Šta su onda ovi?
Tiago Manuel Dias Correia-BEBE
José Ernesto Sosa
Diego Armando Contento
Yoann Gourcuff
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ovo su slabiji igraci od Balacka. Koji je odlican igrac bio. Ali nije vrh. Nije Messi, Zidane i ta raja. A gurali su ga medju njih. S te strane je ubleha. Sve je relativno i te foresprej wrote:čuj Ballack ubleha, pfff...![]()
![]()
Šta su onda ovi?
José Ernesto Sosa
Diego Armando Contento
Yoann Gourcuff
Stvarno nije zasluzio onaku karijeru. Jak, stamen, ok. Ali bio je i rahmetli Mehmed Buza pa je igro gdje je igroLakat Jebić wrote:ubjedljivo najveca ubleha je bendtner. covjek igrao u arsenalu i juventusu, a Boga mi nije bolji od mene
ja bi volio da nam nađeš to gdje je neko njega gurao u priču sa zidaneom i messijem, jer ja to stvarno nikad nisam vidio ni čuo, ni u pjanskoj u kafani. strani, domaći medij, sami nijemci, svejedno je.Micaha wrote:Ovo su slabiji igraci od Balacka. Koji je odlican igrac bio. Ali nije vrh. Nije Messi, Zidane i ta raja. A gurali su ga medju njih. S te strane je ubleha. Sve je relativno i te foresprej wrote:čuj Ballack ubleha, pfff...![]()
![]()
Šta su onda ovi?
José Ernesto Sosa
Diego Armando Contento
Yoann Gourcuff
Ne pise u intervjuu koliko su platili. Vidim palis se pa kad si vec u djiru haj nadi i taj podatak, ne bilo ti zapovjedjeno.JThomas wrote:evo pošto ti je interesantno, vidi koliko je platio. i usporedi sa ostalim top transferima tih godina.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 769763.stm
Mislio sam ti odgovorit pa sam se predomislio. Posto nisi bas najbistriji. Na stranu sto si bezobrazanBHF_Manijak wrote:Ballack je sve samo ne ubleha, sto govori njegova karijera o njemu. Nijemci jesu imali prevelika ocekivanja od njega, mozda su ga i previse forisrali, ali daleko od toga da je los igrac.
On je guran iz razloga jer u tom trenutku nisu imali extra dobrog igraca, kao sto ih danas npr. imaju u Ozilu, Reusu, Goetzeu itd...
U Leverkusenu je fakat zvijer bio, u Bayernu malo manja, ali opet paklen igrac, u Chelseu je zbog rotacije i dobrog rostera malo manje igrao, ali je itekako cijenjen bio kod navijaca, a Bogami i trenera (pogledati Mourinhovo misljenj o njemu).
Repku je nosio na ledjima, kad su qrac bili i kad ih niko nije uzimao za ozbiljne kandidate za titulu. Pa na SP-u je pored Kahna bio najjaci igrac! Da je on bio, finale bi, siguran sam, imalo drugaciji ishod!
@Micaha, halo ba prestani vise dosadjivati sa tom cifrom! Chelsea je za njega izdvojio NULA (0!!!) Eura, jer je otisao kao slobodan igrac, kako ne kontas?
pa i sheva je u celziju bio ono sto bi ja bio u bilo kojem premijerligasu a covjek medju najboljim napadacima u europiMicaha wrote:U Celziju se je vidilo koliko moze. Ruku na srce, nesto bolji od ovog Kedire sto u Realu igra. Bolji igrac ali ne bas puno. Doda onom do sebe, nema tu pasa ni lucidnosti, nije u zivotu triput preso igraca, dobro igra glavom, sut dobar, povuce i defanzivno i to bi otprilike bilo to.ultima_palabra wrote:Bio je daleko najbolji kojeg su imali, normalno da će velika nacija kao Njemačka uzdizati svog najboljeg igrača.
Jeste bio limitiran donekle, ali je bio vođa na terenu.
Vodja je bio ali za to moras imat kapacitet. Odosmo predaleko. Mene nikad nije ocaro kao igrac, to hocu da kazem.
Sa njim moze i Lampard pod ruku.
