La Liga Santander
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#926 Re: Real Madrid C.F.
Onda je garant uzeo i od Rosella prije 10-tak dana za onaj poništeni gol Cale 
- Zmijuga loma
#927 Re: Real Madrid C.F.
Kompenzirao za ranije oprošten crveni Mbii. Jebi ga, ne možeš u današnjem vaktu sve naplatiti.ultima_palabra wrote:Onda je garant uzeo i od Rosella prije 10-tak dana za onaj poništeni gol Cale
I ako ti ovo, citiram, 'liči na penal' onda se ta situacija prije desetak dana može okarakterisati kao pokušaj ubistva jadnog Alvesa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#928 Re: Real Madrid C.F.
Pa jesam, Barcini simpatizeri se smiju na konstataciju situacije sa Sevillom, ali su potrcali na ovaj penal za Real. Nije bio penal za Real, ali nije ni Barcelona trebala dobiti SevilluCrvena Tifoza wrote:Budi dosljedan.Tomahawk11 wrote:Eweleen wrote:E jebiga. Ovakva pobjeda toliko podsjeća na Barcelonu da ostavlja gorak okus u ustima.Ovo. Nije im smetao gol protiv Seville u 90+4, pri kojem je Messi napravio faul, ali sumnjivi Realov penal, imamo reakcije
![]()
![]()
![]()
![]()
mislim
treba biti dosljedan
Ne znam sad ko tu nije dosljedan
-
Adoxxx
#929 Re: Real Madrid C.F.
to o iscrpljenosti ne pije vode, pa i barca je odigrala isto utakmica kao real pa pojedose socijedada
-
kory_galaktikos
#930 Re: Real Madrid C.F.
a druze ne mozes ti tako govoriti o barseloni,njima se moze stimat sta ti je,barsa je to,ne mogu nikako oni sveci i ovaj prljavi madrid zajedno sta ti je...sevilji ponisten gol,dali gol nakon faula messija al to je nebitno bitan je SUMNJIV penal za madrid..Tomahawk11 wrote:Eweleen wrote:E jebiga. Ovakva pobjeda toliko podsjeća na Barcelonu da ostavlja gorak okus u ustima.Ovo. Nije im smetao gol protiv Seville u 90+4, pri kojem je Messi napravio faul, ali sumnjivi Realov penal, imamo reakcije
![]()
![]()
![]()
![]()
mislim
treba biti dosljedan
a koliko su oni dobili sumnjivih penala i slicnih situacija-na kile al ajd neka bude sta hoce
- R9..
#931 Re: Real Madrid C.F.
kory_galaktikos wrote:a druze ne mozes ti tako govoriti o barseloni,njima se moze stimat sta ti je,barsa je to,ne mogu nikako oni sveci i ovaj prljavi madrid zajedno sta ti je...sevilji ponisten gol,dali gol nakon faula messija al to je nebitno bitan je SUMNJIV penal za madrid..Tomahawk11 wrote:Eweleen wrote:E jebiga. Ovakva pobjeda toliko podsjeća na Barcelonu da ostavlja gorak okus u ustima.Ovo. Nije im smetao gol protiv Seville u 90+4, pri kojem je Messi napravio faul, ali sumnjivi Realov penal, imamo reakcije
![]()
![]()
![]()
![]()
mislim
treba biti dosljedan
a koliko su oni dobili sumnjivih penala i slicnih situacija-na kile al ajd neka bude sta hoce
-
Crvena Tifoza
#932 Re: Real Madrid C.F.
Mislim da je konacno Nesta dobio ovaj dres poslije utakmice. Kako ga je samo zarko zelio vidi se u prilozenom snimku. Pa vuce, pa cupa, pa vuce...R9.. wrote:
- R9..
#933 Re: Real Madrid C.F.
Ja ba lopta u tribinama bila a ovaj svira penalCrvena Tifoza wrote:Mislim da je konacno Nesta dobio ovaj dres poslije utakmice. Kako ga je samo zarko zelio vidi se u prilozenom snimku. Pa vuce, pa cupa, pa vuce...R9.. wrote:
-
Crvena Tifoza
#934 Re: Real Madrid C.F.
