Č.Jovanović vs. M. Dodik

Locked
avenged_sevenfil

#926 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by avenged_sevenfil »

Nit sam vuk nit se osjecam, tako. Neg ne zelim da padam pod utjecaje nase politicke estrade. Svi ste dodika dizali u nebesa prije par godina i eto sta ste dobili.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#927 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by plain vanilla »

avenged_sevenfil wrote:Mozda da prestanete biti ovce ??
ajd ti malo se spusti na zemlju i nemoj ovdje dodikovog nacina diskusije
avenged_sevenfil

#928 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Nit sam vuk nit se osjecam, tako. Neg ne zelim da padam pod utjecaje nase politicke estrade. Svi ste dodika dizali u nebesa prije par godina i eto sta ste dobili.
paul kemp

#929 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

avenged_sevenfil wrote:Nit sam vuk nit se osjecam, tako. Neg ne zelim da padam pod utjecaje nase politicke estrade. Svi ste dodika dizali u nebesa prije par godina i eto sta ste dobili.
ko mi?
znas li ti mene licno, moj zivot, stavove i tako dalje?
naravno da padas, samo ni ne znas

obozavam one sto misle da su iznad svega
ne postoji covjek bez ideologije
paul kemp

#930 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

plain vanilla wrote:
paul kemp wrote:
plain vanilla wrote:
bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu...

o tome ti pricam
da se razumijemo, ne vidim ni da bi mi tu bolje prihvatili covjeka koji prica sto nama ne odgovara, a trebao bi nam jedan takav

i ne, ne radi se tu ni o kakvom izjednacavanju zrtve i zlocinca, relativiziranju, poricanju, niko normalan ne moze poreci patnju ovog naroda, vec govorim da ni mi nismo bas maslo za ramazana u svim situacijama

tako da, cedi svaka cast, ali morace da priceka prije nego ga budu ozbiljno shvatali
Naravno da ga ne bismo bolje prihvatili, tesko je prihvatiti cinjenicu da nismo savrseni, da smo grijesili i da grijesimo
(mogla bih sad lako navesti jedan primjer, ali otici ce onda rasprava u drugom smjeru, pa neka ostane ovako).

zato sam i rekla da ako nakon Cede bar jedan slijepac progleda, dobro je...a Cedi svaka cast, jer se cinjenicama bori za boljitak svog naroda..a to je najtezi put

ja kad srbima kazem da jedan ceda vise voli svoju zemlju i vise cini za nju od bilo kojeg radikala, misle da se zajebavam, a to je tacno

malo je i smijesno kad vidim toliku podrsku cedi koja dolazi iz bosne, a sami ne mozemo da se suocimo sa svojim greskama
valjda ce doci vrijeme i za to
LSD

#931 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by LSD »

Pa dobro Cedo rece Dodiku - Što se toliko zalažeš za nešto za šta nisi bio ni pitan ni potpisnik (aludirajuci na Daytonski mirovni sporazum za BiH) vec Milošević i Tuđman koji su potpisivalu u ime srba i hrvata iz BiH (cime je Amerika prakticno priznala i ovjerila agresiju ove dvije države na BiH)....treci je bio Alija koji je sa njima sjeo za isti stol i pristao da podjeli BiH....lako je bilo Slobi i Franji dijeliti i poklanjati nešto što nije njihovo...ona anegdota kad kaže Silajdžiću Uzmi bre i tu enklavu Goražde, zaslužili ste je - to najbolje opisuje Slobinu spremnost da poklanja sve ono što nije njegovo (cak nikad u životu nije ni bio u Goraždu, ali eto amerikanci su mu dali pecat i ovlasti da odlucuje o sudbini tog grada).
Od kasnije naknadne pameti Holbruka (kako je davanje RS srbima velika greška) nema puno koristi....poslije j....a nema kajanja....doduše i Alija to sve svojim potpisom parafirao.
Last edited by LSD on 01/02/2012 19:35, edited 1 time in total.
avenged_sevenfil

#932 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.
paul kemp

#933 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

avenged_sevenfil wrote:Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.

meni licno niko nije poginuo srecom, mada sam bili u sarajevu cijeli rat

ti stvarno misli da neko kome je poginuo otac, mama, dijete, prijatelj, djevojka tek tako moze oprostiti?

tesko
plain vanilla

#934 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by plain vanilla »

paul kemp wrote:
ja kad srbima kazem da jedan ceda vise voli svoju zemlju i vise cini za nju od bilo kojeg radikala, misle da se zajebavam, a to je tacno

malo je i smijesno kad vidim toliku podrsku cedi koja dolazi iz bosne, a sami ne mozemo da se suocimo sa svojim greskama
valjda ce doci vrijeme i za to
voli zemlju onako kako je treba voljeti, pokusava rascistiti proslost da bi drzava imala buducnost...da ne bi iz svakog grma iskakale zrtve srpskog domoljublja..i stalno bilo predratno stanje..
ne mogu se sjetiti kako on danas rece,ali u smislu da je Srbija inicijator svega loseg sto se desilo u regionu

zaista velika hrabrost reci to u Beogradu..a sumnjam da ce to iko prihvatiti kao istinu

ni mi, kao ni Srbi, jos nismo spremni za Cedu, ali valjda dodje i taj dan
Melanholik

#935 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Melanholik »

avenged_sevenfil wrote:Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.
:shock:
bitne su promjene, a jesu li na bolje ili gore nebitno?
avenged_sevenfil

