Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Diwan

#926 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Diwan »

Erzsebet wrote:Još da nije kupio diplomu od Izmeta Grbe, sve bi super bilo...
čak i kada bi to bilo tačno, a čisto sumnjam da jeste, njegovo novinarstvo pokazuje da je vrijedilo, jer je on pored toga što je dobar novinar, čovjek na mjestu, za razliku od mnogih koji su 'zavrsili', a čije novinarstvo ni čojstvo ne vrijedi ništa.
opa22

#927 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

je li se "Kontekst" ide uzivo ili je sniman tijekom dana pa ga samo puste u 2130????
Erzsebet

#928 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

Diwan wrote:
čak i kada bi to bilo tačno, a čisto sumnjam da jeste, njegovo novinarstvo pokazuje da je vrijedilo, jer je on pored toga što je dobar novinar, čovjek na mjestu, za razliku od mnogih koji su 'zavrsili', a čije novinarstvo ni čojstvo ne vrijedi ništa.
Ako je tako dobara novinar, zar mu je potrebno da kupuje nešto što se može završiti vrlo lako ako si pametan? I Emir Delić uspije sad sastaviti normalnu rečenicu, a čovjek je realno polulpismen. Naravno da će nakon deset godina i više rada nešto i naučiti, ali će obojica uvijek biti ograničeni klocevi.
BHF_Manijak

#929 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BHF_Manijak »

Erzsebet wrote:Naravno da će nakon deset godina i više rada nešto i naučiti, ali će obojica uvijek biti ograničeni klocevi.
:lol: :lol: :roll:

JArane ja jedino ovdje tebe vidim kao ogranicenog zbog nemogucnosti da podneses necij uspjeh u zivotu. Mora da ti nije uspjelo u novinarstvu pa su sad svi krivi! :roll: :roll:

Ko onda nije ograniceni kloc ako je jedan Adnan Rondic, ko je po tebi to novinar za primjer?! :zzzz:

PS I dalje samo nagadjas o nekoj kupljenoj diplomi, kupljenim ispitima i slicno, a dokaza naravno nemas ni za sta... :oops:
Erzsebet

#930 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

BHF_Manijak wrote:
Erzsebet wrote:Naravno da će nakon deset godina i više rada nešto i naučiti, ali će obojica uvijek biti ograničeni klocevi.
:lol: :lol: :roll:

JArane ja jedino ovdje tebe vidim kao ogranicenog zbog nemogucnosti da podneses necij uspjeh u zivotu. Mora da ti nije uspjelo u novinarstvu pa su sad svi krivi! :roll: :roll:

Ko onda nije ograniceni kloc ako je jedan Adnan Rondic, ko je po tebi to novinar za primjer?! :zzzz:

PS I dalje samo nagadjas o nekoj kupljenoj diplomi, kupljenim ispitima i slicno, a dokaza naravno nemas ni za sta... :oops:
Čovječe, polagao je ispit sa druge godine zajedno sa mnom, a onda nakon toga ekspresno diplomirao, kad je žurnalistika trajala četiri godine. Ja se novinarstvom bavim kao hobijem, jer od toga nema para, ali to uopšte nije važno za ovu temu, on je k'o fol neka medijska ličnost.
Erzsebet

#931 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

Doduše, možda je nekim čudom legalno položio sve ispite u nekoliko dana, ali je ta emisija (išla je uživo povodom pedeset godina fakulteta, ili šezdeset, nisam siguran više) toliko bila ljigava da je i budala mogla vidjeti kako je Adnan Rondić u životu sve postigao ulizivanjem, a ne novinarstvom. Da je tada bio novinar, ispitao bi malverzacije na tom fakultetu, ispitao bi zašto studenti nisu imali knjige, kompjutere, predavanja, vježbe, praksu... sa skoro nikakvim uslovima smo studirali, profesori su pušili u toku predavanja (kad se vratiš s fakulteta, smrdiš na dim), kvalitet tih predavanja je bio očajan, itd. Umjesto istraživačkog novinarstva, Adnan je hvalio Izmeta Grbu, tadašnjeg dekana, koji je najodgovorniji za propast tog fakulteta. Razlog za to je SDA elita, kojoj nikad nisu odgovarali kvalitetni, nego podobni novinarčići, kakav je Rondić uvijek bio, još od vremena studija, pa preko Hayata, a i danas, doduše na malo višem nivou.

