Korisnicko ime wrote:Moras to gledati iz perspektive papka kojeg je nazalost nesreca natjerala da kao izbjeglica ode iz svog sela u Njemacku, na primjer. A selo i neobrazovanje i nekultura iz njega nije nikad. Tako da ce taj isti papak kad bude gledao prvu narednu tekmu Barce ili Reala u nekoj kafani nakon dana provedenog na bausteli svojim ahbabima hvaliti da je bas on licno i personalno hebo majku tom Alvesu, Marcelu, Neymaru...plejka2 wrote:pa dobro je i reko.cim gubimo odma frcaju te upaljaci,baklje i ostale gluposti.ako smo primili go ne znaci da je smak svijeta pogotovo kad su prijateljske utakmice u pitanju.sa brazilom bi svakom bila cast odigrat utakmicu jer su ljudi fkt madzionicari.dobro mozda veceras to i nisu pokazali al nema veze.....![]()
al dzaba papku ne mozes dokazat da nije doso na borbu bikova-pjetlova i slicno nego na jedan spektakl u kojem treba uzivat i ponasat se civilizovano.
Samim tim, iz njegove perspektive on je uspio u zivotu. Ostvaren covjek, nema sta...
Naravno da nije moje da se mijesam u ovu vrlo harmonicnu i konstruktivnu diskusiju ... ali eto 'nako tek da se nadje zabiljezeno u protokolu ... iz ciste znatizelje ... papak je dakle onaj: "...kojeg je nesreca natjerala da kao izbjeglica ode iz svog sela u Njemacku, na primjer. A selo i neobrazovanje i nekultura iz njega nije nikad..."
Kako da ti kazem .... nije to da ja takvih rasprava nisam imao ranije (na ovom istom forumu ciji sam clan evo skoro 10 godina) ...nego me uvijek i iznova zacudi takav govor ... Dakle recimo to otvoreno : Papak je covjek sa sela .... nastanjen npr. u Njemackoj ... i selo mu nikad nije izhlapilo iz njega , jel? .... Jel to = to ? Ako jeste, onda mu dodje da papaka nema na MarinDvoru (sic)... Bascarsiji ? ... a ima ...vise nego u Donjim Prknovcicima stanovnika