i da, koliko igraca po timu moze maximalno biti?
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Jeff Bingham
#926 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nego sta je konacni zakljucak, mrsko mi listat prethodne strane
ima li kakav nacin za igranje bf3 multiplejera bez originala? sad odgledah recenziju na ginx tv pa mi se svidjelo 
- BaDa
#927 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nema sanse igrati MP dok se ne kupim evo i ja cekam kad ce vise LE stici kod ovih likova sto prodavaju po piku da kupimJeff Bingham wrote:nego sta je konacni zakljucak, mrsko mi listat prethodne straneima li kakav nacin za igranje bf3 multiplejera bez originala? sad odgledah recenziju na ginx tv pa mi se svidjelo
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#928 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odma da ti kazem.8800GT je izasla 2007 godina,a ja je i dan danas koristim.Sve sam igre igrao maxed out (rage,metro2033,witcher 2,cryis etc etc) sve do battlefielda 3,koji igram na low/mid al ne kukam.Tako da ta prica "2 godine pa novi pc" odma pada u vodu.Za 2000+ maraka mozes napraviti custom pc sa kojim ces biti miran barem 5 godina,a ne one konfiguracije iz letaka celerona 1.6 po milju i po.arnes_king wrote:Ok u pravu ste za sve
Samo da napomenem kao sto sam i povis napisao kupio sam za 300 KM Panasonic 32' HD i za 500 KM PS3 sa djojsticima i svime, i nemam problema sa krekovima igrica stekanjem, losim driverima, crashovima itd Znaci izaslo me 800 KM sve a rahat nekoliko godina, ti pc kao sto si napisao 2100 km i opet za dvije god jedva pokreces najnovije igre i na low, a manji monitor manje sve.
Nedavno sam kupio Sony 42' HD za samo 400 KM, sve radi isto i sa prethodnim, znaci 800 KM uzivam na 42'
Uglavnom ne trebate vise o ovoj temi, napisao sam da ste u pravu za sve, i rijesen problemsamo sam htio to za cijenu onak cisto za informacije
P.S. memori kartica ???? odmah dokaz koliko si informisan o konzolama a toliko ih kudis ..... i cijenu si daleko fulao, a usput imam linux na ps3 tako da i na njemu mogu svasta raditine poredim sa pc-om nego onak samo kazem
- Quaresma
#929 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kako nece moci, evo cod mw3, dovoljno ti je dual core i stara graficka 8600gt od nvidie.arnes_king wrote:Ok u pravu ste za sve
Samo da napomenem kao sto sam i povis napisao kupio sam za 300 KM Panasonic 32' HD i za 500 KM PS3 sa djojsticima i svime, i nemam problema sa krekovima igrica stekanjem, losim driverima, crashovima itd Znaci izaslo me 800 KM sve a rahat nekoliko godina, ti pc kao sto si napisao 2100 km i opet za dvije god jedva pokreces najnovije igre i na low, a manji monitor manje sve.
Nedavno sam kupio Sony 42' HD za samo 400 KM, sve radi isto i sa prethodnim, znaci 800 KM uzivam na 42'
Uglavnom ne trebate vise o ovoj temi, napisao sam da ste u pravu za sve, i rijesen problemsamo sam htio to za cijenu onak cisto za informacije
P.S. memori kartica ???? odmah dokaz koliko si informisan o konzolama a toliko ih kudis ..... i cijenu si daleko fulao, a usput imam linux na ps3 tako da i na njemu mogu svasta raditine poredim sa pc-om nego onak samo kazem
svaki port s consolea moze na prosjecan pc, samo je pitanje optimizacije.
a to za memorijsku karticu, svejedno je i da je mislio na hdd, i to sto kazes da sam fanboy pc-a, jesam, ali imam i console, prvo sam imao xbox360 (od jacih consolea) pa onda ps3.
- sledge
#930 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Većinom se javljaju likovi koji džojstika u ruke nisu uzeli
.
Lik igra sve najnovije igre na PC-u iz 2005...nice. De nam ako ti nije tesko napisi sta ti se nalazi u tvom super kucistu?
