Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mostarurscu

#926 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

Samir27 wrote:
mostarurscu wrote:ne znam ljudi ...ne svidja mi se to sto se dijelimo ...fanaticosi tamo , neki ispred Luvra..

ako su fanaticosi kao najorganizovanija skupina predložili taj trg mislim da to treba ispostovat ...oni su čini mi se pozvali tamo na okupljanje od 14 h ...
e sad, mi bi se mogli skupit ispred Luvra recimo do 14 h pa se onda lagano svi prebacit tamo na taj trg tj. mjesto zajednickog okupljanja koje su oni predlozili...

dakle, da konačno mjesto okupljanja bude JEDNO , to koje su oni predložili ..
I Ja Mislim Da Jedno Mjesto Treba Samo Da Budne, Sto Se Djelimo? Treba Da Budemo Svi Skupa Da Nas Ima Sto Vise, Da Nas Se Francuzi Pripadnu???
u konačnici svi trebamo doći na taj trg , i neka on bude taj kao centralno mjesto ...tako će i biti vjerovatno jer ne dolazi svako na ovu stranicu da vidi da cemo se iskupit ispred Luvra...

ne smijemo se dijeliti...ta nismo u Sarajevu , već u Parizu ...
mostarurscu

#927 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote: Ukoliko krenemo u 14h, mislim da ce nasa zamisljena manifestacija da se zavrsi oko 17h! Zaista necemo imati vremena da se sastanemo s njima na sjeveroistoku Pariza, jer do njih nam metroom treba nesto malo manje od sat vremena, tako da smo na tom trgu negdje oko 18h!

E sada, postoje i tu dvije mogucnosti :

Ukoliko se odluce na pjesacenje do stadiona, onda je to izvodljivo! I bilo bi dobro da oko 18h s tog trga zajedno krenemo ka stadionu, no koliko sam shvatio kroz razgovore s pojedincima, oni to bas ne praktikuju, i vise su fokusirani na staticno okupljanja na trgu, i pripremanje koreografije, i sl.

S tog BHF predlozenog trga treba nam pjeske 1h i nesto do stadiona, ali konfiguracija terena nije bas impresivna, i prolazimo kroz pomalo problematicne kvartove, no ne vjerujem da bi bilo nekih incidenata.

Ukoliko se oni odluce uputiti na stadion gradskim transportom, i nama sa Jelisjeskih polja, i njima s tog trga, treba otprilike 45 minuta da dodjemo do potonjeg. Onda ne vidim zasto bi mi isli tamo?!

Ukoliko se upute gradskim transportom, a vjerovatno hoce, onda je ne vidim smisao njihovog okupljanja na tom marginalnom trgu! Mogli su se okupiti na Trokaderu kraj Ajfelovog tornja, i to bi bilo extra!
ma najbolje je po meni da mi svi završimo na tom trgu prije ili kasnije pa onda Korteom do stadiona ...
sad za te problematicne kvartove ne vjerujem da bi bilo problema ...ipak ce nas biti par hiljada , a i zar nas ne bi propratila policija ?

e sad Trokadero je možda najbolji prijedlog kada bi neko uticao na Fanaticose pa da ga objave kao zvanicno mjesto okupljanja ..

bez obzira na to sto mi ovdje pisemo najveci broj ljudi ce zavrsiti tamo gdje oni kazu jer su na neki način oni jedini oficijelni , tj njihova informacija ... ;-)
Edin H.

#928 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

azrica87 wrote:
armin00 wrote:ova tema postade "lov na azru" :razz:
a posto sam ja iz beca, mogo bi se i ja ukljucit :D

za one koji kazu da je sa mjesta okupljanja bhf-a tesko doci do stadiona... ukucaj u google maps i stavi na pjesacku rutu, treba samo kroz park i pokraj kanala do stadiona.. mjesto je izabrano uz konsultaciju sa ljudima koji zive u parizu i sa ljudima koji dobro poznaju pariz i oni su potvrdili da je to idealno mjesto za bhf
morat ces proci ispite, kao sto su speci i stari, pa si i ti u konkurenciji :D
Sto ce ova azrica BHF sebi na kosti navaliti :shock:
azrica87

#929 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

Mislim da smo skrenuli s teme :D
specifikacija

#930 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:
specifikacija wrote: Ukoliko krenemo u 14h, mislim da ce nasa zamisljena manifestacija da se zavrsi oko 17h! Zaista necemo imati vremena da se sastanemo s njima na sjeveroistoku Pariza, jer do njih nam metroom treba nesto malo manje od sat vremena, tako da smo na tom trgu negdje oko 18h!

