Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubav_aha

#926 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ljubav_aha »

arzuhal wrote:
snaga_znanja wrote:I jos da dodam da se jako cudim sto Rijaset nije reagovao na ove vlahe Snjeske Bjelice. :lol: Komunisticka tradicija u Bosnjaka, :lol:
Rečeno je da može, ali da se stavi fes. Mi smo, u mahali, namotali turban i poslali slike. Rečeno je da je ok :thumbup: Eh, ko je zabio u našeg snješka i plastični kalaš tokom noći, to nismo skontali...
:lol: :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#927 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

snaga_znanja wrote:I jos da dodam da se jako cudim sto Rijaset nije reagovao na ove vlahe Snjeske Bjelice. :lol: Komunisticka tradicija u Bosnjaka, :lol:
cekaj dok mi u TZ napravimo :mrgreen:
dezurni_ucenik

#928 Re: Snijeg sirom BiH

Post by dezurni_ucenik »

Fetvom protiv snjeskovica :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#929 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

amer_k95 wrote:admine postavi ovaj video na vasu stranicu, ovo je na Grbavici
Hajd jos koji put molim te. :-)

Inace, vamo u SG-u ne pada nista.
neo7

#930 Re: Snijeg sirom BiH

Post by neo7 »

Image
Ovako je sinoć izgledao put M-17 između Konjica i Mostara, inače jedna od glavnih prometnica u BiH.
popajic

#931 Re: Snijeg sirom BiH

Post by popajic »

arzuhal wrote:
Rečeno je da može, ali da se stavi fes. Mi smo, u mahali, namotali turban i poslali slike. Rečeno je da je ok :thumbup: Eh, ko je zabio u našeg snješka i plastični kalaš tokom noći, to nismo skontali...
:lol: :lol: :lol:
Cudan smo mi narod, kako proglasise ovo vanredno stanje ( cuj , prirodna nesreca :D , kakva li je tek neprirodna :D ) narod po gradu ko da je kakav dernek ... :D
Najboljii smo kad je najgore 8)
Not My Idea

#932 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

inace je tako, najbolji humor je u najtezim situacijama :)
O'zone
Globalni moderator

#933 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

popajic wrote: Cudan smo mi narod, kako proglasise ovo vanredno stanje ( cuj , prirodna nesreca :D , kakva li je tek neprirodna :D ) narod po gradu ko da je kakav dernek ... :D
Danas ko god da je naišao dok smo lopatali uljudno se pozdravio pitao može li jesmo se umorili a ljude niakd u životu nismo vidjeli, pa dok sam hodao kroz grad na onim uskim prtinama svi se sklanjaju u stranu sa onim"Izvinite poslije Vas" jao ostao :shock: jer mi je ovo tako nedostajalo malo nam fali da budemo ljudi a još manje da budemo vukovi :(
Mr.Penguin

#934 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

O'zone wrote:
popajic wrote: Cudan smo mi narod, kako proglasise ovo vanredno stanje ( cuj , prirodna nesreca :D , kakva li je tek neprirodna :D ) narod po gradu ko da je kakav dernek ... :D
Danas ko god da je naišao dok smo lopatali uljudno se pozdravio pitao može li jesmo se umorili a ljude niakd u životu nismo vidjeli, pa dok sam hodao kroz grad na onim uskim prtinama svi se sklanjaju u stranu sa onim"Izvinite poslije Vas" jao ostao :shock: jer mi je ovo tako nedostajalo malo nam fali da budemo ljudi a još manje da budemo vukovi :(
Kaze jedan na TVSA, nakon 5 godina s komsijom sam se pozdravio. :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#936 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

O'zone wrote:
:lol: meni i drugarici se danas ciko neki stariji sklanja, kaze molim vas vi ste mladje, ja ono :shock: :?

A dok su komsije danas lopatale, vidjela sam bar 3 lica koja u zivotu prije nisam vidjela :-) kad sam pitala tatu veceras ko su ljudi, jer zivi cijeli zivot ovdje on mi samo rece "Ne znam ni ja, puno me pitas" :lol:
Colonel

#937 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Colonel »

Nesto mi se cini da je u HNK najgore, nerasčišćeno, neorganizovano, skoro neprohodno. A nikakvih obavjestenja, saopcenja, nistaaa.
moa

#938 Re: Snijeg sirom BiH

Post by moa »

Zrak odavno nije bio ovako cist u Sarajevu.Danas dok sam cistio auto pridje mi neki lik (nikad ga nisam vidio), kaze daj bolan da ti pomegnem jucer sam svoj ocistio, reko ne treba hvala. Bukvalno mi je covjek oteo lopatu i lagano kaze daj da barem ovo skinem i covjek zalopata kao da je njegov auto.
snaga_znanja

