Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ni meni niakko nije jasno vec tri dana ovo ciscenje auta, OK krov, OK malo, OK ako je na putu.. Al' haj.. Sto ljudi sto cudi..
Neko na temi il' ovoj il' onoj drugoj da je 2000te isto ovako stanje bilo sa smecem.. Al' i aj se sjetih lutalica k'o ovaj sa prethodne strane.. Ne sjecam se al' ih sigurno nije bilo k'o sad.. I gadno je..raznesu one kese fino vidis sadrzaj onako na sred ceste..
Ne znam, sinoc su u Ferhadiji kupili smece.. Treba u Ferhadiji ostavljat ..
r_faruk wrote:meni niste jasni vi kreteni koji parkirate auta ispred ulaza. evo danas smo odlopatali citavu ulicu i majmuni odmah poceli parkirati tu gdje smo cistili............ nabijem ih na neku stvar. pitam se imal' kakve fajde zvati policiju, mislim lose je vrijeme.... kao da policija ima vremena maltretirati se oko njih, al eto, da im bar kaznu napise, u zabrani su svakako....
pa majku mu, dok sam imao auto parkirao sam na parking, nikad u zivotu nisam auto ostavio ispred ulaza.......
Pa u prolazu im očisti i farbu sa ljubimca..nanu im njihovu..mrzim kretene..mi danas dok smo čistili i već privodimo kraju, kad frajer odmah sa porodicom hoće da prođe, a nigdje ga dok smo mi tri sahata lopatali..pitaju ga gdje će, on govori mati mu bolesna i vodi je doktoru, a mati i žena mu pozadi se smiju i presretne kad su vidjele da će lagano izaći iz ulice..
Ambrozija wrote:
To nikako ne iznenadjuje - momci izmedju 20 i 30 godina su mrtvo hladno prolazili pored mene dok sam lopatala, niko se nije ni ponudio pomoci - sve ti je jasno
Ali sva sreca, mi zene smo se udruzile i pocistile cijelu ulicu (dobro, uz malu pomoc dvojice trojice muskaraca )
Mozda nisu skontali da si zensko, ako si bila zabrundana
Ambrozija wrote:
To nikako ne iznenadjuje - momci izmedju 20 i 30 godina su mrtvo hladno prolazili pored mene dok sam lopatala, niko se nije ni ponudio pomoci - sve ti je jasno
Ali sva sreca, mi zene smo se udruzile i pocistile cijelu ulicu (dobro, uz malu pomoc dvojice trojice muskaraca )
pa mi zene ipak malo drugacije cistimo,potezi nisu isti kao kod muskaraca
ja vala juce oko 12 se probio do ceste... nisam uspjeo prije... ocistio dzematlijma do dzamije, ocistio komsiji, pa onda sebi sirio "prtinu"... Danas sam uz pomoc rodjaka, dosao do njegovog auta u mojoj garazi...
p.s. skinuli snijeg sve do leda, koje je bio sloj od dva tri centimetra... i mrsko nam po so do radnje, mrsko nam razbijati led... Uzmemo dva litra bentina i polijemo... i krehnemo... ja kako je dobro odledilooooo
ja vala juce oko 12 se probio do ceste... nisam uspjeo prije... ocistio dzematlijma do dzamije, ocistio komsiji, pa onda sebi sirio "prtinu"... Danas sam uz pomoc rodjaka, dosao do njegovog auta u mojoj garazi...
p.s. skinuli snijeg sve do leda, koje je bio sloj od dva tri centimetra... i mrsko nam po so do radnje, mrsko nam razbijati led... Uzmemo dva litra bentina i polijemo... i krehnemo... ja kako je dobro odledilooooo
dječak sa šibicama wrote:Ma bitno da je auto ocisceno, ima delegata pa uzmu i metlicu, ciste gume, pazljivo, kao arheolozi nema on gdje izaci, ali neka je auto cisto, nema veze sto su najavili novi snijeg
Danas sam ih studirao malo.
Nego, cudi me da nijedan nema ceradu, nekad je to bilo popularno medju vozacima koji nemaju garazu, nabaci se cerada i miran si. Nisam je vidio godinama.
meni su u dvije godine 4 "misteriozno nestale", onda sam shvatio da je lakse sa metlicom i lopatom.
evo da se tuspasim i ja ja koji sam juce auto ocistio-cak i metlicom ga ocistio--sija se ko tepsija a i s metlica brisaca mu led uklonih mada mi ne pada na pamet vozit ni u slucaju, ne dao bog, bolesti.
umal da zaboravim rec da sam u subotu haman cijeli dan lopato da osposobimo ulaz u naselje i da mi je pricinjavalo veliko zadovoljstvo s omladinom cistit ulicu--omladinom koja se latila lopata a ne fejsbukom lajkati kako je lijepo vidjet ocišcenu im ulicu a guzove uz radijator.
odakle snaga omladincima u parkusi za zajebanciju . Ja odo zatrpati sve ocisceno od juce, izadjem na prozor kad levati iz firmi duz ulice parkirali i sad nek hitna mora uci ili grtalica moze jedino da preskoci sva ta auta.mi juce lopatali da mozemo ovih dana na posao,hitna i tako to i dosli likovi i kulturno na sred ulice ostavise i odose
Ambrozija wrote:
Moje muske komsije, kad su vidjele da cistim, dosli da me pitaju treba li mi bolja lopata.
Ambrozija wrote:
Moje muske komsije, kad su vidjele da cistim, dosli da me pitaju treba li mi bolja lopata.
Ne mogu da vjerujem... Ja se u subotu ujutro prepala pravo kad sam vidjela koliki je snijeg, a lopata haman veća od mene...Uglavnom, organizovao se komšiluk, sve počistili , ulica blista Jutros se organizovali za prijevoz do posla..par automobila,i razvezli smo sve "radnike".. niko nije kasnio na posao.
Gospoda Ministarka wrote:
Ne mogu da vjerujem... Ja se u subotu ujutro prepala pravo kad sam vidjela koliki je snijeg, a lopata haman veća od mene...Uglavnom, organizovao se komšiluk, sve počistili , ulica blista Jutros se organizovali za prijevoz do posla..par automobila,i razvezli smo sve "radnike".. niko nije kasnio na posao.