On je možda fin momak privatno, i ja nemam ništa protiv njega, samo govorim ono čemu sam lično prisustvovao.
BHF_Manijak

#932 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BHF_Manijak »

Tebi je kao sad alibi "nam od novinarstva para" a ja te evo pitam pa sto ti se nisi bavio tim stvarima koje Adnanu nabijas na nos? Sto ti nisi pokazo svojim primjerom kakvo novinarstvo treba da izgleda?

Nema veze, ne zamjerim ti, takvih je nazalost puna BeiHa, svajkog ponizi, ismijavaj, nadji mahanu, omalovazi a kad treba vlastiti primjer navesti onda nastane tajac. Spreman si Adnana oblatiti a pitam se gdje si ti u tom svemu, sta si ti postigo na tom fakultetu, jer iz ove dosadasnje price samo mogu izvesti zakljucak da ti je neku trebu pokupio, da te nekad nesto zezo na faxu i slicno jer su ti sve ad hominem argumenti.
opa22

#933 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

.
Last edited by opa22 on 01/04/2012 18:20, edited 1 time in total.
Erzsebet

#934 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

BHF_Manijak wrote:Tebi je kao sad alibi "nam od novinarstva para" a ja te evo pitam pa sto ti se nisi bavio tim stvarima koje Adnanu nabijas na nos? Sto ti nisi pokazo svojim primjerom kakvo novinarstvo treba da izgleda?

Nema veze, ne zamjerim ti, takvih je nazalost puna BeiHa, svajkog ponizi, ismijavaj, nadji mahanu, omalovazi a kad treba vlastiti primjer navesti onda nastane tajac. Spreman si Adnana oblatiti a pitam se gdje si ti u tom svemu, sta si ti postigo na tom fakultetu, jer iz ove dosadasnje price samo mogu izvesti zakljucak da ti je neku trebu pokupio, da te nekad nesto zezo na faxu i slicno jer su ti sve ad hominem argumenti.
Pa nisam valjda toliko nisko da me još on može zezati i maltretirati na fakultetu? Elem, to je nebitno, ja sam nastavio studij van države, te sam i dalje van nje, kad već želiš znati. Meni ovo liči na temu o Rizzi Ruži, gdje pričamo o nekakvom uspjehu, a uspjeha niđe... Slažemo se barem da navijamo za Želju, a vjeruj mi da o novinarstvu znam dovoljno da mogu ove stvari suditi. Većina Bošnjaka misli za Senada Hadžifejzovića da je odličan novinar, a taj novinarstvo nije vidio u životu, nego je cijeli život bio samo spiker koji čita s idiota, i to ti je naša publika. Naravno da će im onda i Rondić biti odličan.
kojeime

#935 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kojeime »

Slazem se sa Erzsebetom. Na Al-Jazeeri ima jos nekoliko ljudi za koje meni nije jasno zasto i kako su tamo, ali valjda oni koji su ih zaposlili i koji ih placaju znaju.
opa22

#936 Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

i vecerasnje Rondicevo javljanjeiz Istanbula je odlicno
Erzsebet

#937 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

opa22 wrote:i vecerasnje Rondicevo javljanjeiz Istanbula je odlicno
Vidi se da o novinarstvu pojma nemaš. Osim što je klimao glavom ulijevo svakih pet sekundi, Rondić apsolutno ništa nije rekao u tom javljanju. Ispričao je koje su zemlje za nešto, koje su za nešto drugo i to je to. Ono je komotno mogao ispričati i neko ko nije bio tamo.
opa22

#938 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Drago mi je da ti imas pojma, steta pa te nemana tv prijemnicima da i ti mases rukama i klimas glavom te da s nama podijelis svoje znanje, aj vozdrica
Erzsebet

#939 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

opa22 wrote:Drago mi je da ti imas pojma, steta pa te nemana tv prijemnicima da i ti mases rukama i klimas glavom te da s nama podijelis svoje znanje, aj vozdrica
Pa nema me, jer to ne želim. Ima li tebe đegod???
rookiebuzookie

#940 Re: Al Jazeera Balkans

Post by rookiebuzookie »

opa22 wrote:Drago mi je da ti imas pojma, steta pa te nemana tv prijemnicima da i ti mases rukama i klimas glavom te da s nama podijelis svoje znanje, aj vozdrica
Potpisujem! :thumbup: :thumbup:

Mada tuga je to, da Bog kojim slucajem moze biti Sarajlija vec bi nasli nacin i Njega da ga popljuju! Nase nam nikada ne valja i djaba se ubjedjivati :?
Sky7

#941 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Sky7 »

E pošto 100% znam da Rondić ima dokaze da je sve ispite regularno položio, hajde nam ti daj svoje dokaze da je kupio diplomu.........

