BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
MokeQc

#926 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by MokeQc »

mikogoago wrote:ovo mi se svidja:
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=26618
Ja sinoc slicne stvari spominjem ! Pa kad nas sudija *uzi, zajedno sa Platinijem, pa sto im ne pocnemo onako iztiha sve jebavat, nesto a la Materazzi... Uzet onog papka CR7 na zub, peglat ga provocirati da sudija ne vidi a sve dok mu ne pukne film i ne fasuje zuti.

Pa ako negdje ima hrsuza i mangupa to je onda valjda kod nas, nije valjda da nijedan nije zalut'o u reprezentaciju !
printer

#927 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by printer »

sandokann wrote:
printer wrote:
sandokann wrote: Ne!
Hasan je drzavljanin i BiH. Njemacko drzavljanstvo je dobio po modelu "sportskog" drzavljanstva, a takva drzavljanstva ne zahtjevaju ispis iz maticnog.

U italiji postoji pravilo da niti jedan klub ne moze dovesti vise od jednog igraca van EU u toku jedne sezone... to sportsko drzavljanstvo koje spominjes( slicna drzavljanstva dobivaju brazilci u portugalu te argentinci i ostali latinosi u spaniji), vrijedi samo u zemlji koja ga je izdala znaci njemackoj. po kom je principu onda igrao u italiji kao igrač iz EU?
Ne znam koliko se razumijes u pravnu proceduru? Aplikaciju za drzavljanstvo, u slucaju sportiste - kao Hasanov slucaj, predaje ( aplicira ) sportski klub sa naznacenim razlozima. Nacin dobijanja i procedura dobijanja takvog drzavljanstva je drugacija od drugih. Brza je procedura i garantovana je od strane sportskog udruzenja, kluba ... Tu se i ne trazi ispis iz maticnog drzavljanstva jer nije uslovljeno takvim nacinom. Hasan je tim razlogom, kao njemacki drzavljanin, slobodno u Italiji mogao biti drzavljanin Njemacke. Jer on to i jeste. On je nosioc dvojnog drzavljanstva u punom smislu rijeci.
ma pusti proceduru to je nebitno mada si to fino objasnio, u pitanju su 2 razlicita slucaja, igranje u njemackoj kao domaci igrac ( jer i u njemackoj postoje restrikcije kada su u pitanju non-EU igraci) i naturalizacija igraca tj kada stranac postaje defacto svabo.... uostalom kazes da je nosioc dvojnog drzavljanstva u punom smislu rijeci sto ne moze biti tacno, jer takvo nesto nije regulisano izmedju Njemacke i BiH( slucaj Barbarez) elem postoji poseban topic posvecen Salihamidzicu na ovom forumu pa da ne trunimo vise
Melami

#928 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Melami »

Frankyee wrote:
Melami wrote:Zasto se niko nije zalio na Spahicev zuti karton ni trazio da seponisti tekma ili bilo sta? Sigurno ne bi uspjeli za ponistavanje tekme ali je lijepo pokusati,mozda bi dobili nekog lakseg u barazu :D
Spahic je vjerovatno dobio karton jer je pogibeljno isao na loptu, da je kojim slucajem kacio francuskog igraca polomio bi mu obe noge. Opasna igra sto bi se reklo. Ovo je naravno bilo misljenje sudije.

Isto tako i Pandza izbacio je nogu kojom je mogao da pokupi igraca , iako ga nije ni dotakao, opasna igra - misljenje sudije.
Ne, ovo su greske sudije, a jos vece gresku su od naseg saveza koji se nije zalio ni na sto. Ovog Meneza ili kako se vec zove, treba kazniti UEFA sama od sebe i greske priznati, covjek se samo bazao i nas unistio jer je sudija neiskusan. Ja sam poslao mail nasem sazevu, koji nece procitati ni odgovoriti to znam, ima li neko mail od UEFE?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#929 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by hrasno38 »

