Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
certified_fascist

#926 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by certified_fascist »

polarb wrote:
topcam wrote:Multi-Level-Marketing, nije to jarane za posten narod, tu po prirodi moras bit supak, a to nije
svakome u naturi!
Ovakav odgovor navodi na to da neznate uopce sta je multi level marketing.
Ovakav odgovor navodi na to da ne znate uopće šta je šupak.
ranger

#927 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ranger »

murathans wrote:Konkurs je još otvoren

Firma u vlasništvu moje prijateljice zapošljava

MARKETING MENADŽER
(na terenu)
Područje: BiH

Od kandidata očekujemo:
- Minimalno SSS
- Samoincijativnost
- Odgovornost u izvršavanju zadataka
- Poznavanje rada na kompjuteru
- Poželjno iskustvo u marketingu

Opis posla:
- Prikupljanje podataka s tržišta
- Organiziranje sastanaka
- Obilazak klijenata na terenu

Kratku molbu s CV-em slati na: [email protected]

http://www.agencijaplusmedia.com/posao.html
marketing menadzer na terenu?
gdje onda marketing officer radi? u kanalu?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#928 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by KatarinaKosaca »

Umjesto komercijalist bojle zvuči "marketing manager"
mali_balon

#929 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

To su ta nova moderna zapadnjacka imena pozicija na koja bi trebalo da se saseres kad ti neko pomene da radi na toj poziciji, a po staro to bo bio trgovacki putnik
ljuspica

#930 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ljuspica »

Prevodim sa engleskog na bosanski i obrnuto. Po 1 stranici A4 formata sa fontom slova br.12, cijena je 3 KM. Veoma povoljno kao sto vidite. Broj telefona dostavicu putem pp.
vjesticanametli

#931 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by vjesticanametli »

cuj 3 km po stranici :shock: pa nije ni cudo sto dosta ljudi misli da je to dovoljno za prevod i sto misle da je to lagan posao za koji i ne trebaju da plate kako treba :run: zelim ti puno posla i da sve bude po 3 km pa da krv propisas dok ne skontas da to ne ide tako :-)
ljuspica

#932 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ljuspica »

vjesticanametli wrote:cuj 3 km po stranici :shock: pa nije ni cudo sto dosta ljudi misli da je to dovoljno za prevod i sto misle da je to lagan posao za koji i ne trebaju da plate kako treba :run: zelim ti puno posla i da sve bude po 3 km pa da krv propisas dok ne skontas da to ne ide tako :-)
hvala. istina je da je malo, ali pretezno prevodim studetima koji studiraju engl.jezik i knjizevost pa je zato cijena niska. a po istoj prevodim i drugima (p.s. zadnja 2 posta je napisao ljuspicin momak heh koristim se njenim nadimkom sa odobrenjem) :-)
mali_balon

#933 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

Eki to, zar to ne ide po karticama i karakterima :?, Jel to google translate ili profi.
ranger

#934 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ranger »

mali_balon wrote:To su ta nova moderna zapadnjacka imena pozicija na koja bi trebalo da se saseres kad ti neko pomene da radi na toj poziciji, a po staro to bo bio trgovacki putnik
je...m li im pleme zapadnjacko... sve neki fensi nazivi a narod vamo crkava od posla za 600 maraka... sales representative, manager ovog manager onoga... samo mi krivo sto bar jednom ne rekoh nekom od tih menadzercica na razgovoru sve ono sto mislim, kad pocnu jebavati s pitanjma kako bi se vi snasli u ovoj situaciji, volite li djelovat u timu, jeste li proaktivni, jeste li dlakavi ispod pazuha ... stoka se izivljava na jadnim ljudima...
mali_balon

