slučajno majke mimadridist wrote:Meni to izgleda ko da si došla špijunirat objekt i ljude koji tu rade a ne na piće ko sav normalan svijet.
Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Moderator: anex
- munevera44
#926 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
- perfect_guy
#927 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
moguće ukoliko nije u sistemu PDVa. Ako ima sve elemente fiskalnog računa, to je onda tomunevera44 wrote: 2. Nakon jela i pića tražim da platim račun, dobijem fiskalni račun (kažem pregledat ću ga kasnije) kad ono PDVa nigdje znači nula???????????
- vjesticanametli
#928 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
pekara žu žu na stupu............racuna nema nikada, prodaja super. ona zenturaca sto tamo radi je nekulturna i neljubazna. jucer nisam imala sitno i odbija da proda, mase kiflama, kesama i serinja. ja izadem i uĐŽe moj kolega i kaze da ce joj zvati inspekciju i da je njen problem sto nema sitno ...............LM uzme on kifle i ja opet jutros kad ona pode prosipat huju
eh reko kad ste takvi sad cu da zovem inspekciju i za racune i za star hljeb sto prodajete i za to sto nema sitno 
- vjesticanametli
#929 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
zvala sam inspek. i prijavila ih 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#930 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
i sta ona? pojela staru kiflu koliko si je nasikirala? 
- vjesticanametli
#931 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
pa ona po seljacki naravno nista
sta drugo od kloca i ocekivati
uglavnom ja cu ih sad stalno prijavljivati
uglavnom ja cu ih sad stalno prijavljivati
-
Saka
#932 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Toliki restoran da nije u sistemu PDV-a.perfect_guy wrote:moguće ukoliko nije u sistemu PDVa. Ako ima sve elemente fiskalnog računa, to je onda tomunevera44 wrote: 2. Nakon jela i pića tražim da platim račun, dobijem fiskalni račun (kažem pregledat ću ga kasnije) kad ono PDVa nigdje znači nula???????????
http://www.uino.gov.ba/b/Porezi/PDV_obv ... fault.aspx ukucaj TURKUAZ
- BadCopy
#933 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Sinoc u Petici nema racuna za klopu.Kasnije u Vatru na kahvu i kolac uradno izdat racun
Ja koliko sam skonto ovi sa klopom navijes kradu
Ja koliko sam skonto ovi sa klopom navijes kradu
- DaffyDuck
#934 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Saka wrote:Toliki restoran da nije u sistemu PDV-a.perfect_guy wrote:moguće ukoliko nije u sistemu PDVa. Ako ima sve elemente fiskalnog računa, to je onda tomunevera44 wrote: 2. Nakon jela i pića tražim da platim račun, dobijem fiskalni račun (kažem pregledat ću ga kasnije) kad ono PDVa nigdje znači nula???????????
http://www.uino.gov.ba/b/Porezi/PDV_obv ... fault.aspx ukucaj TURKUAZ
a vidi ovo, dvije firme, TURKUAZ i TURKUAZZ. Kakva muljaza
http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... TTIME:TRUE
-
Saka
#935 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Vidi stvarno. A ovaj sa dva ZZ nije u PDV-u. Izgleda muljaža baš.
-
peli
#936 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
news bar u importane centru i four seasons u alti nikad ne izdaju FISKALNI RACUN...gdje i kako se moze prijaviti za neizdavanje fiskalnog racuna.
hvala
hvala
- Seoskivaralica
#937 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Posto sam ono bosnjo 100 % cesto sam na cevapima i niko ne daje racun sa kusurom kao sto to treba da ide Vego te pita sta je bilo i samo jamije kesh zenera -petica i kombinacija,,,, neise da ne imentujem nikog , ali u pekarama nisam ni vidio kasu koju bas kriju ha ha ha....
Ovo sto kaze vjestica na metli vise je do nje....Trazi neku aman ti zaman uslugu u toj fush pekari pa imas pekara na malti jos cca 5 a ti se naklatila bas na tu....tuga je to da sve vise koza radi u ugostiteljstvu a sve manje ih pase travu po livadama....recmo cura sto radi u cevabdzinici na Ilidzi ,cuvenoj , ko da je neko svezao i rekao :tu ima da radis dok ne umres ako se ikom nasmijes leti glava, tako nakon nekog vremenskog perioda naidjem ja da platim ,jos pokrecem neki kofol razgovor da ne rece kolko para mislio bih da je gastarbajter iz svedske.... Ni pogledala me nije ...jos ima primjera more gdje niti daju racuna niti usluge , samo zgrcu pare ali mislim da je osnovna kultura nekog pozdraviti ako nista klimanjem glave ili osmijehom , kad je sve ok tada obicno ima i racun jer kad je sve POD KONAC to se izdaleka vidi.....
