Upoznajte Tuzlu :)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
Tyke

#926 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Tyke »

plain vanilla wrote:
Tyke wrote: Zar nije Vlada kantona vecinski (ili polovicno) vlasnik zgrade? A vidices da ce na kraju preoteti zgradu.

Al zato nase Fukare cim stigose nastade paljevina, a onda domino-efekat i po ostalim gradovima.
nisu nase Fukare palile, nego balavurdija koja je i dosla samo da pali i unisti zgradu
dok su radnici, koji su i zapoceli proteste, vikali da ne pale, oni se nisu obazirali
Od prvog dana sam bio tu na skupu do kasno u noc kad su se poceli kontejneri paliti po ulicama, pa nas policija potjerala, bezveze se istrcao onoliko, pluca na cesti ostavio. :D Tako da znam i kad je dosta momaka stiglo na proteste tog dana koji su u Fukarama i redovno na tribini, cesto i zajedno gostujemo i nije to sve balavurdija. ;)
Ali nebitno, ne osudjujem ni njih niti ikoga drugoga, svi smo se na kraju zanijeli, dozlogrdilo je bilo svima slusati obecavanja i ismijavanje protesta a kad je paljevina krenula kasno je bilo, to se samo proculo i po drugim gradovima i nemoguce je onda bilo zaustaviti to. Ali nazalost nikakvog efekta na kraju nije bilo, kao sto i sama kazes, zapalila se imovina koja ce se opet renovirati od nasih para, a krajnji rezultat je bio NULA, jer se nije istrajalo do kraja kad smo vec usrali motku i skoro pa do kraja dogurali.

Bas me zanima sta ce biti sa SODASO zgradom.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#927 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by plain vanilla »

Skream wrote:Ja fakat ne kontam zašto ljudi žele umanjiti značaj februarskih protesta :sad:
pa koji su rezultati? sjahao Murta, uzjahao Kurta
meni nije bolje, nadam se da tebi jeste

a sto se tice protesta, meni bi bilo draze da su one u zgradi SODASO drzali kao taoce koji dan, nego sto su zapalili zgradu. Ovi bi osjetili kako je biti nemocan, a zgrada bi bila sacuvana
tako isto, ne bih imala nista protiv ni da je zapaljena kuca tadasnjeg premijera kantona koji nije htio dati ostavku..ionako je sve napravio od nasih para

nisam ja protiv protesta, naprotiv, samo mi zao unistene imovine. nije to babovina nekog premijera, ta je zgrada sagradjena od plata nasih roditelja...
Skream

#928 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Skream »

plain vanilla wrote:
Skream wrote:Ja fakat ne kontam zašto ljudi žele umanjiti značaj februarskih protesta :sad:
pa koji su rezultati? sjahao Murta, uzjahao Kurta
meni nije bolje, nadam se da tebi jeste

a sto se tice protesta, meni bi bilo draze da su one u zgradi SODASO drzali kao taoce koji dan, nego sto su zapalili zgradu. Ovi bi osjetili kako je biti nemocan, a zgrada bi bila sacuvana
tako isto, ne bih imala nista protiv ni da je zapaljena kuca tadasnjeg premijera kantona koji nije htio dati ostavku..ionako je sve napravio od nasih para

nisam ja protiv protesta, naprotiv, samo mi zao unistene imovine. nije to babovina nekog premijera, ta je zgrada sagradjena od plata nasih roditelja...
Ma nije mi bolje, čak i gore nego što je bilo.
A to što nismo znali odraditi "after" to je neka druga priča...
Što se tiče zgrade, ja bi je svake godine zapalio u znak sjećanja i treba se popišat na nju svaki put kad se prolazi.

Ja sam za drugo kolo, ASAP!
Tyke

#929 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Tyke »

I meni je zao sto nisu odradili after kako treba, a najavljivali su kako ce poceti unistavati silnu imovinu bivseg premijera TK, kao i drugih clanova vladajuce garniture koji su stekli ogroman imetak preko nasih ledja. Sad samo mozemo mastati, jer takvog protesta nasa drzava (barem Federacija) nece vidjeti sigurno jos deceniju najmanje, a sumnjam i duzi period.
escobar__

#930 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by escobar__ »

Tyke wrote:I meni je zao sto nisu odradili after kako treba, a najavljivali su kako ce poceti unistavati silnu imovinu bivseg premijera TK, kao i drugih clanova vladajuce garniture koji su stekli ogroman imetak preko nasih ledja. Sad samo mozemo mastati, jer takvog protesta nasa drzava (barem Federacija) nece vidjeti sigurno jos deceniju najmanje, a sumnjam i duzi period.
Neće ga nikad vidjet, za takvo nešto valja imat muda i ići do kraja a to ovaj do srži pokvareni narod nema.
maida95

#931 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

Gdje ima prodavnica sportske opreme pored Intersporta u Konzumu/Merkatoru? :zoka:
maida95

#932 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

ma trebaju mi štitnici, a nema tih čuda u Sport Visionu, skoknut ću do Juvente, nisam tu bila :-) :mrgreen:
punosvega