Ovaj grad je jednostavno proklet, možeš biti lopov, kurva, ubica, narkoman.....i sve to će ti oprostiti, ali ne dao Bog dragi da budeš uspješan....tu oprosta nema......
Erzsebet

#942 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

Sky7 wrote:
E pošto 100% znam da Rondić ima dokaze da je sve ispite regularno položio, hajde nam ti daj svoje dokaze da je kupio diplomu.........

Ovaj grad je jednostavno proklet, možeš biti lopov, kurva, ubica, narkoman.....i sve to će ti oprostiti, ali ne dao Bog dragi da budeš uspješan....tu oprosta nema......
Šta znači regularno položiti? Kako ćemo to znati je li regularno, kakav god dokaz da nam predočiš? Ja sam već rekao na ovoj temi, pročitaj malo iznad, čovjek je bio na drugoj godini (polagao tad sa mnom ispit sa druge godine) kad je pravio hvalospjevnu emisiju o fakultetu na kojem je kriminal bio normalna pojava, a nakon toga je odjednom diplomirao.

Čak i da je sve "regularno", pa da mu je taj ispit s druge godine nekim čudom ostao jedini, čovjek koji pravi plačipičkašku emisiju o FPN-u je sve, samo nije dobar novinar. Ono je bilo ulizivački pristup, a ne novinarski.
Sky7

#943 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Sky7 »

Erzsebet wrote:
Sky7 wrote:

Šta znači regularno položiti? Kako ćemo to znati je li regularno, kakav god dokaz da nam predočiš? Ja sam već rekao na ovoj temi, pročitaj malo iznad, čovjek je bio na drugoj godini (polagao tad sa mnom ispit sa druge godine) kad je pravio hvalospjevnu emisiju o fakultetu na kojem je kriminal bio normalna pojava, a nakon toga je odjednom diplomirao.

Čak i da je sve "regularno", pa da mu je taj ispit s druge godine nekim čudom ostao jedini, čovjek koji pravi plačipičkašku emisiju o FPN-u je sve, samo nije dobar novinar. Ono je bilo ulizivački pristup, a ne novinarski.
Meni te zao, majke mi....no comment...
BHF_Manijak

#944 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BHF_Manijak »

Studirao si fpn, odnosno zurnalistiku a ne zelis biti novinar, pa koji klinac si tamo radio? Da sad nama mozes ovdje pametovati kako je Rondic bezze ili? Daj nam neki link svg nekog priloga, da i to cudo svijeta vidimo! Ah da, naravno nemas ga, ali bitno je drugog popljuvati, tebi je bitno da nema love u novinarstvu i zbog toga se njime ne bavis...Zanimljivo! :oops:
fatamorgana

#945 Re: Al Jazeera Balkans

Post by fatamorgana »

BHF_Manijak wrote:Studirao si fpn, odnosno zurnalistiku a ne zelis biti novinar, pa koji klinac si tamo radio? Da sad nama mozes ovdje pametovati kako je Rondic bezze ili? Daj nam neki link svg nekog priloga, da i to cudo svijeta vidimo! Ah da, naravno nemas ga, ali bitno je drugog popljuvati, tebi je bitno da nema love u novinarstvu i zbog toga se njime ne bavis...Zanimljivo! :oops:
Sjo manijak, vazda se nešto buniš, :wink:
BHF_Manijak

#946 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BHF_Manijak »

fatamorgana wrote:
BHF_Manijak wrote:Studirao si fpn, odnosno zurnalistiku a ne zelis biti novinar, pa koji klinac si tamo radio? Da sad nama mozes ovdje pametovati kako je Rondic bezze ili? Daj nam neki link svg nekog priloga, da i to cudo svijeta vidimo! Ah da, naravno nemas ga, ali bitno je drugog popljuvati, tebi je bitno da nema love u novinarstvu i zbog toga se njime ne bavis...Zanimljivo! :oops:
Sjo manijak, vazda se nešto buniš, :wink:
Nije ba tako, nemoj zezat! :mrgreen:
opa22

#947 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Image
Ponosan

#948 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Ponosan »

Rondic je realno jedan od 5 najboljih novinara na ALJ! ali ljubomora i sujeta su cudo.... tacnije Rondic,Pavlovic,i Hrga su top 3! onda idu Ana Mari,Momcilovic,Bobetic,Avram itd itd..
StupskaBitanga

#949 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Definitivno niko im nije do koljena:)
opa22

#950 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Recite AlJazeeri za 10 minuta sa Zeljkom Komsicem
Locked