Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#926 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by shake69 »

Jao Velida, 'velika pobjeda za buducnost bh. rukometa". :roll: Cemu euforija, pa tek nam predstoji baraz a daj Boze da i to prodjemo. Ipak, cestitke za pobjedu. :bih:
burek_in_space

#927 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

Tesla10 wrote:A tko nam sve može doći u doigravanju ? Osvježite mi malo um :D .
U zavisnosti od plasmana na EP, neko tipa Danske, Njemachke, Rusije, Shvedske...
Logovan

#928 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Bravo momci. Teska ali zasluzena pobjeda.

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
perfect_guy

#929 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by perfect_guy »

Tesla10 wrote:A tko nam sve može doći u doigravanju ? Osvježite mi malo um :D .
pretpostavljam da top 5 sa EP ide direktno, a da se ostali četvrtfinalisti pridružuju pobjednicima ovih grupa
mistek

#930 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

Valjda prve tri ekipe s Eura idu svakako na SP(ne računajući Špance), a preostalih 12 će se pridružiti žrijebu u baražu pobjednicima grupa u ovim kvalifikacijama, plus Njemačka koja nit igra Euro nit kvalifikacije ( :roll: dokaz kakva je organizacija EHF/IHF)
Pobjednici grupa će vjerovatno biti: BiH, Izreal, Slovenija, Rumunija, Litvanija. Svi ovi će biti nenosioci svakako. Od ovih što otpadnu s Eura će ti nenosioci biti 99% Austrija, Crna Gora, Rusija i Bjelorusija.

Ko mogući protivnici ti preostanu: Danska, Hrvatska, Francuska, Srbija, Češka, Island, Švedska, Makedonija, Mađarska, Poljska, Norveška i Njemačka. Od ovoga odbiješ 3 najbolje plasirane na prvenstvu i ostane to što ostane.

Po meni, najveće šanse su nam kontra Makedonije, a nakon toga je sve u domenu naučne fantastike.
cyprus

#931 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

Smješi nam se ko zna koji baraž :izet: Al dobro je, Latvija nije bezveze protivnik...
Tesla10

#932 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tesla10 »

cyprus wrote:Smješi nam se ko zna koji baraž :izet: Al dobro je, Latvija nije bezveze protivnik...
Nemamo mi ni jednoga vrhunskog igrača i to je naš najveći problem. I sve dok ne nađemo jednog takvog igrača ne vjerujem da možemo napraviti veliki rezultat. Makedonija evo recimo ima svoga Kiru Lazarova, Hrvatska Ivana Balića, Srbija Momira Ilića, ali mi jedini nemamo takvu vrstu igrača. Možemo se mi žaliti i na sudije i na razne druge stvari ali tako je kako je.
uglavnomja

#933 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

cyprus wrote:Smješi nam se ko zna koji baraž :izet: Al dobro je, Latvija nije bezveze protivnik...

neJma portugala u barazu :D
mistek

#934 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

Ma u rukometu ima 13-14 selekcija koje su vazda na prvenstvima. Uz to, uvijek ostane 1-2 mjesta za nekog ko je tu povremen. Tako se na prvenstvu nađu Makedonci, Crnogorci, Austrijanci, Rumuni, evo sada Bjelorusi, nekad Slovaci ili Ukrajinci itd. Slabo koja od tih reprezentacija ima neko ime svjetske klase. Bjelorusi imaju Rutenku, ali ostatak ekipe je od igrača iz domaće lige. Austrijanci, Rumuni nemaju velikih zvijezda. Ni Slovenci čak nemaju velikih zvijezda, a haman su pa redovni na takmičenjima (doduše, od Mačkovšeka će da bude paklen igrač).
Jednostavno, ne možeš u baražu očekivati neki prosjek, i da lagano izboriš prvenstvo. Jednostavno, to mora biti podvig u svakom smislu. Drugo, mi vazda imamo neke probleme. Realno, naša selekcija je bila jača u nekim ranijim ciklusima, ali nije nam se dalo. Imenima, sigurno imamo jaču ekipu i od Crne Gore, i od Rumunije, pa i od Makedonije ili Bjelorusije, kada se "uprosječi" kvalitet. Međutim, ne da nam se i ja se nadam da će kad stasaju Ereš, Malinović, Perić, Milas uz ove nešto starije, to ipak izgledati bolje.

Kako su manje selekcije dospjevale na veliko takmičenje?
CG je za Euro 2014 dobila Njemačku u obje utakmice.
Bjelorusija je za Euro 2014 ostavila iza sebe Slovence i Rumune (dobivši obje u gostima), a dobila je i Islanda kući.
Austrija je za Euro 2014 dobila Srbe i Ruse.
U baražu, bila su u opticaju ova izbacivanja:
Crna Gora Švedsku za SP 2013.
Rumunija Rusiju za SP 2011.
Slovačka Sloveniju za SP 2009.
Makedonija Islanda za SP 2009.

