GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
homar

#926 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

Raska wrote:
VjecitiStudent wrote:Stecaj "GRAS"-a i pravljenje novog preduzeca od nule je jedino rjesenje.
U medjuvremenu, pozvati prevoznike iz cijele BIH da popune rupe, dok novi GRAS ne pocne sa radom.
:thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
U ovim uslovima ako dođe do prekida štrajka, neće se ništa promijeniti, dosadašnji problemi će se nastaviti.

Radnicima i neradnicima Grasa jedino je bitno da im se isplati avgustovska plata, regres, topli obrok i ostale nadoknade. Njima nije bitno što nema voznog reda za autobuski i minibuski saobraćaj, njima nije bitno što su vozila prljava, što se na stajalištima čeka po 60 i više minuta, što u autobus se nakrca po 150 ljudi od kojih jedno do dvoje padne u nesvijest, njima nije bitno što ima viška radnika, njima nije bitno što su babini sinovi zapošljeni, njima nije bitno što vozači puše u autobusu, njima nije bitno... ma j.bo putnika, to je marva, daj meni, pa opet meni i JOpet meni...i tako dok se na sve ovo ne naviknemo, a onda će nam biti lakše.
Adriatic

#927 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

A šta ćemo sa 80 miliona gubitka?
Ko će to platiti?
Da neće možda ovi što štrajkuju?
Očekujem uskoro povećanje cijena karata najmanje za 20%
Dr.Mr.Fr.

#928 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr.Mr.Fr. »

Ma i taxisti bi štrajkali al' im se ne isplati sada kada narod treba da se voza gore dole a prevoz ne radi sve su to dinar efendije
vjesticanametli

#929 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vjesticanametli »

al danas oko 1 sve specijalci po gradu i taxiste kontrolisu :lol: ajmo kartU na pokaz sto rekle nase reve :D
LeonardoAC

#930 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by LeonardoAC »

drndalo wrote:Malo mi je pukao film, pa sam u napadu nemoci odlucio da im napisem stimulativan e-mail, nek' makar moraju sluzbeni inbox prazniti... Ako dijelite slicne zelje, evo vam 3 e-mail adrese objavljene na njihovoj web-strani... Pa udrite... Ako im stigne 1000 kom. sigurno ce se zaliti na hackerski napad "izvana"... :-)

[email protected]
[email protected]
[email protected]
Kad bi samo znao koliko su se nasekirali zbog svih ovih silnih mailova :D
mrtva kokoš

#931 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

sutra preko 20 kilometara na nogicama laganini osim ako ne sretnem koga poznatog slucajno... :-)
treba istrajat makar bosi hodali !!

ZATRPAJTE OVU RUPU BEZ DNA!!
kockica_kockica

#932 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kockica_kockica »

Dr.Mr.Fr. wrote:Ma i taxisti bi štrajkali al' im se ne isplati sada kada narod treba da se voza gore dole a prevoz ne radi sve su to dinar efendije

Strajkali bi Sarajevo taxi ali se boje da bi njihova konkurencija mogla zaraditi koju marku vise jer oni ne voze... :lol:
nosara

#933 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

Zakazano hitno ročište
Sud će u četvrtak odlučiti o zabrani štrajka GRAS-ovih radnika
Nakon dva dana apsolutnog saobraćajnog haosa za koji je zaslužan štrajk radnika preduzeća GRAS, sutra će se Općinski sud u Sarajevu očitovati o zabrani štrajka, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com
:lol:
vjesticanametli

#934 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

šime.sparina wrote:sutra preko 20 kilometara na nogicama laganini osim ako ne sretnem koga poznatog slucajno... :-)
treba istrajat makar bosi hodali !!

ZATRPAJTE OVU RUPU BEZ DNA!!
pa napisi odakle ides i mozda neko ide od forumasa .................vratija se šime i donija frišku ribu :D
mrtva kokoš

#935 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

vjesticanametli wrote:
pa napisi odakle ides i mozda neko ide od forumasa .................vratija se šime i donija frišku ribu :D
4,5 km od stupa ali eto mogao bih ja do stupa doci :oops: :D :lol:
vjesticanametli

#936 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

jel u rajlovac
Dr.Mr.Fr.