U italiji postoji pravilo da niti jedan klub ne moze dovesti vise od jednog igraca van EU u toku jedne sezone... to sportsko drzavljanstvo koje spominjes( slicna drzavljanstva dobivaju brazilci u portugalu te argentinci i ostali latinosi u spaniji), vrijedi samo u zemlji koja ga je izdala znaci njemackoj. po kom je principu onda igrao u italiji kao igrač iz EU?[/quote]

Ne znam koliko se razumijes u pravnu proceduru? Aplikaciju za drzavljanstvo, u slucaju sportiste - kao Hasanov slucaj, predaje ( aplicira ) sportski klub sa naznacenim razlozima. Nacin dobijanja i procedura dobijanja takvog drzavljanstva je drugacija od drugih. Brza je procedura i garantovana je od strane sportskog udruzenja, kluba ... Tu se i ne trazi ispis iz maticnog drzavljanstva jer nije uslovljeno takvim nacinom. Hasan je tim razlogom, kao njemacki drzavljanin, slobodno u Italiji mogao biti drzavljanin Njemacke. Jer on to i jeste. On je nosioc dvojnog drzavljanstva u punom smislu rijeci.[/quote]

ma pusti proceduru to je nebitno mada si to fino objasnio, u pitanju su 2 razlicita slucaja, igranje u njemackoj kao domaci igrac ( jer i u njemackoj postoje restrikcije kada su u pitanju non-EU igraci) i naturalizacija igraca tj kada stranac postaje defacto svabo.... uostalom kazes da je nosioc dvojnog drzavljanstva u punom smislu rijeci sto ne moze biti tacno, jer takvo nesto nije regulisano izmedju Njemacke i BiH( slucaj Barbarez) elem postoji poseban topic posvecen Salihamidzicu na ovom forumu pa da ne trunimo vise[/quote]

Njemacka sto se tice dvojnog drzavljanstva na neki nacin, da kazem precutno, ima sa Turskom i Australijom i vise niti sa jednom zemljom na zemaljskoj kugli. Jedino ako se nije sta promjenilo u zadnjih par godina mada sumnjam.
hrasno38

#930 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by hrasno38 »

Sinoc sam napisao ono sto zaista mislim a to je da ako budu igrali srcem nema sanse da izgube. Danas sam samo sigurniji u to sto sam sinoc napisao.
sandokann

#931 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sandokann »

Nije isto dobiti drzavljanstvo kao sportista i gradjanin koji to licno aplicira. Rekao sam, aplikaciom za drzavljanstvo sportiste, u ovom slucaju, ne zahtjeva se ispis iz maticnog. Tu je tkz. precutno pravilo u proceduri.
zlajaBHF

#932 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajaBHF »

Kao prvo imamo dobre sanse za odlazak na EP.
Portugal je velika ekipa i definitivno favorit na papiru, ali smatram da su sanse 50-50.

Kao ekipa smo u velikom usponu, trenutno dosta stvari funkcionise u odnosu na ranije, dok je sa Portugalom
suprotna situacija. Oni imaju nekoliko velikih zvijezda, ali te zvijezde ne dolaze do izrazaja zbog lose igre cijele ekipe.
Danska ih je rasformirala prije par dana, stilom igre koju i mi gajimo. Znaci kontrolisali su sredinu terena, dok se Portugal u takvoj situaciji nije znao snaci. Ne znaju se braniti, odbrana losa i neorganizovana.

Moramo prestati smatrati nasu ekipu kao prije 6 godina. Nismo mi vise na nivou Makedonije. Mi smo ekipa koja je neki dan dokazala da se mozemo nositi sa najboljima. Ekipa koja je, ako izuzmemo kvalifikacije dok je trajao bojkot, vec 8 godina na korak do zavrsnice. Od utakmice protiv Danske, utakmice protiv Srbije, pa Portugala i sad ovo. Znaci radi se o kontinuitetu, a kontinuitet znaci kvalitet.