Da je jedan Bugar a drugi Meksikanac ne bi nikom na pamet palo da ih u zvjezde okiva
+1 Jedan od boljih igraca u svoje vrijeme i opet se nekoa nadje da ovako pametuje.JThomas wrote:nijedno slovo koje si napisao nisi argumentovao. niti si odgovorio i na jedno konkretno pitanje. znači - ti si ubleha, to je psihološka projekcija.
Box to box kazesBHF_Manijak wrote:O tvojoj bistrini dovoljno govori da ne mozes da razlikujes pozicije igraca i predispozicije istih. Nije ni Cannavaro nikad nikog predriblao, izvrnuo na usta itd.., pa je opet jedan od najboljih igraca Italije na svojoj poziciji bio. Ali to je ono o cemu ti govorim, da ti veze nemas sta je ciji zadatak na terenu, dok trpas u isti kos npr. Lamparda i Ballacka sa Messiem ili Zidaneom.
Elementarno fudbalsko neznanje, a uspinjes se sa nekakvim nervoznim tonom da ljudima dokazes nesto nedokazivo.
I niko nikad nije Ballacka trpao u isto kos sa Zidaneom, ni najzagrizeniji Nijemci. Zidane je imao virtuoznost, tehniku, pregled igre i sta sve ne, ali je zato i igrao na poziciji na kojoj je igrao, pozicija koja je razlicita od Ballackove. To sto ti mislis da obojica moraju imati iste karakteristike, samo zato sto u veznom redu igraju, to je vec tvoj problem, koji sam spomenuto na pocetku price.
Poredis ga i sa Khedirom i jos govoris o njemu u tonu, kao da igra za Vratnik, a ne za Real. Sto opet mnogo vise o tebi govori, koliko zapravo fudbal ne poznajes. Real nije mahalski klub, koji ce eto nekog tek tako dovesti, samo jer im se svidja njegovo egzoticno prezime.
Da nema kvalitete ne bi igrao tu gdje igra, a to sto ti, peti, deseti ne vidi te stvari, Ancelottia ili Pereza boli cuna za tim!
Za pocetak procitaj bar na wikipediji nesto o defanzivnom veznom, destruktivcu igre, box to box veznjaku, plejmejkeru, deep lying plejmejkeru itd..
Evo nabrojat cu ti 5 veznjaka, a svi igraju apsolutno drugacije uloge na terenu, iako su veznjaci, da bih ti docarao ono o cemu pisem, jer ocigledno ne kontas.
Makelele (Khedira), Xabi Alonso (Schweinsteiger), Pirlo (Pjanic), Fabregas (Fellaini, Toure, Gerrard, Lampar, Ballack), Xavi.
jevrejski lobiBadCopy wrote:Sta svasta napisase i koga prozvase.
Meni je Benayounova karijera nejasna skroz.Igrao u tako jakim klubovima a bas je kanta
Ako se predomislis javi mi na pp. Bilo bi mi drago da cujem tvoj sudBHF_Manijak wrote:Recimo i to da, za tvoj pojam, imam fudbal u malom prstu.
Na argumente odgovaras glupostima i nekim pokusajem humora, sto mi nije nimalo simpaticno. Kada se naucis komunicirati, argumentovano, onda cemo nastaviti. Dotada lijep pozdrav.
AUUUUU sta rece. Lampard ubleha.Micaha wrote:U Celziju se je vidilo koliko moze. Ruku na srce, nesto bolji od ovog Kedire sto u Realu igra. Bolji igrac ali ne bas puno. Doda onom do sebe, nema tu pasa ni lucidnosti, nije u zivotu triput preso igraca, dobro igra glavom, sut dobar, povuce i defanzivno i to bi otprilike bilo to.ultima_palabra wrote:Bio je daleko najbolji kojeg su imali, normalno da će velika nacija kao Njemačka uzdizati svog najboljeg igrača.
Jeste bio limitiran donekle, ali je bio vođa na terenu.
Vodja je bio ali za to moras imat kapacitet. Odosmo predaleko. Mene nikad nije ocaro kao igrac, to hocu da kazem.
Sa njim moze i Lampard pod ruku.
Da je jedan Bugar a drugi Meksikanac ne bi nikom na pamet palo da ih u zvjezde okiva