HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Benq

#926 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Po mom misljenju , da bi opravdali ovo dizanje cijene pretplate na svoju ruku , jer koliko ja vidim , ako ne grijesim , nigdje ne pise da im je nalozeno od strane treceg lica da podignu cijene pretplate , neka prestanu izigravat budale , i neka ljudima daju mogucnost da zamijene ovo smece od resivera (Dalvi , Hema) za digitalni resiver za koji traze 50KM doplate (dok je akcija trajala ne znam kako je sada) , dakle , dajte ljudima ono sto placaju u punom kapacitetu i postupajte onako kako pise u ugovoru i tek onda imate pravo da dignete cijene jer su korisnici ZADOVOLJNI , ako ta rijec uopste vise postoji u rijecniku .... Nije stvar u te 2-3KM , otici ces pa ces popiti kafu za te pare , nego je stvar principa , prave nas budalama , neka poboljsanja , nesto ..
The Realist

#927 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote: Ovi se malo sale ili je nesto drugo u pitanju ??? Kojih jebenih poboljsanja , na analognoj na 80% kanala signal gori nego da ih gledam preko riblje kosti , ljudima jos uvijek daju DALVI resivere za "digitalnu" , kako ih nije stid dijelit Dalvi resiver i jos to nazivat prikljuckom za digitalnu tv , ko je jos vidio digitalnog signala preko RF kabla ili cinca ?? Limitiraju torrent saobracaj , skidam nesto , taman dostigne maksimum na brzini downloada , oni kao da ga resetuju i brzina padne na nulu pa ajmo iz pocetka , iritantno do bola !
Da samo daju Hema recievere i to bi već uveliko popravilo situaciju. Dalvi je stvarno grozan i ogromne probleme pravi.

Što se analogne tiče, ko god ima problema sa signalom, neka ih zove, jer problem je uvijek ili u spojevima u kući/stanu, ili na "banderama", te sigurno to mogu popraviti (meni su par puta tako radili, ali sada samo digitalnu gledam, pa mi je svejedno, osim kada dolaze roditelji, pa im spojim drugi TV). A kako stvari stoje, još će neke kanale ubaciti.

Što se tiče poboljšanja u digitalnoj šemi, to stoji i to će svako potvrditi ko ima digitalnu (govorim o programskoj šemi), a čeka se još.

A ovo za torrente ne kontam, nikakvih problema nemam, doduše, brzina mi bude oko 900-950kbps, rijetko preko mega, ali vjerovatno zato što i upload bude na maksimumum u tom momentu. Imam KID 8 i nešto više i ne može.
Saka

#928 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

patakdaca wrote:
Saka wrote:
newphoenix wrote:4 na 6 za 15KM (HS) 1.5X 50% veca brzina
???
4 je prešao na 8, a ne na 6.
Govori čovjek samo o internetu, i preći će na 6 ;-)
Kakvom ba samo internetu? Ne možeš u HS-u imati samo internet. Moraš imati i kablovsku (analognu). I gdje piše da će preći na 6, svima je već prešlo na 8 koliko znam.
The Realist

#929 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Saka wrote: Kakvom ba samo internetu? Ne možeš u HS-u imati samo internet. Moraš imati i kablovsku (analognu). I gdje piše da će preći na 6, svima je već prešlo na 8 koliko znam.
To su KID paketi, dok ovako je sa 4 na 6 prelazak.
Saka

#930 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

The Realist wrote:
Saka wrote: Kakvom ba samo internetu? Ne možeš u HS-u imati samo internet. Moraš imati i kablovsku (analognu). I gdje piše da će preći na 6, svima je već prešlo na 8 koliko znam.
To su KID paketi, dok ovako je sa 4 na 6 prelazak.
Pa nisu samo KID paketi. Ja imam TRIO gdje mi ulazi analogna, telefon i internet i povećano mi je na 8.
Benq