Prosle godine nam je osim malo vise srece, falilo 5-10% vise da bi izbacili Portugal. Tih 10% smo dobili u proteklom periodu, dok Portugal nije nimalo napredovao, naprotiv. Imaju bezveznog trenera, losu atmosferu u ekipi.
Znaci sve u svemu, bez imalo straha uci u ovaj okrsaj i vjerovati u prolaz. Sa naravno velikom dozom respekta, koji oni i zasluzuju.

I na kraju samo da kazem da mi se vise gadi nase kukanje na Uefu i Platinija i NATO i koga sve ne.
Male repke su uvijek bile losije tretirane od velikih, to je cinjenica koja s ene moze promjenuti za dan. Dobrim igrama u duzem periodu se dobija taj respekt i to je jedini put naprijed. Ako se ne mozemo pomiriti da je to tako, onda ne trebamo takmiciti, jer ispadamo najvece pice....

Do sad nisam grijesio.....Zakljucak je idemo na ep !!!!! :bih:
hrasno38

#933 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by hrasno38 »

zlajaBHF wrote:Kao prvo imamo dobre sanse za odlazak na EP.
Portugal je velika ekipa i definitivno favorit na papiru, ali smatram da su sanse 50-50.

Kao ekipa smo u velikom usponu, trenutno dosta stvari funkcionise u odnosu na ranije, dok je sa Portugalom
suprotna situacija. Oni imaju nekoliko velikih zvijezda, ali te zvijezde ne dolaze do izrazaja zbog lose igre cijele ekipe.
Danska ih je rasformirala prije par dana, stilom igre koju i mi gajimo. Znaci kontrolisali su sredinu terena, dok se Portugal u takvoj situaciji nije znao snaci. Ne znaju se braniti, odbrana losa i neorganizovana.

Moramo prestati smatrati nasu ekipu kao prije 6 godina. Nismo mi vise na nivou Makedonije. Mi smo ekipa koja je neki dan dokazala da se mozemo nositi sa najboljima. Ekipa koja je, ako izuzmemo kvalifikacije dok je trajao bojkot, vec 8 godina na korak do zavrsnice. Od utakmice protiv Danske, utakmice protiv Srbije, pa Portugala i sad ovo. Znaci radi se o kontinuitetu, a kontinuitet znaci kvalitet.

Prosle godine nam je osim malo vise srece, falilo 5-10% vise da bi izbacili Portugal. Tih 10% smo dobili u proteklom periodu, dok Portugal nije nimalo napredovao, naprotiv. Imaju bezveznog trenera, losu atmosferu u ekipi.
Znaci sve u svemu, bez imalo straha uci u ovaj okrsaj i vjerovati u prolaz. Sa naravno velikom dozom respekta, koji oni i zasluzuju.

I na kraju samo da kazem da mi se vise gadi nase kukanje na Uefu i Platinija i NATO i koga sve ne.
Male repke su uvijek bile losije tretirane od velikih, to je cinjenica koja s ene moze promjenuti za dan. Dobrim igrama u duzem periodu se dobija taj respekt i to je jedini put naprijed. Ako se ne mozemo pomiriti da je to tako, onda ne trebamo takmiciti, jer ispadamo najvece pice....

Do sad nisam grijesio.....Zakljucak je idemo na ep !!!!! :bih:

Eeeeeeee ovo je stav za respekt :thumbup: :bih:
mejdan86

#934 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mejdan86 »

zlajaBHF wrote:Kao prvo imamo dobre sanse za odlazak na EP.