#937 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr.Mr.Fr. »

Neka neki pravnik sastavi tužbu i kopira je ovdje na forum pa kada sutra opcinski sud donese presudu da štrajk nije legalan tom istom sudu treba predati tužbu protiv GRAS-a za štetu prouzrokovanu njihovim neradom...jednostavno 8-)
nosara

#938 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

homar wrote:
Raska wrote:
VjecitiStudent wrote:Stecaj "GRAS"-a i pravljenje novog preduzeca od nule je jedino rjesenje.
U medjuvremenu, pozvati prevoznike iz cijele BIH da popune rupe, dok novi GRAS ne pocne sa radom.
U ovim uslovima ako dođe do prekida štrajka, neće se ništa promijeniti, dosadašnji problemi će se nastaviti.

Radnicima i neradnicima Grasa jedino je bitno da im se isplati avgustovska plata, regres, topli obrok i ostale nadoknade. Njima nije bitno što nema voznog reda za autobuski i minibuski saobraćaj, njima nije bitno što su vozila prljava, što se na stajalištima čeka po 60 i više minuta, što u autobus se nakrca po 150 ljudi od kojih jedno do dvoje padne u nesvijest, njima nije bitno što ima viška radnika, njima nije bitno što su babini sinovi zapošljeni, njima nije bitno što vozači puše u autobusu, njima nije bitno... ma j.bo putnika, to je marva, daj meni, pa opet meni i JOpet meni...i tako dok se na sve ovo ne naviknemo, a onda će nam biti lakše.
Nakon ove svinjarije gras u DRZAVI ne bi smio nastavit rad dok se ne procisti do podruma... DRZAVA bi se pobrinula za alternativu u roku od 24 sata, a gras dovela u red za 3 mjeseca...

Kod nas nema drzave, vlast je gora od ovih sto sabotiraju grad danima, tako da ce sva sranja pod tepih, do nove prilike...
sarajevo63

#939 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

Zakazano hitno ročište
Sud će u četvrtak odlučiti o zabrani štrajka GRAS-ovih radnika
Nakon dva dana apsolutnog saobraćajnog haosa za koji je zaslužan štrajk radnika preduzeća GRAS, sutra će se Općinski sud u Sarajevu očitovati o zabrani štrajka, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com

"Danas u 12:20 sati Općinski sud u Sarajevu zaprimio je tužbu KJKP GRAS protiv Samostalnog sindikata koji djeluje pri tom preduzeću, a radi zabrane štrajka. S obzirom da se radi o hitnom postupku, koji je regulisan Zakonom o štrajku, Sud je odmah zakazao ročište", rečeno nam je u Press službi Općinskog suda Sarajevo.

Ročište će biti održano u četvrtak u 13:30, kada se očekuje donošenje odluke. U press službi Općinskog suda su nam pojasnili da je tužbu podnio GRAS, koji je prema Zakonu o štrajku, jedini ovlašten da podnese tužbu kojom će se utvrditi zabrana štrajka.

Kako god i sutra do 13.30 isto.
bosanski

#940 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bosanski »

Dr.Mr.Fr. wrote:Neka neki pravnik sastavi tužbu i kopira je ovdje na forum pa kada sutra opcinski sud donese presudu da štrajk nije legalan tom istom sudu treba predati tužbu protiv GRAS-a za štetu prouzrokovanu njihovim neradom...jednostavno 8-)
jes', pa ce GRAS opet strajkom zahtijevati da Vlada izmiri stetu nastalu prethodnim strajkom GRAS-a
mrtva kokoš

#941 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

vjesticanametli wrote:jel u rajlovac
blize :D
tataćusak

#942 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tataćusak »

12 KM dnevno topli obrok :-) :-) :-)
1300 KM SSS
75 KM prevoz (a imaju akreditaciju za besplatan prevoz)
700 KM regresi ko zna šta još
Pa da primaju svaku drugu platu dosta. :-D
Dabogda im se šine iskrivile pa im vlada dala pare da ispravljaju :x :x :x :x .
Ma jbg. ko je nama kriv. Građevinarima su uveli konkurenciju na tržište nema dalje, ne možeš dobiti posao za lijeka, a gras zaštićen ko međed nemoj slučajno da neka xxx firma uđe na tržište. Još nas ubjeđuju da ih podržimo :evil: .
Podržaću im sako dok skaču u miljacku :lol: :lol: :lol:
drndalo