Ukoliko se odluce na pjesacenje do stadiona, onda je to izvodljivo! I bilo bi dobro da oko 18h s tog trga zajedno krenemo ka stadionu, no koliko sam shvatio kroz razgovore s pojedincima, oni to bas ne praktikuju, i vise su fokusirani na staticno okupljanja na trgu, i pripremanje koreografije, i sl.

S tog BHF predlozenog trga treba nam pjeske 1h i nesto do stadiona, ali konfiguracija terena nije bas impresivna, i prolazimo kroz pomalo problematicne kvartove, no ne vjerujem da bi bilo nekih incidenata.

Ukoliko se oni odluce uputiti na stadion gradskim transportom, i nama sa Jelisjeskih polja, i njima s tog trga, treba otprilike 45 minuta da dodjemo do potonjeg. Onda ne vidim zasto bi mi isli tamo?!

Ukoliko se upute gradskim transportom, a vjerovatno hoce, onda je ne vidim smisao njihovog okupljanja na tom marginalnom trgu! Mogli su se okupiti na Trokaderu kraj Ajfelovog tornja, i to bi bilo extra!
ma najbolje je po meni da mi svi završimo na tom trgu prije ili kasnije pa onda Korteom do stadiona ...
sad za te problematicne kvartove ne vjerujem da bi bilo problema ...ipak ce nas biti par hiljada , a i zar nas ne bi propratila policija ?

e sad Trokadero je možda najbolji prijedlog kada bi neko uticao na Fanaticose pa da ga objave kao zvanicno mjesto okupljanja ..

bez obzira na to sto mi ovdje pisemo najveci broj ljudi ce zavrsiti tamo gdje oni kazu jer su na neki način oni jedini oficijelni , tj njihova informacija ... ;-)
Sve da se okupa na Trokaderu, sto bi bilo pametno, ja bih i dalje predlagao da krenemo s platoa muzeja, i s njima se sastanemo na spomenutom trgu. To je setnjica od 1h vremena!

Pa, mislim da mnogi citaju i ovaj forum, pa sve da nas bude 100 - 150 na platou, i to je neki uspjeh. Licno, ne vidim sta mogu pametno da radim na predlozenom okupljanju BHF navijaca puna 4 sata! Uciti najvijacke pjesmice? - zvuci mi pomalo neozbiljno, jer sam bio u Genku, i na trgu sam vidio kako to izgleda, i iskreno, ne privlaci me odvise. Ali, ja izuzetno postujem tu navijacku strukturu, i skidam im kapu za sve ulozene napore.

Ako organizovano krenu s tog trga pjeske ka stadionu, ja cu im se, nakon Jelisjeskih polja, prvi pridruziti, ali za sada, cini mi se, nemaju jasan stav!
Last edited by specifikacija on 17/09/2011 13:11, edited 2 times in total.
Edin H.

#931 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

Pa sta je tema, trgovi :skoljka:

BHF izdao dekret, a ovdje dolazi do pobune protiv autoriteta :-x
ReD aka Socijalista

#932 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ReD aka Socijalista »

Ljudi sad iskreno bez zajebancije:

Ne bi bilo lose da se svi navijaci dogovore na jedno mjesto skupa sa BHF-om. Po mom misljenju bi najbolje rijesenje bilo i ostalo Louvre jer se moze piciti dalje s Metrooooom prema stadionu a nalazi se u centru grada. Sad, ako BHF namjerava od Pantina prema stadionu :roll: .

Druga opcija, okupljanje kod Louvrea i dalje prema BHF znaci na Pantin :thumbup: ali se bojim da ce biti previse desetak hiljada ljudi, mozda i vise (ne uzimam ukupnu cifru navijaca, jer ce ih dosta ici privatno i dzile na stadion :D ).
mostarurscu

#933 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote:
mostarurscu wrote:

Sve da se okupa na Trokaderu, sto bi bilo pametno, ja bih i dalje predlagao da krenemo sa platoa muzeja, i s njima se sastanemo na spomenutom trgu. To je setnjica od 1h vremena!