Do sad nisam grijesio.....Zakljucak je idemo nhttp://www.sarajevo-x.com/forum/posting.php?mo ... =6484919#a ep !!!!! :bih:
Zelim ti od sveg srca da nastavis bez greske
todd_smith

#935 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by todd_smith »

unaprijed nam je namjesteno da izgubimo :roll:

Irska dobila najlaksu utakmicu, da im se iskupe zbog Francuske

Koga bi cijela Evropa radije gledala na SP/EP-u? Francusku i Portugal tj. 90-tak miliona publike iz ove 2 drzave ili Irsku i Bosnu sa 8 milliona zajedno? Ronaldo/Pepe/Carvalho/Benzema/Malouda/Ribery ili Dzeko/Keane/Dunne/Pjanic...

uozbiljite se
hrasno38

#936 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:unaprijed nam je namjesteno da izgubimo :roll:

Koga bi cijela Evropa radije gledala na SP/EP-u? Francusku i Portugal tj. 90-tak miliona publike iz ove 2 drzave ili Irsku i Bosnu sa 8 milliona zajedno? Ronaldo/Pepe/Carvalho/Benzema/Malouda/Ribery ili Dzeko/Keane/Dunne/Pjanic...

uozbiljite se
Eto nek smo mi neozbiljni a ti ozbiljan.
Sasvim_Obican

#937 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

uozbiljite se
Pa što im ne namjestiše Crnogorce ? Oni su daleko lošiji od nas..

Činjenica je da smo jednostavno jebene sreće i da je princip sa nositeljima i nenositeljima ušljivo favoriziranje velikih u odnosu na male, iako su i jedni i drugi dali jednak ( a ponekad su male reprezentacije uložile i puno veći ) napor da dođu do te druge pozicije. Kako neko reče prije mene, treba raditi, pobjeđivati utakmice i truditi se da se dokopamo drugog ili čak prvog evropskog šešira.

Ne razumijem u čemu je problem sa prihvatanjem činjenice da je nogomet prvenstveno jedna velika industrija. Normalno je da je sponzorima i krovnim fudbalskim kućama interesantnije gledati velike igrače i velike reprzentacije, ali to uopće ne mora značiti da se radi na tome da im se namjesti prolaz. Primjer - Engleska ne ide na EURO 2008 iako igraju i Gerrard, Terry, Lampard, Rooney i gomila drugih zvijezda.

Kako sam već jednom objasnio, kad igraju velike selekcije sa velikim imenima, i manje poznate reprezentacije, sudačka naklonjenost je uvijek na strani velikih i svaka sumnjiva ili diskutabilna odluka ići će na stranu ovih "slavnijih". Zato male reprezentacije moraju uložiti puno više i truda, i volje i htijenja da pobijede neku renomiranu selekciju.
todd_smith

#938 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by todd_smith »

hrasno38 wrote:

uozbiljite se
Eto nek smo mi neozbiljni a ti ozbiljan.
i protiv Francuske ste bili "ozbiljni" i prica je bila "2-0 za nas...najjaci smo...niko nam nista ne moze"

nije pitanje kvaliteta tima i igraca, ne igramo protiv tima nego protiv cijele organizacije, i ne mislim "mi" kao Bosna nego "mi" kao manja ekipa/drzava od protivnika...

da li ih mozemo dobiti? da, imamo ekipu i talenat..da li cemo ih dobiti? ne, nemamo nista UEFI ponuditi ako bi se plasirali na EP
Korisničkoime

#939 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Korisničkoime »