Ovo sto kaze vjestica na metli vise je do nje....Trazi neku aman ti zaman uslugu u toj fush pekari pa imas pekara na malti jos cca 5 a ti se naklatila bas na tu....tuga je to da sve vise koza radi u ugostiteljstvu a sve manje ih pase travu po livadama....recmo cura sto radi u cevabdzinici na Ilidzi ,cuvenoj , ko da je neko svezao i rekao :tu ima da radis dok ne umres ako se ikom nasmijes leti glava, tako nakon nekog vremenskog perioda naidjem ja da platim ,jos pokrecem neki kofol razgovor da ne rece kolko para mislio bih da je gastarbajter iz svedske.... Ni pogledala me nije ...jos ima primjera more gdje niti daju racuna niti usluge , samo zgrcu pare ali mislim da je osnovna kultura nekog pozdraviti ako nista klimanjem glave ili osmijehom , kad je sve ok tada obicno ima i racun jer kad je sve POD KONAC to se izdaleka vidi.....
- Big Ang
#938 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Optika Baros. Sta je njim? Kakve su ono cijene? Gdje je cijenovnik i zasto ne daju racun za ljekarski pregled? Uzas. Nikad vise kod njih.
-
Saka
#939 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Sinoć navratih tamo na večeru. Konobar naravno pokušao naplatiti i izbjeći izdavanje bilo kakvog računa, ali ja sam tražio fikalni račun prije plaćanja. Onda on ide i nosi onu cedulju narudžbu, ja ga vratim, reko donesi fiskalni račun, to nije fiskalni. I evo donio je na kraju.DaffyDuck wrote:Saka wrote:Toliki restoran da nije u sistemu PDV-a.perfect_guy wrote:moguće ukoliko nije u sistemu PDVa. Ako ima sve elemente fiskalnog računa, to je onda to
http://www.uino.gov.ba/b/Porezi/PDV_obv ... fault.aspx ukucaj TURKUAZ![]()
a vidi ovo, dvije firme, TURKUAZ i TURKUAZZ. Kakva muljaza![]()
http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... TTIME:TRUE

Kao što se vidi iz priloženog račun je od firme Turkuazz d.o.o. koja nije u sistemu PDV-a, dok Turkuaz d.o.o. na istoj adresi jeste. Koliko sam shvatio, Turkuaz bi trebao biti restoran, a Turkuazz caffe bar na istoj adresi. Ali oni naravno kucaju račun za hranu u caffe baru da bi izbjegli PDV. Naravno, na sve načine prvo pokušaju izbjeći izdavanje bilo kakvog računa jer ako promet u Turkuazz caffe-u pređe 50.000KM godišnje moraće ući u sistem PDV-a.
Uglavnom mutljaža klasična. Ne bih ja ni tražio račun ali su bili bezobrazni (prvo pola stvari nemaju, onda i ono što je rekao da imaju ispostavi se da nema, ali tek nakon što donese hranu, pa ne možeš odustati. I onda sliježe ramenima na kritike). A kebab ti može u oko stati, a iako je bez priloga (nestalo riže) puna cijena regularno - 9KM. Tako da sam i ja bio "bezobrazan" i drznuo se tražiti ono što su dužni izdati po zakonu.
-
Did
#940 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Hotel Park u Vogošći!! Ne daju fiskalni račun za ni za bazen, ni za teretanu, a bogami ni za kapicu.
- vješalica
#941 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
nek si je prijavilavjesticanametli wrote:pekara žu žu na stupu............racuna nema nikada, prodaja super. ona zenturaca sto tamo radi je nekulturna i neljubazna. jucer nisam imala sitno i odbija da proda, mase kiflama, kesama i serinja. ja izadem i uĐŽe moj kolega i kaze da ce joj zvati inspekciju i da je njen problem sto nema sitno ...............LM uzme on kifle i ja opet jutros kad ona pode prosipat hujueh reko kad ste takvi sad cu da zovem inspekciju i za racune i za star hljeb sto prodajete i za to sto nema sitno
drskosti prodavacicama ne fali
ko da su na trnje pišale svako jutro
- nineinchnails
#942 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Nego, koji je telefon te inspekcije gdje se prijavljuje, i e-mail adresa, web stranica?
-
Saka
#943 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
http://www.fuzip.gov.ba/index.php?lang=ba&sel=7nineinchnails wrote:Nego, koji je telefon te inspekcije gdje se prijavljuje, i e-mail adresa, web stranica?
-
swanfilter
#944 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Treba ih bez kruha ostavljati dok se ne nauce kulturnom poslovanju. Prijaviti sve redom, za zvaku ako treba ..