#943 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

LeonardoAC wrote:
drndalo wrote:Malo mi je pukao film, pa sam u napadu nemoci odlucio da im napisem stimulativan e-mail, nek' makar moraju sluzbeni inbox prazniti... Ako dijelite slicne zelje, evo vam 3 e-mail adrese objavljene na njihovoj web-strani... Pa udrite... Ako im stigne 1000 kom. sigurno ce se zaliti na hackerski napad "izvana"... :-)

[email protected]
[email protected]
[email protected]
Kad bi samo znao koliko su se nasekirali zbog svih ovih silnih mailova :D
Ma znam, ja sam svoju frustraciju poslao, a da ih prime 1000 malo bi se trznuli, i ako nista drugo imali bi sta da rade, da brisu inbox... :lol:
kvazili

#944 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kvazili »

Haj'mo, lijepi "Centrotrans", fini, cisti autobusi, voze samo za marku, doduse samo kad je frka s "GRAS"-om pa iskoriste priliku da vanredno zarade kao i sarajevski taksisti na tudjoj muci.Juce su vozili Hrasnica-Carsija, Ilidza-Carsija, Dobrinja Carsija, a sta je s nama koji ne stanujemo na toj relaciji?Bjelave, K.Brdo, Podhrastovi, Sip, Velesici i ostalim padinskim djelovima grada.Mi smo seljaci, stoka ili gradjani treceg reda?
Nisrin

#945 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:07, edited 1 time in total.
kukuruz_kokicar

#946 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kukuruz_kokicar »

homar wrote:
Raska wrote:

Ali vrh argumentacije obelixa i sličnih je - pa ima još takvih monopolističkih firmi. Eto, nije Gras izmislio nerad, nepotizam, kradje i nesposobnost - ja da vidiš sranja u Ruandi... Treba sada od vlade traziti da im se ne uplati ni fening dok ne naprave da gradski saobraćaj funkcioniše kao i prije 30 godina. Karta neka bude max. 2km za najdalju relaciju. Rok 60 dana. :D
Ako ne uspiju - nogom u guzicu od direktora do portira.
Sve što su od 80tih do danas od te firme napravili, slobodno neka kući - svojoj djeci nose. I dugove, razumije se.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#947 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hrasno38 »

