Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#926 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kakve sad to veze ima? Ako mi budemo pravi, boli nas racku što oni igraju zadnjih 3 kući....sad i to kriv Safet i komitet
.
-
Baudelaire
#927 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Stvarno vala. Ako ne možemo s ovakvim rasporedom osvojiti grupu, ne treba da se plasiramo nikako.ganjeta wrote:Kakve sad to veze ima? Ako mi budemo pravi, boli nas racku što oni igraju zadnjih 3 kući....sad i to kriv Safet i komitet.
- shalla
#928 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Iskreno, izgleda da ovdje niko osim grka nije imao neki plan, svi su išli na neku random kombinaciju...
Ne kažem da nam je loš raspored ali kad pogledamo ovaj grčki vidimo kako su ljudi to studiozno pripremili (prva kući bez gledalaca sa mrtvim lihtenštajnom) i onda zadnje 4 tekme idu na 12 bodova...
Ma jbt ga, ako mi aBd budemo pravi ne može im pomoći ni da igraju sve tekme kući
Ne kažem da nam je loš raspored ali kad pogledamo ovaj grčki vidimo kako su ljudi to studiozno pripremili (prva kući bez gledalaca sa mrtvim lihtenštajnom) i onda zadnje 4 tekme idu na 12 bodova...
Ma jbt ga, ako mi aBd budemo pravi ne može im pomoći ni da igraju sve tekme kući
- ganjeta
#929 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa majkemi sad likovi opet naprdjuju, eto kriv komitet što Grci igraju zadnje tri kući i sa Lithenštajnom u gostima. Ne može nama niko ugoditi dokazano 1000 puta.Baudelaire wrote:Stvarno vala. Ako ne možemo s ovakvim rasporedom osvojiti grupu, ne treba da se plasiramo nikako.ganjeta wrote:Kakve sad to veze ima? Ako mi budemo pravi, boli nas racku što oni igraju zadnjih 3 kući....sad i to kriv Safet i komitet.
Ovaj raspored nije idealan a ni nimalo loš, kako god okreneš moraš sa svima igrati, pa ako nisi pravi puša ko duša.
Safete ostani i napadni prvo mjesto od samog starta, samo pametno i mudro jebe nam se za Grčku i ostale i njihove tekem. Gledamo samo sebe.
- LunaLati
#930 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ganjeta wrote:Pa majkemi sad likovi opet naprdjuju, eto kriv komitet što Grci igraju zadnje tri kući i sa Lithenštajnom u gostima. Ne može nama niko ugoditi dokazano 1000 puta.Baudelaire wrote:Stvarno vala. Ako ne možemo s ovakvim rasporedom osvojiti grupu, ne treba da se plasiramo nikako.ganjeta wrote:Kakve sad to veze ima? Ako mi budemo pravi, boli nas racku što oni igraju zadnjih 3 kući....sad i to kriv Safet i komitet.
Ovaj raspored nije idealan a ni nimalo loš, kako god okreneš moraš sa svima igrati, pa ako nisi pravi puša ko duša.
Safete ostani i napadni prvo mjesto od samog starta, samo pametno i mudro jebe nam se za Grčku i ostale i njihove tekem. Gledamo samo sebe.
-
Goblin
#931 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Poslusao sam te i pogledao FIFA ranking.Baudelaire wrote:A neobjektivni ste totalno. Ne možete porediti grupe koje smo ranije imali, niti ekipe koje smo ranije imali, sa ovom ekipom koju trenutno imamo. Prošli put smo u grupi imali Španiju, Tursku, Belgiju, Estoniju i Armeniju. Najbolje možemo snagu ovih ekipa ocijeniti kroz ove kvalifikacije za Euro. Španija se kvalifikovala kao prva, Turska kao druga u baraž, Belgija bila treća u svojoj grupi, bod ili dva iza Turske, Estonija također igrala baraž, a Armenija bila treća. Rasturila između ostalog Slovačku koju sad imamo u grupi u oba meča.
Sad smo u kvalifikacijama imali Francuze, koji su deset puta jači od Grka. I pogledajte Fifin ranking, ima i on neke veze, ne izmišlja ga Fifa tek tako. Ovo je najjača naša reprezentacija ikad, a svoj plafon će dosegnuti tek u ovom kvalifikacionom ciklusu za Svjetsko u Brazilu.
Na FIFA rankingu koji nije bez veze i koga FIFA ne izmislja tek tako Grcka djeli osmo mjesto sa Portugalom,tako da mozemo ocekivati petarde,sestarde i ostale carolije a Francuska je na petnaestom mjestu. Mada je i bez ikakve liste jasno da je Grcka mnogo jaca od nikada gore Francuske.
