Kao prvo imamo dobre sanse za odlazak na EP.
Portugal je velika ekipa i definitivno favorit na papiru, ali smatram da su sanse 50-50.
Kao ekipa smo u velikom usponu, trenutno dosta stvari funkcionise u odnosu na ranije, dok je sa Portugalom
suprotna situacija. Oni imaju nekoliko velikih zvijezda, ali te zvijezde ne dolaze do izrazaja zbog lose igre cijele ekipe.
Danska ih je rasformirala prije par dana, stilom igre koju i mi gajimo. Znaci kontrolisali su sredinu terena, dok se Portugal u takvoj situaciji nije znao snaci. Ne znaju se braniti, odbrana losa i neorganizovana.
Moramo prestati smatrati nasu ekipu kao prije 6 godina. Nismo mi vise na nivou Makedonije. Mi smo ekipa koja je neki dan dokazala da se mozemo nositi sa najboljima. Ekipa koja je, ako izuzmemo kvalifikacije dok je trajao bojkot, vec 8 godina na korak do zavrsnice. Od utakmice protiv Danske, utakmice protiv Srbije, pa Portugala i sad ovo. Znaci radi se o kontinuitetu, a kontinuitet znaci kvalitet.
Prosle godine nam je osim malo vise srece, falilo 5-10% vise da bi izbacili Portugal. Tih 10% smo dobili u proteklom periodu, dok Portugal nije nimalo napredovao, naprotiv. Imaju bezveznog trenera, losu atmosferu u ekipi.
Znaci sve u svemu, bez imalo straha uci u ovaj okrsaj i vjerovati u prolaz. Sa naravno velikom dozom respekta, koji oni i zasluzuju.
I na kraju samo da kazem da mi se vise gadi nase kukanje na Uefu i Platinija i NATO i koga sve ne.
Male repke su uvijek bile losije tretirane od velikih, to je cinjenica koja s ene moze promjenuti za dan. Dobrim igrama u duzem periodu se dobija taj respekt i to je jedini put naprijed. Ako se ne mozemo pomiriti da je to tako, onda ne trebamo takmiciti, jer ispadamo najvece pice....
Do sad nisam grijesio.....Zakljucak je idemo na ep !!!!!