@Mostarac Auu drug da ga ti nisi malo pretjerao koji crni anonimusi, prosječnom pratiocu fudbala jedine nepoznanice u ovom timu su možda bili Khedira i Boateng te donekle i Ozil (i to samo što je igrao u Werderu inače mislim godinu prije bio najbolji mladi igrač Bundeslige) ovi svi ostali su manje - više već tada bili standardni reprezentativci osim Mullera ali i za njega je svako ko je gledao 5 pregleda kola Bundeslige čuo, lik je napravio čudo u toj sezoni Bundeslige. Također Lahm, Mertesacker, Schweinsteiger pa i Klose (barem kad je igrao za repku) su već tada spadali u sami vrh po kvaliteti. Podolski je također drugi igrač kad igra u repki. Timska igra je uvijek bila jača strana Švaba ali i tada i sada njihova igra dosta zavisi od Ozila, lik im je glavna pokretačka snaga, organizator igre, kreativac, kad on zakaže i Elf igra puno teže. Uostalom su skoro pa uvijek imali nekog takvog lika, Balak, Effenberg, Moller, Netzer itd.
Uostalom malo se i bojim ovog poređenja nas s Elfom i sličnim nadam se da ti nije to bio cilj. Evo ti primjer Friedricha ekstra dobar igrač samo što je čamio čekajući da njegova Hertha šta napravi pa opet bi osim 5 naša igrača sada svaki odmah potpisao da ide igrati za tu istu Herthu koja je sada duplo slabija nego što je bila tada.
Ali s ovim tvojim samo timski samo kao cjelina možemo nešto napraviti potpuno se slažem 100% si u pravu samo nemoj poredit naše i igrače Elfa molim te ja bih sad cijelu PL dao za tadašnjeg Friedricha.
zlajaBHF

#940 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajaBHF »

uozbiljite se
Ljudino, ne funkcionise citav svijet i sve organizacije kao tvoja mjesna zajednica.
Ne kazem da nema korupcije i malverzacija svugdje, ali reci da je UEFA namjestila izvlacenje je stvarno previse....cak i za nas.

Tvoj argument da mi necemo tici i da je to vec odluceno :D ne pije vode, kad znamo da jedna ENGLESKA nije otisla na zadnje Euro 2008. Znas li sta je Engleska za Portugal u svakom pogledu ?????
mostarac

#941 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mostarac »

jao jao jao

http://www.youtube.com/watch?v=8Y9ha-S9 ... re=related

:( :(

ovi ljudi su imali tragicniji utorak od nas i sudija ih je vise potopio nego nas, al fakat :(

bas mi ih zao jbt. jos drugi gol golmanov, a prvog golmana im sudija iskljuci jer je navodno igrao rukom, a nije, dok "nije" primjetio da je Irac stopao rukom loptu :(

tuga jbt, tuga.
Rondolog

#942 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rondolog »

Image
By babbax at 2011-10-14[/img]
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#943 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by -LIBERO- »

Kako im (UEFA) nemamo sta ponuditi?? (kada se neki vec to pitaju)

Pa imamo,naravno. I dobar fudbal i 20 000 navijaca koji bi dosli u Poljsku . Sasvim sam siguran da kada bi se kvalifikovali ,bili bi jedna od 3 nacije sa najvecom podrskom sa tribina. I to je nesto,zar ne. ;-)
Last edited by -LIBERO- on 15/10/2011 00:39, edited 1 time in total.
mostarac

#944 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mostarac »