Ne mislim da je ovo nasa najjaca reprezentacija ikada,imali smo mi mnogo jaci tim i mnogo boljih igraca prije.
- slobodni armirach
#932 Re: Kvalifikacije za SP 2014
jeli se iko misli sjetti ovogodisnje 'mocne' Bjelorusije u Zenici, sa dva crvena kartona, i nasih 'zmajeva' sto na guzove dadose go u ranim minutama kraja utakmice?
-
BASS
#933 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Samo bez baraža molim vas ko Boga
Ili 1. ili 3.
Toliko.
Ili 1. ili 3.
Toliko.
- denimb
#934 Re: Kvalifikacije za SP 2014
1. kolo: Lihtenštajn – BiH (7. septembar 2012. godine)
2. kolo: BiH – Latvija (11. septembar 2012.)
3. kolo: Grčka – BiH (12. oktobar 2012.)
4. kolo: BiH – Litvanija (16. oktobar 2012.)
5. kolo: BiH – Grčka (22. mart 2013.)
6. kolo: Latvija – BiH (7. juni 2013.)
7. kolo: BiH – Slovačka (6. septembar 2013.)
8. kolo: Slovačka – BiH (10. septembar 2013.)
9. kolo: BiH – Lihtenštajn (11. oktobar 2013.)
10. kolo: Litvanija – BiH (15. oktobar 2013.)
Odlican raspored, izuzev ovog dvomeca (slabo to podnosim) ali ni on ne bi treba predstavljati neki problem za nasu ekipu.
Dobro je sto cemo se na pocetku rijesiti gostovanja u Grckoj, a poslije toga igrati dvije utakmice kuci.
Mislim da je suludo gledati raspored Grcke i kukati kako igraju zadnje utakmice kuci, kao eno ih hoce bodove.
Ici ce oni na bodove u svakoj utakmici, ali je ovaj puta prioritet da od pocetka gledamo sami sebe i da kao sto rece Osim postavimo ljestvicu malo vise nego u proslim kvalifikacijama.
Ako uspijemo spustiti loptu na zemlju i da u svaku utakmicu uđemo zrelo, bez straha, zanosenja, i unaprijed kombiniranja, te razmisljanja kako li ce odigrati Grcka, ovdje rezultat ne smije izostati.
- plejka2
#935 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ovi grci su oteli hrvatima prvo mjesto nama nista lakse nece biti.Dabogda i drugi budemo u ovoj "laganoj" grupi...
- alica.k
#936 Re: Kvalifikacije za SP 2014
hrvati su napravili veliku gresku sto su otisli u grcku po bod.plejka2 wrote:Ovi grci su oteli hrvatima prvo mjesto nama nista lakse nece biti.Dabogda i drugi budemo u ovoj "laganoj" grupi...
- Sasvim_Obican
#937 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Savršen raspored za nas ! Vidjet ćete kad krenu kvalifikacije koliko je dobro ovo odrađeno...
- bingov buraz
#938 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ne uzmemo li 12 boba u prvih 5 kola nemamo sta traziti u nastavku.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#939 Re: Kvalifikacije za SP 2014
a kako ste vi uspjeli skontati da grčka igra prvu kući sa lihtenštajnom ?

7 sept 2012
Latvija-Grcka
Lihtenstajn-BiH
Litvanija-Slovacka
11 sept 2012
Grcka-Litvanija
ΒiH-Latvija
Slovacka-Lihtenstajn
- denimb
#940 Re: Kvalifikacije za SP 2014
odesveuhonduras wrote:a kako ste vi uspjeli skontati da grčka igra prvu kući sa lihtenštajnom ?![]()
7 sept 2012
Latvija-Grcka
Lihtenstajn-BiH
Litvanija-Slovacka
11 sept 2012
Grcka-Litvanija
ΒiH-Latvija
Slovacka-Lihtenstajn
Prvu utakmicu na domacem terenu
-
palermo
#941 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa dobro, ne igra utakmice raspored nego igrači. Znači do nas je.
Mada ipak, moram primijetiti da ovaj raspored baš i ne dozvoljava kiks,odnosno traži od nas da u prvh šest utakmica osvojimo 15 bodova. U suprotnom bi moglo biti zajebano. Po meni dvije problematične utakmice su 22.mart sa grčkom, i 7 juni sa Latvijom ( ova zbog toga što će naši igrači tada biti sasvim sigurno iscijeđeni). Nadati se da bi i Slovaci mogli otpasti do dvomeča.....