Pa, mislim da mnogi citaju i ovaj forum, pa sve da nas bude 100 - 150 na platou, i to je neki uspjeh. Licno, ne vidim sta mogu pametno da radim na predlozenom okupljanju BHF navijaca puna 4 sata! Uciti najvijacke pjesmice? - zvuci mi pomalo neozbiljno, jer sam bio u Genku, i na trgu sam vidio kako to izgleda, i iskreno, ne privlaci me odvise. Ali, ja izuzetno postujem tu navijacku strukturu, i skidam im kapu za sve ulozene napore.

Ako organizovano krenu s tog trga pjeske ka stadionu, ja cu im se, nakon Jelisjeskihpolja, prvi pridruziti, ali za sada, cini mi se, nemaju jasan stav!
ne znam druze, kod nas u aranžmanu stoji ...˝odlazak na trg , okupljanje i navijanje sa hiljadama naših navijača ...˝

mislim da necu puno uticati na to tako da se nemam potrebu zamarati ..oni će nas vjerovatno kao i ostale koji idu preko agencija odvesti na taj BHF trg ako on bude zvanicno mjesto okupljanja ... ;-)
ReD aka Socijalista

#934 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Ispred ovoga je okupljanje na Pantinu direktno kod Metroa za stadion, nije tesko zapamtiti:

Image
specifikacija

#935 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

@mostarurscu

Mi planiramo da se nadjemo u 13h, tako da pojedinci mogu da u svoj "tajming", uklope obje predlozene opcije :) Do njih metroom, od trga Konkord, ili bilo koje druge lokacije u Parizu, nije daleko doci :)
mostarurscu

#936 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

ReD aka Socijalista wrote:Ispred ovoga je okupljanje na Pantinu direktno kod Metroa za stadion, nije tesko zapamtiti:

Image

to je to ..jel tako ?
http://static.panoramio.com/photos/orig ... 816454.jpg
mostarurscu

#937 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote:@mostarurscu

Mi planiramo da se nadjemo u 13h, tako da pojedinci mogu da u svoj "tajming", uklope obje predlozene opcije :) Do njih metroom, od trga Konkord, ili bilo koje druge lokacije u Parizu, nije daleko doci :)

to je onda super, ali da svi zavrsimo tamo na kraju ... ;-)
ReD aka Socijalista

#938 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

mostarurscu wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Ispred ovoga je okupljanje na Pantinu direktno kod Metroa za stadion, nije tesko zapamtiti:

Image

to je to ..jel tako ?
Da, to je to.
mostarurscu

#939 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

ReD aka Socijalista wrote:
mostarurscu wrote:

Image

to je to ..jel tako ?
Da, to je to.

ali pazi ovu sliku sto sam postao...ove dvije žene sa djetetom u desnom uglu u identicnoj odjeci...jel ovo fatamorgana ili ? :mrgreen:
ReD aka Socijalista

#940 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

:lol:
specifikacija

#941 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Image
Primjer :

Centar Pariza, crkva Notre Dame i trg St Michel. Do stadiona nam treba 15 minuta RER-om B!
Predlozeni trg BHF, do stadiona treba 45 minuta, prvo se ide metroom, pa onda se presjeda za RER B ili D!

Mogli su se i pred crkvom Notre Dame naci, to bi vec imalo smisla!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 2x2911.jpg
mostarurscu

#942 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote:

Image
Primjer :

Centar Pariza, crkva Notre Dame i trg St Michel. Do stadiona nam treba 15 minuta RER-om B!
Predlozeni trg BHF, do stadiona treba 45 minuta, prvo se ide metroom, pa onda se presjeda za RER B ili D!

al u p.m. cudi me da su oni izabrali taj trg ako ima toliko pogodnijih ...

koji je onda razlog da su ga izabrali ... :?
specifikacija

#943 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:
specifikacija wrote:

Image
Primjer :

al u p.m. cudi me da su oni izabrali taj trg ako ima toliko pogodnijih ...