obelix1 wrote:
hrasno38 wrote:
obelix1 wrote:Mislim da više nije bitno jesu li radnici GRASA u prvau ili nisu, dali štrajkuju po zakonu ili ne mislim da je bitno da istraju i svojim zahtjevim i da pizdunima od političara jasno kažu da nema više zajebacije sa radnicima.
Koliko vrijedi pizdunovo obečanje? onoliko koliko treba tinti da se osuši i zato mislim da građani sarajeva trebaju ako već nemogu i neće da podrže radnike GRASa da se malo strpe jer ti ljudi vode bitku za sve građane Sarajeva koji uzgred nemaju muda da se suprostave pizdunima u skupim odjelima i autima.
Stidite se građani Sarajeva, stidite se svoje oholosti i licemjerja svoga kukavičlika i svoje gluposti.
Dok ih je Bimo Jusufranic uposljavao po "babine i dedine linije" i uzimao lopatom a usput malo po malo srozavao firmu nisu strajkovali. GRAS, KLAS, PIVARA itd su firme u kojima se zaposljavalo i 16-to koljeno i u tim firmama sada radi namanje prijeratnih gradjana Sarajeva. Nisam protiv toga da radnici traze svoja prava na ulicama i da ako treba i marisu vlast do ispunjenja tih zahtjeva ali GRAS poodavno dobro dobro smrdi i tu nicije maslo nije za ramazana.
a ko upošljava po opštinama, kantonima i ostalim državnim agencijama, njima ima za zdravstveno osiguranje , platu i topli obrok a radnicima GRASa nema.
Pizduni daju studentima, đacima penzionerima demobilisanim borcima jeftine karte a razliku neuplaćuju GRASU pljačkaju sami sebe.
i da sigurno je GRAS jedina firma sa viškom uposlenih.
JBT.štrajkuju u atini, berlinu i neznam više gdje a samo su građani napaćeni u sarajevu.
hajde fino priznajte da smo svi jadni
Kao prvo sistem karata koje GRAS prodaje je u odnosu na plateznu moc gradjana jedan od najskupljih sistema u svijetu. Malte ne svugdje imas kupis kartu pa se vozaj sat dva a ovdje kupis kartu izadjes na sljedecejoj stanici i mozes se jeb... Naravo i to sto se vozis vozis se u prljavim krntijama koje se ne odrzavaju. GRAS je dobio masu odlicnoh vozila poslije rata koja se odrzavaju na nivou kamenog doba. Nisu bili strajkovi kad se u GRASU dnevno zaposljavalo 10 ljudi pa sad ima prekobrojnih i bog zna koliko. Ovdje sad ne pricamo o drugim firmama jer one strajkuju ali GRAS sto se tice plata stoji sigurno bolje od ovih firmi koje sam ranije spomenuo. Nije problem u tome sto cemo pjesaciti nego je problem u tome sto GRAS treba fono da rascisti situaciju u svom dvoristu a onda da izadje sa strajkom. Koliko znam prosjecna plata vam je blizu 1000 KM, topli obrok 12 KM. Mislim da rijetko koja firma u SA ima toliki topli obrok.
mrtva kokoš

#948 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

kvazili wrote:Haj'mo, lijepi "Centrotrans", fini, cisti autobusi, voze samo za marku, doduse samo kad je frka s "GRAS"-om pa iskoriste priliku da vanredno zarade kao i sarajevski taksisti na tudjoj muci.Juce su vozili Hrasnica-Carsija, Ilidza-Carsija, Dobrinja Carsija, a sta je s nama koji ne stanujemo na toj relaciji?Bjelave, K.Brdo, Podhrastovi, Sip, Velesici i ostalim padinskim djelovima grada.Mi smo seljaci, stoka ili gradjani treceg reda?
mi smo fukare :D kod mene je ravno ko tepsija ali dzaba, busa nema :mrgreen:
GAU8

#949 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by GAU8 »

kvazili wrote:Haj'mo, lijepi "Centrotrans", fini, cisti autobusi, voze samo za marku, doduse samo kad je frka s "GRAS"-om pa iskoriste priliku da vanredno zarade kao i sarajevski taksisti na tudjoj muci.Juce su vozili Hrasnica-Carsija, Ilidza-Carsija, Dobrinja Carsija, a sta je s nama koji ne stanujemo na toj relaciji?Bjelave, K.Brdo, Podhrastovi, Sip, Velesici i ostalim padinskim djelovima grada.Mi smo seljaci, stoka ili gradjani treceg reda?
A jesu li tebe naucili da se poklonu u zube ne gleda?

Haj'mo gras razguli.
obelix1

#950 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by obelix1 »

cappy_tempo wrote:pa sto onda imate direktora majke ti obelixe? valjda taj direktor treba da se brine o vasim platama,doprinosima i tako dalje,a ne vlada. kad bi vlada o svemu brinula onda ni jedna kantonalna firma ne bi imala direktora.
Direktora GRASa i sve druge direktore komunalnih firmi bira vlada a ne radnici, jebo vas regres i topli obrok samo se o tome priča a ljudi djecu nemogu povest kod doktora zbog pizduna
šta ti misliš da je vozač zaletio autobus u onu cvjećaru, majmuni kočnice su otkazale nije ih vozač pokvario nego su dotrajale i nema drugih da se zamjene sve vas GRAS vozi u takvim autobusima.
Ko profitira uništavanjem GRASA, radnici sigurno ne Centrotrans vjerovatno pizduni sigurno de malo mučnite glavom. nisu sve što u ovom gradu nevalja revizori, sandžaklije i sl.
Post Reply