Mada ipak, moram primijetiti da ovaj raspored baš i ne dozvoljava kiks,odnosno traži od nas da u prvh šest utakmica osvojimo 15 bodova. U suprotnom bi moglo biti zajebano. Po meni dvije problematične utakmice su 22.mart sa grčkom, i 7 juni sa Latvijom ( ova zbog toga što će naši igrači tada biti sasvim sigurno iscijeđeni). Nadati se da bi i Slovaci mogli otpasti do dvomeča.....
- plejka2
#942 Re: Kvalifikacije za SP 2014
nisu ih kući mogli dobit i najavljivali su kako će ih tamo uzet al zelje su jedno....alica.k wrote:hrvati su napravili veliku gresku sto su otisli u grcku po bod.plejka2 wrote:Ovi grci su oteli hrvatima prvo mjesto nama nista lakse nece biti.Dabogda i drugi budemo u ovoj "laganoj" grupi...
ja koliko znam mi nikad grke dobili nismo sto dovoljno govori kakvi su ko repka a ovi nasi grupu procjenjuju laganom....
slovacka je vrlo tezak protivnik kao i ova latvia sto dovoljno govore rezultati u grupi gdje su bili sada za ep.
-
Goblin
#943 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sa Grckom imamo 'strasan' skor od 0 0 4 sa gol razlikom 1-11.plejka2 wrote:nisu ih kući mogli dobit i najavljivali su kako će ih tamo uzet al zelje su jedno....alica.k wrote:hrvati su napravili veliku gresku sto su otisli u grcku po bod.plejka2 wrote:Ovi grci su oteli hrvatima prvo mjesto nama nista lakse nece biti.Dabogda i drugi budemo u ovoj "laganoj" grupi...
ja koliko znam mi nikad grke dobili nismo sto dovoljno govori kakvi su ko repka a ovi nasi grupu procjenjuju laganom....
slovacka je vrlo tezak protivnik kao i ova latvia sto dovoljno govore rezultati u grupi gdje su bili sada za ep.
Grci su jedna od najjacih ekipa trenutno u svijetu,protiv njih nemamo apsolutno nikakve sanse.
Jedino protiv ovih slabijih ekipa nasi igraci poput Dzeke a posebno Misimovica i Pjanica,mogu doci do izrazaja. Tako ako ne budemo kiksali protiv njih,mozemo doci u situaciju da u dvomecu sa Slovacima osiguramo jednu od prve dvije pozicije a objektivno smo jaci od Slovaka i mozemo doci do 4 boda sa njima,sto bi nas sigurno stavilo ispred njih. Teoretski moglo bi biti dosta i za prvo mjesto ako bi Grcka gdje kiksala ali u ovako lakoj grupi,ne vidim gdje bi Grci mogli kiksati a osim toga imaju sigurne bodove protiv nas u omjeru 4-1 ili cak 6-0.
-
palermo
#944 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Posebno kad imaš u vidu kakve su nas mogle jade od reprezentacija zapasti iz tog drugog šešira, neka Francuska, Rusija, Srbija, pa onda uvijek slabi skandivaci Danci i šveđani. Srećom izbjegosmo Slovenceplejka2 wrote:nisu ih kući mogli dobit i najavljivali su kako će ih tamo uzet al zelje su jedno....alica.k wrote:hrvati su napravili veliku gresku sto su otisli u grcku po bod.plejka2 wrote:Ovi grci su oteli hrvatima prvo mjesto nama nista lakse nece biti.Dabogda i drugi budemo u ovoj "laganoj" grupi...
Ma grupa je za poželjeti, i nema opravdanja ako ne prođemo. Bez potcjenjivanja, i onako muški i hrabro, i trebali bi proći
-
DON_eARL
#945 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ne valja samo što će imati slabu podršku u Brazilu... 
- plejka2
#946 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ne kazem da nismo mogli proci gore ali kad vidis da su ti slovaci sad tukli ruse u gostima pa izgubili kuci bogami ni oni nisu toliko onda lagani koliko se nekima cini...palermo wrote: Posebno kad imaš u vidu kakve su nas mogle jade od reprezentacija zapasti iz tog drugog šešira, neka Francuska, Rusija, Srbija, pa onda uvijek slabi skandivaci Danci i šveđani. Srećom izbjegosmo Slovence.