#933 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by punosvega »

maida95 wrote:ma trebaju mi štitnici, a nema tih čuda u Sport Visionu, skoknut ću do Juvente, nisam tu bila :-) :mrgreen:
http://www.olx.ba/pretraga?trazilica=%C5%A1titnici :kakoste:
maida95

#934 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

punosvega wrote:
maida95 wrote:ma trebaju mi štitnici, a nema tih čuda u Sport Visionu, skoknut ću do Juvente, nisam tu bila :-) :mrgreen:
http://www.olx.ba/pretraga?trazilica=%C5%A1titnici :kakoste:
hvala al' gledala sam već :mrgreen: btw trebaju mi za odbojku, a ovi koje sam na piku našla mi ne odgovaraju :|
punosvega

#935 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by punosvega »

maida95 wrote: hvala al' gledala sam već :mrgreen: btw trebaju mi za odbojku, a ovi koje sam na piku našla mi ne odgovaraju :|
a znaci odbojkasica... :per: :P
maida95

#936 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

daleko mi je Šićki al' haj', pogledat ću u outletu ovdje u Robotu :mrgreen:
ne da mi se ba čekati dok dođe :-) :mrgreen:
maida95

#937 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

Ama pregledala sam sve, nešto mi preskupi na netu :mrgreen: stare sam u intersportu uzela za 15 KM, ovo kad pogledam dođe sve oko 50-60 (ovi malo kvalitetniji) :roll:
maida95

#938 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

:lol: :mrgreen:
De ti samo baci oko na cijenu, lako je meni za veličinu :mrgreen:
Laertes

#939 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by Laertes »

maida95 wrote::lol: :mrgreen:
De ti samo baci oko na cijenu, lako je meni za veličinu :mrgreen:
Size doesn't matter :D
punosvega

#940 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by punosvega »

Mozda ne, mozda da, ali postoji univerzalna velicina koja ce zadovoljiti svaku zenu. :mrgreen:

Image

Image

Ipak treba biti oprezan jer je moguc i slijedeci scenario. :lol:

Image
avetinja

#941 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by avetinja »

Gdje su u Tuzli najbolji ćevapi?
maida95

#942 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

Limenka pored magistrale/parka sa Tvrtkom, meni najbolji :mrgreen:
avetinja

#943 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by avetinja »

Nemoj da ne budu valjali. :mrgreen:
maida95

#944 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

Samo traži reš, koju god uzmeš :mrgreen:
punosvega

#945 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by punosvega »

avetinja wrote:Gdje su u Tuzli najbolji ćevapi?
Limenka je nekad bila zakletva ali su poceli fusheriti pa ti ne bih preporucio. Sarajka je skroz dobra, lokal preko puta kapije u centru grada, dobri su i u play-u u trznom centru na brcanskoj malti, nisu losu ni na tenisu (sezam) ali ima razlike od kuhara koji je u smjeni, cini mi se da su bolji prije podne nego popodne, :lol: i naravno "kod zlaje" na slatini su neprevazidjeno dobri uvijek bili, pa biraj. I svakako trazi resije gdje god budes. :D
maida95

#946 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

On vjerovatno ne zna pola tih mjesta, posebno ne za Zlaju :cry: a čuj Limenka fušeri :shock: meni su uvijek odlični :roll:

Za Play se slažem i oni su dobri :thumbup:
avetinja

#947 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by avetinja »

Najbolje je da ja zaredam od jedne do druge. :D
punosvega

#948 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by punosvega »

Nije tuzla bas nju jork da ne moze naci sve sto sam pobrojao. Limenka je i te kako sfuserila kuhinju, zbog velike posjete poceli su kuhati cevape pa ih jos samo malo zapeku da sto prije budu gotovi i da te se sto prije kutarisu, nisi cestito ni narucio a onaj vec nosi porciju svakome, a cevap gumen ko gumena bombona, pa gdje ima da je cevap gotov za dvije minute, sramota da ih bude. Mozda su se i popravili ali zbog te njihove pohlepe sam ih prekrizio, a i dosta drugog svijeta. Elem, taj cevap kao da je nuklearna fizika u pitanju. :mrgreen: Ja se slazem da je bitno da res pecen. :thumbup:
maida95

#949 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by maida95 »

Ma kontam možda ne zna grad uopšte pa se ne bude mog'o snaći, al' uvijek može pitati nekoga da ga uputi. :mrgreen:
E pa vidiš, ja sam inače jela kad nema gužve, pa mi možda zato dođu lijepi i fino ispečeni :mrgreen:

avetinjo ma lagano kreneš od Slatine pa preko Ferija kod kipova, pa česma, Sarajka, Limenka, Sezam, Play. Eto, redom sam napisala :P
ako sam šta zaboravila nek' dopiše ovaj :mrgreen:
KB9

#950 Re: Upoznajte Tuzlu :)

Post by KB9 »

limenka ima bas lose i masne cevape
Post Reply