Lik igra sve najnovije igre na PC-u iz 2005...nice. De nam ako ti nije tesko napisi sta ti se nalazi u tvom super kucistu?
-
Terenc
#931 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako može mala pomoć,radi se o cod mw3,nisam nista dugo igrao pa reko da malo obnovim gradivo.kupljeno na siranu,kopiram sve u folder na hdd-u,pokrenem ins,sve bude ok,sa skidrow-a krek file kopiram gdjje igra instalirana i medjutim nece da je pokrene,krene crni ekran i vrati se opet na desktop sliku,skisao sam stema pa nista,pa api file pa opet nista,sta mislite o cemu se radi i imali kakvo rješenje,
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
- Decerto
#932 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kupljena warez igra ? nek i to cujemTerenc wrote:Ako može mala pomoć,radi se o cod mw3,nisam nista dugo igrao pa reko da malo obnovim gradivo.kupljeno na siranu,kopiram sve u folder na hdd-u,pokrenem ins,sve bude ok,sa skidrow-a krek file kopiram gdjje igra instalirana i medjutim nece da je pokrene,krene crni ekran i vrati se opet na desktop sliku,skisao sam stema pa nista,pa api file pa opet nista,sta mislite o cemu se radi i imali kakvo rješenje,
Hvala unaprijed
-
adoking
#933 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Može li mi neko objasniti šta je "Antialiasing", da i meni padne mrak na oči 
Ne znam što se raspravljate, kad će svaki oblik igranja igrica uvijek imati svoje korisnike. I koliko god se vi trudili da nekome nešto dokazete, neće vam baš poći za rukom
p.s. ja lično neke igrice igram na ps3, a neke na pc i tako će biti još dugo (dok me žena ne izbaci iz kuće)

Ne znam što se raspravljate, kad će svaki oblik igranja igrica uvijek imati svoje korisnike. I koliko god se vi trudili da nekome nešto dokazete, neće vam baš poći za rukom
p.s. ja lično neke igrice igram na ps3, a neke na pc i tako će biti još dugo (dok me žena ne izbaci iz kuće)
- sledge
#934 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Izgleda jadno, a zašto izgleda jadnoQuaresma wrote:evo i ja cu, Battlefield 3 na PC
da mozemo pokusati ja na PC ti na console, pa bi vidio kako je igrati, ja cim vidim fps igrice na console odma mi se smuci, toliko jaaaadno izgleda Boze sacuvaj, pogotovo kad treba nanisaniti i ubiti covjeka.
al console su dobre za druge igrice, eto tipa uncharted, samo se izvrkacis na kauc i igras, sve moze proci ali fps nikako na console.
Na konzolama se sve može igrati to ne treba nikome dokazivati, od uncharteda do sportskih igara i FPS-a.
A to gdje je bolja grafika, pa vi poredite konzolu iz 2005-2006 sa PC-om iz 2011
Nekome je lakše igrati na PC-u nekome na konzoli, sve zavisi na što smo naviknuti.
- oldschool
#935 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Davno sam bio vlasnik ps-a, tako da znam prednosti i mane.sledge wrote:Većinom se javljaju likovi koji džojstika u ruke nisu uzeli.
GeForce 7900 GTX x2 SLI
AMD Athlon 64 X2 4800+ Toledo
4 gb ddr2
i dalje sve pokreće bez problema.
- Decerto
#936 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo ti slika.Znaci kad je antialiasing ukljucen,on ti izravna sve linije pa izgleda mnogo bolje,ali i fps ti padne odma za pola ;Dadoking wrote:Može li mi neko objasniti šta je "Antialiasing", da i meni padne mrak na oči
p.s. ja lično neke igrice igram na ps3, a neke na pc i tako će biti još dugo (dok me žena ne izbaci iz kuće)![]()
- sledge
#937 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pišeš gluposti. Imao sam do prije godinu dana isti procesor, 4GB RAM-a i ati 4850 i nisam mogao pokrenuti svaku igru na high detaljima. Sumnjam da pokrećeš svaku igru bez problema sa tom konfiguracijom, možda igre iz 2005-09. Pa ja sada sa svojim Phenom II X4 955 procesorom, ATI 4850 X2 i 4GB DDR3 ramovima ne mogu pokrenuti svaku igru "bez problema"oldschool wrote:Davno sam bio vlasnik ps-a, tako da znam prednosti i mane.sledge wrote:Većinom se javljaju likovi koji džojstika u ruke nisu uzeli.