#931 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

@The Realist , ma brate zvao sam ih , dodju , popravi se situacija , nikad meni u kuci nije bio problem jer kako su oni namjestili kablove i splitere nikad niko nije dohvatio , ali kroz 2 dana opet ista prica , u zadnje vrijeme je cak dolazilo do potpunog prekida kablovske par minuta pa se opet vrati ali onda bude slika gora nego sto je bila ... dokurcilo vise i zvat , ili napravi kako treba , ugradi taj pojacivac ako treba , uradi posao da valja , jok , oni izgleda vole da ih se zove svako malo... A s tim nemam samo ja problema , nego citav kvart , ljudi zovu , nekom dodju nekom ne dodju i tako ..
The Realist

#932 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Benq wrote:@The Realist , ma brate zvao sam ih , dodju , popravi se situacija , nikad meni u kuci nije bio problem jer kako su oni namjestili kablove i splitere nikad niko nije dohvatio , ali kroz 2 dana opet ista prica , u zadnje vrijeme je cak dolazilo do potpunog prekida kablovske par minuta pa se opet vrati ali onda bude slika gora nego sto je bila ... dokurcilo vise i zvat , ili napravi kako treba , ugradi taj pojacivac ako treba , uradi posao da valja , jok , oni izgleda vole da ih se zove svako malo... A s tim nemam samo ja problema , nego citav kvart , ljudi zovu , nekom dodju nekom ne dodju i tako ..
E ovo sam i ja doživio. OK, nije bilo dva dana, nego traje, ali recimo da bi ih godišnje morao 3-4 puta zvati da sve poprave, a kod nas nema toliko korisnika (tj. sav komšiluk ima, ali nema toliko kuća), onda vjerujem da je u zgradama veći problem.

Btw. vidim da su povećali i upload na prva dva paketa, što nije loše. I da, bilo bi im dobro da prestanu naplaćivati modeme, iako vjerujem da većina ljudi ima svoj modem, ali svejedno....
Saka

#933 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

patakdaca wrote:
A jesi boot, kablovska se podrazumjeva, a to sto si ti dobio 8 umjesto 6 suti i lupaj se nogom u dupe od srece. Nama na standard paketu ce ici na 6 a evo meni nisu dignuli brzinu, i nikad nisu prije 01.03.
Image
A ne znam brate, i komšija je takođe dobio 8 koji ima isti TRIO paket bez digitalne. Ne vjerujem da se radi o slučajnosti. A i ti plaćaš 11.5 kablovsku + 15 internet = 26.5 KM, dodaj jos 3.5 KM i uzmi TRIO (29.90). Dobićeš znači i telefon (koji ne moraš koristiti) ali i 8mbit internet.
Tech-l4

#934 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Tech-l4 »

patakdaca wrote:
A jesi boot, kablovska se podrazumjeva, a to sto si ti dobio 8 umjesto 6 suti i lupaj se nogom u dupe od srece. Nama na standard paketu ce ici na 6 a evo meni nisu dignuli brzinu, i nikad nisu prije 01.03.
Image

Mislim da je "patakdaca" u pravu,Trio je 4Mbps, tih 8 kako imas pitanje je , prijavi "problem" :D možda i saznaš : )))
Saka

#935 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

Pa eto nek se javi još ko ima TRIO da vidimo. Ja i komšija smo dobili 8 kad je bilo povećanje. Znači nisam samo ja u pitanju.
Spaken

#936 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Spaken »

micki125 wrote:
Saka wrote:Pa eto nek se javi još ko ima TRIO da vidimo. Ja i komšija smo dobili 8 kad je bilo povećanje. Znači nisam samo ja u pitanju.
istina, i kod mene je brzina 8., a još k tomu nije poskupio. izgleda da forsiraju ovaj trio paket zbog telefonije, tj misle da će na telefoniji profitirati ako se raja bude prebacivala na ovaj paket.
Ne bih bas rekao :?

http://www.hs-hkb.ba/2013/01/31/nova-ci ... 1-03-2013/
Nermin_BH

#937 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Nermin_BH »

Jel vama krči hayat lijevi zvucnik ?
Saka

#938 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

Spaken wrote:
micki125 wrote:
Saka wrote:Pa eto nek se javi još ko ima TRIO da vidimo. Ja i komšija smo dobili 8 kad je bilo povećanje. Znači nisam samo ja u pitanju.
istina, i kod mene je brzina 8., a još k tomu nije poskupio. izgleda da forsiraju ovaj trio paket zbog telefonije, tj misle da će na telefoniji profitirati ako se raja bude prebacivala na ovaj paket.
Ne bih bas rekao :?