Mozda je po koja lopta bila u tribinama. Dijete donese da mu se potpise koji igrac na zagrijavanju.R9.. wrote:Ja ba lopta u tribinama bila a ovaj svira penalCrvena Tifoza wrote:Mislim da je konacno Nesta dobio ovaj dres poslije utakmice. Kako ga je samo zarko zelio vidi se u prilozenom snimku. Pa vuce, pa cupa, pa vuce...R9.. wrote:
Pravila, pravila...
- R9..
#935 Re: Real Madrid C.F.
Mislim da je konacno Nesta dobio ovaj dres poslije utakmice. Kako ga je samo zarko zelio vidi se u prilozenom snimku. Pa vuce, pa cupa, pa vuce...
[/quote]
Ja ba lopta u tribinama bila a ovaj svira penal[/quote]
Mozda je po koja lopta bila u tribinama. Dijete donese da mu se potpise koji igrac na zagrijavanju.
Ali lopta s' kojom se igra utakmica je bila u zraku prema sesanest nakon izvedenog kornera.
Pravila, pravila...
[/quote]
Lopta nije bila u igri kad je napravljen prekrshaj, jes sekundu kasnije kad je pujol otreso nestu...
Ja ba lopta u tribinama bila a ovaj svira penal[/quote]
Mozda je po koja lopta bila u tribinama. Dijete donese da mu se potpise koji igrac na zagrijavanju.
Pravila, pravila...
Lopta nije bila u igri kad je napravljen prekrshaj, jes sekundu kasnije kad je pujol otreso nestu...
-
Crvena Tifoza
#936 Re: Real Madrid C.F.
R9.. wrote: Lopta nije bila u igri kad je napravljen prekrshaj, jes sekundu kasnije kad je pujol otreso nestu...
Jel ovo taj "come-back" za onu kradju/komediju juce?
- ultima_palabra
#937 Re: Real Madrid C.F.
Pa na prvi pogled jeste djelovalo, Pepe je stvarno mučki to odradioZmijuga loma wrote:Kompenzirao za ranije oprošten crveni Mbii. Jebi ga, ne možeš u današnjem vaktu sve naplatiti.ultima_palabra wrote:Onda je garant uzeo i od Rosella prije 10-tak dana za onaj poništeni gol Cale![]()
I ako ti ovo, citiram, 'liči na penal' onda se ta situacija prije desetak dana može okarakterisati kao pokušaj ubistva jadnog Alvesa.
Sramota što ostalih 18 ekipa koje su ionako oštećene raspodjelom TV prava, moraju igrati i protiv sudija kad igraju protiv vodećeg dvojca.
- TheHound
#938 Re: Real Madrid C.F.
Poenta (koju si ti ocigledno promasio) citave ove price je to da najskupljoj ekipi na svijetu sudija mora nastimati NEPOSTOJECI penal u 95-oj minuti (iako je produzio 3 minute) da bi dobili utakmicu protiv ELCHE-aTomahawk11 wrote:Pa jesam, Barcini simpatizeri se smiju na konstataciju situacije sa Sevillom, ali su potrcali na ovaj penal za Real. Nije bio penal za Real, ali nije ni Barcelona trebala dobiti Sevillu
Sudijskih gresaka ima u svim ligama, eto sinoc je ponisten cist gol za 2:2 protiv Juventusa i milion slicnih situacija bude, jedino sto je za bruku i sramotu u ovom slucaju o kojem diskutujemo je ovo sto sam naveo u prvoj recenici
A sto se tice Barce i Seville, situacije je bila u najmanju ruku diskutabilna (mozes svirati ali ne moras) ali ovo sinoc je bilo toliko ocigledno da je smijesno. Ne sjecam se kad sam vidio slican penal da je sudija imao ovako dobar pogled na to sta se desava a da je ovako fulio, ko god kaze da sudija nije namjerno stimao Realu treba malo da se zamisli.
- Zmijuga loma
#939 Re: Real Madrid C.F.
Apsolutno ni u jednom pogledu ona smijurija ne liči na penal, posebno ne nekom ko stoji par metara od mjesta događaja i ima savršen frontalni pogled šta se dešava. Za Ramosa čak i onaj brko na Marca.com reče da je morao pod tuš. Sumirajmo:ultima_palabra wrote: Pa na prvi pogled jeste djelovalo, Pepe je stvarno mučki to odradioDrugi žuti za Ramosa apsolutno nije bio, nije bio ni faul po meni. Faul nad Ronaldom, možda jeste možda nije, onakvih faula se njemu svira otprilike 10 na utakmici, a drugih 10 ne.