GeForce 7900 GTX x2 SLI
4 gb ddr2
i dalje sve pokreće bez problema.
- oldschool
#938 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam nigdje napisao da mogu na high, već sam napisao da mogu svaku pokrenuti bez problema, te da sam igrao Battlefield 3 na mediumu, ništa više. Sa jednom 8500 i coreduo igraš battlefield na low, reci mi igru koju ne bi mogao pokrenuti? Ne vidim gdje ti imaš problema, mogu te jedino driveri zezati, ako imaš dvije u Crossfire modu. Da su tačni oni minimalni zahtjevi ne bi većina ljudi nikad poigrala ništa, možeš igrati i sa daleko slabijim konfiguracijama.sledge wrote:Pišeš gluposti. Imao sam do prije godinu dana isti procesor, 4GB RAM-a i ati 4850 i nisam mogao pokrenuti svaku igru na high detaljima. Sumnjam da pokrećeš svaku igru bez problema sa tom konfiguracijom, možda igre iz 2005-09. Pa ja sada sa svojim Phenom II X4 955 procesorom, ATI 4850 X2 i 4GB DDR3 ramovima ne mogu pokrenuti svaku igru "bez problema"oldschool wrote:Davno sam bio vlasnik ps-a, tako da znam prednosti i mane.sledge wrote:Većinom se javljaju likovi koji džojstika u ruke nisu uzeli.
GeForce 7900 GTX x2 SLI
4 gb ddr2
i dalje sve pokreće bez problema..
-
Terenc
#939 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
mw2,sad sam vidio,sta je tebi smješno?Decerto wrote:kupljena warez igra ? nek i to cujemTerenc wrote:Ako može mala pomoć,radi se o cod mw3,nisam nista dugo igrao pa reko da malo obnovim gradivo.kupljeno na siranu,kopiram sve u folder na hdd-u,pokrenem ins,sve bude ok,sa skidrow-a krek file kopiram gdjje igra instalirana i medjutim nece da je pokrene,krene crni ekran i vrati se opet na desktop sliku,skisao sam stema pa nista,pa api file pa opet nista,sta mislite o cemu se radi i imali kakvo rješenje,
Hvala unaprijed
- Quaresma
#940 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
logicno da ne postoji, zato sto igrice napravite za console, samo copy/paste za pc, i eto ga, normla da nece biti, danas kad bi pravili iskljucivo za pc exclusive igrice, imao bi daleeko bolju grafiku i optimizovaniju igricu. ja na console sam igrao samo 3rd person igrice, sportske, i trkace, gotovo sve osim firs person shootera.sledge wrote:Izgleda jadno, a zašto izgleda jadnoQuaresma wrote:evo i ja cu, Battlefield 3 na PC
da mozemo pokusati ja na PC ti na console, pa bi vidio kako je igrati, ja cim vidim fps igrice na console odma mi se smuci, toliko jaaaadno izgleda Boze sacuvaj, pogotovo kad treba nanisaniti i ubiti covjeka.
al console su dobre za druge igrice, eto tipa uncharted, samo se izvrkacis na kauc i igras, sve moze proci ali fps nikako na console.??
Na konzolama se sve može igrati to ne treba nikome dokazivati, od uncharteda do sportskih igara i FPS-a.
A to gdje je bolja grafika, pa vi poredite konzolu iz 2005-2006 sa PC-om iz 2011i pored tolike vremenske razlike neka znatna razlika u grafici niti ne postoji.