Korisničkoime wrote:@Mostarac Auu drug da ga ti nisi malo pretjerao koji crni anonimusi, prosječnom pratiocu fudbala jedine nepoznanice u ovom timu su možda bili Khedira i Boateng te donekle i Ozil (i to samo što je igrao u Werderu inače mislim godinu prije bio najbolji mladi igrač Bundeslige) ovi svi ostali su manje - više već tada bili standardni reprezentativci osim Mullera ali i za njega je svako ko je gledao 5 pregleda kola Bundeslige čuo, lik je napravio čudo u toj sezoni Bundeslige. Također Lahm, Mertesacker, Schweinsteiger pa i Klose (barem kad je igrao za repku) su već tada spadali u sami vrh po kvaliteti. Podolski je također drugi igrač kad igra u repki. Timska igra je uvijek bila jača strana Švaba ali i tada i sada njihova igra dosta zavisi od Ozila, lik im je glavna pokretačka snaga, organizator igre, kreativac, kad on zakaže i Elf igra puno teže. Uostalom su skoro pa uvijek imali nekog takvog lika, Balak, Effenberg, Moller, Netzer itd.
Uostalom malo se i bojim ovog poređenja nas s Elfom i sličnim nadam se da ti nije to bio cilj. Evo ti primjer Friedricha ekstra dobar igrač samo što je čamio čekajući da njegova Hertha šta napravi pa opet bi osim 5 naša igrača sada svaki odmah potpisao da ide igrati za tu istu Herthu koja je sada duplo slabija nego što je bila tada.
Ali s ovim tvojim samo timski samo kao cjelina možemo nešto napraviti potpuno se slažem 100% si u pravu samo nemoj poredit naše i igrače Elfa molim te ja bih sad cijelu PL dao za tadašnjeg Friedricha.
Stavio sam "anonimusi" misleci sa tim da su oni bili ekipa sastavljena od igraca koji nisu u vrhu svjetskog fudbala u rangu Lamparda, Messi-a, Gerrarda i slicno. To sto ja navijam za elf i znao sam im sastav u podne i ponoc nije relevantno :D Al definitivno ovi igraci, osim 2-3 nisu bili u vrhu svjetskog fudbala, kao sto npr. nije ni nas Mujdza, ali je lik koji to sutra moze biti i ima talenat i potencijal, osim ako ga ova povreda ne zezne, tj. zasluzuje mnogo bolji klub od Freiburga. E sad poredim sa elfom, jer kad se kaze timska igra onda svakom pred oci izlete ili Nijemci ili Grci koji su to dobili opet zaslugom jednog Nijemca. Dakle ne mislim ja da smo mi elf, ali njihov pristup igri je ono sto mi u ovom momentu imamo, a to je igra za tim :)
moa

#945 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by moa »

Moram se malo osvrnuti na utakmicu sa Francuskom..

Zao mi je sto im nismo dali raije gol, recimo negdje u 22, 25 minuti.
Onda bi do kraja prvog poluvremena sigurno bilo 2:0...

Tako da treba stisnuti potugalce i prvih 45 minuta i pokusati dati 2 gola i to je to...

:bih: :bih: :bih:
zlajaBHF

#946 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajaBHF »

Danska je Portugal razvalila.

Medju prvih 11 su bili izmedju ostalih:

Michael Dehli (Brøndby)
Denis Romedahl (Brøndby)
Niki Zimling (Neka ekipa u Belgiji)
Lars Jacobsen (Kopenhagen)
Bjeland (Nordsjeland, danska liga)

Osim njih imas Begovicevu zamjenu na golu.
Malog sa 19 godina iz Ajaxa
Bendnera, 4. napadaca Arsenala
Kvist, koji je nedavno presao u Stutgart

Eto ekipe....
quasar

#947 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

Samo disciplina i timska igra. Pape je to uspostavio, momci su prihvatili i ici ce to. Bilo bi idealno da Pape sad ostane jos jedan ciklus da se to dovrsi do kraja. Neise. Vidjecemo sta ce biti.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#948 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by A1fa »

Kako su se strasti smirile, sve vise mi se cini da je nas pi*kasti mentalitet i kompleks najveci krivac sto nam se ove stvari desavaju.
Ako i ne prodjemo taj Portugal, necemo ga proci jer smo se mentalno vec predali (ponovo), samo kukamo i trazimo unaprijed alibi u namjestanju UEFE, u nasim ozlijedjenim igracima, o Spahicu kojem ste vec svi vi dali drugi zuti karton zbog kojeg nece igrati u uzvratu, a bez njega ko eto ne mozemo proci! :x
Ne gotivim ja djaba onog Medunjanina ;-) , izjavio je ono sto i ja mislim-nismo mogli dobiti boljeg protivnika! Ako mislimo da smo barem neka srednja evropska reprezentacija, ili sta vecina smatra (barem dok ne izvucemo Portugal u Barazu), da su samo 4-5 najjacih evropskih ekipa plus Brazil i Argentina ispred nas, onda ne znam cemu ovolika kuknjava i strah?? Bojimo se, to je evidentno! Umjesto da se analizira nasa igra, da se pise o nasem veznom redu koji je na strani po PRVI PUT od kad postoji ova reprezentacija protiv jaceg protivnika uspio da ima veci posjed lopte od domacina, umjesto da se trazi rjesenje i razmotre nacini kako onakvu igru odrzati svih 90 minuta, nasi novinari se ubise sa ekskluzivama o Portugalu, sta kaze njihov predsjednik, sta Mourinho, sta Ronaldo---hebali vas oni!!! :x :x Njemacku pratim i dok sam mladji bio gledao sam sve njihove sportske emisije-uvijek su se bavili SVOJIM PROBLEMIMA, protivnika izanaliziraju u par rijeci i gledaju samo kako da svoju igru poboljsaju, bave se stanjem, fizickim i psihickim svakog igraca, traze nacine da uklone njihove nedostatke. Zbog toga su uvijek u vrhu, bez obzira sto nemaju nekih zvijezda oko kojih se lome sponzori i oko kojih se rijetko dize medijska pompa. Mene vise zanima sta Osim kaze, sta Pape kaze, nego svidja li se Portugalcima zenička trava!!!
hrasno38