1. situacija 'penal' - 100% pogrešna odluka u korist Reala, toliko pogrešna da će se o njoj vicevi pričati duže vrijeme
2. situacija faul nad Ronaldom iz kojeg pada go - uzmimo da je 50:50 situacija, u korist Reala
3. situacija onaj faul Ramosa nakon žutog kartona - 50:50, u korist Reala
Znači, tri game changing odluke, sve tri u korist Reala.
Pazi kako 'objektivno' navlačiš
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#940 Re: Real Madrid C.F.
Nista nisam fulio. Poenta je: na Real treba drvlje i kamenjeTheHound wrote:Poenta (koju si ti ocigledno promasio) citave ove price je to da najskupljoj ekipi na svijetu sudija mora nastimati NEPOSTOJECI penal u 95-oj minuti (iako je produzio 3 minute) da bi dobili utakmicu protiv ELCHE-aTomahawk11 wrote:Pa jesam, Barcini simpatizeri se smiju na konstataciju situacije sa Sevillom, ali su potrcali na ovaj penal za Real. Nije bio penal za Real, ali nije ni Barcelona trebala dobiti Sevillu
Sudijskih gresaka ima u svim ligama, eto sinoc je ponisten cist gol za 2:2 protiv Juventusa i milion slicnih situacija bude, jedino sto je za bruku i sramotu u ovom slucaju o kojem diskutujemo je ovo sto sam naveo u prvoj recenici
A sto se tice Barce i Seville, situacije je bila u najmanju ruku diskutabilna (mozes svirati ali ne moras) ali ovo sinoc je bilo toliko ocigledno da je smijesno. Ne sjecam se kad sam vidio slican penal da je sudija imao ovako dobar pogled na to sta se desava a da je ovako fulio, ko god kaze da sudija nije namjerno stimao Realu treba malo da se zamisli.
Ne mozes mi reci da se Barci i nije moralo svirati, a Realu nije trebalo dosuditi penal, kad je ishod isti - poslije obje greske doslo je do pobjedonosnog gola!
-
Adoxxx
#941 Re: Real Madrid C.F.
a jbg da se otislo na -4 u odnosu na Barcu prvenstvo bi vec bilo gotovo, ovako ce mozda biti zanimljivije 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#942 Re: Real Madrid C.F.
On bar kaze da je diskutabilno. Na temi preko puta se takve situacije ne priznaju, jer ekipu cini 11 svetacaZmijuga loma wrote:Apsolutno ni u jednom pogledu ona smijurija ne liči na penal, posebno ne nekom ko stoji par metara od mjesta događaja i ima savršen frontalni pogled šta se dešava. Za Ramosa čak i onaj brko na Marca.com reče da je morao pod tuš. Sumirajmo:ultima_palabra wrote: Pa na prvi pogled jeste djelovalo, Pepe je stvarno mučki to odradioDrugi žuti za Ramosa apsolutno nije bio, nije bio ni faul po meni. Faul nad Ronaldom, možda jeste možda nije, onakvih faula se njemu svira otprilike 10 na utakmici, a drugih 10 ne.
1. situacija 'penal' - 100% pogrešna odluka u korist Reala, toliko pogrešna da će se o njoj vicevi pričati duže vrijeme
2. situacija faul nad Ronaldom iz kojeg pada go - uzmimo da je 50:50 situacija, u korist Reala
3. situacija onaj faul Ramosa nakon žutog kartona - 50:50, u korist Reala
Znači, tri game changing odluke, sve tri u korist Reala.
Pazi kako 'objektivno' navlačiš, faul nad Ronaldom možda jest možda nije, ali Ramosov apsolutno nije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#943 Re: Real Madrid C.F.
Nece ako Real bude ovako igrao. Prosuce oni jos bodova sa malim ekipama. Barca to ipak zasad lakse rijesava.Adoxxx wrote:a jbg da se otislo na -4 u odnosu na Barcu prvenstvo bi vec bilo gotovo, ovako ce mozda biti zanimljivije
-
Adoxxx
#944 Re: Real Madrid C.F.
pa jbg igraju sa 12 igraca sta im jos treba da drze korak za BarcomTomahawk11 wrote:Nece ako Real bude ovako igrao. Prosuce oni jos bodova sa malim ekipama. Barca to ipak zasad lakse rijesava.Adoxxx wrote:a jbg da se otislo na -4 u odnosu na Barcu prvenstvo bi vec bilo gotovo, ovako ce mozda biti zanimljivije
- suncica24
#945 Re: Real Madrid C.F.
