FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
zateznistub

#926 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:
mrkalj wrote:Kome oni prodaju mu.a za bubrege.Gledate tekmu u visokoj HD rezoluciji.Sinoć je samo onaj znak na ekranu što piše FACE TV HD bio u visokoj rezoluciji.Ustvari zna li se ko je proizvodio signal,koja tv kuća.
Pa uvijek je samo znak u HDu, bar na satelitu, slika je SD to sam vec pisao. Ne znam da li na kablovskim pustaju HD signal, jer fakat prodaju muda za bubrege.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Za neupucene,

tv kuca emituje signal u HD rezoluciji, a to sto vasi kabl operateri prepakuju signal u salju vam ga u SD-u nije problem FACETV-a.
GoodTaste

#927 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by GoodTaste »

Kod Telemacha, ako imate njihovu kablovsku, ima na broju 22 Face Tv koji nije HD (hd prepakovan u sd) i ima na broju 319 isto tako Face Tv koji je HD. Morate imati "odljucane" HD pakete od Telemacha da bi mogli pravilno da gledate HD signal.
Bio je signal u HD, kao i u prethodne 2 utakmice :thumbup:
nickname-83

#928 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nickname-83 »

Oni koji imaju pristup MojaWebTV su takođe mogli gledati utakmicu na Face TV u HD formatu.
Saka

#929 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Saka »

zateznistub wrote:Za neupucene,

tv kuca emituje signal u HD rezoluciji, a to sto vasi kabl operateri prepakuju signal u salju vam ga u SD-u nije problem FACETV-a.
Ma emituju oni u HD, rezolucija jeste 1920x1080 međutim kvalitet prenosa je sinoć bio daleko od pravog HD-a kakav je recimo bio na njemačkim Erste ili Arte za vrijeme Evropskog prvenstva.
Imam osjećaj da samo rade upscaling standardne definicije ili čak analognog signala sa kamera.

Ali svakako su daleko ispred smeća koje producira BHT ili FTV ali ipak još nije blizu punom HD-u u svim aspektima kvaliteta i detalja.
Chuckie

#930 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Chuckie »

zateznistub wrote:
Chuckie wrote:
mrkalj wrote:Kome oni prodaju mu.a za bubrege.Gledate tekmu u visokoj HD rezoluciji.Sinoć je samo onaj znak na ekranu što piše FACE TV HD bio u visokoj rezoluciji.Ustvari zna li se ko je proizvodio signal,koja tv kuća.
Pa uvijek je samo znak u HDu, bar na satelitu, slika je SD to sam vec pisao. Ne znam da li na kablovskim pustaju HD signal, jer fakat prodaju muda za bubrege.

Za neupucene,

Ti si neupucen. Ja ga gledam na satelitu na frekvenciji same tv kuce FACETV sa njihovog sajta gdje na svakom cosku stoji da je hd signal a ono obicni DVB-S, u 720x575 rezoluciji, e jak nam je taj HD signal. Dakle ne koristim nikakvog kablovskog operatera, kao posrednika koji ga konvertuje u SD. Kako HD kanal moze da se emituje na DVB-S transponderu na eutelsatu? Ha ha ha

Last edited by Chuckie on 27/07/2012 11:15, edited 2 times in total.
sha_ba

#931 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sha_ba »

Ionako ciljana publika ove televizije nema pojma šta je HD tako da......
Saka

#932 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Saka »

@Chuckie: vjerovatno na satelitu ne šalju u HD (satelit je skup svakako, HD vjerovatno još skuplji). Preko kablovskih operatera u Sarajevu koji šalju digitalni signal ide HD i rezolucija je 1920x1080 ali kako rekoh u prijašnjem postu kvalitet nije na nivou.
zateznistub

#933 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zateznistub »

Chuckie wrote: Ti si neupucen. Ja ga gledam na satelitu na frekvenciji same tv kuce FACETV sa njihovog sajta gdje na svakom cosku stoji da je hd signal a ono obicni DVB-S, u 720x575 rezoluciji, e jak nam je taj HD signal. Dakle ne koristim nikakvog kablovskog operatera, kao posrednika koji ga konvertuje u SD. Kako HD kanal moze da se emituje na DVB-S transponderu na eutelsatu? Ha ha ha

http://www.novisf.com/wbb3/domaće-pay-t ... ndex9.html

citaj chuckie, citaj.
Tayyip

#934 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tayyip »

svaka čast senadu i svima s face tv-a za ovaj spektakl na svjetskom nivou
StupskaBitanga

#935 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

http://www.tv1.ba/tv-program/6211-jasna ... a-tv1.html
Vidi vidi počela bježanija sa FaceTV
Chuckie

#936 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Chuckie »

zateznistub wrote:
Chuckie wrote: Ti si neupucen. Ja ga gledam na satelitu na frekvenciji same tv kuce FACETV sa njihovog sajta gdje na svakom cosku stoji da je hd signal a ono obicni DVB-S, u 720x575 rezoluciji, e jak nam je taj HD signal. Dakle ne koristim nikakvog kablovskog operatera, kao posrednika koji ga konvertuje u SD. Kako HD kanal moze da se emituje na DVB-S transponderu na eutelsatu? Ha ha ha

citaj chuckie, citaj.
Sta da citam. Da su HD televizija od pofalica do bascarsije na kablu?