http://www.hs-hkb.ba/2013/01/31/nova-ci ... 1-03-2013/
Fakat piše 6/0.7, al eto nama trojici je 8/1, ne bunim se naravno. :)
House

#939 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by House »

Nermin_BH wrote:Jel vama krči hayat lijevi zvucnik ?
Da :D
wolfpack

#940 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by wolfpack »

Vi ovdje svi iz Sarajeva pa niko nece na da odgovori na moje pitanje?
House

#941 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by House »

wolfpack wrote:Vi ovdje svi iz Sarajeva pa niko nece na da odgovori na moje pitanje?
Restartuj modem , ako ne digne briznu onda zovi centralu HS-a
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#942 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by mk ultra »

koji je postupak raskidanja ugovora KID paketa? koliko se placa?
The Realist

#943 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

mk ultra wrote:koji je postupak raskidanja ugovora KID paketa? koliko se placa?
Polovina iznosa koji bi platio da si odradio ugovor do kraja. Gleda se ostatak ugovora.
forzamilan

#944 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by forzamilan »

Kakva je situacija sa arena sport 2 3 i 4? Sad imam net kokuz paket i kablovsku a znam da je prije bilo nešto pređeš na kid8 paket imaš i te arene.
The Realist

#945 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

patakdaca wrote:Nego ima li neko da gleda TS stream kanale, sopcast, flash..... ja u zadnje vrijeme mogu samo plakati kad ukljucim, tj. flash i nekako ide, TS nikako nece ili sjecka svako 5s, isto tako i sopcast.
Ja gledoa United, fantastičan stream, ono, kvalitetnija slika i odlično je funkcionisalo. Ali, KID 8 je paket, pa da znaš.
The Realist

#946 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

forzamilan wrote:Kakva je situacija sa arena sport 2 3 i 4? Sad imam net kokuz paket i kablovsku a znam da je prije bilo nešto pređeš na kid8 paket imaš i te arene.
Besplatno je i dalje.
Maharadza

#947 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

The Realist wrote:
patakdaca wrote:Nego ima li neko da gleda TS stream kanale, sopcast, flash..... ja u zadnje vrijeme mogu samo plakati kad ukljucim, tj. flash i nekako ide, TS nikako nece ili sjecka svako 5s, isto tako i sopcast.
Ja gledoa United, fantastičan stream, ono, kvalitetnija slika i odlično je funkcionisalo. Ali, KID 8 je paket, pa da znaš.
MA to ovisi od stream-a tj. linka! NEku noć mi štekao el-clasico na SD rezoluciji, dok nisam našao HD link na kojem je ferceralo bez greške! Sopcast je zakon! ;-)
dinooh

#948 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by dinooh »

Maharadza wrote:
The Realist wrote:
MA to ovisi od stream-a tj. linka! NEku noć mi štekao el-clasico na SD rezoluciji, dok nisam našao HD link na kojem je ferceralo bez greške! Sopcast je zakon! ;-)
Da ovisi od stream-a i koliko osoba gleda trenutno. Probajte i Veetle, i on je bolji, meni cak dobar i od Sopcast
The Realist

#949 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

patakdaca wrote: Kod mene je sop jedno vrijeme odlicno radio cak i na 2.7Mbps streamovima, sad ne mogu da ga pokrenem odmah zablokira, a TS mi samo buffering radi

Moram ih zvati nek malo zavrnu rukave, kad vec dizu cijene nek dignu i kvalitet konekcije.
Taj sam i gledao, samo što na početku je štekalo, ali sam ostavio, i nakon par minuta je napunjeno sve i onda je odlično funkcionisalo.

Ali kada sam stavio da gledam preko VLC-a, onda je štekalo, ali ako gledam preko sopcastovog prozora, onda sve sjajno.
The Realist

#950 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Meni nije originalan Windows, tako da ne može to biti problem.
Post Reply