#935 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

ranger wrote:
mali_balon wrote:To su ta nova moderna zapadnjacka imena pozicija na koja bi trebalo da se saseres kad ti neko pomene da radi na toj poziciji, a po staro to bo bio trgovacki putnik
je...m li im pleme zapadnjacko... sve neki fensi nazivi a narod vamo crkava od posla za 600 maraka... sales representative, manager ovog manager onoga... samo mi krivo sto bar jednom ne rekoh nekom od tih menadzercica na razgovoru sve ono sto mislim, kad pocnu jebavati s pitanjma kako bi se vi snasli u ovoj situaciji, volite li djelovat u timu, jeste li proaktivni, jeste li dlakavi ispod pazuha ... stoka se izivljava na jadnim ljudima...
Jooooj jarane dirno si me u zivac, ja odem na temu jadi nas nezaposlenih pa se tamo se izjadam i tamo im majku i cijelu familiju spomenem
vjesticanametli

#936 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by vjesticanametli »

mali_balon wrote:Eki to, zar to ne ide po karticama i karakterima :?, Jel to google translate ili profi.
ide po karticama, satu ili per word ili kako god se dogovoris ali 3 km je maloooooooooo
ne radite te poslove po tako niskim cijenama
Bakir1

#937 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Bakir1 »

Bakir1 wrote:trazi se masinski inzinjer smjer motori i motorna vozila VII/1 stepen ili 240 bodova sa prostora unsko sanskog kantona, b. krupa, bihac, sanski most, cazin, velika kladusa
idana_85

#938 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by idana_85 »

Ja sam se pronasla u multilevel marketingu. I sama sam bila na pocetku skepticna i na "guranje". Sada zaradjujem u prosjeku 1000 KM trosedmicno. Nema prevare i nema ulaganja, ni feninga. Ako neko zeli vise informacija neka mi se javi rado cu pomoci.
isie

#939 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by isie »

Ima li ko kakav posao , lokacija : SA
Carrie Bradshaw

#940 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Carrie Bradshaw »

Pozdrav svima!

Ukoliko nekome trebaju instrukcije iz engleskog jezika ( osnovna, srednja, fakultet ) i francuskog jezika ( osnovna škola - čitanje i prijevod), ali i materiju bosanskog jezika ( gramatika i dr. ) neka se javi u inbox.
Posjedujemo diplome o završenom kursu engleskog. Vrlo povoljno. :-D

Također, radimo eseje, seminarske i istraživačke radove za srednje škole i fakultete. Vrlo povoljno, efikasno.

Svi zainteresovani mogu se javiti u inbox. :thumbup:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#941 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JOINT_1921 »

Niko ne bi trebao drugome da radi eseje, seminarske, magistarske, diplomske, istrazivacke i ostale radove... To bih zestoko kaznjavao na fakultetu ako se utvrdi da rad nije tvojih ruku i uma djelo...
yoda82

#942 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by yoda82 »

JOINT_1921 wrote:Niko ne bi trebao drugome da radi eseje, seminarske, magistarske, diplomske, istrazivacke i ostale radove... To bih zestoko kaznjavao na fakultetu ako se utvrdi da rad nije tvojih ruku i uma djelo...
aBd biće i to. :thumbup:
gilla

#943 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by gilla »

JOINT_1921 wrote:Niko ne bi trebao drugome da radi eseje, seminarske, magistarske, diplomske, istrazivacke i ostale radove... To bih zestoko kaznjavao na fakultetu ako se utvrdi da rad nije tvojih ruku i uma djelo...
Ogromna većina tih radova je samo prepisivanje i kopiranje, obrni ovako ili onako, nesto "svojim riječima".
Većina profa to i ne procita nego pocetak i kraj preleti, koje pitanje.
Ne kažem za magistarske i sl. ali seminarski i gluposti....
NE vidim problem, ako neko sa dosta obaveza korisit ove usluge, ionako na kraju moraš se spremiti za ispit gdje nema pomoći.