#949 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by hrasno38 »

quasar wrote:Samo disciplina i timska igra. Pape je to uspostavio, momci su prihvatili i ici ce to. Bilo bi idealno da Pape sad ostane jos jedan ciklus da se to dovrsi do kraja. Neise. Vidjecemo sta ce biti.
Otisli ili ne otisli na EP ne vidim nikakvog razloga da ne ostane jer da je bilo pravde mi bi vec treci dan slavili odlazak na EP.
hrasno38

#950 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by hrasno38 »

A1fa wrote:Kako su se strasti smirile, sve vise mi se cini da je nas pi*kasti mentalitet i kompleks najveci krivac sto nam se ove stvari desavaju.
Ako i ne prodjemo taj Portugal, necemo ga proci jer smo se mentalno vec predali (ponovo), samo kukamo i trazimo unaprijed alibi u namjestanju UEFE, u nasim ozlijedjenim igracima, o Spahicu kojem ste vec svi vi dali drugi zuti karton zbog kojeg nece igrati u uzvratu, a bez njega ko eto ne mozemo proci! :x
Ne gotivim ja djaba onog Medunjanina ;-) , izjavio je ono sto i ja mislim-nismo mogli dobiti boljeg protivnika! Ako mislimo da smo barem neka srednja evropska reprezentacija, ili sta vecina smatra (barem dok ne izvucemo Portugal u Barazu), da su samo 4-5 najjacih evropskih ekipa plus Brazil i Argentina ispred nas, onda ne znam cemu ovolika kuknjava i strah?? Bojimo se, to je evidentno! Umjesto da se analizira nasa igra, da se pise o nasem veznom redu koji je na strani po PRVI PUT od kad postoji ova reprezentacija protiv jaceg protivnika uspio da ima veci posjed lopte od domacina, umjesto da se trazi rjesenje i razmotre nacini kako onakvu igru odrzati svih 90 minuta, nasi novinari se ubise sa ekskluzivama o Portugalu, sta kaze njihov predsjednik, sta Mourinho, sta Ronaldo---hebali vas oni!!! :x :x Njemacku pratim i dok sam mladji bio gledao sam sve njihove sportske emisije-uvijek su se bavili SVOJIM PROBLEMIMA, protivnika izanaliziraju u par rijeci i gledaju samo kako da svoju igru poboljsaju, bave se stanjem, fizickim i psihickim svakog igraca, traze nacine da uklone njihove nedostatke. Zbog toga su uvijek u vrhu, bez obzira sto nemaju nekih zvijezda oko kojih se lome sponzori i oko kojih se rijetko dize medijska pompa. Mene vise zanima sta Osim kaze, sta Pape kaze, nego svidja li se Portugalcima zenička trava!!!
Sve si u pravu ali samo jedno ne: taj pickasti mentalitet nisu pokazali igraci nego evo ovdje pojedini navijaci.
Locked