#939 Re: Snijeg sirom BiH

Post by snaga_znanja »

U Zenici polako ali sigurno snjezi opet. :D Dusmani mislili da je jednom dovoljno auto otkopavati. :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#940 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Bobi »

snaga_znanja wrote:U Zenici polako ali sigurno snjezi opet. :D Dusmani mislili da je jednom dovoljno auto otkopavati. :D
Aaaaaa, a vidi stvarno, govno opet pada :D .
Not My Idea

#941 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Not My Idea »

white shit again, huh?

ja nista ne vidim :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#942 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

sto vise vama, manje za nas ostane :lol:
madner

#943 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

Garaza glavu cuva. I limariju :D
bez_ideje

#944 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bez_ideje »

Kako je dobro danas bilo u Parkusi aaaaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :dance: :dance: :dance: :dance:
modrice brojim......
Padajjjjjjj,PADAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :run: :run: :run:
ljubav_aha

#945 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ljubav_aha »

bez_ideje wrote:Kako je dobro danas bilo u Parkusi aaaaaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :dance: :dance: :dance: :dance:
modrice brojim......
Padajjjjjjj,PADAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :run: :run: :run:
svaka cast,znas uzivati :-D
opa22

#946 Re: Snijeg sirom BiH

Post by opa22 »

fulio si temu :)
Mr.Penguin

#947 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

opa22 wrote:fulio si temu :)
:thumbup:
Frooteky

#948 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Frooteky »

Jes na Banji dobro, pogotovo sa Pelinkovcem :mrgreen: :skoljka:
shady

#949 Re: Snijeg sirom BiH

Post by shady »

Primjetio sam da je u parkusi pravi dernek :D

Nego ne znam sta ostala raja misli, ali ja mislim da bi mogli istinski pohvaliti nasu drzavu i ljude po prvi put u dugo vremena. Mozda ce neko reci moze i bolje, ali moje misljenje je da je stanje sasvim prihvatljivo, evo i zasto :D

Gras - sve linije koje mogu raditi, su u funkciji, sa poprilicno max kapacitetom, ne zanemarimo da osim sto im treba cist put, moraju ocistiti i vozila/zgrade, sasvim su se solidno pokazali za razliku od uobicajenog stanja.

Rad - sve glavne saobracajnice su ciste (vozila mogu proci) i rade nonstop, naravno da nece cistiti manje ulice jer je bitnije da postoji neka osnovna komunikacija robe i sluzbi kojima su potrebne glavne ulice da budu apsolutno prodohodne.

Policija, hitna, vatrogasci i razne sluzbe spasavanja - apsolutno dali max da rijese sve novonastale probleme, spasili mnoge zivote

Vlast - reagovala na vrijeme i veoma racionalno, sasvim su opravdano sacekali prije nego sto su objavili vanredno stanje, naravno da nemamo para na bacanje, ali cim su uvidjeli da je stvarno potrebno, uvedeno je. Ponegdje su mozda bile neke prituzbe (koliko ja znam) da neke opcine/zajednice nisu radile, pa ljudi nisu mogli doci do lopata i slicno, ali to su neki manji propusti, sve u svemu zadovoljan sam.

Obicni ljudi - apsolutno pohvale za sviju, ne vjerujem da je bilo osobe da nije bacila barem jednu lopatu snijega, ako je bila u mogucnosti da to uradi. Ne zaboravimo da ima ljudi koji su bolesni, stari ili iz bilo kojeg drugog razloga nisu bili u stanju da to urade. Necu reci velika vecina, vec skoro svi, su se potrudili, dali svoj doprinos, pa cak i ono najmanje kao sto je obicno pitanje "komsija trebal sta?".

Ostali - struje, vode, plina smo imali, mozda sa nekim prekidima, ali koliko sam ja cuo nista strasno ili eventualno bilo je na odredjenim lokacijama i manjeg obima. Da ne govorim o telekomunikacijama koje takodjer rade. U nekim mjestima je nestajalo namirnica, ali samo dok se nisu procistili putevi, u vecim shopping centrima je bilo svega i svacega.

I naravno, napomena da se ovo odnosi uglavnom na grad Sarajevo, za ostale dijelove ne zelim komentarisati jer nisam upoznat, ali po onom sto cujem, svi smo zivi i zdravi i do svih osoba kojima je pomoc potrebna se ako nista pokusava doci. :bih: :bih: :bih:
Mr.Penguin

#950 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

Ja mislim da je do ljudi a do drzave nije, mozda nam je ovaj snijeg bas trebao da se resetuje svijest ljudi.
Post Reply