#936 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Ne mogu oprostiti covjeku koji je naredio da se puca i ranjava moj otac. Al mogu oprostiti Srpskom narodu jer su i oni zrtve genocidne politike svojih politicara i heroja
Last edited by avenged_sevenfil on 01/02/2012 19:39, edited 1 time in total.
muha_sa

#937 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by muha_sa »

avenged_sevenfil wrote:Ne mogu oprostiti covjeku koji m je ubio ili invalidom napravio nekoga dragog. Al mogu oprostiti Srpskom narodu jer su i oni zrtve genocidne politike svojih politicara i heroja
oprostit je ljudski.
zaborav = zlocin
plain vanilla

#938 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by plain vanilla »

avenged_sevenfil wrote:Ne mogu oprostiti covjeku koji m je ubio ili invalidom napravio nekoga dragog. Al mogu oprostiti Srpskom narodu jer su i oni zrtve genocidne politike svojih politicara i heroja
pa nije kriv srpski narod nego pojedinci i vojno-politicko vodstvo
ko prica o kolektivnoj krivnji???
Melanholik

#939 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Melanholik »

muha_sa wrote:
oprostit je ljudski.
zaborav = zlocin
treba uvesti i zakon koji zabranjuje zaborav. :-)
avenged_sevenfil

#940 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Zacudio bi se koliko Bosnjaka generalizuje. Pokusaj to reci nekom Muji iz olova.
popajic

#941 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by popajic »

:?
S kolektivnom amnezijom u bolje sutra :roll:
paul kemp

#942 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

avenged_sevenfil wrote:Ne mogu oprostiti covjeku koji je naredio da se puca i ranjava moj otac. Al mogu oprostiti Srpskom narodu jer su i oni zrtve genocidne politike svojih politicara i heroja
ne razumijem te bas najbolje
o cemu mi pricamo ovdje
o genocidnom srpskom narodu??? ne vidim da je iko to spomenuo niti da neko tako misli
govorimo o tome da se rasciste stvari koje se rascistiti moraju

sta mislis zasto je pukla juga tako krvavo?
jer su se stvari gurale pod tepih

suociti se s istinom je bolno, ali neophodno
nema ni oprosta ni zaborava dok se ne utvrde cinjenice
plain vanilla

#943 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by plain vanilla »

avenged_sevenfil wrote:Zacudio bi se koliko Bosnjaka generalizuje. Pokusaj to reci nekom Muji iz olova.
mensecini da si ti mujo s alipasinog
avenged_sevenfil

#944 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Melanholik wrote:
muha_sa wrote:
oprostit je ljudski.
zaborav = zlocin
treba uvesti i zakon koji zabranjuje zaborav. :-)
Ko spominje zaborav, zapravo da li se ono moze zaborviti ?
paul kemp

#945 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

avenged_sevenfil wrote:Zacudio bi se koliko Bosnjaka generalizuje. Pokusaj to reci nekom Muji iz olova.
a ti si?
Melanholik

#946 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Melanholik »

plain vanilla wrote:
a ti pojedinci nisu iz naroda i taj narod se ograđuje od pojedinaca?
LSD

#947 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by LSD »

plain vanilla wrote:
Malo je ta prica o kolektivnoj krivici deplasirana...Srbi su birali takve lidere i htijeli takvu politiku - cinjenica....Milošević je bio samo kapa na glavi tog mentaliteta, ako glava nece da mjenja kapu tu se više nema šta uciniti....koliko puta je Slobo pobjedio Srbe na izborima?? jedno 3-4 zaredom.
Iako je postao zvanico njihov grobar oni su i dalje klicali Slobo Slo-bodo pokazujuci time odanost jednoj politici kakvu nisu ni nacisti pokazivali prema Hitleru, svojevremeno.
Last edited by LSD on 01/02/2012 19:43, edited 1 time in total.
bambina78

#948 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by bambina78 »

plain vanilla wrote:
Cije glasove Dodik dobija na izborima na bas ovoj retorici? :oops:
Abu FEED el-Castro

#949 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Abu FEED el-Castro »

Zakljucak.
Kako obicno u direktnim suocavanjima bude, zatrese se gora a rodi se mis. Nista se znaci ne desi. I bez obzira koliko se neko ispostavi nadmocnijim u raspravi to na terenu nista ne znaci jer ce svako vidjeti nadmocnijim onoga kojeg apriori podrzava. I svako ce reci: "E vidi sto ga ovaj NAŠ rasturi". Plus što ga Čedo, i na moju zalost, nije ni izbliza "rasturio". Vagali su se. Dodik je dobro iskoristio prostor da nabaca toliko materijala Čedi da su mu trebale onakve 3 emisije samo da se dotakne svake tacke a ne kamoli odgovori i pobije ih, a ocigledno cak i da se i to desi, Čedo, uprkos britkosti jezika i uglavnom kvalitetnom baratanju sa argumentima, nema kapacitet i dovoljno poznavanje situacije u BiH (takav dojam ostavi) da bi to mogao.
U BiH, tacnije u 24% BiH, kako dušmani vole da podrijevaju, plješću Čedi i govore kako razvali traktoristu. U Srbiji isto rade, samo sa druge strane, govoreci kako Dodik pocijepa narkomana. U sustini je, realno 1:1.
paul kemp

#950 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by paul kemp »

bambina78 wrote:
plain vanilla wrote:
Cije glasove Dodik dobija na izborima na bas ovoj retorici? :oops:
znaci ti mislis da je citav srpski narod kriv?
Locked