Nisam na svijetu vidio kanal koji u cosku stavlja HD, a emituje signal u 720x575 rezi. Valjda to samo u nas ima. Ima i obrisat HD oznaku ako nije HD.

nickname-83

#937 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nickname-83 »

Chuckie wrote:
zateznistub wrote:

citaj chuckie, citaj.

Nisam na svijetu vidio kanal koji u cosku stavlja HD, a emituje signal u 720x575 rezi. Valjda to samo u nas ima. Ima i obrisat HD oznaku ako nije HD.

Malo su šire HD TV, bar za one koji imaju neki dobar telecomov ADSL paket.
Chuckie

#938 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Chuckie »

Interesuje me koliki download imas na ADSLu kad streamas full hd signal bez stekanja? Koliki je bitrate?

BHF_Manijak

#939 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

StupskaBitanga wrote:
O njoj će se tek pričati..............Lamija Al Hasan!!!
Nakon "karijere" na FTV u emisiji Zyon i ovog namrgodjenog stava na FaceTV ne zam što bi ona bila wow
Eto ona Dunja je dala otkaz i otišla u zemlju kengura
Jel to ona sa cudnim grimasama na faci akd prica??? Ne kontam sta je curi, malo malo pa nesto se mrsti, izvodi, uvija, nidje veze majkemi! :roll:
burek_in_space

#940 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by burek_in_space »

Ima li josh iko problema sa slikom na FACE TV, ili samo mene nerviraju ove linije preko ekrana?
Telemach je moj kablovski operater, ako to ima ikakve veze :-)
Mr. Brightside

#941 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Mr. Brightside »

ja nemam tona, isto telemach :roll:
Dj_Doboj

#942 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Dj_Doboj »

Sarajevo Zeta na Face TV!!!

Da nisu nabavili SNG auto (reportazna)
Veliki brat

#943 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Veliki brat »

Ni jednom prije i tokom utakmice ljudi ne prikazaše HZ, ljudi se uvalili za koreografiju bruku para jer naravno cilj je pokazati ostalim da je neko bolji u nečemu, a FACE TV niti jednom da ih prikazu hahahahaha

HRT kameru stavi na suprotnu tribinu da prikaze torcidu, isto tako i RTS kada su delje ili grobari upitanju, a kod nas...pravo beza :-) Prvi put to rade, razumijem, ali treba im biti jasno da je to sastavni dio prenosa jedne utakmice, neizbježan dio utakmice, koji se nije smio izostaviti
Saka

#944 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Saka »

Procita li ti gore da ne snima Face TV i ne rezira, oni samo prenose.
iPod

#945 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by iPod »

Veliki brat wrote:Ni jednom prije i tokom utakmice ljudi ne prikazaše HZ, ljudi se uvalili za koreografiju bruku para jer naravno cilj je pokazati ostalim da je neko bolji u nečemu, a FACE TV niti jednom da ih prikazu hahahahaha

HRT kameru stavi na suprotnu tribinu da prikaze torcidu, isto tako i RTS kada su delje ili grobari upitanju, a kod nas...pravo beza :-) Prvi put to rade, razumijem, ali treba im biti jasno da je to sastavni dio prenosa jedne utakmice, neizbježan dio utakmice, koji se nije smio izostaviti
Nema veze, vec sada su jaci od TV1 koja svakim danom sve vise i vise tone.
just principe

#946 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by just principe »

burek_in_space wrote:Ima li josh iko problema sa slikom na FACE TV, ili samo mene nerviraju ove linije preko ekrana?
Telemach je moj kablovski operater, ako to ima ikakve veze :-)

pretpostavljam nemas reSiver. I kod mene slicna situacija kad ide direkt u tv, s reSiverom je ok
luckylaka

#947 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Veliki brat wrote:Ni jednom prije i tokom utakmice ljudi ne prikazaše HZ, ljudi se uvalili za koreografiju bruku para jer naravno cilj je pokazati ostalim da je neko bolji u nečemu, a FACE TV niti jednom da ih prikazu hahahahaha

Evo covjek ti odgovorio da oni ne prenose coece samo preuzimaju.Evo sad ce sledecu poslati lutajuceg reportera Saliha Brkica da snima samo navijace.
Popara

#948 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Popara »

Chuckie wrote:
zateznistub wrote:

citaj chuckie, citaj.

U principu mislim da od Faceta samo BH Telecom uzima HD, a sve ostalo oni finalni HD koji proizvedu downconwertuju u sd i tako salju Kablovima, ne znam kako ide na satelit... Ali jedino ALJ ima studijske Full HD kamere, ovo ostalo je improvizacija... :D
karanana

#949 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

gdje je otisla jasna? na koju televiziju? playboy tv ili neku drugu?

edit: tv1. znao sam da je neka erotska.
Last edited by karanana on 28/07/2012 20:09, edited 1 time in total.
cls

#950 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cls »

pa ja koliko znam sve kamere i ostala oprema je pripadala Bugarima, zato nisu ni snimili HZ
Locked