 time in total.
Pokajnik

#937 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Pokajnik »

Samo_nesto wrote:To stoji, ako gledas cijeli balkan i uporedis ono sto su oni htjeli i ono sto su dobili ipsali su najveci gubitnici. Od velike Srbije do gubitka Kosova.
Kosovo sa 90 % albanskog stanovništva jeste teritorija koja bi mogla biti samo u okviru Velike Srbije ne i Srbije.
Pitanje gubitnika i dobitnika u ratovima ex-yu može se posmatrati iz više uglova odnosno o tome ko je gubitnik ko dobitnik može se suditi na osnovu više kriterijuma.
Meni ipak ne izgleda da su Srbi nego Bošnjaci najveći gubitnci ratova devedesetih na području ex-yu.Bošnjaci su nakon 3 i po godine i ne malih ljudskih gubitaka potpisali rješenja za koja nisu morali da ginu.
madner

#938 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by madner »

Naravno jer Srbi su u Hrvatskoj pokazali da su partneri kojima se moze vjerovati. :D
Samo_nesto

#939 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Samo_nesto »

Pokajnik wrote:
Samo_nesto wrote:To stoji, ako gledas cijeli balkan i uporedis ono sto su oni htjeli i ono sto su dobili ipsali su najveci gubitnici. Od velike Srbije do gubitka Kosova.
Kosovo sa 90 % albanskog stanovništva jeste teritorija koja bi mogla biti samo u okviru Velike Srbije ne i Srbije.
Pitanje gubitnika i dobitnika u ratovima ex-yu može se posmatrati iz više uglova odnosno o tome ko je gubitnik ko dobitnik može se suditi na osnovu više kriterijuma.
Meni ipak ne izgleda da su Srbi nego Bošnjaci najveći gubitnci ratova devedesetih na području ex-yu.Bošnjaci su nakon 3 i po godine i ne malih ljudskih gubitaka potpisali rješenja za koja nisu morali da ginu.
Pa govorim o Milosevicevoj velikoj Srbiji. S pocetka su htjeli Bosnu, Hrvatsku (ili dijelove, svejedno) pa i Crna Gora bi valjda ostala tu, Kosovo su vec imali a za 5 godina dosli su do tog da ih NATO bombarduje na kucnom pragu i da im i Kosovo uzmu a predsjednika u Hag protjeraju.
Sto se tice ArBiH ne moze se posmatrati u tom regionalnom balkanskom kontekstu jer su oni ratovali samo u BiH.
Bujrum majstore

#940 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Bujrum majstore »

archi_a wrote:Jok ba, sve su nama ovo nastimali ubaceni elementi, strani agenti i neprijatelji ex-Yu. Nisu chetalji nizasta krivi. Nisu oni ni htjeli ovo. Sve je to nastimano. :-)
Hajde probaj ovako.
I danas imas cetnicke pokrete i sve je ista furka, vise manje.
Zasto danas nemas ono sto si imao 92'?
Odgovor je isti, banke, MMF krediti, nema pucanja kad oni ubiru zito, care moj.
Mozda se sjecas da je Titio svako malo upozoravao na neprijatelja sa zapada.
Jel mozda znas na sta je mislio?
Cetnike otpisi, Srbija je istocno.
Odgovor je...kapitalizam.
Sta mislis, sta bi se desilo Jugoslaviji da nije bilo razlicitih nacija (bolje reci religija) po kojima savovi pucaju?
Bila bi optuzena za ilegalno nuklearno oruzije ili sl., srokali bi nas kao Irak i to je to.
Srecom, bilo je dovoljno budala pa smo mi sve sami zavrsili za njih, kad kazem "njih" mislim na svjetske kapitaliste.
archi_a

#941 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by archi_a »

Mozda kapitalizam jeste opasnost i potencijalni neprijatelj, samo sto me taj neprijatelj nije htio zaklati na spavanju. Kapitalista te sjebe materijalno ali te bar pusti da kopas po kontejnerima da bi prezivio. Pa se ti snalazi. Chedo te kolje sa ledja ako se ne mozes braniti. Zato zajebi pricu o ubacenim elementima koji su nas eto zavadili. Chetalji su htjeli da nas nema. Nije im poslo za rukom. Sada su pali k.... za usi. A i Bobanovci isto. pozz
Woody

#942 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Woody »