Istina, desi se vazda po jedan slabiji par tipa Slovačka-Bjelorusija, Austrija-Holandija, Slovačka-Ukrajina, Rumunija-CG, Ukrajina-Portugal i sl.
Nešto kontam, možda je vakat i za nas i nešto tipa BiH-Bjelorusija ako budu nosioci :D

Ili, u najboljoj varijanti za EP, desi se neka grupa gdje se direktno ide na takmičenje, i gdje ima neko s kim smo bare-bare, a mi to ne umijemo iskoristiti (situacija od prije 2 godine kada su nas Makedonci bušili, a Estonci nam ubijali volju za rukometom).
It_is_a_Leclerc

#935 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet reanimiramo protivnika kojeg imamo na pladnju. Dosta je frustrirajuće.
Najbolji pojedinci - Ovčina, Prce, Savić i Vranješ. U kontinuitetu.

Što se tiče baraža, tamo nas čekaju svi oni koji ne uđu u polufinale EP-a. Možemo dobiti i nešto lakše protivnike npr. Bjelorusiju, Austriju, Mađarsku, Makedoniju, s kojima bi se u uslovima da nam budu zdravi i inspirisani svi igrači mogli nositi, ali i Švedsku, Francusku, Češku ili Island.
MOSALJOZE

#936 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Danas sam poludio kad sam gledao tekmu.Skontao sam da bez kakvog lexiliuma ili nečeg sličnog ni pod razno gledati tekmu rukometaša BIH.Pobjeda je najvaznija,ali stvarno ne znam šta treba da se desi kako bi ona crna "rupa" u igri nestala.Za mene lično Nebojša igrač utakmice :bih: :bih: :bih:
It_is_a_Leclerc

#937 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Ono što definitivno jeste zabrinjavajuće što se rukometa tiče u BiH je da su nam nosioci igre trenutno (dakle Prce, Grahovac, Toromanović, Terzić) praktički veterani i ne mogu fizički izdržati 60 minuta rukometa. Ista generacija sa istim nosiocima je pokazala da se ne zna nositi sa pritiskom u ključnim momentima (od baraža sa Njemačkom, Mađarskom), što ne ulijeva nadu u neki dobar rezultat ma koga izvukli u baražu.

Međutim, nova generacija sa Panićem, Burićem, Malinovićem, Erešom, Miličevićem, Ovčinom, Milasom, Vražalićem (donekle), ima priliku da bude korektiv svojim starijim saigračima i da pokažu kako se nose sa pritiskom. U protivnom, očekuje nas novo bušenje.
MOSALJOZE

#938 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

It_is_a_Leclerc wrote:Ono što definitivno jeste zabrinjavajuće što se rukometa tiče u BiH je da su nam nosioci igre trenutno (dakle Prce, Grahovac, Toromanović, Terzić) praktički veterani i ne mogu fizički izdržati 60 minuta rukometa. Ista generacija sa istim nosiocima je pokazala da se ne zna nositi sa pritiskom u ključnim momentima (od baraža sa Njemačkom, Mađarskom), što ne ulijeva nadu u neki dobar rezultat ma koga izvukli u baražu.

Međutim, nova generacija sa Panićem, Burićem, Malinovićem, Erešom, Miličevićem, Ovčinom, Milasom, Vražalićem (donekle), ima priliku da bude korektiv svojim starijim saigračima i da pokažu kako se nose sa pritiskom. U protivnom, očekuje nas novo bušenje.
Svakako da ima ta generacija koja dolazi i koja ulijeva nadu.Milas,Malinović i Ereš su dosta dobro igrali za repku u prve 2 utakmice,a Ovčina je fenomenalno odigrao ove 2 tekme.Vrazalic je vjerovatno najstariji od svih,ali da je u nekim poznim godinama pa i nije.Burić(golman)svakako ima još da uči,a Bogami ima i od koga.On nekako uvijek brani što je nemoguće.Protiv Portugala u Sarajevu je imao par dobrih intervencija.Buraz mu danas i nije briljirao i ako je ušao u momentu crne "rupe".Uglavnom svi su mladi,i sigurno da se od njih očekuje puno.
GeneralBHF

#939 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by GeneralBHF »

Svaki put smo u barazu ali valjda nekada dobijemo i malo lakseg protivnika i plasiramo se na SP. NIsmo svjetka rukometna sila pa mislim da je nama realno mjesto baraz a plasman vrhunac uspjeha!
GeneralBHF

#940 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by GeneralBHF »

Matijevic_Vlado wrote:
MOSALJOZE wrote:Image
svaka cast stomakliji u kockastom kad je dosao da navija, nabavit ce on nase boje do sljedece tekme u Vitezu :mrgreen:
NIje on dosao da navija nego je dosao da napravi incident!
ketronsd1

#941 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ketronsd1 »