Neka se svako snalazi i zarađuje :-D
JOINT_1921
Vozim: odlično

#944 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JOINT_1921 »

Dosta obaveza?! WTF... Studiras, to ti je "posao" a ne da kesiras nekome da ti uradi tvoj zadatak a ti jednom da procitas i prezentujes...
yoda82

#945 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by yoda82 »

gilla wrote:
Ogromna većina tih radova je samo prepisivanje i kopiranje, obrni ovako ili onako, nesto "svojim riječima".
NE vidim problem, ako neko sa dosta obaveza korisit ove usluge, ionako na kraju moraš se spremiti za ispit gdje nema pomoći.

Razlika je ogromna. Ja sam nažalost to tek naučio na postdiplomskom, koji studiram u Sloveniji. Tamo nema toga. Svaki rad se dobro pretrese. Istina ni ovdje nisam uzimao tuđe radove, ali se sve vodilo na prepisivanje iz 2-3 knjige i kraj. Tek sad sam naučio da dosta kvalitetnije radim te radove. To je jedan od razloga što još nisam počeo pisati magistarki, iako imam jedan već gotov na istu temu (ali mi ne pada napamet da ga pođonim, nego da iskoristim neke knjige koje su tu korištene).
Znači svaki rad, bez obzira da li je seminarski, diplomski, magistarski.....treba da bude odraz onoga što je učenik/student naučio, kako je to razumio, a u krajnjoj istanci treba da bude mali doprinos nauci. :wink:
mali_balon

#946 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

yoda82 wrote:
Razlika je ogromna. Ja sam nažalost to tek naučio na postdiplomskom, koji studiram u Sloveniji. Tamo nema toga. Svaki rad se dobro pretrese. Istina ni ovdje nisam uzimao tuđe radove, ali se sve vodilo na prepisivanje iz 2-3 knjige i kraj. Tek sad sam naučio da dosta kvalitetnije radim te radove. To je jedan od razloga što još nisam počeo pisati magistarki, iako imam jedan već gotov na istu temu (ali mi ne pada napamet da ga pođonim, nego da iskoristim neke knjige koje su tu korištene).
Znači svaki rad, bez obzira da li je seminarski, diplomski, magistarski.....treba da bude odraz onoga što je učenik/student naučio, kako je to razumio, a u krajnjoj istanci treba da bude mali doprinos nauci. :wink:
Tako to ide u normalnom svijetu, dok je kod nas skroz drugacija situacija, kod nas se ne sutudira kod nas se uci. Studiranje i ucenje dva sasvim razlicita pojma. Fakultet bi trebao da te nauci kako da studiras (naravno i sta da studiras zavisno koji fakultet se ganja) i da krajni rezutat toga bude diplomski ili postdiplomski, za koji si istraztivao, izucavao i studirao odredjenu temu.
A kod nas .... NIje tema studij
Carrie Bradshaw

#947 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Carrie Bradshaw »

gilla wrote:

Apsolutno se slažem :-D Što ne mogu ovih lažnih moralista, al' baš. 8-)
radenska

#948 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by radenska »

Cevabdzinici potrebna radnica za rostilj sa iskustvom.
Vitezanin

#949 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Vitezanin »

Samo da se upišem :), tražim part time posao (u Sarajevu), u principu bilo kakav "studentski". Imam iskustvo vezano za struku, ali u ovom slučaju bih radio bilo što - kafić, butik, trgovina, sve dolazi u obzir. Ovo su poslovi koje nisam nikad radio, ali vjerujem da se uz dobru volju sve može naučiti. :)

Eto, bio sam kratak. :)
Adrijana100000

#950 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Adrijana100000 »

Ukratko:Komunikativna i snalazljiva,radno iskustvo uglavnom u trgovini,zavrsena srednja skola,IV. stupanj,smjer Geodetski tehnicar....pozeljna radna mjesta su :sportske kladionice,mikrokreditne organizacije,osiguravajuce kuce i slicno tome iako ne bjezim i od trgovine....spremna da radim skoro bilo sta jer mi posao treba....hvalaaaaa :izet:
Post Reply