Ma grupa je za poželjeti, i nema opravdanja ako ne prođemo. Bez potcjenjivanja, i onako muški i hrabro, i trebali bi proći
na papiru je jedno a na terenu sasvim drugacije...
svi danas zele otici na ep,sp nismo mi jedini koji imamo tu zelju
- k3ngur
#947 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kao prvo, prve dvije utakmice se moraju pobjediti pa makar ginuli na terenu. Kiksamo ce negdje sigurno kao sto ce kiksati i Grcka i Slovacka ali prve dvije se moraju pobjediti. Ludost je misliti da necemo makar jednu izgubiti.
Kao drugo ovdje nije vise do nas nego do njih tj. igraca, uglavnom ako se igracima ide na prvenstvo oni ce se potruditi da budu prvi a Bog dragi dao da imaju idealnu sansu ovog puta da to i urade. Zar nije san svakog igraca da igra na velikom takmicenju poput SP, znaci ako se Dzeki, Misketu, Pjanicu ide na SP oni ce dati sve od sebe, ako se pocnu zahebavati u lambar im ga, sto cu se ja ponovo sekirati hocemo li dobiti Portugal u barazu. Znaci ako im se ide onda treba da se trgnu i zadadnu sebi cilj, ako su vala mogli slovenci otici na SP dva puta i ne vjerujem da su ovako imali lahku grupu onda bi mi trebali biti prvi i tacka...
A kao trece, iako sam 100% za Safeta, nemogu se dojmiti a da ne kazem da bi Ciro ove pojeo. Vjerujte mi da je Ciro imao ovakvu grupu prije dvije godine igrali mi bi na SP u Juznoj Africi. Ali opet sam uz Safeta i njemu vjerujem da nas moze odvesti do SP...

Kao drugo ovdje nije vise do nas nego do njih tj. igraca, uglavnom ako se igracima ide na prvenstvo oni ce se potruditi da budu prvi a Bog dragi dao da imaju idealnu sansu ovog puta da to i urade. Zar nije san svakog igraca da igra na velikom takmicenju poput SP, znaci ako se Dzeki, Misketu, Pjanicu ide na SP oni ce dati sve od sebe, ako se pocnu zahebavati u lambar im ga, sto cu se ja ponovo sekirati hocemo li dobiti Portugal u barazu. Znaci ako im se ide onda treba da se trgnu i zadadnu sebi cilj, ako su vala mogli slovenci otici na SP dva puta i ne vjerujem da su ovako imali lahku grupu onda bi mi trebali biti prvi i tacka...
A kao trece, iako sam 100% za Safeta, nemogu se dojmiti a da ne kazem da bi Ciro ove pojeo. Vjerujte mi da je Ciro imao ovakvu grupu prije dvije godine igrali mi bi na SP u Juznoj Africi. Ali opet sam uz Safeta i njemu vjerujem da nas moze odvesti do SP...
- East_side
#948 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nije loš raspored. Jedino bi možda bilo bolje da dvomeč igramo protiv Latvije ili Litvanije umjesto Slovačke ali eto...1. kolo: Lihtenštajn – BiH (7. septembar 2012. godine)
2. kolo: BiH – Latvija (11. septembar 2012.)
3. kolo: Grčka – BiH (12. oktobar 2012.)
4. kolo: BiH – Litvanija (16. oktobar 2012.)
5. kolo: BiH – Grčka (22. mart 2013.)
6. kolo: Latvija – BiH (7. juni 2013.)
7. kolo: BiH – Slovačka (6. septembar 2013.)
8. kolo: Slovačka – BiH (10. septembar 2013.)
9. kolo: BiH – Lihtenštajn (11. oktobar 2013.)
10. kolo: Litvanija – BiH (15. oktobar 2013.)
- slobodni armirach
#949 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ako ne bude promjena, bit ce opet baraza.
naravno za par godina ce ukinut i baraz tako da ce ici direktno dvije ekipe iz grupe, pa cemo bit mirni sto se tice baraza,
al ce na se trest gace od mocnih, albanaca, bjelorusa, rumuna, belgija, i ostalih drugorazrednih fudbalskih nacija
naravno za par godina ce ukinut i baraz tako da ce ici direktno dvije ekipe iz grupe, pa cemo bit mirni sto se tice baraza,
al ce na se trest gace od mocnih, albanaca, bjelorusa, rumuna, belgija, i ostalih drugorazrednih fudbalskih nacija
- jeza u ledja
#950 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Meni je glupo to kad kazu "treba ici na prvo mjesto". Jel to znaci ako ne ides na prvo mjesto onda pustas utakmice, ono, zato smo mi pustili Rumunima da nas pobjede, a Spahic faulirao Nasrija?
Moze li mi neko pojasniti?
Moze li mi neko pojasniti?