Sad treba staviti Muniza da sudi El Classico
Da znamo ciji je
Da znamo ciji je
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#946 Re: Real Madrid C.F.
Adoxxx wrote:pa jbg igraju sa 12 igraca sta im jos treba da drze korak za BarcomTomahawk11 wrote:Nece ako Real bude ovako igrao. Prosuce oni jos bodova sa malim ekipama. Barca to ipak zasad lakse rijesava.Adoxxx wrote:a jbg da se otislo na -4 u odnosu na Barcu prvenstvo bi vec bilo gotovo, ovako ce mozda biti zanimljivije
-
fixer
#947 Re: Real Madrid C.F.
Ovo je vise stetilo nego pomoglo Realu. Bas kao sto je Chelsea tekma nastetila Barci.
- Zmijuga loma
#948 Re: Real Madrid C.F.
Bitno je da tebi nije diskutabilan 'faul' Messija kod trećeg gola protiv Seville ili šta već.Tomahawk11 wrote: On bar kaze da je diskutabilno. Na temi preko puta se takve situacije ne priznaju, jer ekipu cini 11 svetaca
8% kod Ronalda, da budemo precizni kako struka zahtjeva.ultima_palabra wrote: Pa možda može biti faul Ramosa, za žuti karton apsolutno neA što je faul nad Ronaldom game-changer, onakvih situacija ima dosta na utakmici... šanse da će pasti gol sa one pozicije nisu veće od 10%.
- TheHound
#949 Re: Real Madrid C.F.
Kao sto sam i ranije rekao fulio si poentu.Tomahawk11 wrote:Nista nisam fulio. Poenta je: na Real treba drvlje i kamenjeJasno, Real je najskuplja ekipa na svijetu, a u Barceloni igraju levati
pa im se moze i progledati kad, recimo, Messi, skloni covjeka s puta (rukama), to se i ne mora svirati, jel de?
Poslije te situacije dolazi gol u posljednjim sekundama. OK, sudija pogrijesio sto nije sudio prekrsaj, desava se, ali na utakmicama Reala se to ne smije desavati. Nisam vidio da se neko buni kad sudija osteti Real. Mislim, jasna mi je prica malih i velikih, sta je jedan Elche u odnosu na Real, pa i cijela liga u odnosu na vodeci dvojac je u podredjenom polozaju, ali necemo o laznom moralu, Barca ima isti status kao i Real u Primeri
![]()
Ne mozes mi reci da se Barci i nije moralo svirati, a Realu nije trebalo dosuditi penal, kad je ishod isti - poslije obje greske doslo je do pobjedonosnog gola!
Real kao najskuplja ekipa svijeta igra protiv Elche-a (za kojeg do juce nisi vjerovatno znao ni da postoji), Barca je igrala protiv Seville a ne protiv Elche-a, to je prva stvar.
Druga stvar je da faul Messia koji spominjes nije ni postojao nit se ikad nekome sviralo nesto onakvo, ja sam pricao o ponistenom golu za Sevillu zbog faula na Alvesom, koji se vrlo cesto svira.
Dok se ovakav penal kao sto je Real dobio NIKAD ali NIKAD nije svirao u nekoj ozbiljnoj utakmici a da je sudija u onakvoj situaciji da sve vidi savrseno. A treca stvar je sto je taj penal sviran u 95-oj minuti a sudija je produzio 3 minute.
- ultima_palabra
#950 Re: Real Madrid C.F.
Ma gdje se svira... tu nikom nije uopšte bilo jasno zašto je gol poništenTheHound wrote:ja sam pricao o ponistenom golu za Sevillu zbog faula na Alvesom, koji se vrlo cesto svira.
Lopta je otišla u korner na 93:30, a igrači Elchea su slavili gol više od minute, a poslije toga se jedan valjao pola minuteTheHound wrote:treca stvar je sto je taj penal sviran u 95-oj minuti a sudija je produzio 3 minute