Nekome je lakše igrati na PC-u nekome na konzoli, sve zavisi na što smo naviknuti.
npr battlefield 3 je grehota igrati na console, ne iskoristiti svu mogucnost sto battlefield nudi, bar meni nema smisla, eto mapa caspian border, max 24 igraca, dok pc 64 prima, i daleko je bolji dozivljaj uz bolju grafiku, a i atomsfera je napetija, vise se osjeca pravi rat, na zemlji tenkovi, humvee na nebu avioni helici... to ja zovem ratnom igricom.
al kad treba se malo rasteretiti, malo pozabaviti s rajom, tu je cod

- Decerto
#941 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kupio si igru,koja nije original.Nije mi jasno zasto placati za nesto sto mozes downloadovati kao i taj lik sto ti je prodao.Terenc wrote:mw2,sad sam vidio,sta je tebi smješno?Decerto wrote:kupljena warez igra ? nek i to cujemTerenc wrote:Ako može mala pomoć,radi se o cod mw3,nisam nista dugo igrao pa reko da malo obnovim gradivo.kupljeno na siranu,kopiram sve u folder na hdd-u,pokrenem ins,sve bude ok,sa skidrow-a krek file kopiram gdjje igra instalirana i medjutim nece da je pokrene,krene crni ekran i vrati se opet na desktop sliku,skisao sam stema pa nista,pa api file pa opet nista,sta mislite o cemu se radi i imali kakvo rješenje,
Hvala unaprijed
- neo7
#942 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne mogu svi skinuti igru sa neta, neki su ograniceni ili brzinom ili limitom 
-
Terenc
#943 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zaboravih reći da se javi neko ako ima rješenje.a glede limita ,meni lakše kupiti nego se peglati sa torentom.
- BaDa
#944 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
hmm koji to jos isp ima limit' u sarajevu?? (ako je lik iz sarajeva)neo7 wrote:Ne mogu svi skinuti igru sa neta, neki su ograniceni ili brzinom ili limitom
- oldschool
#945 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Terenc wrote:Zaboravih reći da se javi neko ako ima rješenje.a glede limita ,meni lakše kupiti nego se peglati sa torentom.
Možda driveri, grafička, crack ne valja, fali jedan dio. Kod Battlefielda si morao promijeniti ime foldera gdje je instaliran, izbaci li ti ikakav error?
-
Terenc
#946 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
oldschool wrote:Terenc wrote:Zaboravih reći da se javi neko ako ima rješenje.a glede limita ,meni lakše kupiti nego se peglati sa torentom.
Možda driveri, grafička, crack ne valja, fali jedan dio. Kod Battlefielda si morao promijeniti ime foldera gdje je instaliran, izbaci li ti ikakav error?
Nadjoh na ytube sa deamon tools fazon,crack prodje normalno,drivere sam odradio ranije a i grafička nije u pitanju(GTX 580).sad cu vidjeti hoce li biti ok,hvala ti.
- oldschool
#947 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pokušaj, a gdje ćeš imati problema kad imaš mali nuklearni reaktor, nema kod tebe zime.Terenc wrote:oldschool wrote:Terenc wrote:Zaboravih reći da se javi neko ako ima rješenje.a glede limita ,meni lakše kupiti nego se peglati sa torentom.
Nadjoh na ytube sa deamon tools fazon,crack prodje normalno,drivere sam odradio ranije a i grafička nije u pitanju(GTX 580).sad cu vidjeti hoce li biti ok,hvala ti.
- Decerto
#948 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pogledaj imas li instalirane one stvari kao net framework,visual c++ 2008..Terenc wrote:oldschool wrote:Terenc wrote:Zaboravih reći da se javi neko ako ima rješenje.a glede limita ,meni lakše kupiti nego se peglati sa torentom.
- oldschool
#949 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mora imati, ne može započeti instalaciju bez da ih nema, odmah mora skinuti ili prekinuti instalaciju.Decerto wrote:Pogledaj imas li instalirane one stvari kao net framework,visual c++ 2008..
-
Terenc
#950 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
oldschool wrote:Mora imati, ne može započeti instalaciju bez da ih nema, odmah mora skinuti ili prekinuti instalaciju.Decerto wrote:Pogledaj imas li instalirane one stvari kao net framework,visual c++ 2008..
konačno ok,hvala tebi i ostalima.