Bujrum majstore wrote:
archi_a wrote:Jok ba, sve su nama ovo nastimali ubaceni elementi, strani agenti i neprijatelji ex-Yu. Nisu chetalji nizasta krivi. Nisu oni ni htjeli ovo. Sve je to nastimano. :-)
Hajde probaj ovako.
I danas imas cetnicke pokrete i sve je ista furka, vise manje.
Zasto danas nemas ono sto si imao 92'?
Odgovor je isti, banke, MMF krediti, nema pucanja kad oni ubiru zito, care moj.
Mozda se sjecas da je Titio svako malo upozoravao na neprijatelja sa zapada.
Jel mozda znas na sta je mislio?
Cetnike otpisi, Srbija je istocno.
Odgovor je...kapitalizam.
Sta mislis, sta bi se desilo Jugoslaviji da nije bilo razlicitih nacija (bolje reci religija) po kojima savovi pucaju?
Bila bi optuzena za ilegalno nuklearno oruzije ili sl., srokali bi nas kao Irak i to je to.
Srecom, bilo je dovoljno budala pa smo mi sve sami zavrsili za njih, kad kazem "njih" mislim na svjetske kapitaliste.
Jebo te... Ove crvendaće ne možeš ni tokmakom dotući :-)

Image
PM72

#943 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
Last edited by PM72 on 17/09/2014 13:28, edited 1 time in total.
Woody

#944 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Woody »

Paša moj :thumbup:

Alejkumu selam. Poselami i ti... Ma, ustvari nemoj. Ko mu jebe mater :lol:

A nešto mi pade na pamet. Mi smo tako za vrijeme rata, nekoga koga nemožemo smislit (nekog Jusu rećemo), zvali u gluha doba da izađe jerbo moramo nešta provjerit'. I onda kad kloc izađe mi ga privedemo u PS zbog kretanja po policijskom satu onako u pidžami. Da malo odsmrdi u prdekani. Bar jednu noć ;-)

PM72

#945 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
Pokajnik

#946 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Pokajnik »

Samo_nesto wrote:
Pokajnik wrote:
Pa govorim o Milosevicevoj velikoj Srbiji. S pocetka su htjeli Bosnu, Hrvatsku (ili dijelove, svejedno) pa i Crna Gora bi valjda ostala tu, Kosovo su vec imali a za 5 godina dosli su do tog da ih NATO bombarduje na kucnom pragu i da im i Kosovo uzmu a predsjednika u Hag protjeraju.
Sto se tice ArBiH ne moze se posmatrati u tom regionalnom balkanskom kontekstu jer su oni ratovali samo u BiH.
Sve je to mnogo komplikovanije,kompleksije nego što izgleda.U najkraćem,Srbi su iz procesa formalnog raspada SFRJ izašli sa po njih povoljnim rješenjima nego u SFRJ.
PM72

#947 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
madner

#948 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by madner »

Apsolutno, ovako im je puno bolje.

Tako se tjesi i ovaj jedan sto je imao X5 pa sada presao na Clia, puno je adekvatnije auto. :D
Bujrum majstore

#949 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Bujrum majstore »

archi_a wrote:Mozda kapitalizam jeste opasnost i potencijalni neprijatelj, samo sto me taj neprijatelj nije htio zaklati na spavanju. Kapitalista te sjebe materijalno ali te bar pusti da kopas po kontejnerima da bi prezivio. Pa se ti snalazi. Chedo te kolje sa ledja ako se ne mozes braniti. Zato zajebi pricu o ubacenim elementima koji su nas eto zavadili. Chetalji su htjeli da nas nema. Nije im poslo za rukom. Sada su pali k.... za usi. A i Bobanovci isto. pozz
Sve to stoji al ideja velike Srbije ne bi mogla ni kinhuti 92' da Juga nije bila socijalisticka tj. da je kapitalizam nije zelio razbiti a tu je pomogla ta ista ideja i jos neke slicni duhovi proslosti.
I kao sto rekoh, i danas te ideje zive u glavama pojedinaca pa cak i nekih politicara al nema od toga nista jer sad je kapitalizam, nema pucanja, nema pripajanja i sirenja drzava, moze samo stvaranje manjih drzavica kojima je lako uvaljivati stand-by aranzmane "spasa".
Iz te perspektive, RS moze cak i da se otcijepi od ostatka BiH al da se pripoji Srbiji, od toga nema nista.
Naravno, 99% ni od toga nema nista jer i ovako BiH unutar sebe ima sasvim dovoljno struktura vlasti koje uzimaju kredite, sve ok.
Toliko o ratu, pobjednicima, gubitnicima i tome slicno a zrtve su nazalost, kolateralna steta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
PM72

#950 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
Post Reply