koji je onda razlog da su ga izabrali ... :?
Oni imaju najbolje namjere, ali ne poznaju grad, i koliko sam shvatio trazili su lokaciju koja po njihovim kritarijima treba da bude udaljena najvise 5 km od stadiona! Pa, ako ne idu pjeske do stadiona, onda se valjda bira lokacija s koje je najbrze i najjednostavnije doci do istog! Njima nije stalo do estetike, i to mogu shvatiti, ali ovo je ipak jedan od najljepsih gradova na svijetu, i bilo bi ocaravajuce spojiti ugodno s korisnim. Volio bih i ja da se na jednom mjestu skupimo u sto vecem broju, ali kada pomislim na onu bezlicnost sjeveroistoka grada gdje predlazu okupljanje...
Last edited by specifikacija on 17/09/2011 13:41, edited 1 time in total.
mostarurscu

#944 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

jedini logičan zaključak je onda da planiraju pješke tj .korteom...
specifikacija

#945 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:jedini logičan zaključak je onda da planiraju pješke tj .korteom...
Pitao tipa koji im je pomagao oko izbora lokacije, ne zna ni on kako razmisljaju da dodju do stadiona! Nije bas siguran da ce to biti pjeske!
mostarurscu

#946 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote:
mostarurscu wrote:jedini logičan zaključak je onda da planiraju pješke tj .korteom...
Pitao tipa koji im je pomagao oko izbora lokacije, ne zna ni on, i misli da ne planiraju!
pa onda mu reci jebo ga ti da promjene lokaciju ako ne planiraju ...nije kasno , 23 dana su jos do utakmice ...nek objave na site-u novo mjesto okupljanja i vozdrica ...
specifikacija

#947 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:
specifikacija wrote:
Pitao tipa koji im je pomagao oko izbora lokacije, ne zna ni on, i misli da ne planiraju!
pa onda mu reci jebo ga ti da promjene lokaciju ako ne planiraju ...nije kasno , 23 dana su jos do utakmice ...nek objave na site-u novo mjesto okupljanja i vozdrica ...
Treba njima pisati, pitati ih. Eto, vjerujem da neko od njih ovo cita, pa ako ne planiraju pjesaciti, a vjerujem da ne planiraju, onda cemu to bezidejno okupljanje na sivilu sjevera?! Pitacu njega, nazovem ga danas! Ali, i dalje ostaje ona opcija za plato muzeja, jer sve da u 14h krenemo po zamisljenoj ruti puta, kod crkve se oko 15h i nesto svi mozemo sastati, i tu ostati jos puna 2 h! Pored rijeka, istorijski dio grada, milion kafanica, milina..
azrica87

#948 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

Edin H. wrote:Pa sta je tema, trgovi :skoljka:

BHF izdao dekret, a ovdje dolazi do pobune protiv autoriteta :-x
Mislim sto se ovaj "lov na azru" tice :D
mostarurscu

#949 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote: Treba njima pisati, pitati ih. Eto, vjerujem da neko od njih ovo cita, pa ako ne planiraju pjesaciti, a vjerujem da ne planiraju, onda cemu to bezidejno okupljanje na sivilu sjevera?! Pitacu njega, nazovem ga danas! Ali, i dalje ostaje ona opcija za plato muzeja, jer sve da u 14h krenemo po zamisljenoj ruti puta, kod crkve se oko 15h i nesto svi mozemo sastati, i tu ostati jos puna 2 h! Pored rijeka, istorijski dio grada, milion kafanica, milina..

ajde probaj nazvati tog jarana i provjeri to ...nisu ni oni tvrdoglavi da ne promijene ako je to bolja opcija , a jest ...
evo ja isao na forum njihov (BHF) , slabo informacija za tekmu , tek 2 stranice al nista sto vec ne znamo ...
ReD aka Socijalista

#950 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Ja predlazem ovo mjesto nalazi se tacno izmedju Luovrea i stadiona Stade de France. Od ove crkve do stadiona ima tacno 4km i nalazi se na uzvisenju tako da se moze vidjeti sa svakog mjesta ne mozes je promasiti nikako. Uostalom ima veliki park. :thumbup: Odatle se moze metroom :thumbup:

Image
Locked