GeneralBHF wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
MOSALJOZE wrote:Image
svaka cast stomakliji u kockastom kad je dosao da navija, nabavit ce on nase boje do sljedece tekme u Vitezu :mrgreen:
NIje on dosao da navija nego je dosao da napravi incident!
Rohan
:oops:
unbeatable

#942 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by unbeatable »

Evo sta braca hrvatici pisu, moje komsije ..
http://www.vitez.info/kolumna/7400-post ... ubila.html
Posebno na fb-u komentari, sve mi obliznje komsije, tek sad vidoh koliko su zatrovani i puni mrznje, sramota...
Zato sutra, nad nama nebo ima da gori :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#943 Re: Rukometna reprezentacija BiH

unbeatable wrote:Evo sta braca hrvatici pisu, moje komsije ..
http://www.vitez.info/kolumna/7400-post ... ubila.html
Posebno na fb-u komentari, sve mi obliznje komsije, tek sad vidoh koliko su zatrovani i puni mrznje, sramota...
Zato sutra, nad nama nebo ima da gori :thumbup:
I svi u glas - JEDNA SI JEDINA, MOJA DOMOVINA !

A dotični novinar će od mene dobiti jedan edukativni mail. Evo iz ovih stopa.
uglavnomja

#944 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by uglavnomja »

a sta je to doti ni novinar pogresno napisao???? ni meni se ne svidja ton u nekim dijelovima, ali covjek je nabrojao sve sto se desilo i sto se desava stalno: negiranje zvanicne himne i pjevanje jedne i jedine (sto je, nama, jelte, tako fino, simpaticno i normalno :roll: da vise ni ne primjecujemo), nosanje zastava b-h koje vise nisu zvanicne (bez obzira sto su ljiljani par miliona puta ljepsi od ovog trokuta, ipak su sticajem okolnosti simbol samo jedne strane u ratu) ... itd ... jednonacionalna navijacka koreografija ...

i zato jos vise cijenim covjeka u kockastom dresu koji je dosao da kaze: evo me, navijam za b-h iako po defaultu nisam pjevac jedne i jedine i nosac ljiljana.
burek_in_space

#945 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

uglavnomja wrote:a sta je to doti ni novinar pogresno napisao???? ni meni se ne svidja ton u nekim dijelovima, ali covjek je nabrojao sve sto se desilo i sto se desava stalno: negiranje zvanicne himne i pjevanje jedne i jedine (sto je, nama, jelte, tako fino, simpaticno i normalno :roll: da vise ni ne primjecujemo), nosanje zastava b-h koje vise nisu zvanicne (bez obzira sto su ljiljani par miliona puta ljepsi od ovog trokuta, ipak su sticajem okolnosti simbol samo jedne strane u ratu) ... itd ... jednonacionalna navijacka koreografija ...

i zato jos vise cijenim covjeka u kockastom dresu koji je dosao da kaze: evo me, navijam za b-h iako po defaultu nisam pjevac jedne i jedine i nosac ljiljana.
Tekst tog novinara nisam chitao, ali komentar forumasha @uglavnomja podrzhavam od-do. :thumbup:
ultima_palabra

#946 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Novinar je opterećen nevažnim stvarima... grupa navijača navija uz "jedna si jedina" i ljiljane, pa šta? Ko kaže da svi moraju tako?

Neka on organizuje grupu koja će navijati uz "Animal House" i Varta zastavu, njegov jaran neku drugu da navija uz Lijepu našu i šaharu... i svi sretni.
Jazzy.ba

#947 Rukometna reprezentacija BiH

Post by Jazzy.ba »

Novinar je licemjer. Jer ako su ljiljani ratna ikonografija, onda je i sahovnica shodno tome. Ljiljani sa druge strane su bili zvanicna zastava jedne drzave pri UN-u.
Last edited by Jazzy.ba on 07/01/2014 15:16, edited 2 times in total.
burek_in_space

#948 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote:Novinar je opterećen nevažnim stvarima... grupa navijača navija uz "jedna si jedina" i ljiljane, pa šta? Ko kaže da svi moraju tako?

Neka on organizuje grupu koja će navijati uz "Animal House" i Varta zastavu, njegov jaran neku drugu da navija uz Lijepu našu i šaharu... i svi sretni.
Tebi su nevazhne, mnogima nisu.

I da se razumijemo, meni ne smetaju ni ljiljani ni Jedna si jedina, ali ove dvije stvari nemaju, po meni, shta da trazhe na zvanichnim utakmicama reprezentacije BiH u bilo kojem sportu.
ultima_palabra

#949 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Zašto nemaju šta da traže? Imaju veze sa istorijom BiH i ne vrijeđaju nikoga. Što se mene tiče, neka neko donese i zastavu SRBiH i pjeva Internacionalu i Bandiera Rossa :mrgreen:
jasko_ba

#950 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by jasko_ba »

Mogu misliti koja je to muka, cim mora slusati jedna si jedina i gledati mrske ljiljane. :lol:
Post Reply