- LeonardoAC
#945 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
a vidi ovo, dvije firme, TURKUAZ i TURKUAZZ. Kakva muljaza
http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... TTIME:TRUE[/quote]
Sinoć navratih tamo na večeru. Konobar naravno pokušao naplatiti i izbjeći izdavanje bilo kakvog računa, ali ja sam tražio fikalni račun prije plaćanja. Onda on ide i nosi onu cedulju narudžbu, ja ga vratim, reko donesi fiskalni račun, to nije fiskalni. I evo donio je na kraju.

Kao što se vidi iz priloženog račun je od firme Turkuazz d.o.o. koja nije u sistemu PDV-a, dok Turkuaz d.o.o. na istoj adresi jeste. Koliko sam shvatio, Turkuaz bi trebao biti restoran, a Turkuazz caffe bar na istoj adresi. Ali oni naravno kucaju račun za hranu u caffe baru da bi izbjegli PDV. Naravno, na sve načine prvo pokušaju izbjeći izdavanje bilo kakvog računa jer ako promet u Turkuazz caffe-u pređe 50.000KM godišnje moraće ući u sistem PDV-a.
Uglavnom mutljaža klasična. Ne bih ja ni tražio račun ali su bili bezobrazni (prvo pola stvari nemaju, onda i ono što je rekao da imaju ispostavi se da nema, ali tek nakon što donese hranu, pa ne možeš odustati. I onda sliježe ramenima na kritike). A kebab ti može u oko stati, a iako je bez priloga (nestalo riže) puna cijena regularno - 9KM. Tako da sam i ja bio "bezobrazan" i drznuo se tražiti ono što su dužni izdati po zakonu.[/quote]
P. im M. - nemaš ti pojma šta su oni sve po turskoj naučili... evo godinama izdaju "NARUDŽBA". To jednom kvalitetna inspekcija da uleti pa da ih oderu - molili bi te da uzmeš račun. Baš me zanima plaćaju li komunalne takse na TURKUAZZ ili TURKUAZ
http://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f? ... TTIME:TRUE[/quote]
Sinoć navratih tamo na večeru. Konobar naravno pokušao naplatiti i izbjeći izdavanje bilo kakvog računa, ali ja sam tražio fikalni račun prije plaćanja. Onda on ide i nosi onu cedulju narudžbu, ja ga vratim, reko donesi fiskalni račun, to nije fiskalni. I evo donio je na kraju.

Uglavnom mutljaža klasična. Ne bih ja ni tražio račun ali su bili bezobrazni (prvo pola stvari nemaju, onda i ono što je rekao da imaju ispostavi se da nema, ali tek nakon što donese hranu, pa ne možeš odustati. I onda sliježe ramenima na kritike). A kebab ti može u oko stati, a iako je bez priloga (nestalo riže) puna cijena regularno - 9KM. Tako da sam i ja bio "bezobrazan" i drznuo se tražiti ono što su dužni izdati po zakonu.[/quote]
P. im M. - nemaš ti pojma šta su oni sve po turskoj naučili... evo godinama izdaju "NARUDŽBA". To jednom kvalitetna inspekcija da uleti pa da ih oderu - molili bi te da uzmeš račun. Baš me zanima plaćaju li komunalne takse na TURKUAZZ ili TURKUAZ
-
Naslovnica
#946 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Šupci ne daju opciju da anonimno prijaviš.Saka wrote:http://www.fuzip.gov.ba/index.php?lang=ba&sel=7nineinchnails wrote:Nego, koji je telefon te inspekcije gdje se prijavljuje, i e-mail adresa, web stranica?
- madridist
#947 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Zašto anonimno,ako već nekog prijavljuješ i navaljuješ mu belaj na ledja budi onda faca pa se i predstavi u čemu je problem?Naslovnica wrote:Šupci ne daju opciju da anonimno prijaviš.Saka wrote:http://www.fuzip.gov.ba/index.php?lang=ba&sel=7nineinchnails wrote:Nego, koji je telefon te inspekcije gdje se prijavljuje, i e-mail adresa, web stranica?
-
Naslovnica
#948 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]madridist wrote:Zašto anonimno,ako već nekog prijavljuješ i navaljuješ mu belaj na ledja budi onda faca pa se i predstavi u čemu je problem?Naslovnica wrote:Šupci ne daju opciju da anonimno prijaviš.Saka wrote:[quote="nineinchnails"Nego, koji je telefon te inspekcije gdje se prijavljuje, i e-mail adresa, web stranica?/quote]
http://www.fuzip.gov.ba/index.php?lang=ba&sel=7
Zato što imam djecu.
Misliš da ovi Turci i svi ovi koji tako lagodno ne izdaju račune i muljaju nemaju leđa i ljude koji ih pokrivaju?
Ne pravi se naivan i ironičan.
-
swanfilter
#949 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
-
almir90
#950 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
I ne treba anonimno, samo puno ime i prezime, ovako anonimno konkurencija jedni druge mogu prijavljivati i davati lažne informacije do beskonačnosti.